mysiauek Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 Witam , no wiec wczoraj bylem w Korbielowie. W koncu ruszylo krzeslo - nawet bylo ZA DARMO a jak wiemy cos tanio w Korbielowie to juz HECA a cos za darmo to SZOK !! Pewnie daltego bylo za darmo, ze Panowie z obslugi uczyli sie jak wpuszczac ludzi i wypuszczac z wyciagu .... smiech na sali.... Ogolnie chodzi to nie najgorzej, a na pojemnosc stokow na gorze jest w sam raz, moze nawet pojedyncze byloby lepsze (zart). Wczoraj od rana ludzie wyjezdzali i byly srenio przyjemne kolejki, takze jakby krzeslo bylo na 6 osob to bylaby masakra. Aaaa i te stare naklejki po bodajze niemicku OLD SQL Ale w koncu mozna wyjechac na Szczawiny !!! W marcu/kwietniu bedzie super Szkoda , ze dalej nie zmienily sie dwie stare wady: 1. nie wypuszczanie ratrakow w ciagu dnia - skutkuje poteznymijak zwykle muldami oraz sniegiem rodzaju "cukier na lodzie" .... 2. zjadanie pkt z karty - znowu widzialem wiele osob kurwujacych na system. Jak zwykle -kupili pkt na konkretny (zwykle ostatni) wyjazd i nagle okazuje sie, ze im zabraklo !!! TO JEST ZLODZIEJSTWO MOSCI PANOWIE !! Odkad sam tego doswiadczylem rok temu, kupuje tyko calodzienna karte. Poza tym pogoda cudowna i wiele osob idzie na szczyt !! Pozdrawiam. michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 Krzeslo w Korbielowie iwarunki -moje doswiadczenia Czy trzeba było podpisywać papier że siada się na własną odpowiedzialność ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 Krzeslo w Korbielowie iwarunki -moje doswiadczenia hehe no właśnie . To super cudo techniki ma podobno 25lat i miało byc zezłomowane w Austri , tak twierdzili miejscowi z obsługi dodatkowo juz po pierwszej próbie uruchomienia urwał sie jakiś tryb ,co poskutkowało tygodniowym opóźnieniem . Pozatym czy to prawda że napęd tego krzesła jest spalinowy???. Byłem tam tydzien od 09.01.06i warunki super lepszych dawno nie było Pozdro Radzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2006 Krzeslo w Korbielowie iwarunki -moje doswiadczenia Zesłomowane nie w Austri bo nie z tamtąd ten złom przytargali tylko na Słowcji konkretnie w Lalikach na Wielkiej Raczy. W jego miejsce biedni Słowacy postawili sobie Telemixa(kombinacja szustki krzesła i gondoli- ponoć 4 taka kolejka w europie z POMY) Z napędem spalinowym kolejki na pilsko to nie prawda na 100% chodzi na prąd co nie zmienia faktu że miejsce tego cuda jest na złomie. pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 16 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2006 Krzeslo w Korbielowie iwarunki -moje doswiadczenia Wiitam . Niedość że targaja do Polski stare auta, to teraz doczekaliśmy się starych wyciągów krzesełkowych (Pilsko, Palenica)...Panowie a gdzie jest kustosz tego muzeum? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2006 Bilet do muzeum...... Jednorazowy przejazd tym muzeum w szczycie sezonu ma kosztować 8 złotych, dla porównania podam że w Białeczce najnowszym krzesłem które jest 6 osobowe. 6 razy szybsze i 6 generacji do przodu - a kosztuje też 6 zł. pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cisiu Napisano 17 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2006 Bilet do muzeum...... Witam Krzesło na pilsku nie jest ze słowacji z Wielkiej Raczy To tak dla wyjaśnienia:) I nie nażekajcie ludzie że postawili krzesło bo teraz wróciłem z Austri i tam są miejscami jeszcze takie same stare krzesła Do tego czasu były tam same orczyki i nikt nie narzekał a teraz się zaczyna popatrzcie na to z drugiej strony w Maju na pilsko nie da siewyjechać na góre orczykiem już ani zjechać trasą bo nie ma śniegu a teraz do maja na gorze można spokojnie będzie jeździć i nie trzeba będzie chodzić na nogach:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 18 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2006 Bilet do muzeum Pilsko i Żar, Szczyrk Polak potrafi - kupi stare wyremontuje i kase zyskuje Dlaczego nie powatało nowe 4 osobowe krzesło na kolejne 25 lat tylko na 2 lata i się zepsuje Kolejka na GÓRE ZAR - stare wagoniki z Gubałowki odnowili otwarcie z pompą , orkiestra 20 grudnia i awaria - kontrole techniczne i ruszyli dopiero w Walentynki czyli 14 lutego dali wyjazd po 1 zł . tak to jest w Polsce otwarcie i pózniej naprawa 2 miesiące.Teraz ZAR fajnie chodzi, ale ceny podnieśli i kaucja za karte 15 zł W Szczyrku jeżże tam od podstawówki nic się ie zmieniło a mam już 40 lat wyciag stare , parkingów brak - Jak w Bielsku powstaje TESCO czy AUchan to budują objazdy i skrzyżowania - my narciarze żyjemy w XIX wieku jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2006 Tylko w na koniec sezonu sie przyda NO podsumowujac , dzieki Bogu , ze jest - na koniec sezonu na pewno sie przyda. Nikogo nie zachecam do jazdy kwiecien/maj bo sam lubie pojezdzic bez tloku...mmmmm posiedziec w sloneczku z piwem....mmmm.....takze nie jedzcie. Zreszta i tak na Miziowa do samej gory orczyk nigdy nie jezdzi Pozdrawiam. michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 20 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2006 Tylko w na koniec sezonu sie przyda w kwietniu przyda się napewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi