idealist Napisano 24 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2019 Pozdrowienia z Val di Sole 🌞 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 Już tyle białego złota? Pięknie, będę tam znowu w marcu i już nie moge sie doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 Warunki śniegowe są znakomite. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2019 Bajecznie jak zawsze, czekamy na więcej fotorelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 26 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2019 Na razie więcej zdjęć z VDS nie będzie, czas do domu. Będę tam jeszcze raz w styczniu z uczniami. Przy okazji, czy stali bywalcy mogą polecić knajpy z jedzeniem na poziomie? Francuskim pieskiem nie jestem, ale pizza ala buła (Folgarida) pizza ociekająca tłuszczem i zimne ravioli (knajpa przy górnej stacji gondoli na Groste) to kpina z włoskiej kuchni. Obroniła się jedynie pizza przy czarnej trasie Little Grizzly w Marilevie. Piszcie, bo limit wpadek został wyczerpany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolciamalymis Napisano 26 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2019 41 minut temu, idealist napisał: Na razie więcej zdjęć z VDS nie będzie, czas do domu. Będę tam jeszcze raz w styczniu z uczniami. Przy okazji, czy stali bywalcy mogą polecić knajpy z jedzeniem na poziomie? Francuskim pieskiem nie jestem, ale pizza ala buła (Folgarida) pizza ociekająca tłuszczem i zimne ravioli (knajpa przy górnej stacji gondoli na Groste) to kpina z włoskiej kuchni. Obroniła się jedynie pizza przy czarnej trasie Little Grizzly w Marilevie. Piszcie, bo limit wpadek został wyczerpany Nie jest to knajpka na trasie zjazdowej , ale jeśli zawitasz do Madonny di Campiglio to koniecznie odwiedź restaurację Le Roi. Podają pyszne steki i pizzę. Jedyne o czym trzeba pamiętać to wieczorem trzeba zarezerwować tam stolik bo chętnych jest więcej niż miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 26 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2019 fakt, kuchnia tam raczej nie powala, tez kojarze pobyt z marnymi daniami podawanymi na plastikach. Sprobuj Chalet Spolverino, wydaje mi sie ze tam jadlem calkiem dobra pizze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Rifugio Albasini przy górnej stacji gondoli z Folgaridy :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 W dniu 26.12.2019 o 11:25, idealist napisał: Na razie więcej zdjęć z VDS nie będzie, czas do domu. Będę tam jeszcze raz w styczniu z uczniami. Przy okazji, czy stali bywalcy mogą polecić knajpy z jedzeniem na poziomie? Francuskim pieskiem nie jestem, ale pizza ala buła (Folgarida) pizza ociekająca tłuszczem i zimne ravioli (knajpa przy górnej stacji gondoli na Groste) to kpina z włoskiej kuchni. Obroniła się jedynie pizza przy czarnej trasie Little Grizzly w Marilevie. Piszcie, bo limit wpadek został wyczerpany Pod Daolasa jest fajna restauracja, na Folgaridzie u Fabio, restauracja jest na dolnym poziomie, na gorze szybki bar, w Pejo bardzo dobra restauaracja przy dolnej stacji wagonika na 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 Val di Sole - Biała Szkoła z moimi uczniami. 5 dni pełnej lampy, na stokach momentami tłoczno, rzesze Polaków. 5 dni szkolenia, z którego mogłam również korzystać, rewelacja!!! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 (edytowane) Bajecznie, już 8 marca I ja tam będę, czekam niecierpliwie, tym razem zabiorę też rower. Pejo 3000 zaliczone? Edytowane 25 Styczeń 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 @idealist - po prostu szkoła marzeń😁! Napisz proszę coś więcej - jak organizacja, gdzie jeździliście, gdzie mieszkaliście, jak uczniowie? Pewnie jednak inaczej niż na wyjeździe prywatnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 55 minut temu, tanova napisał: @idealist - po prostu szkoła marzeń😁! Napisz proszę coś więcej - jak organizacja, gdzie jeździliście, gdzie mieszkaliście, jak uczniowie? Pewnie jednak inaczej niż na wyjeździe prywatnym. Dla mnie zdecydowanie najlepszy wyjazd służbowy, choć też trochę stresujący, bo byłam kierownikiem wyjazdu. Mieszkaliśmy w hotelu w Dimaro, z wyżywieniem HB. 8.30 wyjazd na stok, cześć szkoleniowa, lunch ok.13, szkolenie druga część, zjazd do hotelu koło 16.30. W ofercie mieliśmy skipas 3+2 (3dni Marilleva/Folgarida, 2 dni Madonna). Zaskoczenia? Przede wszystkim to, że młodzież nie ma świadomości swoich braków technicznych pomimo tego, że na nartach jeżdżą praktycznie od dziecka. Wszyscy deklarowali się jako co najmniej średniozaawansowani, sporo określiło się jako zaawansowani - stok to mocno zweryfikował, tylko kilka osób jeździło naprawdę prawidłowo trzy rodzaje skrętów (NW, śmig, cięty). Stosunek do szkolenia i pracy nad swoimi umiejętnościami też mało entuzjastyczny. Szkoda. Ja chłonęłam każde słowo, każdą uwagę, wiele tematów mi się poukładało w głowie. Mam sporo wniosków racjonalizatorskich gdyby takie wyjazdy miały stać się wydarzeniem cyklicznym, dla mnie tydzień na ogromny plus!!! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 Zapomniałam jeszcze dodać, że w programie wieczornym była analiza nagrań video ze stoku, serwisowanie sprzętu - to głównie w grupie snowboardowej, gdzie poziom zadbania i utrzymania był zdecydowanie poniżej oczekiwań. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Coś pięknego. Jesli to organizuje jakieś biuro podróży lub ktoś Inny prosiłbym o namiary.Intersuje mnie wlasnie wyjazd na narty plus szkolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Godzinę temu, lu5asz napisał: Coś pięknego. Jesli to organizuje jakieś biuro podróży lub ktoś Inny prosiłbym o namiary.Intersuje mnie wlasnie wyjazd na narty plus szkolenie. Masz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 Poproszę o obszerniejsza fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 26 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2020 (edytowane) Nie mam wielu zdjęć z tego wyjazdu, starałam się nie opóźniać mojej grupy szkoleniowej Kilka ujęć z telefonu Na ostatnim filmie dziewczyny z mojej klasy mają pojechać śmigiem, widać różnicę w rytmie i pracy nóg pomiędzy pierwszymi dwoma i trzecią. IMG_2926.MOV Edytowane 26 Styczeń 2020 przez idealist 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Pejo Plastic Free Zone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 @Sariensis - znowu na wyjezdzie czy wspomnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Godzinę temu, wojgoc napisał: @Sariensis - znowu na wyjezdzie czy wspomnienia? Bede tam w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 W dniu 25.01.2020 o 08:02, idealist napisał: Val di Sole - Biała Szkoła z moimi uczniami. Czy wyjazdy młodzieży licealnej do Włoch na narty to teraz standard? 15 lat temu młodzi z prestiżowego LO w ramach tzw. wymiany podróżowali 3 dni pociągiem do Berdiańsk nad morzem Azowskim, na miejscu pobyt u rodzin rówieśników, oczywiście powrót pociągami przez Kijów. Ich typowe wycieczki to Polskie góry z plecakami, bo szkoła też powinna uczyć zaradności, a nie wszystko podane na talerzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Nie wiem czy standard. W ofercie szkoły mamy różne wycieczki i pomysły na edukację poza salami... ale chyba nie o tym jest ten cały temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 17 minut temu, surfing napisał: Czy wyjazdy młodzieży licealnej do Włoch na narty to teraz standard? 15 lat temu młodzi z prestiżowego LO w ramach tzw. wymiany podróżowali 3 dni pociągiem do Berdiańsk nad morzem Azowskim, na miejscu pobyt u rodzin rówieśników, oczywiście powrót pociągami przez Kijów. Ich typowe wycieczki to Polskie góry z plecakami, bo szkoła też powinna uczyć zaradności, a nie wszystko podane na talerzu. Tak-najlepiej samolotem;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi