sstar Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 8 minut temu, grimson napisał: Nosi mnie żeby znowu wyskoczyć na CG po pracy, na nocne jazdy. Interesuję się też Szklarską, bo jak tam zdrowo popada, to biorę 1 dzień urlopu z zamiarem zrobienia +60km na nartach. Możemy się zbadać. Środa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 1 minutę temu, sstar napisał: Możemy się zbadać. Środa? Najsampierw czwartek w tym tygodniu, w środę mam stomatologa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Teraz, grimson napisał: Najsampierw czwartek w tym tygodniu, w środę mam stomatologa. Teraz, grimson napisał: Najsampierw czwartek w tym tygodniu, w środę mam stomatologa. Może będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 16 minut temu, grimson napisał: Nosi mnie żeby znowu wyskoczyć na CG po pracy, na nocne jazdy. Interesuję się też Szklarską, bo jak tam zdrowo popada, to biorę 1 dzień urlopu z zamiarem zrobienia +60km na nartach. Plan dobry ale w tym tygodniu raczej zbyt wiele nie popada. Sama Śnieżynka to trochę nudno. W tym zestawie CG wygrywa, chociaż jak byłem w ubiegłym tygodniu to praktycznie 4h bez kolejek przejechałem 24km, a w Szklarskiej również 4h przy kolejkach na 10 minut czekania 32km. Różnica spora. Inna sprawa że końcówka płaska Puchatkiem to nie to samo co A lub B w CG. Ja mam 3,5h do CG - na same nocne to za daleko. Kombinuję jak tu urlopu nie tracić i do południa praca zdalna a potem nocne. Może coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 2 godziny temu, sstar napisał: Może będę. To, czy będę w czwartek zależy od tego, czy jeden z zębów zostanie na swoim miejscu, czy tez wyleci ze szczęki. Jak ta druga opcja to mogą być problemy z nartowaniem w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 1 godzinę temu, izydar napisał: Plan dobry ale w tym tygodniu raczej zbyt wiele nie popada. Sama Śnieżynka to trochę nudno. W tym zestawie CG wygrywa, chociaż jak byłem w ubiegłym tygodniu to praktycznie 4h bez kolejek przejechałem 24km, a w Szklarskiej również 4h przy kolejkach na 10 minut czekania 32km. Różnica spora. Inna sprawa że końcówka płaska Puchatkiem to nie to samo co A lub B w CG. Ja mam 3,5h do CG - na same nocne to za daleko. Kombinuję jak tu urlopu nie tracić i do południa praca zdalna a potem nocne. Może coś z tego wyjdzie. Ja ma na CG z pracy 170km, z domu 225. W aucie to odpowiednio 2 godz oraz 2 godz 30 min. Marzy mi się Lola od deski od deski, ale patrząc na kamerki i ratraki stojące już pod lasem- Szklarska powoli może już zwijać sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Park maszynowy stoi już pod lasem drugi dzień: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Ciekawe ile śniegu spadło - właśnie ratrakują. (Kamerka góna stacja Karkonosza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Trochę przypruszyło. I cały czas pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Jeśli ktoś będzie dzisiaj na Szrenicy to poproszę o aktualny stan tras. Musze się zdecydować co na weekend - CG czy Świeradów (nocna) + Szklarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 RMF podało z rana, ze rząd bierze pod uwagę zamknięcie kolejnych czterech województw, w tym zlokalizowane na południu, M.in. Dolnośląskie. Decyzja w ten czwartek. Może to oznaczać w negatywnym przypadku, ze nartowanie w dolnośląskim skończy się najprawdopodobniej w te niedziele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 To mnie nie pocieszyłeś. W takim razie CG w piątek musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 2 godziny temu, grimson napisał: RMF podało z rana, ze rząd bierze pod uwagę zamknięcie kolejnych czterech województw, w tym zlokalizowane na południu, M.in. Dolnośląskie. Decyzja w ten czwartek. Może to oznaczać w negatywnym przypadku, ze nartowanie w dolnośląskim skończy się najprawdopodobniej w te niedziele. Szkoda by było, bo chciałam zakończyć sezon za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 18 minut temu, tanova napisał: Szkoda by było, bo chciałam zakończyć sezon za dwa tygodnie. Ja miałem niecny plan na nartowanie jeszcze w kwietniu, po Wielkanocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek94 Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 2 godziny temu, izydar napisał: Jeśli ktoś będzie dzisiaj na Szrenicy to poproszę o aktualny stan tras. Musze się zdecydować co na weekend - CG czy Świeradów (nocna) + Szklarska Słyszałem, że dzisiaj popołudniu maja ratrakować Lolkę ponieważ spadło 20-30 cm śniegu i cały czas sypie jest szansa, że ją otworzą. Trzeba będzie się wybrać w sobotę i niedziele może to być ostatnie wypady na zjazdówki w tym sezonie (mogą zamknąć wyciągi). Byłem wczoraj między 16-17,30 w Jakuszycach na biegówkach śniegu jest dużo i cały czas mocno sypał przybywało go w oczach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 20 minut temu, Jacek94 napisał: Słyszałem, że dzisiaj popołudniu maja ratrakować Lolkę ponieważ spadło 20-30 cm śniegu i cały czas sypie jest szansa, że ją otworzą. Trzeba będzie się wybrać w sobotę i niedziele może to być ostatnie wypady na zjazdówki w tym sezonie (mogą zamknąć wyciągi). Byłem wczoraj między 16-17,30 w Jakuszycach na biegówkach śniegu jest dużo i cały czas mocno sypał przybywało go w oczach. Oj to grubo. Jeszcze otwarcie FISa z racji miodnych opadów śniegu i będzie zarąbiaszczo na koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 21 minut temu, Jacek94 napisał: Słyszałem, że dzisiaj popołudniu maja ratrakować Lolkę ponieważ spadło 20-30 cm śniegu i cały czas sypie jest szansa, że ją otworzą. Trzeba będzie się wybrać w sobotę i niedziele może to być ostatnie wypady na zjazdówki w tym sezonie (mogą zamknąć wyciągi). Byłem wczoraj między 16-17,30 w Jakuszycach na biegówkach śniegu jest dużo i cały czas mocno sypał przybywało go w oczach. Wlewasz miód na moje serce. Masz dobre źródło informacji? Jeśli tak to podziel się proszę jak tylko będziesz miał aktualizację - jak Lolę puszczą to nie mam wątpliwości gdzie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 9 minut temu, izydar napisał: Wlewasz miód na moje serce. Masz dobre źródło informacji? Jeśli tak to podziel się proszę jak tylko będziesz miał aktualizację - jak Lolę puszczą to nie mam wątpliwości gdzie jechać. Aktualizacja będzie tez na stronie Ski Areny, w miarę porządnie ja prowadzą 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Zastanawia mnie w takim razie status "Śnieżynki" - warunki dostateczne. Po takim opadzie? To jak tam było przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek94 Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 35 minut temu, izydar napisał: Wlewasz miód na moje serce. Masz dobre źródło informacji? Jeśli tak to podziel się proszę jak tylko będziesz miał aktualizację - jak Lolę puszczą to nie mam wątpliwości gdzie jechać. Od pracowników wyciągu. Dam znać jak coś więcej będę wiedział. Niestety w tygodniu nie mogę sam sprawdzić jak wyglądają warunki (praca) jedyne co mi zostaje to biegówki popołudniu w Jakuszycach. 24 minuty temu, izydar napisał: Zastanawia mnie w takim razie status "Śnieżynki" - warunki dostateczne. Po takim opadzie? To jak tam było przed? Z tego co słyszałem oni wolą podawać w opisie gorsze warunki niż są w rzeczywistości to takie zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Wielkie dzięki, pozostaje czekać do jutro co napiszą o o stanie tras jutro na stronie (1 nogą jestem w Czarnej Górze, ale jeszcze nic nie rezerwowałem, więc jak Lolę puszczą to zmiana kierunku z wielką przyjemnością) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 Godzinę temu, izydar napisał: Zastanawia mnie w takim razie status "Śnieżynki" - warunki dostateczne. Po takim opadzie? To jak tam było przed? Ze strony zniknęła informacja o miejscowych oblodzeniach i ubytkach śniegu 🙂 Poczekajmy, czy będzie info o rezurekcji Loli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 W dniu 16.03.2021 o 13:26, Jacek94 napisał: Od pracowników wyciągu. Dam znać jak coś więcej będę wiedział. Niestety w tygodniu nie mogę sam sprawdzić jak wyglądają warunki (praca) jedyne co mi zostaje to biegówki popołudniu w Jakuszycach. Z tego co słyszałem oni wolą podawać w opisie gorsze warunki niż są w rzeczywistości to takie zabezpieczenie. Sorki że tak cię mecze, ale na stronie Lola nieczynna. Wiesz może coś więcej> Na kamerce widać że od czasu do czasu ktoś jedzie z tego kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 40 minut temu, izydar napisał: Sorki że tak cię mecze, ale na stronie Lola nieczynna. Wiesz może coś więcej> Na kamerce widać że od czasu do czasu ktoś jedzie z tego kierunku. Zadzwoniłem właśnie do Ski Areny. Otwierają Lole od soboty z samego rana. Obecnie trasa jest już przejezdna, ratraki pracują. Do tego cały czas świeża dostawa białego. O ile nie zamkną całej PL od soboty, to może być fantastycznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 17 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2021 Wielkie dzięki za info - za chwilę konferencja będzie wszystko jasne. Nieoficjalnie lockdown od piątku - oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi