.Beata. Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 1 minutę temu, sstar napisał: Przyjdą myśliwi i wystrzelają jak kaczki Nie wolno strzelać do kaczek 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 (edytowane) Aktualizacja prognozy poszła w stronę większych opadów. Maj będzie trochę jak ta majówka, deszczowy i chłodny: Edytowane 2 Maj 2021 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 3 godziny temu, sstar napisał: W tym roku wycinka na niespotykana skale na oko sadzac. W górach i na nizinach, bez różnicy. jadac na Okraj zatrzymany zostałem przez wycinkę, w Tatrach Roztoka jakaś taka pusta, widoki... A Roztoka to nie po halnym taka widokowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 Godzinę temu, Ziemowit napisał: Aktualizacja prognozy poszła w stronę większych opadów. Maj będzie trochę jak ta majówka, deszczowy i chłodny: Zmień proszę fusy do wróżenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 4 godziny temu, brachol napisał: A Roztoka to nie po halnym taka widokowa? Być może. Z kolei na drodze do MoKa ponoc korniki wycięły las... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2021 4 godziny temu, Ziemowit napisał: Aktualizacja prognozy poszła w stronę większych opadów. Maj będzie trochę jak ta majówka, deszczowy i chłodny: Idziemy ...nie boimy..😉 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 (edytowane) W ramach protestu przeciwko elektrykom i sztucznemu wspomaganiu poszedłem pieszo choć z tlenem. Wysokość wieży widokowej, w górach nie byłem, górę widziałem Ślężę w oddali. Trasa Kotowice, wieża w Utracie, tory, mosty, jeziora, stacja, wał świetny na rower, najlepiej elektryk, Kotowice. Miejsce polecone przez Wujota choć on mało co widział bo nocą. Edytowane 6 Maj 2021 przez sstar 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 @sstar obojętnie: za czy a nawet przeciw - to z tlenem się nie liczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 (edytowane) 46 minut temu, .Beata. napisał: @sstar obojętnie: za czy a nawet przeciw - to z tlenem się nie liczy Tego się obawiałem, czyli co? Miękkiszon. ps wy tu o tlenie, a czy zauważyliście kręgi oraz linie proste na ostatniej fotce, przypadek? Edytowane 6 Maj 2021 przez sstar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 23 minuty temu, sstar napisał: Tego się obawiałem, czyli co? Miękkiszon. ps wy tu o tlenie, a czy zauważyliście kręgi oraz linie proste na ostatniej fotce, przypadek? Tym razem twardziel, nie bałeś się porwania ze strony potencjalnych niezidentyfikowanych obiektów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 Godzinę temu, Ziemowit napisał: Tym razem twardziel, nie bałeś się porwania ze strony potencjalnych niezidentyfikowanych obiektów. A wiesz skąd pisze? Cały czas się boje. Wole jednak miekkiszon. Twardzieli już kilku poznałem, częstokroć wirtualnych. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 5 godzin temu, .Beata. napisał: @sstar obojętnie: za czy a nawet przeciw - to z tlenem się nie liczy 4 godziny temu, sstar napisał: Tego się obawiałem, czyli co? Miękkiszon. ps wy tu o tlenie, a czy zauważyliście kręgi oraz linie proste na ostatniej fotce, przypadek? Bo trzeba mieć zasady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 (edytowane) 15 godzin temu, sstar napisał: A wiesz skąd pisze? Cały czas się boje. Wole jednak miekkiszon. Twardzieli już kilku poznałem, częstokroć wirtualnych. Wirtualni "twardziele" podobno najpotulniejsi w realnym świecie... a w necie realizują swoje ukryte pragnienie bycia jak Brudny Harry.. 😉 A co do rozważań - z tlenem czy bez tlenu to u mnie cała wieś bez tlenu funkcjonuje od listopada do kwietnia i nikt nam nie mówi że jakieś dokonanie .... najwyżej że węgiel kiepskiej jakości Edytowane 7 Maj 2021 przez Lexi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Pogoda w niedziele była wyjątkowo parszywa. Niby bez szału ale tylko w taka pogodę można się wybrać na któryś z głównych szlaków górskich w niedziele tak żeby uniknąć klimatu "supermarketu". Właściwie spotkać można było niewielu miłośników kąpieli błotnych a na bocznych szlakach całkiem pusto. Zero rowerów, motorów i quadów - tak jak lubimy z żoną najbardziej. Postanowiliśmy wiec pokręcić się we mgle i deszczu koło Krupowej i Policy. Im wyżej tym widoczność mniejsza - na górze zerowa. Schronisko Krupowa. Zejście praktycznie środkiem strumienia - lepsze to niż błoto po kostki. A w nagrodę przebłysk słoneczka zwiastujący poprawę pogody. W nadchodzącą niedziele szlak będzie trzeba wybrać dużo ostrożniej .... z dala od "eksponowanych" miejsc.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2021 Się wybrali na Kozi, Mały niby... https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/tatry-ewakuowano-turystow-w-gorach-nie-byli-przygotowani/ft3qk7k,07640b54 Idąc w jednym kierunku warto... Pamiętać o ewentualnym odwrocie. Sam tak mialem że 2x jak okazało Się że lód po drugiej stronie grani No i odwrót nawet szkoda nie bylo Jedynie pokibicowalem walczącym z lodem i łańcuchami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 12 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2021 W dniu 6.05.2021 o 11:47, sstar napisał: W ramach protestu przeciwko elektrykom i sztucznemu wspomaganiu poszedłem pieszo choć z tlenem. Wysokość wieży widokowej, w górach nie byłem, górę widziałem Ślężę w oddali. Trasa Kotowice, wieża w Utracie, tory, mosty, jeziora, stacja, wał świetny na rower, najlepiej elektryk, Kotowice. Miejsce polecone przez Wujota choć on mało co widział bo nocą. Cześć, widzę, że da się przeprawić przez most kolejowy? Jest normalne przejście czy tak jak przez sluzę opatowice? - "nie można ale da się..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2021 5 godzin temu, Capricorn napisał: Cześć, widzę, że da się przeprawić przez most kolejowy? Jest normalne przejście czy tak jak przez sluzę opatowice? - "nie można ale da się..." W miarę normalne, jest z boku dla pieszych, nie trzeba chodzić po torach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 13 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2021 22 godziny temu, sstar napisał: W miarę normalne, jest z boku dla pieszych, nie trzeba chodzić po torach. Trasa z Kotowic do wieży, wzdłuż torów do stacji i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2021 4 godziny temu, Mitek napisał: .................................................... Ale jeżeli jest to upalający na pieszym szlaku frajer to powinni się nim zając raczej myśliwi. Niestety jest coraz gorzej bo spalinowych przynajmniej słychać a elektryków już nie a to nowa plaga lasów i parków. potencjał niszczycielski taki sam a niebezpieczeństwo większe ze względu na ciche przemieszczanie się. Miałem już dwa razy sytuację na mm z kolesiem na maszynie wielkości sporego crossa, której nie było w ogóle słychać. Pozdrowienia ....i właśnie dlatego układając swój chytry plan na niedziele założyłem że pójdę do Parku - bo tam rowery nie maja wjazdu a to właśnie w niedziele jest największy "wysyp" cyklistów (w tym prawdziwie "niedzielnych"). Niedziela a zwłaszcza słoneczna niedziela jest bezwzględnie najgorszym dniem jaki można sobie wybrać do odwiedzenia Babiogórskiego Parku (gorsza jest tylko taka sama niedziela w wakacje) - ale jeszcze gorsze jest siedzenie w domu wiec trzeba wybrać "mniejsze zło". Zakotwiczyliśmy na parkingu pod stokiem Mosornego Gronia - parking był nawet wyjątkowo pusty choć trochę rowerzystów było a krzesło kręciło. Wybraliśmy szlak który teoretycznie był zamknięty ze względu na remont mostu na potoku ale doszedłem do wniosku ze po tygodniu takiego skwaru ten potok i tak można przejść bez problemu w butach lub bez. Na miejscu okazało się ze nowiutki mostek już stoi. No i dalej już bez tłoku i rowerów do ulubionej polany z której można popatrzyć na wszystkie ważne góry w okolicy. W sumie specjalnie nie przepadam za takimi "promenadami" w górach, wole dzikie szlaki ale dopóki nie ma tłoku jest OK. Poszliśmy jeszcze na chwile wyżej ale GSB to nie jest dobre miejsce na niedziele wiec trochę jeszcze połaziliśmy bocznymi drogami schodząc w dół.. W drodze powrotnej jeszcze przystanek na lody w Suchej - w sumie lody OK ale pewnie w 2018 były lepsze. I w drodze powrotnej "burza mózgów" co z tymi lodami wspólnego ma Sting.... powspominaliśmy przy okazji jeden z ostatnich koncertów Lifefestival w Oświęcimiu na którym grał. I sam festiwal też - tam bywali wielcy wykonawcy "ze świata" zanim festiwal przepadł .... taka zmiana ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 23 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2021 Dla fajnych wędrówek polecam Gorce, ale nie oblegany Turbacz. Ostatnio fantastyczny i pusty szlak na Gorc z okolic Lubomierza, z super widokami na Tatry, malowniczymi polanami, trasy właśnie niepromenadowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2021 W dniu 22.06.2021 o 13:32, Lexi napisał: ....i właśnie dlatego układając swój chytry plan na niedziele założyłem że pójdę do Parku - bo tam rowery nie maja wjazdu a to właśnie w niedziele jest największy "wysyp" cyklistów (w tym prawdziwie "niedzielnych"). Niedziela a zwłaszcza słoneczna niedziela jest bezwzględnie najgorszym dniem jaki można sobie wybrać do odwiedzenia Babiogórskiego Parku (gorsza jest tylko taka sama niedziela w wakacje) - ale jeszcze gorsze jest siedzenie w domu wiec trzeba wybrać "mniejsze zło". Zakotwiczyliśmy na parkingu pod stokiem Mosornego Gronia - parking był nawet wyjątkowo pusty choć trochę rowerzystów było a krzesło kręciło. Wybraliśmy szlak który teoretycznie był zamknięty ze względu na remont mostu na potoku ale doszedłem do wniosku ze po tygodniu takiego skwaru ten potok i tak można przejść bez problemu w butach lub bez. Na miejscu okazało się ze nowiutki mostek już stoi. No i dalej już bez tłoku i rowerów do ulubionej polany z której można popatrzyć na wszystkie ważne góry w okolicy. W sumie specjalnie nie przepadam za takimi "promenadami" w górach, wole dzikie szlaki ale dopóki nie ma tłoku jest OK. Poszliśmy jeszcze na chwile wyżej ale GSB to nie jest dobre miejsce na niedziele wiec trochę jeszcze połaziliśmy bocznymi drogami schodząc w dół.. W drodze powrotnej jeszcze przystanek na lody w Suchej - w sumie lody OK ale pewnie w 2018 były lepsze. I w drodze powrotnej "burza mózgów" co z tymi lodami wspólnego ma Sting.... Pomyliłeś "stingi". Lody produkują Stefan i Inga! Proste? A teraz trudniejsza zagadka. Proszę rozszyfrowac nazwę firmy "Henwikmon". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2021 37 minut temu, Bumer napisał: Pomyliłeś "stingi". Lody produkują Stefan i Inga! Proste? A teraz trudniejsza zagadka. Proszę rozszyfrowac nazwę firmy "Henwikmon". Brawo 👍....pewnie nie było to aż tak istotne dla mnie żebym jakieś dochodzenie w necie przeprowadził prowadząc samochód...... to drugie zapewne ma równe ważne "zaszyfrowane" informacje ..imiona , nazwiska, nazwa miejscowości ... czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2021 W dniu 23.06.2021 o 13:13, Chertan napisał: Dla fajnych wędrówek polecam Gorce, ale nie oblegany Turbacz. Ostatnio fantastyczny i pusty szlak na Gorc z okolic Lubomierza, z super widokami na Tatry, malowniczymi polanami, trasy właśnie niepromenadowe. Faktycznie fajne spacerowe trasy, nie miałem aż takiej widoczności żebym widział Tatry - zaledwie Lubań było widać. Start z Lubomierza. Prawdziwa wylęgarnia much i wszelkiej maści owadów - bez "OFF-a" nie podchodź !!! Cała masa widokowych polanek ale i prawdziwe hale jak ta na Gorcu. Na podejściach porobione schody...wole na dziko ale niech będzie ...😉 Ludzi sporo ..jak w Beskidach na głównym szlaku.... ale pogoda fajna no i niedziela.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 Ruszam od poniedziałku, z ozdobą na lewym kolanie 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 3 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2021 Godzinę temu, .Beata. napisał: Ruszam od poniedziałku, z ozdobą na lewym kolanie 🙂 Masz w planie tylko Pieniny czy na zachód też coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi