Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Zniżki i promocje na skipassy - Polska i zagranica

pawelb91

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, marekbtl napisał:

Do wykorzystania do 28.02.2025 - czyli finito zaraz po feriach ???? Cena ok jak na dowolne dni, tylko górka taka... - sam wiesz ;)

pozdro

Ja do Tylicza raczej się nie wybieram, na Mastera na pewno nie, a Tylicz Ski jeśli ruszy na początku grudnia to mogę wpaść na 4h coś pojeździć na początek sezonu.

Może się zdecyduję ponownie na 5 dowolnych dnia na Jaworzynę (niedługo powinien być cennik). Do Rytra też może kupię jakieś dowolne dni (jeśli będą takie w ofercie). Reszta w Polsce to jazda raczej lokalna z cennika tam gdzie będą sprzyjać warunki. 

• Like 1

W Solden byłem raz przez tydzień w marcu 2014, tłoku jakiegoś specjalnego nie było ale w niektórych miejscach robiły się zatory przy kluczowych do przemieszczania się w całym układzie wyciągach. Pamiętam że jeździło sporo nawalonych holendrów i wrzeszczących ruskich otulonych we własne flagi... sprawa tych drugich w dużym stopniu się rozwiązała. 

• Thanks 1

55 minut temu, Jeeb napisał:

no może być sajgon na trasach, ostatnio jak tam byłem poza feriami to często było tłoczno

P1140576.JPG

P1140577.JPG

P1140582.JPG

A to nie dla mnie miejscówka, zdecydowanie nie mój klimat.

Dziękuję wszystkim za ostrzeżenie, a te 333 eur za sezonówkę, to mocno zawyżona cena😉. Nie wszystko złoto co się świeci.

pozdr

Edytowane przez marekbtl
  • Haha 2

2 minuty temu, marekbtl napisał:

A to nie dla mnie miejscówka, zdecydowanie nie mój klimat.

Dziękuję wszystkim za ostrzeżenie, a te 333 eur za sezonówkę, to mocno zawyżona cena😉.

pozdr

Ale Gurgle podobno spokojniejsze, a dla nich warto za taką cenę. Ja tam nie byłem bo 10 lat temu chyba nie mieli jeszcze takiego łączonego tygodniowego skipassu z Solden.

• Like 1

1 godzinę temu, Jeeb napisał:

no może być sajgon na trasach, ostatnio jak tam byłem poza feriami to często było tłoczno

Tendencyjne trzy zdjęcia.

Zdjęcie 3 - miejsce, gdzie o 9-10 rano wylewa się cały tłum z gondoli z dołu. Stania na 5-10minut, a można łyżwą pociągnąć trochę w prawo i będzie pusta pomarańczowa ósemka, a dalej kolejne, nieoblegane przez cały dzień poczwórne krzesło.

Zdjęcie 2 - Langeggbahn  - jedna z najbardziej newralgicznych krzyżówek.  Zjazd z lodowca do dołu najdłuższą trasą to raz. Dwa - jedyny łącznik z Gaislachkogel z rejonem Giggijoch i potem z lodowcem. Stąd kolejka - zjeżdżający nartostradą z lodowca,  + ludzie wjeżdżający gondolą z drugiej części Soelden i jest tłok na 10 min.

Zdjęcie 3 - standardowa nartostrada prowadząca do miasteczka. Wszędzie wygląda to tak samo, kupa ludzi zsuwająca się jedną, wąską trasą, tłok, muldy etc.

Dla przeciwwagi parę zdjęć również z okresu poza feriami.  Często nie było tłoczno 😎

SOELDEN 2017 OPEN (1).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (2).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (5).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (18).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (25).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (27).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (30).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (38).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (49).JPG

SOELDEN 2017 OPEN (50).JPG

• Like 4