tanova Napisano 5 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2020 Godzinę temu, Lexi napisał: ..taka luźna dygresja - zauważcie jak bardzo zmieniło się nasze podejście do "tematu" - kilka tygodni temu obawialiśmy się o zdrowie i życie swoje i swoich bliskich, teraz boimy się ze nam "ktoś" spieprzy wakacje. 🙂 Obawa o zdrowie i życie wciąż jest, ale wiedza i świadomość większa, więc myśl o wakacjach jest jak najbardziej racjonalna. A że niektóre sankcje albo poluzowania służą różnym interesom, politycznym też, to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 Następny spacer z Diablakiem w tle - co najważniejsze bez tłoku i zgiełku. Spotkaliśmy 4 osoby pieszo i ani jednego rowerzysty. Tereny zalesione w 90% wiec pomimo strasznego skwaru w miastach (środek zeszłego tygodnia) w lesie ciepło ale przyjemnie - przypuszczam ze w Tatrach w tym samym czasie można było się upiec. No i żeby narciarski akcent był polana/przecinka leśna widoczna w oddali na ostatnim zdjęciu to stok na Masornym Groniu. 😉 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 30 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2020 Zapraszam na kolejną tatrzańską wędrówkę na moim blogu, pod linkiem: marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 Spiesze uspokoić miłośników klimatów PRLowskich ze jeśli idzie o Pilsko to nic się nie zmieniło i nie widać żeby w najbliższym czasie cokolwiek się zmieniło - las pięknie pachnie żywicą i tak jakby farbą olejną ze świeżo pomalowanych lamperii 😉. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 8 godzin temu, Lexi napisał: Spiesze uspokoić miłośników klimatów PRLowskich ze jeśli idzie o Pilsko to nic się nie zmieniło i nie widać żeby w najbliższym czasie cokolwiek się zmieniło i to jest bardzo dobra informacja! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 20 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2020 (edytowane) Miała być złota polska jesień, miały być piękne kolory, miało być widać fajnie Taterki...a wyszło jak wyszło 😉 niedziela okolice Policy i hali Krupowej.. Edytowane 20 Październik 2020 przez Lexi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Przy dzisiejszej pogodzie siedzenie w domu byłoby grzechem śmiertelnym:). Padło na Pilsko. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 2 godziny temu, tankowiec napisał: Przy dzisiejszej pogodzie siedzenie w domu byłoby grzechem śmiertelnym:). Padło na Pilsko. Pilsko oglądałem "zdalnie" wczoraj - ale kapliczkę tez fajną uwieczniłem.. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 13 godzin temu, Lexi napisał: Pilsko oglądałem "zdalnie" wczoraj - ale kapliczkę tez fajną uwieczniłem.. Zdjęcia kapliczek to takie moje małe hobby:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 6 godzin temu, tankowiec napisał: Zdjęcia kapliczek to takie moje małe hobby:) No....jest trochę tego w Beskidach - ja tez zawsze cyknę fotkę jak przechodzę kolo kapliczki a zona cos czasem poprawi albo posprząta - toć to wspólne dobro.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Cześć, widzę kilku „łazików” jest wśród braci narciarskiej 🙂 czy ktoś już wędrował po górach? Jakichkolwiek? Mam pytanie odnośnie działalności schronisk - a na myśli możliwość na nocleg, odpoczynek i jakiś posiłek, tudzież złoty napój a sytuacja jest jaka jest... ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 24 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2021 Na tą chwilę nie ma szans na nocleg. No chyba, że gdzieś bardzo z boku bo te większe dostały pomoc finansową więc wiadomo jak jest. Cała reszta z posiłkami, browarkiem funkcjonuje można by napisać normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 (edytowane) Myślę, że wiele osób z forum wędruje po górach albo jeździ po nich rowerem. Obrcnie szanse na nocleg są tylko, jeśli ktoś się zgodzi przyjąć podróżnego nieoficjalnie. Z jedzonkiem i to tylko na wynos bywa różnie bo niektóre przybytki mogą być chwilowo zamknięte. Jest jak jest i nic z tym na razie nie zrobimy. Trzeba pamiętać, że od 1000m n.p.m. w górę wciąż jest dużo śniegu. Edytowane 25 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 (edytowane) 13 godzin temu, .Beata. napisał: 🙂 czy ktoś już wędrował po górach? Dokładnie wczoraj "zaatakowałem" pobliski szczyt.. ze 4 km i 300m przewyższenia (bez tlenu😉) - pierwsza próba po kontuzji coby sprawdzić czy połamaniec jeszcze się nada do czegoś - niestety schronisk nie było po drodze. Z tego co mądrzy ludzie mówią to trzeba dzwonić - bo schroniska to bardzo indywidualna sprawa a jak wiadomo Górale to dość obrotna społeczność i dudkami nie gardząca zazwyczaj. Edytowane 25 Kwiecień 2021 przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 (edytowane) Godzinę temu, Lexi napisał: Dokładnie wczoraj "zaatakowałem" pobliski szczyt.. ze 4 km i 300m przewyższenia (bez tlenu😉) - pierwsza próba po kontuzji coby sprawdzić czy połamaniec jeszcze się nada do czegoś - niestety schronisk nie było po drodze. Z tego co mądrzy ludzie mówią to trzeba dzwonić - bo schroniska to bardzo indywidualna sprawa a jak wiadomo Górale to dość obrotna społeczność i dudkami nie gardząca zazwyczaj. 4km drogi i 300m przewyższenia czy 4300m przewyższenia? Jaki to szczyt? Bo 4300 da się zrobić wchodząc z Sallanches na MB. Edytowane 25 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Haha, pobliski szczyt to raczej 4 km drogi, zwłaszcza z kontuzją. Też mam kuku i stąd pytanie o schroniska, tak na wszelki wypadek jakby mi się coś po drodze popsuło. Na prawdziwą informację telefoniczną nie ma co liczyć, bo nie wiedzą kto dzwoni, a może za miesiąc będzie już „różowo” No cóż, pojadę na żywioł 🥳 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 No niestety @Ziemowit nie mam takiej "górki" w pobliżu ...Beata dobrze odczytała-zwykłe krzaki ale i tak wyzwanie🙂 51 minut temu, .Beata. napisał: Też mam kuku i stąd pytanie o schroniska, tak na wszelki wypadek jakby mi się coś po drodze popsuło. Poćwicz na lokalnym "Kasprowym"...😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 51 minut temu, Lexi napisał: No niestety @Ziemowit nie mam takiej "górki" w pobliżu ...Beata dobrze odczytała-zwykłe krzaki ale i tak wyzwanie🙂 Poćwicz na lokalnym "Kasprowym"...😉 To co dla jednych jest lokalne, dla innych może być na końcu świata... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 54 minuty temu, marionen napisał: To co dla jednych jest lokalne, dla innych może być na końcu świata... Beata pisze że jest z Poznania stąd foto jej "lokalnego Kasprowego" - na zdjęciu poznańska "Malta" (ostatnio podobno nowy agregat zamontowali)...🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 (edytowane) 24 minuty temu, Lexi napisał: Beata pisze że jest z Poznania stąd foto jej "lokalnego Kasprowego" - na zdjęciu poznańska "Malta" (ostatnio podobno nowy agregat zamontowali)...🙂 Ja Maltę znam, prawie połowa mojej rodziny pochodzi z okolic. Malta ma dla części ludzi inne znaczenie i prawie 3000 km do pokonania. Jak wrzucasz zdjęcie to można jednak podpisać co zacz. Na Malcie (poznańskiej) wychowało się wielu znakomitych narciarzy, nawet olimpijczyków, a niektórzy do dzisiaj zdobywają medale w międzynarodowych zawodach (np. J. G-G. - doskonały slalomista) Edytowane 25 Kwiecień 2021 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 26 minut temu, marionen napisał: Jak wrzucasz zdjęcie to można jednak podpisać co zacz. Zarówno zdjęcie jak i tekst nad nim był skierowany do @.Beata. co bardzo jasno widać a której pewnie nie musiałem tłumaczyć co to .... Ale fakt - nie podpisałem... będę musiał z tym teraz jakoś żyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 (edytowane) 37 minut temu, Lexi napisał: Ale fakt - nie podpisałem... będę musiał z tym teraz jakoś żyć Za karę 4300m przewyższenia Co do noclegów to trzeba dzwonić po pensjonatach i się dowiadywać, niektórzy gospodarze nie stosują się do zakazów i przyjmują gości. Schroniska PTTK na pewno będą zamknięte tak długo jak długo będzie oficjalny zakaz noclegów turystycznych. Skoro Beata jest z Poznania to w Sudety ma najbliżej. Dodam małą uwagę, że na ferie wielkanocne zarząd KPN wprowadził zakaz wstępu do parku i porozwieszał tabliczki o tym informujące. Jest obawa, że zrobią podobny wałek na najbliższą majówkę. Z resztą o każdej porze roku w KPN jest dużo ludzi, ja zazwyczaj go omijam i próbuję wybierać takie szlaki, którymi nikt nie chodzi, dobrym pomysłem na wędrówkę aby być w górach samemu są nieoznakowane leśne drogi pożarowe. Edytowane 25 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 36 minut temu, Lexi napisał: Zarówno zdjęcie jak i tekst nad nim był skierowany do @.Beata. co bardzo jasno widać a której pewnie nie musiałem tłumaczyć co to .... Ale fakt - nie podpisałem... będę musiał z tym teraz jakoś żyć jak rozmawiasz tylko z @.Beata. to najlepiej na priv. i nie będzie kłopotu, a tak inni też czytają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 7 minut temu, marionen napisał: jak rozmawiasz tylko z @.Beata. to najlepiej na priv. i nie będzie kłopotu, a tak inni też czytają... Akurat lubię się na trzeciego wtrącać w wędrówki więc też chcę widzieć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Nie byłam ani na jednej ani na drugiej Malcie ...na nartach;) lokalna jak dla mnie do kitu (to tak jakbyś lizaka lizał przez szybę) a na najbliższą górkę mam 12 km - też bez tlenu No cóż, pojadę tam, gdzie znajdę bazę. KPN to w ogóle jakiś matrix jest, jeśli Karkonosze to chętnie czeskie, z resztą jest mi obojętne gdzie...gdziekolwiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi