tomekw Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 cześć! jadę w lutym do Austrii. potrzebuję info czy jest obowiązek jazdy w kaskach w Austrii?? są na temat sprzeczne informacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku nie ma sprzecznych informacji, nie potrzebujesz kasku, temat byl juz tu walkowany na wszystkie sposoby, chyba ze jedziesz na motorze )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisiu Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku Witam terazw róciłem z Austri i Jazda w Kasku dorosłych jest nieobowiązkowa podkreślam NIEOBOWIĄZKOWA ale ja i tak radze w nim jeździć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszP Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku wg statystyk narciarzy przybywa wiec jest wieksze prawdopodobienstwo "dzwonu" Pozdrawiam ps kiedys bylem swiadkiem jak gosc dostal narta w glowe. odp nasuwa sie sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku jak ci kask nie pasuje zawsze możesz wyskoczyć w moherowym bereciku, nie będzie bezpieczniej ale poprawniej politycznie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku Rozmawiałem z kilkoma osobami, mnie to zdziwiło, ale podobno w Czechach w Spindlerowym Mlynie nie chcą wpuszczać na wyciąg "kanapę" bez kasku nawet dorosłych. Słyszeliście coś o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku widze ze powoli robi sie psychoza, a sprawdzaja czy ma sie czyste skarpetki )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku Mnie się wydaje że tu nie chodzi o kaski tylko o chęć pochwalenia się gdzie się jedzie na narty, a że chwalić się niewypada więc pyta się czy np. w Austri są obowiązkowe kaski. Jeszcze dodam tak zupełnie perfidnie pochwalę się w marcu też jadę do Makaronów na narty(hheeeeeeee) i jak nie zapomnę to zabiorę kask. Pozdrawiam Sławek ps. albo nie jadę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszP Napisano 20 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku tez sie pochwale:) w sobote bede sie "katowal"w Czarnej Gorze( Cerna Hora-Czechy) bo nasz odpowiednik to totalna porazka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koala Napisano 20 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku to jest jakaś kosmiczna bzdura że wstyd powtarzać, równie dobrze można by powiedzieć że nie wpuszczają w czerwonych kurtkach )) pozdrawiam, koala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lechu Napisano 20 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku podobno w Czechach w Spindlerowym Mlynie nie chcą wpuszczać na wyciąg "kanapę" bez kasku nawet dorosłych. Dawno się tak nie uśmiałem, że też chce Ci się Fisz takie bzdury powtarzać ? Do Szpindla jak i reszty czeskich Karkonoszy jeżdżę regularnie od wielu lat. Ostatnio byłem w SM w poprzednią sobotę i nawet nikomu przez myśl nie przeszło o takim zakazie. Jedyny zakaz jaki pamiętam w czeskich Karkonoszach to nie wpuszczanie z deską snołbordową na 4 os. kanape w Rokytnicach nad Jizerou na Łysej Górze. Zakaz zresztą obowiązywał tylko do końca poprzedniego sezonu a od tego już nie, czyli śmiało z deską można w RnJ wsiadać. Swoją drogą "skorupkę" posiadam i chwalę sobie, ciepło i sucho a do tego bezpiecznie, polecam szczerze ) Pozdrawiam. Lechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish Napisano 22 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku Napisalem "podobno" wiec chcialem sprawdzic tą informację, a wy robicie aferę. Ja jeżdżę w kasku od trzech lat i mnie ten problem nie dotyczy, Lechu ja spędzam w sezonie prawie 2 miesiące na nartach i czeskie Karkonosze też odwiedzam, ostatnio nie byłem w Spindlu, a ludzie się mnie pytali o te kaski stąd to pytanie. Kompleksów zatem nie mam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lechu Napisano 23 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2006 obowiązek jazdy w kasku Afery nie robimy ale sam widzisz jakie ludzie potrafią bzdury wymyślać ) Tez jeżdzę w skorupce i sobie chwalę :0 Gdyby tak było że tylko w kasku to nie było by problemu kolejek bo kask ma w tej chwili góra 15-20% ludzi dorosłych na stoku, wyobrażasz sobie te luzy ? i ubytek kasy za karnety ? Takie zarządzenie to by było samobójstwo finansowe ski areału Szpindleuv Mlyn i każdego innego co by to wprowadził )))) Pozdrawiam, Lechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi