JC Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Na moim kanale na YouTube zamieściłem nowy film - #vlog011 - Szczyrk - najdłuższy zjazd 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Jacek przypomniał sobie o swoim forum ale 16tys. odsłon na YT w 3 dni robi wrażenie, szkoda że organizatorzy # najdłuższy gigant w Polsce nie promowali imprezy poprzez Skionline, pewnie byłoby więcej uczestników i najdłuższy gigant Szczyrk lepiej by się indeksował . W kwestii najdłuższy zjazdu Szczyrk, wydaje mi się że jest opcja dłuższa niż Twoja, możesz podać dokładne dane przejazdu? Ja swoją wersję ze szczytu Skrzycznego sprawdzę jutro, to wrzucę dane i ślad do porównania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Kolejny materiał zasługujacy na emotikon “super”, którego nadal brak, uwaga dotyczaca sniegu na chodnikach bardzo sluszna, jeśli problem stanowi miejsce wywozu tak ogromnych mas śniegu, to może ..., na szczyrkowskie stoki, im białego złota na stokach, tym lepiej ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 @JC to jak to było, że gdy Cię spotkałem na Skrzycznym w poniedziałek to nagrywałeś najdłuższy zjazd, a ten vlog ukazał się wcześniej, w sobotę? Tunel czasoprzestrzenny czy już kolejny filmik w produkcji? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 Fajny pomysł z tą najdłuższą trasą. Też o tym myślałem, żeby ją zmierzyć, tak z ciekawości. Skoro już wiem, to nie muszę sprawdzać. PS. Mogłeś jechać tym skibusem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2019 To teraz czas na pomiar w dróga stronę, póki jeszcze można zjechac wodokowa pod kanapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Dnia 27.02.2019 o 18:36, gruchauho napisał: @JC to jak to było, że gdy Cię spotkałem na Skrzycznym w poniedziałek to nagrywałeś najdłuższy zjazd, a ten vlog ukazał się wcześniej, w sobotę? Tunel czasoprzestrzenny czy już kolejny filmik w produkcji? Pozdro Nagrywałem kolejny film, ponieważ w komentarzach pojawiły się propozycję dłuższych zjazdów i to właśnie sprawdzałem / nagrywałem. Film pojawi się w ten weekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Dnia 27.02.2019 o 17:34, surfing napisał: Jacek przypomniał sobie o swoim forum ale 16tys. odsłon na YT w 3 dni robi wrażenie, szkoda że organizatorzy # najdłuższy gigant w Polsce nie promowali imprezy poprzez Skionline, pewnie byłoby więcej uczestników i najdłuższy gigant Szczyrk lepiej by się indeksował . W kwestii najdłuższy zjazdu Szczyrk, wydaje mi się że jest opcja dłuższa niż Twoja, możesz podać dokładne dane przejazdu? Ja swoją wersję ze szczytu Skrzycznego sprawdzę jutro, to wrzucę dane i ślad do porównania. Już jest 21 tys. Dane podam w najnowszym vlogu. Przejechałem trzy warianty ze Skrzycznego, a wczoraj jeszcze najdłuższy możliwy zjazd z Pilska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Szczyrk najdłuższy zjazd. Skrzyczne najdłuższy zjazd narciarski Jak zjechać najdłuższą trasą narciarską w Szczyrku 6,2km Start: Skrzyczne 1257m.n.p.m - meta Szczyrk COS dolna stacja krzesełek 547m.n.p.m , 713m różnicy poziomów, długość trasy 6,2km Aby zacząć musimy podejść 100m na szczyt Skrzycznego, ruszamy trasą 3a - dalej na 3c - i Ondraszkiem 21 - 25 - za Dolinami wjeżdżamy na łatwiejszą część trasy FIS 23 - na końcu ponownie dołączamy do 25 i 20. Trasa widokowa, łatwa lecz urozmaicona, koniecznie zabierzcie znajomych co dawno nie byli w Szczyrku. Trasa oznaczona zielonymi strzałkami. 3 godziny temu, JC napisał: Coś tu jest nie tak z pomiarem, bo mój GPS, włączony w trakcie jazdy, wykazał tą samą trasę o 1 km krótszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 4 godziny temu, JC napisał: Coś tu jest nie tak z pomiarem, bo mój GPS, włączony w trakcie jazdy, wykazał tą samą trasę o 1 km krótszą! U mnie wszystko ok, tu możesz sprawdzić szczegóły https://mapy.cz/s/3ppGZ przełącz na mapę turystyczną z poziomicami i szlakami, chyba nie ma dokładniejszych map w naszym rejonie niż mapy.cz bo nawet GOPR z nich korzysta w terenie. Inna sprawa że jechałem z grupą ,,na okrągło" ale nie wyjeżdżałem poza trasy - czyli zgodnie z regulaminem, pewnie na strzałę było by trochę krócej Moje pomiary Start: Skrzyczne 1257m.n.p.m - meta Szczyrk COS dolna stacja krzesełek 547m.n.p.m , 713m różnicy poziomów, długość trasy 6,2km Natomiast u Ciebie w aplikacji jest trochę nieścisłości: Najwyższy punkt 1218m.n.p.m ? Zjeżdżałeś 165m pod górę - tam było miejscami płasko ale bez przesady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 38 minut temu, surfing napisał: U mnie wszystko ok, tu możesz sprawdzić szczegóły https://mapy.cz/s/3ppGZ przełącz na mapę turystyczną z poziomicami i szlakami, chyba nie ma dokładniejszych map w naszym rejonie niż mapy.cz bo nawet GOPR z nich korzysta w terenie. Inna sprawa że jechałem z grupą ,,na okrągło" ale nie wyjeżdżałem poza trasy - czyli zgodnie z regulaminem, pewnie na strzałę było by trochę krócej Moje pomiary Start: Skrzyczne 1257m.n.p.m - meta Szczyrk COS dolna stacja krzesełek 547m.n.p.m , 713m różnicy poziomów, długość trasy 6,2km Natomiast u Ciebie w aplikacji jest trochę nieścisłości: Najwyższy punkt 1218m.n.p.m ? Zjeżdżałeś 165m pod górę - tam było miejscami płasko ale bez przesady Pozdrawiam Coś chyba jednak z Twoim pomiarem jest nie tak. To niemożliwe żeby ta trasa miał 6,2 km. Mi na gps pokazało podobnie jak JC 5,2 km. Google maps również pokazują około 5,2 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 (edytowane) 2 godziny temu, melo7anthony napisał: Coś chyba jednak z Twoim pomiarem jest nie tak. To niemożliwe żeby ta trasa miał 6,2 km. Aplikacja mierzy długość przejazdu a nie długości trasy, już pisałem że zjeżdżałem po trasach szerokim gigantem zobacz szczegóły zjazdu. Edytowane 1 Marzec 2019 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 Świetne widoki ze Skrzycznego ale podziwiam tych co obejrzeli całość. To chyba najnudniejszy film narciarski jaki widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 1 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2019 17 minut temu, Spiochu napisał: Świetne widoki ze Skrzycznego ale podziwiam tych co obejrzeli całość. To chyba najnudniejszy film narciarski jaki widziałem. Podziwiam Cię @Spiochu,że obejrzałeś film i napisałeś konstruktywną krytykę co do nudy w Szczyrku. Moim zdaniem nie ma takiej opcji ,żeby nudzić się w Szczyrku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 7 godzin temu, surfing napisał: Aplikacja mierzy długość przejazdu a nie długości trasy, już pisałem że zjeżdżałem po trasach szerokim gigantem zobacz szczegóły zjazdu. No to zmienia postać rzeczy. Nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 12 godzin temu, Spiochu napisał: Świetne widoki ze Skrzycznego ale podziwiam tych co obejrzeli całość. To chyba najnudniejszy film narciarski jaki widziałem. Ale przynajmniej jest NAJ 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 12 godzin temu, Annaa napisał: Podziwiam Cię @Spiochu,że obejrzałeś film i napisałeś konstruktywną krytykę co do nudy w Szczyrku. Moim zdaniem nie ma takiej opcji ,żeby nudzić się w Szczyrku Jak się weźmie dobrą książkę to nie tylko stojąc w kolejkach ale i zsuwając się "alpejską" trasą z Kopy można poczytać 😆😆😆😆 BTW ponad połowa tego "naj" zjazdu na tym filmie to 0 (słownie ZERO) skrętów. Doskonałe podsumowanie nowego Szczyrku... Ale plus dla JC za dostrzeżenie bałaganu z odśnieżaniem chodników! Nowe parkingi z błotem po kostkę tez mocno zachęcają do wizyty 😛 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 (edytowane) 19 minut temu, shuger napisał: tez mocno zachęcają do wizyty Szkoda bo Szczyrk to również fajny COS ,jeszcze nie rozplanowany (wyrównany ,sprofilowany oraz wykarczowany) przez Słowaków. Do tego dochodzi szczyrkowski smog ,który spowodował u mnie dwutygodniową przerwę w nartowaniu. Fajny potencjał mocno podniszczony przez Słowaków. Ratujmy COS przed nimi !!!. Dobrze ,ze istnieją Skolnity, Czantoria ,Stożek ... no i Alpy gdzie będę już za tydzień. Filmik profesjonalny ,ale trasa podana przez @ surfinga fajniejsza . Edytowane 2 Marzec 2019 przez janek57 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 15 minut temu, janek57 napisał: Filmik profesjonalny ,ale trasa podana przez @ surfinga fajniejsza . Janek, ale ja jechałem dokładnie tą trasą! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 15 minut temu, JC napisał: Janek, ale ja jechałem dokładnie tą trasą! Surfing pisze o trasie z biegnacej pod COS a nie SMR i pewnie ta ma na myśli Janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 5 minut temu, shuger napisał: na myśli Janek57 Dokładnie. @ surfing start szczyt Skrzycznego - meta dolna stacja kolejki na Skrzyczne COS; @ JC start Skrzyczne- meta dolna stacja gondoli w SMR. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 20 minut temu, shuger napisał: Surfing pisze o trasie z biegnacej pod COS a nie SMR i pewnie ta ma na myśli Janek57 To przyjrzyj się jeszcze raz... mojej i jego trasie. Nie tej z filmu, ale ze screenów z mojego GPSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 18 minut temu, JC napisał: To przyjrzyj się jeszcze raz... mojej i jego trasie. Nie tej z filmu, ale ze screenów z mojego GPSa OK. Poprostu dyskusja toczy się raczej wokół trasy z filmu którą nawiasem mówiąc znam z przed przebudowy czyli z fantastycznym wówczas naturalnym przejazdem miedzy drzewami ze Skrzycznego aż do trasy nr 2. To było coś... Po serii lat w których traktowałem Szczyrk jak wisienke na torcie w moich wypadach narciarskich... Przyszedł ten sezon, kiedy nie odwiedzę Szczyrku wcale... w najgorszych koszmarach nie przyśnił mi się taki wynik przebudowy SMR... a skoro przypadło to na zimę dziesięciolecia /a raczej styczeń dziesięciolecia/ to obawiam się że w kolejnych latach moja narta tym bardziej się tam nie pojawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 Zjazd zaproponowany przez @surfing też mam sfilmowany oraz jeden dodatkowy do Soliska, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 2 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2019 (edytowane) 8 minut temu, JC napisał: Zjazd zaproponowany przez @surfing też mam sfilmowany oraz jeden dodatkowy do Soliska, Chętnie zobaczę Jakość filmików pierwsza klasa Edytowane 2 Marzec 2019 przez shuger 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi