Author Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 @laryzbyszko osobiście bardzo krytycznie odnoszę się do tego jak zarządzane są PN. W gruncie rzeczy są to instytucje już prawie całkowicie nastawione na trzepanie kasy. Czy stare dziadki? Dyrektor TPN nie jest stary a oceniam go gorzej niż krytycznie. Nic na to nie poradzimy. To są za dobre posady i za dobre życie z kasą włącznie by cokolwiek się zmieniło. Wystarczy zobaczyć co były już na szczęście dyrektor Babiogórskiego Parku zresztą wybitna kanalia zrobił na Krowiarkach. Obecnie zmieniono nawet bieg jednego szlaku bu odciąć spory plac na którym składowane są masy ścinanego drewna. W wielu miejscach do których nie zagląda przeciętny Kowalski odbywa się budowa drug pod ciężki sprzęt i ścina się naprawdę ogromne ilości drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 No to przypomnę. Warunki świetne. Na trasie i obok. Dużo świeżego. Choć połacie zmrożonego też się trafią jak się zejdzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_ts Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Ściana jak za starych czasow do wlasnego uklepania, ale wtedy chociaz byla osobna kolejka do orczyka sciezka z trasy powoli zabijaja najlepsza trase tego osrodka ... ktory to juz rok jest nie przygotowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 To wynika z powszechności narciarstwa i co za tym idzie potrzebą posiadania dużej ilości niebieskich tras na których mogą jeździć wszyscy zawsze to bezpieczniej niż czarne trasy na które pchają się początkujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 (edytowane) 45 minut temu, pawel_ts napisał: Ściana jak za starych czasow do wlasnego uklepania, ale wtedy chociaz byla osobna kolejka do orczyka sciezka z trasy powoli zabijaja najlepsza trase tego osrodka ... ktory to juz rok jest nie przygotowana? W 2019 była przygotowana. Mnie cieszy jest jedna free. Edytowane 12 Luty 2021 przez sstar Dopisanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 27 minut temu, sstar napisał: W 2019 była przygotowana. Mnie cieszy jest jedna free. Pan mnie dziś chyba zagadywać podczas jazdy wyciągiem? Rozmowa czy ściana jest przejezdna Dorzucę swoje foty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 9 minut temu, Michas222k napisał: Mówiłeś, że z prawej jechałeś i gadaliśmy o skiturach na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 To nie ja. Jechałem kanapą 6 osobową i rozmowa była o tym czy ściana jest przejezdna. Jeśli to był pan to jeszcze przed pierwszym zjazdem tą trasą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 7 minut temu, Michas222k napisał: To nie ja. Jechałem kanapą 6 osobową i rozmowa była o tym czy ściana jest przejezdna. Jeśli to był pan to jeszcze przed pierwszym zjazdem tą trasą. OK. Wrzuć fotkę z nartami może masz to przypomnę sobie. Coś kojarzę. Ja na niebiesko z nartami Scott the Ski. Zbiorczo (mogą być duble) direttissima, znaczy najbliżej standardowego zjazdu ścianą, z tradycyjnym dojazdem. Choć to nowa tradycja jest, świecka oczywiście. Dużo lepsze trasy, warunki były jak już pisałem w lewo lub prawo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Stare Salomony z wypożyczalni. Miałem czarną czapke i żółty komin. Na koniec powiedziałem żeby zdać relacje ze ściany jeśli się spotkamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 35 minut temu, Michas222k napisał: Stare Salomony z wypożyczalni. Miałem czarną czapke i żółty komin. Na koniec powiedziałem żeby zdać relacje ze ściany jeśli się spotkamy. No i ten ostatni szczegół się zgadza. Nie wierzyłem w spotkanie ani relacje a tu patrz pan wirtualnie:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protekt1 Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Do której godziny są otwarte kasy w Szklarskiej. Chciałbym jutro kupić karnet na trzy dni bez stania w kolejce :). Czy znacie, możecie polecić jakiś sprawdzony serwis narciarski. Kupiłem nowe narty i chciałbym zrobić pierwszy serwis przed jazdą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 Godzinę temu, protekt1 napisał: Do której godziny są otwarte kasy w Szklarskiej. Chciałbym jutro kupić karnet na trzy dni bez stania w kolejce :). Czy znacie, możecie polecić jakiś sprawdzony serwis narciarski. Kupiłem nowe narty i chciałbym zrobić pierwszy serwis przed jazdą. Pozdrawiam Normalnie do 16:00. Jak jest nocna to są otwarte w godzinach otwarcia stoku. W tygodniu szwagier był po 16 i nie chcieli mu sprzedać na następny dzień (przyjmowali tylko zwroty). Serwisu nie polecę bo nie znam, niemniej jeśli masz nówki to ostrzenie nie jest potrzebne narty są fabrycznie naostrzone (tak mówił m.in. w filmie JC M.Szafrański ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 W dniu 8.01.2019 o 20:29, Annaa napisał: Szrenica sfotografowana ze szlaku w Izerach Piękna Pamiętasz z jakiego miejsca? Moja ze Skalnej Bramy, druga, z grudnia, o wschodzie słońca, startowałem z Hut, Nowych, stary budynek stacyjny nr 17, zaadoptowany na apartamenty. Widok na Lolę. Pierwsza to FIS, tydzień temu. Kolejne to Kamień, ten Świąteczny. Korzystam z drag and drop, pierwszy raz odkryłem, że można cały katalog przeciągnąć, stąd produkcja en masse, z przed tygodnia. Fajna opcja. Choć może nuda, tyle fotek na raz, bez preselekcji jak Sousa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Dzisiaj wg strony internetowej - na Loli warunki niedostateczne, na Śnieżynce dostateczne. Mimo wszystko mam nadzieję na udany długi weekend na Szrenicy i w Jakuszycach . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 12 minut temu, tanova napisał: Dzisiaj wg strony internetowej - na Loli warunki niedostateczne, na Śnieżynce dostateczne. Mimo wszystko mam nadzieję na udany długi weekend na Szrenicy i w Jakuszycach . Oby. To jest od paru dni zagłębie ciepła w Polsce. W dolinach śnieg wymiotło już całkiem, a jeszcze tydzień temu było go sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas222k Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Też planuje tam być w następny weekend. Dwa lata temu jeździłem na hali szrenickiej jeszcze 5 kwietnia. Fotka z tego dnia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
channel Napisano 24 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2021 Byłam w sobotę. Już było bardzo ciepło, na dole w słońcu 12 st o 12:00 Na loli warunki bardzo trudne - prześwity trawy, silne oblodzenia. Mieszkam ok 1,5h od Szklarskiej, dzisiaj u nas było 18 st, jutro będzie ok 20. Weekend ma być chłodniejszy ale temperatura już zrobiła swoje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 14 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2021 Szklarska dalej ciśnie, wg ich strony mają działać do 05.04.2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 14 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2021 Byłem kiedyś w Szklarskiej na nartach na początku kwietnia (to był mój drugi dzień na nartach w życiu) i była czynna Lola nawet oczywiście śnieg był miękki w ciągu dnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Szykuje się zacnie w Szklarskiej. Prognoza podaje minusowe temp w dzień i w nocy, plus dostawy białego. Kto wie, może odpala z powrotem Lole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 6 godzin temu, grimson napisał: Szykuje się zacnie w Szklarskiej. Prognoza podaje minusowe temp w dzień i w nocy, plus dostawy białego. Kto wie, może odpala z powrotem Lole? Taa, pomarzyć można. Musiałoby 50+ spaść a prognozy na 20cm i to w kilka dni. Jak dobrze pójdzie to doprowadzą do pełnej jezdności Śnieżynkę. Ale nie miałbym nic przeciwko Tymczasem zamknięcie sezonu w CG się szykuje (moje. nie ośrodka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 1 minutę temu, izydar napisał: Taa, pomarzyć można. Musiałoby 50+ spaść a prognozy na 20cm i to w kilka dni. Jak dobrze pójdzie to doprowadzą do pełnej jezdności Śnieżynkę. Ale nie miałbym nic przeciwko Tymczasem zamknięcie sezonu w CG się szykuje (moje. nie ośrodka) Nosi mnie żeby znowu wyskoczyć na CG po pracy, na nocne jazdy. Interesuję się też Szklarską, bo jak tam zdrowo popada, to biorę 1 dzień urlopu z zamiarem zrobienia +60km na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi