grimson Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty Szklarska walczy: Nie kończymy sezonu narciarskiego mimo niesprzyjających warunków. Będziemy starali się odtworzyć przejazd na Puchatku i jutro go udostępnić. Powinna być także dostępna Hala Szrenicka. Będzie można się na nią dostać koleją Karkonosz Express. Posłuży ona także do zjazdów, ponieważ trasa Śnieżnynka jest teraz nieprzejezdna. Będziemy starali się odbudować warstwę śniegu sztucznym dośnieżaniem. Rozpoczniemy je, gdy tylko pojawią się sprzyjające warunki meteo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty Ski Arena włączyła armaty na Puchatku i na zdegradowanym dojeździe do Karkonosza: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZdolnyŚlązak Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 10 minut temu, grimson napisał: Ski Arena włączyła armaty na Puchatku i na zdegradowanym dojeździe do Karkonosza: Lekkie przymrozki w nocy mają dzisiaj być w całym Zdolnośląskim😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Luty Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 6 minut temu, ZdolnyŚlązak napisał: Lekkie przymrozki w nocy mają dzisiaj być w całym Zdolnośląskim😉 Na CG obecnie pada białe, w Karpaczu nie wiele się dzieje. Dobrze że jest minus, to trochę to podreperuje biedę na stokach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty (edytowane) 11 godzin temu, grimson napisał: Na CG obecnie pada białe, w Karpaczu nie wiele się dzieje. Dobrze że jest minus, to trochę to podreperuje biedę na stokach. Pada... Końskie Łby na drugiej fotce... ech... Edytowane 8 Luty przez sstar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty Godzinę temu, sstar napisał: Pada... Końskie Łby na drugiej fotce... ech... Ski Arena odpaliła Karkonosza, jako środek transportu na Hale Szrenicka. Puchatek stoi. Trochę obserwuje Szklarska i takiego manewru jeszcze nie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty (edytowane) 2 godziny temu, grimson napisał: Ski Arena odpaliła Karkonosza, jako środek transportu na Hale Szrenicka. Puchatek stoi. Trochę obserwuje Szklarska i takiego manewru jeszcze nie widziałem. Ja bym skorzystał, lubię tamte wysokogórskie jak na DS klimaty... ps kiedyś byłem jedynym kto wyjeżdżał w górę deszcz wiatr zamarzające pani się upewniała czy chce zjechałem po lodowiskach i strumieniach Lolą nie chciałem powtarzać;-) Edytowane 8 Luty przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Luty Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 9 minut temu, sstar napisał: Ja bym skorzystał, lubię tamte wysokogórskie jak na DS klimaty... ps kiedyś byłem jedynym kto wyjeżdżał w górę deszcz wiatr zamarzające pani się upewniała czy chce zjechałem po lodowiskach i strumieniach Lolą nie chciałem powtarzać;-) Pojutrze uderzam na CG. Tymczasem kamerka z Karkonosza pokazuje widok niespotykany: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty Aktualne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 7 godzin temu, sstar napisał: Aktualne skąd taka zacna fota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 10 Luty Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 1 minutę temu, grimson napisał: skąd taka zacna fota? Hala szrenicka grupa Sudecka fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty Szybkie sprawdzenie Ski Areny w Szklarskiej. Mimo wyłączonego ON ośrodek tętni życiem, dużo ludzi krzesełkiem. Cześć spaceruje, kilku zjeżdża pare metrów na nartach/desce. Snieg leży tylko w górnych partiach, plus niedobitki z armatek na Puchatku: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 19 minut temu, grimson napisał: Snieg leży tylko w górnych partiach, plus niedobitki z armatek na Puchatku: czyli koniec sezonu w Szklarskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 15 Luty Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 38 minut temu, grimson napisał: Szybkie sprawdzenie Ski Areny w Szklarskiej. Mimo wyłączonego ON ośrodek tętni życiem, dużo ludzi krzesełkiem. Cześć spaceruje, kilku zjeżdża pare metrów na nartach/desce. Snieg leży tylko w górnych partiach, plus niedobitki z armatek na Puchatku: To prosto z Czarnej do Szklarskiej pojechałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 19 godzin temu, Michas222k napisał: To prosto z Czarnej do Szklarskiej pojechałeś? Tak, taki był plan. Wskoczyć do Szklarskiej, zobaczyć ON, zjeść obiad i do domu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty (edytowane) 19 godzin temu, Jeeb napisał: czyli koniec sezonu w Szklarskiej I tak i nie. Wysoko leży dużo śniegu, na dole już popłynęło. Z odległości na FIS Ścianie na gorze tylko biało, niżej wytopu. Tak samo Lola, z zastrzeżeniem ze sam dół to już tylko trawa. Znając Szklarska to będą mocne opady śniegu na początku marca, wiec kto wie? Edytowane 16 Luty przez grimson 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Podziwiam twoją wiarę. Skoro do tej pory nie potrafili zapewnić tyle sztucznego, żeby chociaż Puchatkiem się dało zjeżdżać (a że się da to patrz Harrachov i inne czeskie ośrodki) to nie wierzę niestety, żeby chciało im się w marcu na tydzień czy dwa śnieżyć - same naturalne opady musiałyby być na poziomie 50-100cm (do ubicia). Chyba mój pierwszy od kilku lat sezon bez wizyty w Szklarskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Czynnych tras w czeskich Karkonoszach: 106,6km Czynnych tras w polskich Karkonoszach: 2,4km (dane wg holidayinfo.cz i strony www Kopy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Po czeskiej stronie Sudetów opady są generalnie dużo większe, niestety... to nie jest tak, że to samo padu u nich i u nas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 20 minut temu, izydar napisał: Chyba mój pierwszy od kilku lat sezon bez wizyty w Szklarskiej . Mój był w zeszłym sezonie. Chyba tylko Puchatek i przez chwile śnieżynkę mieli otwartą rok temu. W tym sezonie też kiepsko:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 1 godzinę temu, grimson napisał: ze sam dół to już tylko trawa. a tutaj wszystko działa https://skisun.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Można pojeździć jeszcze w pobliskim Karpaczu, nieczynne (tradycyjnie) Złotówka i Grosik, no i Liczyrzepa (obecnie nazywana Z Kopy). Reszta jeszcze działa... Całkowitego dramatu nie ma. Na skiturach z dużym prawdopodobieństwa spokojnie w marcu jest wiele miejsc do zrobienia, dopóki KPN całkowicie nie przegoni narciarzy z parku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 9 minut temu, Jeeb napisał: a tutaj wszystko działa https://skisun.pl/ To trochę dziwna trasa, początek ok. potem długo, długo nic i końcówka do pokrecenia. @grimson to by nią całą jechał na 3 "skręty". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty Godzinę temu, marionen napisał: To trochę dziwna trasa, początek ok. potem długo, długo nic i końcówka do pokrecenia. @grimson to by nią całą jechał na 3 "skręty". Tak. Dziwna. Jak musisz się rozpędzić to wąsko tłum i przelodzenia taka rosyjska ruletka. A prędkość musisz zabrać na płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Luty Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 1 godzinę temu, marionen napisał: Można pojeździć jeszcze w pobliskim Karpaczu, nieczynne (tradycyjnie) Złotówka i Grosik, no i Liczyrzepa (obecnie nazywana Z Kopy). Reszta jeszcze działa... Całkowitego dramatu nie ma. Na skiturach z dużym prawdopodobieństwa spokojnie w marcu jest wiele miejsc do zrobienia, dopóki KPN całkowicie nie przegoni narciarzy z parku. A gonią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi