edith Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej mam pytanie. Z jaką częstotliwością jeżdzą skibusy? Czy lepiej wziąć droższy nocleg w Campitello czy może tańszy w np w Soraga. Ponowie też pytanie Bartasimne (bo cosik mało tam odpowiedzi) czy możecie polecić jakiś w miarę tani, ale fajny apartament na 7 os? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartasinme Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej Jeśli hcodzi o val GARDENA!, to wiem tylko ze 11-19.02 to tam high season i ceny wyższe znacznie od innych tygodni, daltego tam też nie jadę. Jedno z tańszych sensownych propozycji jakie udało mi się wymailować to: I could still offer you at La Rondula www.rondula.it >> for the week 11-18/02/2006 >> >> 1 BUNGALOW 2-5 beds Euro 580,00 >> (http://www.rondula.it/bungalow.htm) >> ( 1 doubleroom, 1 room with bunkbed, 1complete bath, a second WC, >> 1 large sitting room, with sofabed, telefone, TV ; >> kitchenette,micro, dishwasher,) >> PRICES: ( 3 persons) >> including: bed-linen, towels ,1 intermediate cleaning with change > of towels, >> final cleaning, water and energy supply, taxes, >> daily FREE ENRANCE to the swimming pool of Ortisei, 2x/ week to > the sauna Jka płacisz gotówką to 550 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej Ja mieszkałem w Moenie i tam ze skibusami było raczej cienko(nie korzystałem bo byłem własnym transportem), z pod mojego hotelu rano jechał chyba 2 razy i po południu tak samo. Z samej Moeny nie startuje żadna kolejka czy wycąg czyli na tereny narciarskie trzeba się dostać "na kołach" a nie jest blisko:Alpe lusia/Ronchi ok. 4 km, Paso San Pelegrino i Col Margherita ponad 10 km jednak trasy bardzo fajne -polecam. Co do Campitello to byłem tam w 1 dzień i w porównaniu z Moeną panował tam spory tłok i z tej miejscowości startyje duża gondola pod którą rano gromadzą się straszne tłumy ale koleka idzie szybko. W moim hotelu był zakwaterowany cały autokar z Polski który dowoził ich na tereny narciarskie co dzień. I co dzień była wojna gdzie pojadą, o której wyjadą/wrucą itd....wynoszenie kanapek z szfeckiego stołu no ogulnie fajnie...fajnie (a wstyd za rodaków jak cholera) Więc jeśli się wybierasz Autokarem to znajdź ofertę taką żeby tereny narciarskie były za drzwiami hotelu a będziesz niezależny, bo pilot jak na nartach nie jeżdzi to kombinuje zeby z hotelu wyjechać jak najpóźniej a wrucić jak najwcześniej:na tablicy ogłoszeń w hotelu widziałem taką informację: Do grupy z biura podr.xxx wyjazd na stoki o 11:30- a o 11:30 to ja na stoku idę na kawę bo już trochę pojeździłem. Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej 11:30 wyjazd na stok :]]]]]]]]]]]]]] przegiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej A to oni tam mieli więcej atrakcji: Pilot przy śniadanu w I dzień pobytu oznajmia(bo była to oferta ze ski pasem) TERAZ PO SNIADANIU OK GODZINY 9 POJADĘ DO MIASTA PO SKI PASY KTO CHCE SUPERDOLOMITYSKI TO MUSI SOBIE DOPŁACIĆ 22 E. (((((a jak pojedzie koło 9 i zanim kupi 40 karnetów to kiedy wruci przeciż nie za 15 minut)))))- a ludziska:ZA NIC DOPŁACAĆ NIE BĘDZIMY MIAŁO BYĆ WSZYSTKO W CENIE.......!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 24 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2006 val di fassa - gdzie lepiej uroki jezdzenia autokarami... mieszkałem w Soraga... jezdzilismy autami wiec na temat skibusów nic nie wiem... malutka miejscowość... cisza i spokoj... i całkiem niezła pizzeria pozdr siwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi