Krakus81 Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 W dniu 13.11.2019 o 09:30, wojgoc napisał: Jesteś prawa ręka Berniera w negocjacjach UE-GB, ze taki jesteś pewien bezwizowego ruchu ludzi w przypadku nawet najtwardszego brexitu? Kontrola graniczna pomiędzy UE a GB wynika x faktu, ze GB nie jest w strefie Schengen będąc jednocześnie w UE. Przy kontroli granicznej GB korzysta m.in. z unijnego systemu ewidencji dokumentów PRADO, do którego na mocy porozumień maja dostęp tez inne kraje europejskie nie będące w UE - Szwajcarzy, Norwegowie. W przypadku twardego brexitu GB zostanie odcięty dostęp do wszelkich systemow unijnych w tym PRADO - ciekaw jestem jak wg Ciebie będzie wyglądała weryfikacja osób wjeżdżających do GB bez dostępu do unijnych baz danych???Litości... Litości x 2 albo i x 10. Jestem pewien, ponieważ wizy przeważnie nakłada się na Państwa, które gospodarczo odstają. Jestem pewien, że wizy nie bedą obowiązywać. Kontola graniczna oczywiście zostanie (zawsze obowiązywała, bo UK nigdy nie był w Schengen), będzie bardziej szczególowa, wrócą sytuacje sprzed 2004 r., kiedy na granicy wielu obywateli państw Europy wschodniej było cofanych jako podejrzani o chęć podjęcia pracy. Ale jednak to nie są nadal wizy. Więc skonczmy tą głupią rozmowę, na którą tracimy czas. Już niedługo się przekonamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 @Krakus81 - idąc Twoim tokiem rozumowania to USA zniosła dla Polski wizy bo dorównaliśmy gospodarczo do USA, co jest nieprawda. Pewnie wiz do GB nie będzie, ale w przypadku twardego brexitu taki pomysł może sie pojawic. Koniec dyskusji w tym temacie z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rex-er Napisano 14 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Serdeczne pozdrowienia z Paganelli, nocleg w Molveno. Jest perfekcyjnie, po powrocie zdam relację wielkie (ogromne!) dzięki za pomoc w wyborze , jest przecudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 1 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2020 On 10/2/2019 at 8:53 PM, miraz said: 08.02-15.02. , rezerwacja zrobiona , co do skipassów to zobaczymy co przyniesie zima Też bedę tam w tym terminie po raz pierwszy, jedyne co mnie martwi to tegoroczna pogoda, zamierzam zacząć w Skijuwel i skoczyć drugiego dnia do Skiwelt i potem podjąć decyzję co dalej, być może jak będzie słabo to trzeba będzie uciekać w Zillertal, a może zostaniemi w Juwelu. Kusi jeszcze bliskość Kitzbuchel 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 2 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2020 11 godzin temu, rafalc napisał: Też bedę tam w tym terminie po raz pierwszy, jedyne co mnie martwi to tegoroczna pogoda, zamierzam zacząć w Skijuwel i skoczyć drugiego dnia do Skiwelt i potem podjąć decyzję co dalej, być może jak będzie słabo to trzeba będzie uciekać w Zillertal, a może zostaniemi w Juwelu. Kusi jeszcze bliskość Kitzbuchel 🙂 Jeżeli chcesz skakać po ośrodkach to może : https://www.superskicard.com/en a w Juwel zawsze możemy zrobić mały zlot i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tresor Napisano 2 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2020 W dniu 14.01.2020 o 18:54, Rex-er napisał: Serdeczne pozdrowienia z Paganelli, nocleg w Molveno. Jest perfekcyjnie, po powrocie zdam relację wielkie (ogromne!) dzięki za pomoc w wyborze , jest przecudnie! No i gdzie ta obiecana relacja?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 2 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2020 (edytowane) 9 hours ago, miraz said: Jeżeli chcesz skakać po ośrodkach to może : https://www.superskicard.com/en a w Juwel zawsze możemy zrobić mały zlot i Możemy pozostać w kontakcie 🙂. Superskicard analizowałem, ale nie kalkuluje mi sie to jakoś. Generalnie nastawiam się na Juvel i SkiWelt. Latanie po ośrodkach tylko w przypadku tragedii śniegowych na niskich wysokościach. Edytowane 2 Luty 2020 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi