grimson Napisano 16 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2022 Edit: wystarczyło kilka godzin deszczu i niestety dojazd z Loli do Karkonosza zaczął się degradować. Dopiero co pady śniegu przykryły zagrożenia, a tu takie widoki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 16 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2022 Dziś z rana śnieżek, lekka zadymka, wieczorem deszcz, rzęsisty. Cały czas wiatr, ciepły. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 Lola padła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 Moja norweska szklana pogodowa kula pokazuje, że w Szklarskiej.....może pojawić się dobry warun. Przed nami jeszcze kiepski 18 luty [temp na plusie i deszcz = degradacje stoków], natomiast od 19 lutego pokazuje się mróz i opady śniegu + sporadycznie deszczu. To wszystko dla wysokości początku wyciągów, dla końca Karkonosza prezentuje się to jeszcze lepiej. Ciekawe co Szklarska zrobi z tym fantem? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 Na czwartek już tworzymy plany 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 1 godzinę temu, grimson napisał: Moja norweska szklana pogodowa kula pokazuje, że w Szklarskiej.....może pojawić się dobry warun. Przed nami jeszcze kiepski 18 luty [temp na plusie i deszcz = degradacje stoków], natomiast od 19 lutego pokazuje się mróz i opady śniegu + sporadycznie deszczu. To wszystko dla wysokości początku wyciągów, dla końca Karkonosza prezentuje się to jeszcze lepiej. Ciekawe co Szklarska zrobi z tym fantem? Nie miałem odwagi tego głośno pierwszy powiedzieć ale... Też mi się to tak rysuje. Jeszcze tydzień muszę wytrzymać. tylko co w ten weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 11 minut temu, lika napisał: Nie miałem odwagi tego głośno pierwszy powiedzieć ale... Też mi się to tak rysuje. Jeszcze tydzień muszę wytrzymać. tylko co w ten weekend? Harrachov? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 17 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2022 godne rozważenia, ale mam jeden dzień tam i spowrotem. Z Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 Wczoraj/w nocy spadło trochę białego. Mimo to Lola zamknięta. Działa Puchatek, Hala i Śnieżynka + wszystkie koleje. Rozstawia się TVN koło Puchatka na jutrzejszą? TV śniadaniową. Jak byłem w 2011r w Szklarskiej, to coś tam gadałem do mikrofonu TVN 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 10 godzin temu, lika napisał: godne rozważenia, ale mam jeden dzień tam i spowrotem. Z Katowic Czy Harrachov, czy Szklarska temat jest prosty. Ciśniesz A4 do Legnicy, dalej S3 na Bolków, następnie DK na Szklarską/Harrachov. Małe piwo 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 (edytowane) 12 godzin temu, grimson napisał: Czy Harrachov, czy Szklarska temat jest prosty. Ciśniesz A4 do Legnicy, dalej S3 na Bolków, następnie DK na Szklarską/Harrachov. Małe piwo 😁 Wiesz, 4h w jedną - cztery na nartach - 4h powrót. Bez zmiennika idzie przysnąć za kółkiem - narty wyczerpują po trzykroć. Odpuszczę do następnego weekendu. Będzie za to wieczorna z eventem Knajpa SKI na Czarnym Groniu i może Soszów w niedzielę. Edytowane 18 Luty 2022 przez lika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 46 minut temu, lika napisał: Wiesz, 4h w jedną - cztery na nartach - 4h powrót. Bez zmiennika idzie przysnąć za kółkiem - narty wyczerpują po trzykroć. Odpuszczę do następnego weekendu. Będzie za to wieczorna z eventem Knajpa SKI na Czarnym Groniu i może Soszów w niedzielę. Trzeba jeździć lokalnie. Ja tez myślałem czy nie Tatry, ale wybrałem coś bliżej domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 11 godzin temu, lika napisał: Wiesz, 4h w jedną - cztery na nartach - 4h powrót. Bez zmiennika idzie przysnąć za kółkiem - narty wyczerpują po trzykroć. Odpuszczę do następnego weekendu. Będzie za to wieczorna z eventem Knajpa SKI na Czarnym Groniu i może Soszów w niedzielę. Co powiesz na taki deal: pobudka 5 rano i poranne bieganie. Potem 1 godz 40 min autem do pracy, w robocie 8 godzin. Następnie 2 godz w aucie na nocne 4 godz jazdy. I powrót 2 godz autem na nocleg? Początek kolacji o godz 23😬 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 W dniu 18.02.2022 o 08:58, grimson napisał: Wczoraj/w nocy spadło trochę białego. Mimo to Lola zamknięta. Działa Puchatek, Hala i Śnieżynka + wszystkie koleje. Rozstawia się TVN koło Puchatka na jutrzejszą? TV śniadaniową. Jak byłem w 2011r w Szklarskiej, to coś tam gadałem do mikrofonu TVN 🙂 No patrz pan a ze mną jako królem Puchatka nikt wywiadu nie zrobił. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 27 minut temu, sstar napisał: No patrz pan a ze mną jako królem Puchatka nikt wywiadu nie zrobił. Dziś skitury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 3 minuty temu, grimson napisał: Dziś skitury? Tak. Puchatek jeździ. Jak zjeżdżałem to mijałem pierwszych podjeżdżających. Szeroko i szybko, po promieniu, tym większym bo niby potrójny, ale to nie Scotty tez najście triple, gdzie łatwo zacieśnia się skręty. Ale da się szybko i stabilnie po twardym pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 W dniu 18.02.2022 o 08:58, grimson napisał: Wczoraj/w nocy spadło trochę białego. Mimo to Lola zamknięta. Działa Puchatek, Hala i Śnieżynka + wszystkie koleje. Rozstawia się TVN koło Puchatka na jutrzejszą? TV śniadaniową. Jak byłem w 2011r w Szklarskiej, to coś tam gadałem do mikrofonu TVN 🙂 Czy używałeś czegoś innego w wywiadzie niż gwiazdki, tak się pytam na wszelki wypadek mój nick zobowiązuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 46 minut temu, sstar napisał: Czy używałeś czegoś innego w wywiadzie niż gwiazdki, tak się pytam na wszelki wypadek mój nick zobowiązuje. Gadałem do sitka bez widocznych gwiazdek na niebie. Dzis planowałem od rana Szklarska/Czarna Górę, jednak prognozy wiatru zmusiły do anulowania wyjazdu. I teraz hit: wiatr w Sudetach vs reszta PL wypada marnie. U mnie w mieście w krainie ziemniaka wiatr wygina drzewa…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 Edit: tutaj ładnie widać sile wiatru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 (edytowane) Taka impresja z Doliny Szczęścia z Gościńca u Mai, Szrenica w lesie po prawej, Labski w całej okazałości. Kolejna z Bawarii, apartamenty. Edytowane 19 Luty 2022 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 5 godzin temu, grimson napisał: Co powiesz na taki deal: pobudka 5 rano i poranne bieganie. Potem 1 godz 40 min autem do pracy, w robocie 8 godzin. Następnie 2 godz w aucie na nocne 4 godz jazdy. I powrót 2 godz autem na nocleg? Początek kolacji o godz 23😬 Odpowiem "szacun" bo mnie nic poza nartami z łóżka nie zerwie wcześniej niż ósma rano... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 5 godzin temu, sstar napisał: Proszę amatorowi wybaczyć pytanie 😉: czy taki stan ślizgów to dobry stan, czy niekoniecznie? Zupełnie nie mam doświadczenia w temacie i płaczę nad każdą ryską na moich dechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 38 minut temu, KamaG napisał: Proszę amatorowi wybaczyć pytanie 😉: czy taki stan ślizgów to dobry stan, czy niekoniecznie? Zupełnie nie mam doświadczenia w temacie i płaczę nad każdą ryską na moich dechach. Ciężko pod zdjęciu tak jasno stwierdzić, ale dziur tam szczególnych nie widać, raczej powierzchowne rysy, z których większość, jeżeli nie wszystkie zapewne zniknęłyby po przejściu przez maszynę do serwisu nart... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 59 minut temu, KamaG napisał: Proszę amatorowi wybaczyć pytanie 😉: czy taki stan ślizgów to dobry stan, czy niekoniecznie? Kot agresywny jest.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 11 minut temu, Lexi napisał: Kot agresywny jest.... Eee tam. Serwis robię raz ma sezon, ok, 30-40 wyjść, w tym sezonie nie liczyłem, będzie z 25 pewno. Dziś np po kamieniach się zawziąłem dojechać do auta, myślałem, ze odciążę, ale mnie przyhamowało, no i zawinęło, ale gorzej bywało. Często lubię sobie na nartach do auta zjechać, ale czasem na początku i koniec sezonu brak śniegu, wiec różnie bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi