Lexi Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 2 godziny temu, sstar napisał: Etap winny mam za sobą. Fajny lokal Metal i Wino. Winiarnia Kondrata prowadzona przez syna biznesowo nie pasjonacko. W Poznaniu np była Winyl i Wino a propos. co do Michelina to oglądaliśmy ostatnio film o tym gościu fajnie Bottiglieria 1888 https://tvn24.pl/krakow/krakow-restauracja-bottiglieria-1881-zdobyla-druga-gwiazdke-michelin-jako-jedyna-w-polsce-7181709 byłoby ale terminy pewno odległe a my ten etap tez mamy za sobą w Paryżu byliśmy w jednogwiazdkowej la Table Joela Robuchona o ile dobrze pamietam ważne aby wcześniej się najeść choć lepiej po wizycie i ich menu degustatif na Kazimierzu jedliśmy w fajnej knajpce z winorośla a w Bazarze dostaliśmy cynamonkę za darmo jak kupowaliśmy chleb ogólnie dużo fajnych lokali na pewno niekoniecznie Stara Zajezdnia PS zaraz sprawdzę i dopiszę nazwę… voila Kolanko No 6 wszystko było smaczne Co do Michelina to polecam opony...z żarciem bywa różnie - na 1000% nie pójdę do knajpy bo ma jakiekolwiek gwiazdki, pójdę jeśli ktoś mi poleci na przykład konkretną potrawę.. kultowy w Krakowie jest blichtr stworzony dla turystów .. blask dawnych władców (Wawel) Kultowe knajpy - Wierzynek.. Hawełka.. Sukiennice..Piwnica pod baranami.... itd .. - nie mówie że to gorsze ..ale żeby poczuć klimat trzeba poszukać .. czasem znalezisko Cie zaskoczyć potrafi - coś polecane na booking nie oszołomi Cie raczej.. ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 19 minut temu, Lexi napisał: Co do Michelina to polecam opony...z żarciem bywa różnie - na 1000% nie pójdę do knajpy bo ma jakiekolwiek gwiazdki, pójdę jeśli ktoś mi poleci na przykład konkretną potrawę.. kultowy w Krakowie jest blichtr stworzony dla turystów .. blask dawnych władców (Wawel) Kultowe knajpy - Wierzynek.. Hawełka.. Sukiennice..Piwnica pod baranami.... itd .. - nie mówie że to gorsze ..ale żeby poczuć klimat trzeba poszukać .. czasem znalezisko Cie zaskoczyć potrafi ... nie zawsze pozytywnie;-) w domu dobrze jadamy, u teściowej też więc jakby poprzeczka wysoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 Godzinę temu, sstar napisał: ... nie zawsze pozytywnie;-) w domu dobrze jadamy, u teściowej też więc jakby poprzeczka wysoko... Nie samym korytem człowiek żyje 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 2 minuty temu, Lexi napisał: Nie samym korytem człowiek żyje 😊 Niektórzy znają się tylko na tym;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 2 minuty temu, sstar napisał: Niektórzy znają się tylko na tym;-) To prawda… aczkolwiek po knajpaxh chodzę raczej z grzeczności gdy mnie dzieci zapraszaja… wolę jak ktoś specjalnie dla mnie gotuje - lub ja dla kogoś… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 10 godzin temu, sstar napisał: Pożegnanie z Krakowem. Tym razem skałki Twardowskiego i imprezka z Marcosem oraz przejażdżka jego rockriderem… po deptaku. Miodzio. Fin. Tadek, gdzieś Ty był tym rowerem, 5 min. Cię nie było, a Tyś cały Kraków objechał i to za darmo pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekbtl Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 Godzinę temu, Lexi napisał: po knajpaxh chodzę raczej z grzeczności gdy mnie dzieci zapraszaja… Ty sknerusie jeden, a opony Michelin dobre chociaż - ja jeszcze nie próbowałem pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2023 1 godzinę temu, marekbtl napisał: Tadek, gdzieś Ty był tym rowerem, 5 min. Cię nie było, a Tyś cały Kraków objechał i to za darmo pozdrawiam Jaki lodzik takie kółko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 11 godzin temu, marekbtl napisał: a opony Michelin dobre chociaż Takie czarne, gumowe to chyba dobre..trza tylko rozmiar dobrac coby nie ślatywały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 12 godzin temu, marekbtl napisał: Ty sknerusie jeden, a opony Michelin dobre chociaż - ja jeszcze nie próbowałem pozdro A propos sknerstwo kupiłem kiedyś stare micheliny pilot na zimę i o dziwo nieżle dawały radę chyba lepiej niez nowe bridgestone (te podejrzewam o bycie całorocznymi choć niby zimowe) oczywiście wytrzymały sezon około 22 tys km i pojawiły się pęknięcia wiec do utylizacji, koszt 200 zeta, za nowe z 2:tysie. Na Jazzie z kolei od wielu lat mamy micheliny Alpin i dają radę, No ale maja wiek nie stan niby kontrolować wiec nie wiem jak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 Godzinę temu, sstar napisał: A propos sknerstwo kupiłem kiedyś stare micheliny pilot na zimę i o dziwo nieżle dawały radę chyba lepiej niez nowe bridgestone (te podejrzewam o bycie całorocznymi choć niby zimowe) oczywiście wytrzymały sezon około 22 tys km i pojawiły się pęknięcia wiec do utylizacji, koszt 200 zeta, za nowe z 2:tysie. Na Jazzie z kolei od wielu lat mamy micheliny Alpin i dają radę, No ale maja wiek nie stan niby kontrolować wiec nie wiem jak będzie... Kiedys mialem na cieżarowym ale tylko jak z fabryki odebrałem ...póżniej już zbyt drogo wychodziło wiec zakładałem Yokohama - porównywalne gumy w dobrej cenie...nie wiem jak do osobowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: Takie czarne, gumowe to chyba dobre..trza tylko rozmiar dobrac coby nie ślatywały Tylko, że pytanie Marka dotyczyło chyba tego jak smakują 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 Powrót na łódzką ziemię tę ziemię… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2023 Rydwan jak Zakrzówek. Bajkowo. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 19 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2023 Dolina Aosty Pierwszy tydzień października spędziłem w Dolinie Aosty, wraz z kumplem zakupiliśmy tanie loty z Krakowa do Turynu, tam wynajem samochodu i zwiedzanie Doliny Aosty wraz ze szlakami górskimi oraz akcentami narciarskimi. Mieszkaliśmy kilka kilometrów od Aosty. Niestety moje plany bardzo mocno zweryfikowała kontuzja kostki której uległem przed samym wyjazdem, więc przeszedłem zdecydowanie mniej niż zamierzałem, ale i tak sporo zobaczyłem więc wyjazd zmarnowany nie był. Teraz trzeba podleczyć kostkę do sezonu narciarskiego... Miejsca które zobaczyłem / przeszedłem / przekuśtykałem (różnie z nogą było): - Doliny pod masywem Mont Blanc - Val Veny, Val Ferret - Breuil-Cervinia - Wjazd kolejką Skyway Monte Bianco - Courmayeur - Szlaki w Parku Narodowym Gran Paradiso Mimo że był to październik to temperatury były wybitnie letnie, po prostu było bardzo ciepło 25-28 st. w dolinach, wyżej w górach też grubo ponad 20 st. Całe dnie na krótkie spodenki i podkoszulek. Nawet na szczycie Punta Helbronner po wjeździe kolejką Skyway Monte Bianco na 3466m n.p.m. słońce bardzo paliło. Region piękny, na pewno warty powrotu w przyszłości, bo wiele miejsc jest do zobaczenia. Dorzucam trochę zdjęć z różnych miejsc. [Post trochę długi, ale jest dużo zdjęć oraz opisów] Lot Już sam lot do Turynu obfitował w piękne widoki na Alpy, świetnie były widoczne lodowce jak i wiele stacji narciarskich. Alpejskie giganty pięknie się prezentowały gdy samolot zniżał się już do lotniska w Turynie. Jezioro Hallstättersee wraz z miasteczkiem Hallstatt (po lewej stronie), na południu widoczna trasa w ośrodku Krippenstein Ośrodek Zell am See oraz w głębi Skicircus Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn Wysokie Taury, na północ od dwóch jezior widoczny lodowiec Kitzsteinhorn, po lewej lodowiec Pasterze oraz najwyższy szczyt Austrii Grossglockner (sam szczyt na samym skraju zdjęcia) Lodowce wokół Grossvenediger Po prawej lodowiec Hintertux (ten pomiędzy szczytami) lecąc myślałem czy akurat aktualnie tam jeździ może stały bywalec @marionen Po lewej lodowiec Stampflkees z charakterystyczną rysą Pod statecznikiem skrzydła przy dłuższych jęzorach lodowcowych szczyt Monte Cevedale, pod lewym statecznikiem widać skrawek tras narciarskich w Pejo. Tutaj szerzej widać Pionowa dolina po lewej to Valtellina, prowadzi do Bormio, rozwidlenie w prawo prowadzi do Santa Cateriny. Biały szczyt po prawej to Monte Zebru 3735m n.p.m a za nim Ortler 3905m n.p.m, na lewo od niego wąski pasek śniegu na grani to letni ośrodek narciarski na Passo dello Stelvio. Lodowce wokół Piz Bernina Jezioro Como, widok od południa Masyw Monte Rosa i okolice, Matterhorn po lewej Mont Blanc Nad Turynem i okolicą szara czapa, zapewne smogowa typu letniego bo bardzo ciepło po wylądowaniu 27 st. Saint-Pierre Miejsce noclegów. Wschód słońca nad Doliną Aosty, postrzępiony szczyt po prawej to Monte Emilius 3559m n.p.m. Skoro Italia to i cappuccino rano, w tle góry w parku narodowym Gran Paradiso (po środku osty szczyt to Grivola 3969m n.p.m) Nocne wycie do księżyca, po lewej zamek Castello di Saint-Pierre Widok spod zamku na Saint-Pierre i okolicę Val Veny W początkowym odcinku doliny są imponujące widoki na Mont Blanc i lodowiec Brenva Lodowiec Estellette Rifugio Elisabetta Val Ferret Przy samym lodowcu, a właściwie między jego częściami znajduje się futurystyczny biwak Bivacco Giusto Gervasutti Może cel wędrówki na kiedyś, już ze sprawną nogą https://www.uniqhotels.com/bivacco-gervasutti Platforma Widokowa Zawieszona nad doliną obok Pre-Saint-Didier w drodze do La Thuile Breuil-Cervinia Sporo budynków ma lata świetlności za sobą, wielkie apartamentowce i tez mniejsze budynki, są też nowo wyglądające ale dużo jest takich nadgryzionych zębem czasu. Okoliczności przyrody wokół za to fenomenalne. Trwa przebudowa parkingów przy gondoli Budowa nowej trasy na dół Malunek narciarza oddaje trochę "podstarzały" obraz kurortu. "Uroczy" dawny budynek kolei linowej Już w połowie listopada pierwsze zawody szybkościowe PŚ. Może tym razem dojdą do skutku... (rok temu odwołali z powodu niewystarczającej liczby śniegu, ale miały być też wcześniej). Pierwszy raz trasa zawodów PŚ będzie przebiegać w dwóch krajach oraz pierwszy raz aż na tak dużej wysokości. Prace przy trasie na lodowcu ciężkim sprzętem trwają, jest też o tym głośno w internecie, niekoniecznie jako pozytywna sprawa... Biała czapa to Breithorn 4164m. n.p.m, po prawej szczyt Klein Matterhorn 3883m n.p.m w nim od lewej górna stacja kolejki linowej a po prawej górna stacja nowoczesnych kolejek gondolowych (jedna która biegnie równolegle do kolei linowej a druga która łączy stronę włoską ze szwajcarską bez podpór - Matterhorn Alpine Crossing) Alpiniści na Breithorn Skyway Monte Bianco Nie wjechać na górę będąc w okolicy to grzech... Dent du Geant Widok na Aiguille du Midi Ludzie na lodowcu Mont Blanc Z lodowców co jakiś czas dobiegały, stuki, puki, jęki i huk rozpadających się skał. Ciężki czas dla nich. Matterhorn Masyw Monte Rosa Courmayeur W drodze do Courmayeur wita już Mont Blanc Parco Nazionale Gran Paradiso Mówią że Park Narodowy Gran Paradiso to włoska wersja Parku Narodowego Yellowstone. Jest najstarszym parkiem narodowym we Włoszech założony w 1922 roku w celu ochrony zagrożonych gatunków, zwłaszcza koziorożca. Park ten zrobił na mnie świetne wrażenie, trzeba będzie koniecznie tam wrócić. Po lewej szczyt Gran Paradiso 4061m n.p.m wraz z lodowcami Szczyt Gran Paradiso Lodowce na Gran Paradiso Odpoczynek z widoczkiem Pont di Valsavarenche Może kogoś zainspiruje ten wpis nad zaplanowaniem wyjazdu w tamte okolice. Absolutnie warto! 13 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2023 @pawelb91 fantastyczna relacja. Zazdro. I tak, zainspirowałeś Dzięki!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 19 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2023 Fantastyczna wyprawa okraszona super fotami Pawle 👏 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisRR Napisano 20 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2023 Super relacja 👍👍👍 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2023 19 godzin temu, pawelb91 napisał: Może kogoś zainspiruje ten wpis nad zaplanowaniem wyjazdu w tamte okolice. Absolutnie warto! Dzięki za piękne foty - to także moja ulubiona okolica. PS. Oglądałem zdjęcia od tyłu i zupełnie Cię nie poznałem😀 Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2023 13 godzin temu, Jeeb napisał: Dzięki za piękne foty - to także moja ulubiona okolica. PS. Oglądałem zdjęcia od tyłu i zupełnie Cię nie poznałem😀 Pozdrawiam serdecznie Też bym to od tyłu nie poznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2023 W dniu 19.10.2023 o 13:00, pawelb91 napisał: Dolina Aosty Pierwszy tydzień października spędziłem w Dolinie Aosty, wraz z kumplem zakupiliśmy tanie loty z Krakowa do Turynu, tam wynajem samochodu i zwiedzanie Doliny Aosty wraz ze szlakami górskimi oraz akcentami narciarskimi. Mieszkaliśmy kilka kilometrów od Aosty. Niestety moje plany bardzo mocno zweryfikowała kontuzja kostki której uległem przed samym wyjazdem, więc przeszedłem zdecydowanie mniej niż zamierzałem, ale i tak sporo zobaczyłem więc wyjazd zmarnowany nie był. Teraz trzeba podleczyć kostkę do sezonu narciarskiego... Miejsca które zobaczyłem / przeszedłem / przekuśtykałem (różnie z nogą było): - Doliny pod masywem Mont Blanc - Val Veny, Val Ferret - Breuil-Cervinia - Wjazd kolejką Skyway Monte Bianco - Courmayeur - Szlaki w Parku Narodowym Gran Paradiso Mimo że był to październik to temperatury były wybitnie letnie, po prostu było bardzo ciepło 25-28 st. w dolinach, wyżej w górach też grubo ponad 20 st. Całe dnie na krótkie spodenki i podkoszulek. Nawet na szczycie Punta Helbronner po wjeździe kolejką Skyway Monte Bianco na 3466m n.p.m. słońce bardzo paliło. Region piękny, na pewno warty powrotu w przyszłości, bo wiele miejsc jest do zobaczenia. Dorzucam trochę zdjęć z różnych miejsc. [Post trochę długi, ale jest dużo zdjęć oraz opisów] Lot Już sam lot do Turynu obfitował w piękne widoki na Alpy, świetnie były widoczne lodowce jak i wiele stacji narciarskich. Alpejskie giganty pięknie się prezentowały gdy samolot zniżał się już do lotniska w Turynie. Jezioro Hallstättersee wraz z miasteczkiem Hallstatt (po lewej stronie), na południu widoczna trasa w ośrodku Krippenstein Ośrodek Zell am See oraz w głębi Skicircus Saalbach - Hinterglemm - Leogang - Fieberbrunn Wysokie Taury, na północ od dwóch jezior widoczny lodowiec Kitzsteinhorn, po lewej lodowiec Pasterze oraz najwyższy szczyt Austrii Grossglockner (sam szczyt na samym skraju zdjęcia) Lodowce wokół Grossvenediger Po prawej lodowiec Hintertux (ten pomiędzy szczytami) lecąc myślałem czy akurat aktualnie tam jeździ może stały bywalec @marionen Po lewej lodowiec Stampflkees z charakterystyczną rysą Pod statecznikiem skrzydła przy dłuższych jęzorach lodowcowych szczyt Monte Cevedale, pod lewym statecznikiem widać skrawek tras narciarskich w Pejo. Tutaj szerzej widać Pionowa dolina po lewej to Valtellina, prowadzi do Bormio, rozwidlenie w prawo prowadzi do Santa Cateriny. Biały szczyt po prawej to Monte Zebru 3735m n.p.m a za nim Ortler 3905m n.p.m, na lewo od niego wąski pasek śniegu na grani to letni ośrodek narciarski na Passo dello Stelvio. Lodowce wokół Piz Bernina Jezioro Como, widok od południa Masyw Monte Rosa i okolice, Matterhorn po lewej Mont Blanc Nad Turynem i okolicą szara czapa, zapewne smogowa typu letniego bo bardzo ciepło po wylądowaniu 27 st. Saint-Pierre Miejsce noclegów. Wschód słońca nad Doliną Aosty, postrzępiony szczyt po prawej to Monte Emilius 3559m n.p.m. Skoro Italia to i cappuccino rano, w tle góry w parku narodowym Gran Paradiso (po środku osty szczyt to Grivola 3969m n.p.m) Nocne wycie do księżyca, po lewej zamek Castello di Saint-Pierre Widok spod zamku na Saint-Pierre i okolicę Val Veny W początkowym odcinku doliny są imponujące widoki na Mont Blanc i lodowiec Brenva Lodowiec Estellette Rifugio Elisabetta Val Ferret Przy samym lodowcu, a właściwie między jego częściami znajduje się futurystyczny biwak Bivacco Giusto Gervasutti Może cel wędrówki na kiedyś, już ze sprawną nogą https://www.uniqhotels.com/bivacco-gervasutti Platforma Widokowa Zawieszona nad doliną obok Pre-Saint-Didier w drodze do La Thuile Breuil-Cervinia Sporo budynków ma lata świetlności za sobą, wielkie apartamentowce i tez mniejsze budynki, są też nowo wyglądające ale dużo jest takich nadgryzionych zębem czasu. Okoliczności przyrody wokół za to fenomenalne. Trwa przebudowa parkingów przy gondoli Budowa nowej trasy na dół Malunek narciarza oddaje trochę "podstarzały" obraz kurortu. "Uroczy" dawny budynek kolei linowej Już w połowie listopada pierwsze zawody szybkościowe PŚ. Może tym razem dojdą do skutku... (rok temu odwołali z powodu niewystarczającej liczby śniegu, ale miały być też wcześniej). Pierwszy raz trasa zawodów PŚ będzie przebiegać w dwóch krajach oraz pierwszy raz aż na tak dużej wysokości. Prace przy trasie na lodowcu ciężkim sprzętem trwają, jest też o tym głośno w internecie, niekoniecznie jako pozytywna sprawa... Biała czapa to Breithorn 4164m. n.p.m, po prawej szczyt Klein Matterhorn 3883m n.p.m w nim od lewej górna stacja kolejki linowej a po prawej górna stacja nowoczesnych kolejek gondolowych (jedna która biegnie równolegle do kolei linowej a druga która łączy stronę włoską ze szwajcarską bez podpór - Matterhorn Alpine Crossing) Alpiniści na Breithorn Skyway Monte Bianco Nie wjechać na górę będąc w okolicy to grzech... Dent du Geant Widok na Aiguille du Midi Ludzie na lodowcu Mont Blanc Z lodowców co jakiś czas dobiegały, stuki, puki, jęki i huk rozpadających się skał. Ciężki czas dla nich. Matterhorn Masyw Monte Rosa Courmayeur W drodze do Courmayeur wita już Mont Blanc Parco Nazionale Gran Paradiso Mówią że Park Narodowy Gran Paradiso to włoska wersja Parku Narodowego Yellowstone. Jest najstarszym parkiem narodowym we Włoszech założony w 1922 roku w celu ochrony zagrożonych gatunków, zwłaszcza koziorożca. Park ten zrobił na mnie świetne wrażenie, trzeba będzie koniecznie tam wrócić. Po lewej szczyt Gran Paradiso 4061m n.p.m wraz z lodowcami Szczyt Gran Paradiso Lodowce na Gran Paradiso Odpoczynek z widoczkiem Pont di Valsavarenche Może kogoś zainspiruje ten wpis nad zaplanowaniem wyjazdu w tamte okolice. Absolutnie warto! Super tura, świetna relacja i piękne zdjęcia z miejsc wspaniałych. Przejść te wszystkie miejsca na jednej nodze podziwiam. No i doskonała znajomość topografii. Ja Hintertuxie na początku października mogłem gdzies tam jeździć😁. Ja ostatnio z samolotu też coś widziałem, trochę Alp i Atlas w Maroku, ale bez konkretnych lokalizacji, może pomożesz w rozpoznaniu... Pozdrawiam, jeszcze raz gratuluję i dziękuję, że chciało Ci się podzielić z nami fotorelacją. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 31 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2023 To nie ja byłem Edą... sista... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń Na sylwestra wybrałem się na Śnieżkę. Czarnym szlakiem na kopę i potem na Śnieżkę. W Karpaczu działał biały jar przetarć nie widziałam, pełno ludzi. Na szlak ruszyłem o 20:30. Na Śnieżkę docieram o 23:15. Ludzi dużo od domu śląskiego. Z szczytu było widać całą okolicę niestety na zdjęciach tego niewidać. Śniegu mało jak na Śnieżkę kamienie wystwały. Tu śnieg nawiało. Po północy zejście do samochodu. W Karpaczu o 1:15. W Wrocławiu o 3:05. Rok temu byłem na Ślęży. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty @pawelb91 super wyprawa do Aosty, świetne zdjęcia! By ożywić niniejszy wątek - polecam swój ostatni wpis na blogu ...może monotematycznie, ale w dalszym ciągu, na blogu kontynuuję temat Italii i Dolomitów. Zapraszam w mój kącik. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Luty Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 1 godzinę temu, marboru napisał: @pawelb91 super wyprawa do Aosty, świetne zdjęcia! By ożywić niniejszy wątek - polecam swój ostatni wpis na blogu ...może monotematycznie, ale w dalszym ciągu, na blogu kontynuuję temat Italii i Dolomitów. Zapraszam w mój kącik. Nuda panie..znowu te góry ..spacer po molo w Kołobrzegu to by było COŚ.... Zdravim srdecznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi