pasazer85 Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 37 minut temu, Sariensis napisał: Bede tam w marcu. A ja od niedzieli zacznę karmić Was fotkami 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 28 minut temu, surfing napisał: Czy wyjazdy młodzieży licealnej do Włoch na narty to teraz standard? 15 lat temu młodzi z prestiżowego LO w ramach tzw. wymiany podróżowali 3 dni pociągiem do Berdiańsk nad morzem Azowskim, na miejscu pobyt u rodzin rówieśników, oczywiście powrót pociągami przez Kijów. Ich typowe wycieczki to Polskie góry z plecakami, bo szkoła też powinna uczyć zaradności, a nie wszystko podane na talerzu. nie wiem co w tym dziwnego, jak byłem w liceum to jeździliśmy na 2 tygodnie z klasą na zimowisko, fakt że nie do Włoch bo nie wolno było. Teraz prawdopodobnie wyjazd do Zakopanego albo Bukowiny nie odbiega w kosztach od wyjazdu do Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 45 minut temu, surfing napisał: Czy wyjazdy młodzieży licealnej do Włoch na narty to teraz standard? Niestety, nie - klasa mojej córki (biol-chem), też z prestiżowego liceum, jeździ na wycieczki do polskich parków narodowych, z programem krajoznawczo-edukacyjnym 😊. Wyjazdy narciarskie - w kompetencjach rodziców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 20 minut temu, pasazer85 napisał: A ja od niedzieli zacznę karmić Was fotkami Czekam z niecierpliwoscis😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 18 minut temu, Jeeb napisał: nie wiem co w tym dziwnego, jak byłem w liceum to jeździliśmy na 2 tygodnie z klasą na zimowisko, fakt że nie do Włoch bo nie wolno było. Teraz prawdopodobnie wyjazd do Zakopanego albo Bukowiny nie odbiega w kosztach od wyjazdu do Włoch. Raz, że nie wolno było, a dwa to po co jechać w tej samej cenie do marnego ON skoro można do jednego z najlepszych na Świecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 (edytowane) 33 minuty temu, Jeeb napisał: nie wiem co w tym dziwnego, jak byłem w liceum to jeździliśmy na 2 tygodnie z klasą na zimowisko, fakt że nie do Włoch bo nie wolno było. Teraz prawdopodobnie wyjazd do Zakopanego albo Bukowiny nie odbiega w kosztach od wyjazdu do Włoch. Tygodniowy wyjazd na obóz młodzieżowy (sprawdzony w praktyce) do Murzasichla z podróżą ze Szczecina, zakwaterowaniem, wyżywieniem, solidnym szkoleniem, skipassami i dojazdami - ok. 2.000 zł. Jaki jest koszt podobnego wyjazdu do Włoch? Edytowane 29 Styczeń 2020 przez tanova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Bardzo zbliżony więc o czym mowa... A mówienie jak to drzewiej bywało do niczego nie prowadzi. Świat wokół nas się zmienia, daje nowe możliwości, ma swoje blaski i cienie, ale nigdy nie będzie już taki jak 20 czy 30 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 (edytowane) 10 minut temu, tanova napisał: Jaki jest koszt podobnego wyjazdu do Włoch? Najbliższy wyjazd do Dimaro,przejazd z BB autokarem, zakwaterowanie w hotelu 3* ze śniadaniem i obiadokolacją, dojazd pod stok autokarem, bez skipassa 1900zł(9 noclegów). W kwietniu jadę do Livignio na typowy skicamp z treningami codziennie w cenie 1700zł ze skipassem, zakwaterowanie w apartamencie, wyżywienie i dojazd we własnym zakresie (5 noclegów) . Edytowane 29 Styczeń 2020 przez pasazer85 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 O uderzajacej roznicy w oferowanych uslugach chyba nie trzeba nic dodawac, Juz kedys pisalem, ze wyjazd do sCyrku na ferie z dziecmi to chyba za karę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 (edytowane) Godzinę temu, Sariensis napisał: O uderzajacej roznicy w oferowanych uslugach chyba nie trzeba nic dodawac, Juz kedys pisalem, ze wyjazd do sCyrku na ferie z dziecmi to chyba za karę . Jakość usług akurat zależy przede wszystkim od organizatora wyjazdu, a nie tylko od miejsca, patrz wątek, w którym ludzie niedawno strasznie narzekali na jedno z biur podróży, oferujące wyjazdy do Włoch. A wyjazd do Szczyrku z rodziną? Ja byłam rok temu w styczniu na 4 dni, całkiem fajnie, żadne za karę. Lubię jeździć w Alpy, tym niemniej jakbym miała tak blisko w polskie góry jak Ty, to bym korzystała zimą i jeździła na co dzień w lokalnych ośrodkach - jak nie w Szczyrku, to gdzie indziej, wybór chyba jest. Edytowane 30 Styczeń 2020 przez tanova 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 (edytowane) 33 minuty temu, tanova napisał: Jakość usług akurat zależy przede wszystkim od organizatora wyjazdu, a nie tylko od miejsca, patrz wątek, w którym ludzie niedawno strasznie narzekali na jedno z biur podróży, oferujące wyjazdy do Włoch. A wyjazd do Szczyrku z rodziną? Ja byłam rok temu w styczniu na 4 dni, całkiem fajnie, żadne za karę. Lubię jeździć w Alpy, tym niemniej jakbym miała tak blisko w polskie góry jak Ty, to bym korzystała zimą i jeździła na co dzień w lokalnych ośrodkach - jak nie w Szczyrku, to gdzie indziej, wybór chyba jest. Byłem z tym biurem i wszystko było jak należy, oczwywiscie nie wszystkim sie podobało co jest przy tak ogromnej liczbie uczestników zupełnie naturalne i wkalkulowane w ryzyko. Pani rezydent na wyjezdzie wykazala sie duzym profesjonalizmem wysadzajac z autokaru w Austrii pijanego, awanturujacego sie uczestnika imprezy. Na Polish Days z ABC była fantastyczna, niepowtarzalna atmosfera za co serdecznie dziekuje ABC Holidays! widzisz, lepIej oceniać fakty a nie mity, ja byłem i tu i tu, sorry ale ferie w polskich ośrodkach to jest strata czasu dzieci i pieniedzy rodziców, przy okazji stress I ubytki sprzetowe - prawda @Mops? Edytowane 30 Styczeń 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 9 godzin temu, idealist napisał: A mówienie jak to drzewiej bywało do niczego nie prowadzi. Świat wokół nas się zmienia, daje nowe możliwości, ma swoje blaski i cienie, ale nigdy nie będzie już taki jak 20 czy 30 lat temu. Sorry ale nie mogłem się powstrzymać: Pozdrawiam 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 W sedno 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 9 minut temu, Sariensis napisał: ubytki sprzetowe - prawda @Mops? W zeszłym sezonie było super, teraz narty są nieźle porysowane od kamieni na niektórych trasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Cześć Porysowane czy zniszczone ślizgi są praktycznie zawsze wynikiem błędów w jeździe, głównie w taktyce planowania przejazdu, złym czytaniu śniegu stoku itd. Wiem, że to nie należy do tematu i współczuję koledze ale naprawdę nawet na bardzo słabo przygotowanych stokach można jeździć bez żadnych zniszczeń. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 43 minuty temu, Sariensis napisał: Byłem z tym biurem i wszystko było jak należy, oczwywiscie nie wszystkim sie podobało co jest przy tak ogromnej liczbie uczestników zupełnie naturalne i wkalkulowane w ryzyko. Pani rezydent na wyjezdzie wykazala sie duzym profesjonalizmem wysadzajac z autokaru w Austrii pijanego, awanturujacego sie uczestnika imprezy. Na Polish Days z ABC była fantastyczna, niepowtarzalna atmosfera za co serdecznie dziekuje ABC Holidays! widzisz, lepIej oceniać fakty a nie mity, ja byłem i tu i tu, sorry ale ferie w polskich ośrodkach to jest strata czasu dzieci i pieniedzy rodziców, przy okazji stress I ubytki sprzetowe - prawda @Mops? Mam wielu znajomych, którzy na narty jeżdżą tylko w Alpy. Z północno-zachodniej Polski to może i racjonalne. Ja jednak mam też sentyment do polskich gór, chyba dalej będę czasem zaglądać, może niekoniecznie na cały tydzień ferii, ale na krótsze wypady - to jak najbardziej. Taka ze mnie miłośniczka mitów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Ja tez czasem zagladam, ale w tym sezonie to nie bardzo mam po co, w tym jest sedno problemu, nie tylko w cenach i lokalnym patriotyzmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 1 hour ago, Mitek said: Porysowane czy zniszczone ślizgi są praktycznie zawsze wynikiem błędów w jeździe, głównie w taktyce planowania przejazdu, złym czytaniu śniegu stoku itd. Bez urazy ale Ty to masz jednak ekstremalne poglądy - wszędzie doszukujesz się błędów ludzkich a temat jest w sumie dość prozaiczny i może się zdarzyć ze przerysujesz sobie ślizg zupełnie nie mając świadomości co jest pod śniegiem po którym jedziesz. A już tym bardziej jeśli jedziesz w trudnych warunkach gdy np śniegu jest jak na lekarstwo a stok jest pokryty mieszanka śniegu, kamieni, żwiru itp. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 3 minuty temu, MichalR napisał: Bez urazy ale Ty to masz jednak ekstremalne poglądy - wszędzie doszukujesz się błędów ludzkich a temat jest w sumie dość prozaiczny i może się zdarzyć ze przerysujesz sobie ślizg zupełnie nie mając świadomości co jest pod śniegiem po którym jedziesz. A już tym bardziej jeśli jedziesz w trudnych warunkach gdy np śniegu jest jak na lekarstwo a stok jest pokryty mieszanka śniegu, kamieni, żwiru itp. Cześć Na priv, żeby nie śmiecić coś Ci prześlę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 @MichalR - tez tak uważam🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 3 minutes ago, Mitek said: Na priv, żeby nie śmiecić coś Ci prześlę. Mnie nie przekonasz, mimo że nie mam takiego doświadczenia jak Ty to wystarczająco dużo godzin spędziłem w różnych warunkach i zwyczajnie nie jest tak ze na 100% i zawsze jesteś w stanie tak zaplanować przejazd żeby nie nadziać się na jakiś syf na stoku. Nawet jeśli z góry widać ze jest czysto i przejrzysto Jak warunki są ciężkie to zawsze może znaleźć się jakiś śmieć który Ci zniszczy ślizgi i trzeba być tego świadomym a nie zwalać wszystko na nieumiejętność jazdy, planowania czy czego tam jeszcze Zresztą, jazda na nartach powinna być przyjemnością a nie wieczną kalkulacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 Cześć Nie masz racji. Reszta ma priv. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie masz racji. Reszta ma priv. Pozdrowienia A jak postronni obserwatorzy chcą poczytać i się czegoś dowiedzieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 11 godzin temu, idealist napisał: Bardzo zbliżony więc o czym mowa... O młodych ludziach i wpływie szkoły na ich wychowanie i samodzielność, niestety rośnie nam pokolenie all inclusive, ale skoro temat został spłycony tylko do finansów, zdecydowanie nie trzeba jechać do Szczyrku lub Zakopanego aby nauczyć się jeździć na nartach np. https://zawojka.pl/biala-szkola/ . Czy muszę kupować willę z basenem aby nauczyć się pływać? Co do wyjazdu do Włoch to mam nadzieję że przynajmniej instruktorzy byli z Polski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 30 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Nie masz racji. Reszta ma priv. Pozdrowienia Dzięki, przeczytałam 2 razy i chyba zrozumiałem. A teraz drodzy forumowicze, jak chcecie tajną wiedzę od Mitka to wpłacać na mój PayPal myto 5zł + cło, akcyza, VAT i macie poradę. Edytowane 30 Styczeń 2020 przez Ziemowit 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi