Gacek1964 Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 (edytowane) Wczoraj po 11 godzinach jazdy z krótszymi i dłuższymi postojami docieramy do Prutz. Droga bezproblemowa z tradycyjnym zatorem za Salzburgiem i w okolicy Rosenheim, a tak to generalnie dosyć pusto. Widoczki z drogi. Karnet mamy wykupiony ski-6. Na pierwszy ogień jedziemy do Fiss pod Waldbahn. Edytowane 20 Styczeń 2019 przez Gacek1964 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Najbardziej z tego zestawu polecam moje ukochane Nauders. Bawcie się dobrze! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 21 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Niedziela 20.01.2019 Jeździmy głównie w środkowej części i na Nord Fisie. Ludzi na trasach umiarkowana ilość, ale były też odcinki bezludne natomiast przy dolnych gondolach zdarzały się 5 - 10 minutowe kolejki. Popołudniu trasy już dość sfatygowane. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Poniedziałek 21.01.2019 Pojechaliśmy na lodowiec kaunertal i jesteśmy zauroczeni tym miejscem. Ludzi było ze 3 autokary i pare osobówek i to wszystko. Jakość śniegu i przygotowanie tras genialne. Do tego pogoda. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Tam jest tak mało ludzi że chyba dopłacają do prądu 😁 ja i żona kiedyś jeżdziliśmy na gondoli sami przez godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Dziś też pięknie. W drodze na Pezid i Masner 14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Dnia 20.01.2019 o 07:22, idealist napisał: Najbardziej z tego zestawu polecam moje ukochane Nauders. Bawcie się dobrze! Dokładnie takie same odczucia miałem. W SFL ... nie wyjeździłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 1 godzinę temu, Gacek1964 napisał: Dziś też pięknie. W drodze na Pezid i Masner Piękne zdjęcie skracające perspektywę Trasa po środku wygląda na pionową To ten sam rejon, w który wybrali się ci ludzie z KursyLawinowe.pl ? https://www.youtube.com/watch?v=GuzXYx_YjrY 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 7 minut temu, mifilim napisał: Dokładnie takie same odczucia miałem. W SFL ... nie wyjeździłem się i ja to samo, niby fajnie ale wypad uratowały wycieczki do Neuders i na Kaunertal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 Przed chwilą, ewangelizator napisał: i ja to samo, niby fajnie ale wypad uratowały wycieczki do Neuders i na Kaunertal Czyli miliony km tras nie oznaczają automatycznie super nartowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 17 minut temu, mifilim napisał: Czyli miliony km tras nie oznaczają automatycznie super nartowania Cześć Swego czasu na Tuxie przez 6 dni katowaliśmy na zmianę dwa kawałki (nawet nie trasy ale kawałki po kilkaset może metrów). Cała reszta stanowiła tylko dojazd do tych miejsc. Nikt tam nie jeździł i śnieg był po prostu nieprawdopodobny. Miliony kilometrów to tylko slogan - pojedziesz sobie raz na wycieczkę ale później i tak wracasz w to jedno miejsce... Pozdrowienia 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 22 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2019 (edytowane) Pora na zasłużony odpoczynek w słoneczku Edytowane 22 Styczeń 2019 przez Gacek1964 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 Powrót po 5 latach do Nauders. Bajecznie 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 Nauders, Nauders ach te Nauders 11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 23 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 Wtorek 22.01.2019 SFL jest od zwiedzania a Nauders od jeżdżenia We wtorek byliśmy w Sfl z lewej strony mapy. Głównie Pezid i Masnerkopf. Przy Masnerze kolejki 5 do 10 minut, na trasach w miarę luźno. Jeżeli chodzi o środkową część ośrodka to masa krzyżówek . Za to trasy waldabfarth serfaus i fiss bardzo fajne i do ciągłego powtarzania. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 4 godziny temu, Gacek1964 napisał: Fajna traska😉 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 24 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2019 SFl da się lubić. Dziś zdecydowanie mniej ludzi 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 25 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2019 Dziś znowu Nauders. Re-we-la- cja. Szkoda że to już koniec. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek1964 Napisano 28 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2019 Już niestety powrót do szarej a raczej białej rzeczywistości. Droga powrotna trochę się dłużyła ze względu na korek od Insbrucka do okolic Rossenheim razem prawie 3 godziny w plecy. Teraz czas na krótkie podsumowanie: - pogoda rewelacyjna 6 na 6 dni słońca, niebo w większości bezchmurne za to dość solidny mróz. - ludzi na trasach na lodowcu Kaunertal i w Nauders śladowe ilości, natomiast SFL tak różowo już nie było i przy dolnych gondolach zdarzały się 5-10 minutowe kolejki. - przygotowanie tras pierwsza klasa prócz Sfl gdzie już od rana trasy pozostawiały wiele do życzenia do tego sporo dziur na łączeniach po pracy ratrakow. - mimo to Sfl bardzo fajne z mnogością wariantów tras jedynie dość irytująca była srodkowa część ośrodka i wszechobecne krzyżówki na trasach co niejednokrotnie powodowało chaos wśród słabiej jeżdżących. Skrajne części bardzo fajne. - opinie że Nauders czy lodowiec są do jeżdżenia a Sfl czy inne duże ośrodki do zwiedzania jak najbardziej trafna, jednak niczego nie zalujemy. W Sfl spędziliśmy 3 dni, w Nauders 2 dni i 1 na lodowcu. - do następnego oby z taką pogodą 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 @Gacek1964 dzięki za relację. Moje i Pauli odczucia co do odwiedzanych miejsc były bardzo podobne. Lodowiec jest magiczny a Nauders świetne. Byliśmy dokładnie rok temu w tych samych miejscach. Pozdrawiam marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 29 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2019 20 godzin temu, Gacek1964 napisał: - mimo to Sfl bardzo fajne z mnogością wariantów tras jedynie dość irytująca była srodkowa część ośrodka i wszechobecne krzyżówki na trasach co niejednokrotnie powodowało chaos wśród słabiej jeżdżących. Skrajne części bardzo fajne. o to to, teraz sobie przypomniałem dlaczego SFL mi nie podszedł, ta środkowa część z mnóstwem skrzyżowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi