surfing Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 (edytowane) Udało się Start Tatranska Kotlina meta Żarska Chata, trasa ponad 100km Świstowy Szczyt 2382m to mój najwyższy Tatrzański szczyt zdobyty bez zdejmowania nart, w tle Gerlach 2654m Edytowane 6 Kwiecień 2019 przez surfing 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 Gratulacje! Napisz coś więcej, jaka trasa, ile dni? Może więcej foto 🙂 Ja właśnie jadę do Zelenego Plesa, idziemy przez Tatry Wysokie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 zakładam że to jest "od schroniska do schroniska"? 🙂 pochwal się relacją! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 (edytowane) Tura 5 dniowa, odwiedzone schroniska: Plesnivec, Przy Zielonym Stawie, Teryho, Zbójnicka Chata, Nad Popradzkim Stawem, Pięć Stawów, Ornak, Na Polanie Chochołowskiej, Żarska Chata. Miś Edytowane 6 Kwiecień 2019 przez surfing 12 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 Może masz tracki z drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Dopisała nam pogoda mimo że prognozy były nieciekawe, trudność i niebezpieczeństwo powiększył kilkudziesięciocentymetrowy opad świeżego śniegu tydzień wcześniej, w związku z tym zadecydowaliśmy że wstajemy o 4:30 aby nie ryzykować zjazdów późnym popołudniem nasłonecznionych żlebów zjazdy nasłonecznianymi stokami były trudne i nie było radości lecz walka aby uniknąć wywrotki, czasami nie dało się zjechać W drugi dzień urwany sworzeń klamry (naprawiony gwoździem) od uderzenia w kamień podczas zapadnięcia się w śnieg po pas - taka na szczęście jedyna awaria w grupie przydarzyła się właśnie mnie. Buty się sprawdziły - stopy bez obtarć. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 10 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2019 Szedłeś może z Niźnikiewiczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Trochę liczb 1. Plesnivec 5,7km 530m 2:37 2. Teryho 13,4km 1325m 8:20 3. Zbójnicka 13,8km 890m 7:00 4. Popradzki Staw 12km 971m 7:20 5. Pięć Stawów 15,5km 1138m 6:48 6. Chochołowska . 29,8km 1478m 12:10 7. Żarska 18km 1468m 6:30 Suma 108 km 7800m 50h:45min 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 28 minut temu, surfing napisał: Trochę liczb 1. Plesnivec 5,7km 530m 2:37 2. Teryho 13,4km 1325m 8:20 3. Zbójnicka 13,8km 890m 7:00 4. Popradzki Staw 12km 971m 7:20 5. Pięć Stawów 15,5km 1138m 6:48 6. Chochołowska . 29,8km 1478m 12:107. Żarska 18km 1468m 6:30 Suma 108 km 7800m 50h:45min Całkiem dobre tempo - czasy z przystankami czy to netto jest? W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Tempo wydaje się spoko, może nawet bym dał radę Nie to co robocopy, które ścigają się z krzesłem w Goryczkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Wujot napisał: Całkiem dobre tempo - czasy z przystankami czy to netto jest? Rozkręciliśmy się ,ostatnia noc była bez przymrozku, darliśmy na Wołowiec równym tempem bo południowy trawers Ostrego Rohacza w kierunku Żarskiej przełęczy zrobił się bardzo miękki i było spore ryzyko lub duże nadłożenie trasy. Czasy liczone z przystankami,faktycznie jest małe przekłamanie w ostatnim dniu bo czas zatrzymał się nam w Żarskiej Chacie, trochę świętowaliśmy, a później zjechaliśmy (koniec1km pieszo) na parking na końcu doliny gdzie czekał bus do Zakopanego. Co do tempa to pierwsze 3 dni było spacerowe bo jeden z uczestników właśnie kończył solidne przeziębienie, nie poszedł z nami na Świstowy Szczyt i wykurował się w Zbójnickiej Chacie. Letnia jazda na rowerze z sakwami dobrze przekłada się na kondycje do takiej tury, dla mnie tempo było w sam raz ale wiem że innym było czasami ciężko. Co do trasy to ja i jeszcze drugi uczestnik zrobiliśmy 114km i 8200m bo możemy dodać popołudniowy spacer w Dolinie Pięciu Stawów. 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Napisz relację! Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 To taki spacer aby nasycić się Doliną Pięciu Stawów, doszliśmy na 2000m pod Szpiglasowy Wierch, te twa zdjęcia powyżej to właśnie z tej wycieczki. Zapisałem tylko zjazd 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Zwróć proszę uwagę na planowanie trasy. Wariant skrótowy na Szpiglasową powszechnie uznany jest za niebezpieczny ze względu na trawersowanie licznych torów lawin. Lepiej pójść dołem przez Stawy i potem prosto do góry, podobnie jak znaki letnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Trochę źle narysowałem. Przejście jest wcześniej gdzieś miedzy skałami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Patrząc bardziej od strony schroniska to droga szlakiem letnim nie jest wcale mniej eksponowana. Jak szli przy niskiej temperaturze to wszystko było zwarte fest, nawet popołudniu. A Liptowski Kostur też jest fajny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2019 Trochę krótszy odcinek ale też bez szału. Nie ma tam jeszcze jakiegoś wariantu? Ja już nie pamiętam. A Miedziane jeszcze fajniejsze i pod samym schroniskiem. Zjeżdżałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2019 21 godzin temu, AndRand napisał: wszystko było zwarte fest, nawet popołudniu. Było dokładnie jak piszesz, była lawinowa jedynka raczej bliżej zera, na ten trawers słonce świeci dopiero późno po południu. To zdjęcie z następnego dnia 6:40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 14 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2019 Ten trawers zbocza Miedzianego długo trzyma. Z buta kiedyś szedłem, no ale zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 20 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2019 Fajny widok mojego spaceru na zdjęciu z tury @marcinn W dniu 13.04.2019 o 20:53, surfing napisał: To taki spacer aby nasycić się Doliną Pięciu Stawów, doszliśmy na 2000m pod Szpiglasowy Wierch, te twa zdjęcia powyżej to właśnie z tej wycieczki. Zapisałem tylko zjazd 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2019 Zdjęcia naszej ekipy w akcji. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 7 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec W dniu 14.04.2019 o 20:31, sstar napisał: Ten trawers zbocza Miedzianego długo trzyma. Z buta kiedyś szedłem, no ale zimą. Update fotki z marca końca marca 2021 wtedy już na nartach dość twardo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi