aklim Napisano 22 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2006 Dzisiaj byłem w Białce i akurat trafiłem na Mistrzostwa Polski w snowbordzie.Trasa FIS na szczęście tylko częściowo była zajęta:).Ale ja nie o tym. Otóż , jak by nie było , były to Mistrzostwa Polski a oprawa rzekłbym baaardzo skromna. O tych Mistrzostwach to chyba wiedzieli tylko bezposrednio zainteresowani no i ci którzy akurat dzisiaj byli na Kotelnicy.Po powrocie do domu , wieczorem włączam TV oglądam wiadomości sportowe , a tam ani słowa o tej imprezie ???. Niedawno były Mistrzostwa Polski w narciarstwie alpejskim w Szczyrku i w mediach też nie było o nich zbyt głośno. Przykłady lekcewazenia ( zwłaszcza przez publiczną TV - za co ja płacę abonament ?) tego typu imprez sportowych mozna mnożyć. Efekt jest taki , że sponsorzy odwracaja sie od tych dyscyplin i pomimo sporej popularnosci nart i snowbordu w Polsce , są to w naszym kraju prawie że sporty niszowe ( mam na myśli tzw. wyczyn) .Potem trudno się dziwić , ze na arenie międzynarodowej wogóle się nie liczymy. Zadziwiajace jest , ze media bardziej interesują bitwy kiboli Wisły i Cracovi - to jest dla nich super news niz np. to ze gdzies w kraju była fajna ( dla normalnych ludzi ) impreza sportowa , czasami nawet Mistrzostwa Polski. Oczywiscie sport to najlepiej samemu uprawiać ale przyjemnie jest tez obejrzeć czasem swoją dyscypline sportowa w telewizorze pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1_art Napisano 23 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2006 sporty zimowe w mediach Witam! Absolutnie się z tobą zgadzam, na ten temat dyskutowaliśmy już ze znajomymi kilka razy. Telewizja nadaje głównie to na co jest zapotrzebowanie, czyli chłam w stylu: seriale, teleturnieje, programy „Uwaga”, „Na celowniku” i dla rozrywki programy informacyjne. Moim zdaniem jest mała szansa że to szybko się zmieni, ponieważ telewizja publiczna jest tak na dobrą sprawę, lustrzanym odbiciem naszego społeczeństwa. I dopóki ONO się nie zmieni dalej będziemy zmuszeni oglądać bitwy kibiców i relacje z ich wyłapywania. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2006 sporty zimowe w mediach Takie samo miałem odczucie tydzień temu kiedy odbywał sie CPP. Nie tylko w mediach mało a raczej zero informacji. Na miejscu też oprócz plakatów żadnej szerokozakrojonej reklamy. Chyba musimy zrobić jakąś zadymę na stoku,co? Może wtedy TV coś pokaże....ha,ha. Pozdrawiam Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Marzec 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2006 Chyba musimy zrobić jakąś zadymę tak , zadyma to byłby pewnikiem skuteczny sposób np jakaś krwawa bitwa kibiców , uwijajacy się jak w ukropie GOPROWCY ) , bo kogo interesują jakieś tam zawody pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 25 Marzec 2006 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2006 sporty zimowe w mediach no niestety to jest właśnie Polska!! A potem się dziwią że nie mamy wyników na olimpiadzie i że tylko 2 medale zdobyliśmy a nawet konkurencje alpejskie z olimpiady w TVP transmitowali z opóźnieniem serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi