gregor_g4 Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 na powrocie wpadnijcie na WZF na Pilsko 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 Wielkie dzieki za cenne informacje, na pewno skorzyatam z jednej z opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 14 godzin temu, gregor_g4 napisał: na powrocie wpadnijcie na WZF na Pilsko Grzesiu w sobotę w czasie WZF a na naszym powrocie będziemy do 13 śmigać jeszcze w Cortinie Żal spotkania z Wami, ale myślę, że jeszcze w kwietniu WZF na Kasprowym trzeba zorganizować podobne spotkanie. 13 godzin temu, Sariensis napisał: Wielkie dzieki za cenne informacje, na pewno skorzyatam z jednej z opcji. Adam, myślę, że dostałeś wyczerpującą informację. Nie zdążyłem odpowiedzieć, bo przed wyjazdem zarobiony jestem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 3 hours ago, marboru said: Adam, myślę, że dostałeś wyczerpującą informację. Nie zdążyłem odpowiedzieć, bo przed wyjazdem zarobiony jestem. Pozdro. Zgadza się, będzie Val Gardena i być może Marmolada. Pozdrawiam i udanego wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2019 Wygląda na to, że w Dolomity jedziemy sami z Paulą @mifilim nagle zachorował i wylądował w szpitalu Mimo, że jeszcze wczoraj uzgadnialiśmy szczegóły podróży... dzisiaj rano zadzwoniła żona, że jest poważny kłopot ze zdrowiem Michała Masakra. Stary jak dojdziesz do siebie, to odezwij się do nas. Życzymy dużo zdrowia!!! Bardzo się martwimy Zdrowie jest najważniejsze... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 😞 Michał zdrowia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Mchal życzę zdrowia. Myślałem ze w tym sezonie to ja miałem pecha. Odbijemy sobie jeszcze w nastepnym, z nawiązką! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Dotarliśmy na miejsce. Delikatnie rzecz ujmując jesteśmy przybici, bo @mifilim nawet się nie odezwał i nie wiemy, co z nim? Podróż przebiegała bez żadnych zakłóceń. Jesteśmy na miejscu...w olbrzymim, jak się okazało apartamencie 8 osobowym, 110 m2...Pusto tu i smutno Kilka fotek, bo nastroju do pisania wcale Lagazoi krzesło: Widok z balkonu: Zachód Słońca z kwatery: Na dole dzisiaj +14 i po drodze mijane ośrodki - odsypy i miękko. O godzinie 16:00 na wysokości ok 2200 m npm +2 i hałdy śniegu. Jutro narty... ...bez Michała Lipa straszna Martwimy się bardzo. 19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Będzie dobrze!!!! A Wy bawcie się tam i piszcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 24 minutes ago, marboru said: Passo Giau - ładny podjazd. Nie jakiś hard core'owy, ale już zauważalny i często występujący podczas Giro w kombinacji z innymi podjazdami. W tym roku akurat na etapie 14. Będzie jechał nasz Rafał Majka. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Pięknie tam macie! Trzeba być dobrej myśli, choć ułożyło się inaczej, niż miało być. Dobrego dnia jutro dla Pauli i Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 Czyli mieszkacie prawdopodobnie tu: https://goo.gl/maps/JgvQL6fqgJm Widok z balkonu macie na tą górkę, czyli Monte Pelmo, którą będziecie oglądać jeszcze z wielu stron, a obok niedaleko Waszego lokum macie knajpkę z dobrym włoskim jedzonkiem kawałek na dół, w kierunku kościółka, to ta No i po drodze jeszcze wiele świetnych widoków, których Wam już zazdroszczę, ale liczę, że relacje będą jak zwykle w Twoim stylu na bogato 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 @WojtekM już postanowiliśmy z Paulą, że musimy pojawić się w Dolomitach z szosami. W porze letniej również z kajakiem...bo, do Wenecji blisko Dwa tygodnie, trekking, rower i spływy różne. @artkas dzięki za knajpkę. Mieszkamy dokładnie jak wskazałeś. Knajpkę odwiedzimy na bank. Gospodarze świetni. Przywitali nas koszem owoców i truskawek 😮 W związku z tym, że Michała i innych znajomych nie ma z nami, ulegnie zmianie plan narciarski naszej podróży. Postaramy się każdego dnia być w miejscu, w którym dotychczas nie byliśmy. Monte Pelmo jest piękna Nasz poranek i widok z balkonu...lewa strona: Zapowiada się piękna pogoda. Na dole termometr wskazuje - 1. Prawa strona widoku: Dzień dobry 😊 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Oj @marboru a ja rozpocząłem treningi przed "Szwajcarią" 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Civetta część 1 Dzisiaj mieliśmy piękny i trochę pechowy dzień. na początek zapomniałem telefonu i wracałem na kwaterę a potem cały czas coś robiłem nie tak A to narta przy wyciągu mi się rozjechała i wziąłem barierkę między nogi, a to kijka zgubiłem, a na końcu dosyć mocny upadek, zjazd na brzuchu i na plecach 300 metrów i kontuzja Tak bywa. Ale od początku. Pogoda wyśmienita - delikatny mróz, trochę chmurek i błękitne niebo. Idealnie na zdjęcia. Ponieważ fotek jest sporo skupię się na fotorelacji i opisie. Tuż przed odjazdem z balkonu: Przy kasach jesteśmy pierwsi. Kupujemy karnety 7 dniowe DolomitiSuperski… Cena? 322 EUR od osoby. Widoczek z parkingu, który jest bezpłatny. Jedno krzesło, drugie krzesło i jesteśmy na samej górze! W knajpce zero ludzi. Pięknie! Pierwsza trasa i twardy sztruks. Narty mam tak ostre, że nie potrafię ich na początku okiełznać 😮 Przyzwyczaiłem się do tępych, czy co? Jedziemy tu, jedziemy tam... Kierujemy się do jeziorka. Z bliska wygląda tak: Zdjęcia z telefonu od Pauli: Cudne widoki - jest bosko. Testujemy po kolei trasy. Po chwili wracamy na górę i ponownie jedziemy w stronę parkingu. Słońce coraz bardziej oświetla wszystko. Pora na nasze ujęcia. Najpierw Paula: I znowu na sam dół... Ludzi mało, sztruksu zmrożonego dużo. Jestem też ja Na samym dole mamy sówkę @ewangelizator Jedna gondola, druga gondola... Ta czerwona jakaś licha - nie ma koszy zewnętrznych na narty. No i jest trasa, na której na koniec dnia zaliczyłem glebę na pełnej prędkości... ...było trochę za miękko, ja za szybko jechałem - na jednym z odsypów przytrzymało i wypięło nartę Bolało. I niestety mam kontuzję ale o tym na końcu. Jedziemy dalej...na drugą stronę. Armaty to ja lubię Stamtąd właśnie przybywamy: Robię foto i męczę się z popsutym aparatem - opowieść na zupełnie inną historię. No i ciśniemy po trasach, które wieczorem są oświetlone i można nieźle pojeździć. Najpierw prawa strona... ...i do gondoli! Koniec części 1. 19 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Civetta część 2 Trasa czarna z lewej strony, z góry wygląda tak: I z widoczkiem Eksplorujemy tę część ośrodka zaliczając prawie każdą z tras. Jest super i mimo tego, że ciepło, to większości tras nie jest zdegradowanych. Wiadomo - pić się chce 😮 Foto z dedykacją dla @artix: Krótka przerwa i dalej na stok... Paula ze ścianą monumentalnego dolomitu... Z bliska wygląda tak: Albo tak... Nie forsujemy się i staramy się jeździć ostrożnie. Do czasu... I jeszcze raz do czarnej 31... ...i na sam dół. A tu? Zawody biatlonowe I wytopiona południowa trasa Takich tras było dzisiaj kilka...z tego co naliczyłem, to chyba 5 Trochę piękna I tras... Czyż nie malowniczo? Pora na dłuższą przerwę i mały lunch. Kawa, bombardino i cola - nasze ulubione napoje Danie główne Pysznie! A jedzone było, tu: Jazda była do mniej więcej 15:30. Po moim upadku kicha. Bardzo mocno stłuczony nadgarstek lewej ręki. Wizyta w aptece po przeciwbóle i opaskę uciskową i lipa. Siedzę teraz pisząc relację i ręka słabiutka i boli Siły w niej nie ma praktycznie wcale. Ciekawe jak będzie rano z trzymaniem kija i chwytaniem. Nie widzę tego w różowych barwach Choć przez noc, po smarowaniu maścią przeciwbólową, zapalną i od stłuczeń może będzie lepiej? Pocieszające jest to, że nic nie puchnie oraz kość cała... Mamy nadzieję, że to jedynie mocne stłuczenie - cały impet upadku wziąłem na tą właśnie rękę. Narty i kije zwiozła Paula i bardzo ładna włoszka. Jeszcze dwa zdjęcia z rana... I nieszczęsna łapa, po opatrzeniu: Gdzie jutro? Jeszcze nie wiemy. Będzie niespodzianka... Podsumowując dzisiejszy dzień od 8:30 do 15:30, wg endomondo 92 km. ...no i oby nie szpital. pozdrawiam marboru 21 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Ty jesteś prawdziwa Boruta 🙂 Uważajcie na siebie i kuruj tą rękę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 No pierwszy dzien wygladal super, tylko ten upadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Zazdrość mnie zżera strasznie 😛we wtorek może w końcu uda mi się coś zaplanować.... Upadku szczerze wspolczuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 29 minut temu, Piotr_67 napisał: Ty jesteś prawdziwa Boruta 🙂 Uważajcie na siebie i kuruj tą rękę. Kuruję, a ta wredna napiernicza i jednak spuchła... ...kolejny smar na nią nałożyłem ale coś mi się wydaje, że jutro będzie trudno sobie z nią radzić. 18 minut temu, artix napisał: No pierwszy dzien wygladal super, tylko ten upadek Podniosłem nią piwo i mnie kara spotkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Najwyzej bedzie wolniej i technicznie, dasz rade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 (edytowane) szkoda ze pełnej lampy nie było, wtedy dolomit prezentuje sie najlepiej, widzę ze objechaliście cały ośrodek, jutro pewnie Cortina? następne dni mrozik i więcej słońca, wiec trasy będą twarde cały dzień na łapie się nie jeździ więc nie ma co tracić nadziei, obkładaj lodem, ps. gdzie zdjęcie Włoszki? Edytowane 10 Marzec 2019 przez ewangelizator . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Kolejna świetna relacja, sugeruję usztywnienie nadgaratka, opaska nie wystarczy na nadgaratek po zwichnięciu a rano może boleć bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 (edytowane) @marboru - tak budowałeś napięcie, ze po 1 czesci relacji myślałem, ze to coś bardziej poważnego niż nadgarstek. kostkami lodu nacieraj nadgarstek, zuzyj jak najwiecej by miejsce stluczenia było aż czerwone od lodu. Następnie maść z arniki, bandaż elastyczny lub opaska. Ty bezproblemu poradzisz sobie bez kijków, ale jak jutro zrobisz sobie relaksacyjny dzień na nartach nie zaszkodzi. Edytowane 10 Marzec 2019 przez wojgoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paula Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Przedstawiam krótką relację z Civetty Paula.mp4 Pozdrawiam Paula... Proszę się nie śmiać 19 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi