JurekByd Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Robiąc Karyntię odwiedźcie koniecznie jeszcze Goldeck ( super klimaty i najdłuższa 8 km czarna trasa w Austrii) i Innerkrems - raj dla wielbicieli sztruksu i pięknych widoków - szczególnie w połączeniu z Thomatal. TH to oczywiście perełka , za którą poza Nassfeld chyba najbardziej tęsknię. Karyntia z Osttirolem oferuje najdłuższą sezonówkę za stosunkowo niewygórowaną cenę - 583 e lub 540 dla par , są też korzystne pakiety rodzinne - można szusować na niej już od 1.09 do 15.05. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 1 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 54 minuty temu, Piotr_67 napisał: @marboru Piękny wyjazd, jak zawsze. Pozdrawiamy was serdecznie. PS: Te Bieszczady to służbowo czy ........? Dzięki Piotr. Tak służbowo - ważne spotkanie. Trzy dni w Arłamowie... Ale rower biorę 41 minut temu, JurekByd napisał: Robiąc Karyntię odwiedźcie koniecznie jeszcze Goldeck ( super klimaty i najdłuższa 8 km czarna trasa w Austrii) i Innerkrems - raj dla wielbicieli sztruksu i pięknych widoków - szczególnie w połączeniu z Thomatal. TH to oczywiście perełka , za którą poza Nassfeld chyba najbardziej tęsknię. Karyntia z Osttirolem oferuje najdłuższą sezonówkę za stosunkowo niewygórowaną cenę - 583 e lub 540 dla par , są też korzystne pakiety rodzinne - można szusować na niej już od 1.09 do 15.05. Jurek, dzięki za bardzo cenne informacje temat sezonówki otwarty i do przedyskutowania z Paulą. Z Radomia Karyntia jest blisko. To w sumie jakieś 8 do 9 godzin jazdy. Trasy i ilość ludzi na stokach warte do przemyślenia do wyprawy nawet w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Turracher Hohe! Faktycznie, mówię Turracher Hohe myślę @MB!!! To właśnie relacje @MB i @SB zwróciły po raz pierwszy moją uwagę na ten ośrodek, który przez to znalazł się na mojej liście ale jakoś do tej pory nie udało mi się go odhaczyć.😒 A teraz @marboru we właściwym sobie stylu ponownie przypomniał o TH i fantastycznie go zareklamował. Tak! Niewątpliwie ON z kategorii "MUST SEE". Oby jak najszybciej! A tak nawiasem mówiąc to może Karyntia mogłaby być kontrkandydatem Cortiny jeśli chodzi o pomysł dotyczący alpejskiego WST w 2020? (tak tylko sobie pomyślałem) A tak przy okazji skoro wywołani zostali @MB i @SB, ktoś wie czemu Koledzy już tu nie zaglądają? Trochę mi ich tu brakuje, jest jakby mniej kolorowo. I @Dumpling Zębowa Wróżka też nie ma. Fajne były ich relacje, filmiki, zdjęcia i niejednokrotnie cenne uwagi i porady. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 I znów - nie licząc pierwszego dnia - mieliście słońce i piękną pogodę. Chyba macie jakieś "chody" tam na górze 😀. Karyntia to co prawda inne krajobrazy, niż główny łańcuch Alp czy Dolomity, ale też pięknie, szczególnie przy takiej widoczności. Patrząc na mapkę z wczoraj, zastanawiałam się, co robiliście na środku jeziora 😯, a to Taxi Sea - no proszę . Owocnych obrad w Bieszczadach i miłego rowerowania po godzinach. W Bieszczadach już po sezonie narciarskim, czy masz już przesyt? 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 w Arłamowie sa dwa orczyki, tylko pewnie już nie działają, piękne lasy dookoła, mnóstwo ciekawych kręgowców i bezkręgowców Molltarer przepiękny lodowiec, za taką pogodą relacja skarb, TH jako wisienka na torcie, świetnie sie czytało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 14 godzin temu, marboru napisał: Z całą pewnością wrócimy w te rejony na kolejne skisafari - jest już pomysł na miejsca, do których chcemy pojechać... Czyli Karyntia przełamała Twoją nieufność do niej. No, ale jak się przywozi pogodę (bigos mrozu/słoneczko) ze sobą w bagażniku, a ludzi przegania ze stoków, to czego tu się dziwić. W tych warunkach każdy teren będzie super, nie tylko taki malowniczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 1 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 W Bieszczadach warunków narciarskich brak... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 (edytowane) Ale Lampa jest Edytowane 1 Kwiecień 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 @marboru musi zmienić sobie ksywkę na "LAMPA"! 😂☀️☀️☀️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 (edytowane) W przed pracą, pierwsze strzelanie w życiu... A po pracy 45 km po górach na rowerze dostałem w kość Edytowane 2 Kwiecień 2019 przez marboru 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 (edytowane) 11 minut temu, marboru napisał: W przed pracą, pierwsze strzelanie w życiu... Mariusz tylko nie mów, że w wojsku nie byłeś...😉 Edytowane 2 Kwiecień 2019 przez marionen 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 12 godzin temu, marboru napisał: W przed pracą, pierwsze strzelanie w życiu... Przed pracą strzelanie, w pracy rower..... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 11 godzin temu, marboru napisał: W przed pracą, pierwsze strzelanie w życiu... Wyjazd służbowy ..... hmmmmm ......🔫 Lepiej nie wchodzić @marboru w drogę! 😂😂😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 11 godzin temu, marionen napisał: Mariusz tylko nie mów, że w wojsku nie byłeś...😉 No właśnie! Moje pierwsze strzelanie to była samorobka, tz skalkowka, potem strzelałm w liceum na p.o. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Dnia 02.04.2019 o 20:07, marionen napisał: Mariusz tylko nie mów, że w wojsku nie byłeś...😉 Generałów nie borą 14 godzin temu, Piotr_67 napisał: Przed pracą strzelanie, w pracy rower..... Po pracy, po pracy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 4 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2019 (edytowane) W dniu 3.04.2019 o 07:36, Aressi napisał: Wyjazd służbowy ..... hmmmmm ......🔫 Lepiej nie wchodzić @marboru w drogę! 😂😂😂 Miałem TT i P64 (chyba tak się on nazywał, nie za bardzo pamietam). Z TT lepiej mi się strzelało, bardziej celnie. No ale miałem także "kałacha" produkcji 1959r. Ten to miał celność i siłę, super broń. Aha, strzelałem zawsze bez nauszników. Starszy kapral podchorąży "Bumer"! Edytowane 4 Kwiecień 2019 przez Bumer 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Kwiecień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 (edytowane) @Bumer a ja myślałem, że przynajmniej Pułkownik Edytowane 6 Kwiecień 2019 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 6 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2019 1 godzinę temu, marboru napisał: @Bumer a ja myślałem, że przynajmniej Pułkownik Socjalistyczne wojsko mnie nie lubiło, mimo osiągnięć typu pochwała w TVP czy Zolnierzu Wolności. Chyba szła za mną opinia ze jestem anty. Po zmianie ustroju wojsko o mnie zapomniało, co przekładalo się na brak wezwań na cwiczenia, co oceniam jako pozytywne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi