diablik Napisano 17 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2006 Witam Szukam łatwych, taśmowych wyciągów dla małych dzieci gdzieś w karpatach/sudetach - podobno jest w Szklarskiej - napiszcie jak jakieś znacie. Szukam taśmowych gdyż byłem z moimi dziećmi (4 i 5 latek) na różnych górkach z wyciągami linkowymi ale po dwóch wjazdach moje córy wymiękają i nie chcą juz wjeżdżać. Napiszta cosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 Wyciągi dla dzieci jak juz jezdza plugiem to polecam gondolke albo podwojne krzeslo, (bez zartow) mialem podobne doswiadczenia z pieciolatkiem; a jak nie jezdza plugiem to naucza sie w 2 gora 3 dni - do tego nie bedzie potrzebny zaden wyciag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 Wyciągi dla dzieci a orczyki nie pasują? bywaja takie wolne, specjalnie dla poczatkujących gdzie obsługa pomaga podbiegając na początku. po kilku razach 3, 4 latki spokojnie jadą. był taki w Zawoi (przy krzesle) , kilka na bukowinie (najwolniejszy i płaski - Koliba), Nosal - ten najblizej kas. W rejonie o jaki pytasz swoich nie uczyłem wiec nie znam wyciagów ale zachecam do nauki na prostym orczyku - na pocztek bierzesz miedzy nogi a pod koniec dnia lub tygndnia w zaleznosci od zaciecia malolata , moze juz jezdzic samodzielnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 Wyciągi dla dzieci najbliższy znany mi taśmowy wyciąg widziałem w GOSAU ok.650km od Cieszyna,ale na tym wyciągu jeżdziły dzieci 2i3 letnie wyglądały jak takie śmieszne kaczątka(bez podtekstów politycznych).Znam 4-ro,5-cio latki ,które śmigają po kilka godzin i nie mają dość ale znam też takie które nie chcą jeździć na wyciągu bo poprostu ich jeszcze nie cieszy jazda na nartach. proponuję oddaj dzieci w ręce dobrego instruktora(nie pytając ich o zgodę) dzieci nie chcą słuchać rodziców ,wujków itp. przed obcym czują choć na początku trochę respektu. pozdrawiam:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tikk Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 Wyciągi dla dzieci - Rytro - Ryterski Raj W Ryterskim Raju jest taśmociąg chyba jakieś 100m ale tak jak mówił przedmówca raczej dla maluszków. Moja córa 4,5 roku jeździła na nim 2 dni i jej się znudziło. Poszła ze mną na krzesełko ))). Cięzko było bo dość stromo na nią, ale troszkę na bucikach, troszkę "jedynką i krajem" i zjechała. Teraz jeździ na małych orczykach, jak szybszy to ze mną jak mniejszy to sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi