Chrumcia Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 38 minut temu, Chrumcia napisał: Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien możesz kupić prepaid karte w sklepie spożywczym ALDI (trzeba przy kasie wypełnić formularz i pokazać paszport) Wtedy minuta do Polski na komórkę kosztuje 0,54 CHF a na sieć 0,25 CHF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Chrumcia napisał: Mamy w planie pojechac na tydzień do Szwajcarii, o ile w UE problemu z dzwonieniem czy z internetem nie ma bo teraz juz wszystko darmowe w roamingu, to w Szwajcarii będzie problem. Nie usmiecha mi się płacić za minutę połączenia prawie 6 zł dodatkowo do abonamentu, a kontakt z rodziną musze jakiś mieć i czasem kilka innych waznych telefonow również wykonac. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Czytałam kiedyś że najbardziej opłaca się kupić kartę w Szwajcarii i na spokojnie na tydzień wystarczy, jak to wyglada? Nic konkretnego w necie teraz nie mogę znaleźć, może źle szukam.... Co według Was najbardziej się opłaca? Komentarze typu "jedziesz na narty, mozesz zostawic telefon" itp nie interesują mnie...Różne są sytuacje w życiu i telefon muszę mieć zawsze przy sobie. Dzwonienie w apartamnecie przez messengera i wifi tez nie wchodzi w gre, musze miec telefon przy sobie przez cały dzien W Play: - koszt połączenia wychodzące (lokalne i do Polski) to 0,25 zł/min, - przychodzące 0,05 zł/min, - SMS 0,3 zł, - transmisja danych 1 zł/MB Tak, że tragedii nie ma. Pozdro Wiesiek Edytowane 6 Listopad 2018 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 6 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Przed chwilą, Wujot napisał: W Play koszt połączenia wychodzące to 0,25 zł/min, przychodzące 0,05 zł/min, SMS 0,3 zł, transmisja danych 1 zł/MB Tak, że tragedii nie ma. Pozdro Wiesiek W Szwajcarii? Chyba w UE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 (edytowane) 4 minuty temu, Chrumcia napisał: W Szwajcarii? Chyba w UE... Przepisałem to z mojego tel - 100% Szwajcaria. Edytowane 6 Listopad 2018 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 (edytowane) W ubiegłym roku kupiłem w Polsce do Szwajcari karte Virgin. Koszt 1 min. do Polski chyba 0,54 zł. Edytowane 6 Listopad 2018 przez logos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 6 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 3 godziny temu, Wujot napisał: Przepisałem to z mojego tel - 100% Szwajcaria. U mnie w t mobile 5 zł z kawałkiem zawsze było.... 2 godziny temu, logos napisał: W ubiegłym roku kupiłem w Polsce do Szwajcari karte Virgin. Koszt 1 min. do Polski chyba 0,54 zł. Dzięki za pomoc 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 (edytowane) Ja już dawno temu kupiłem 2 karty linii lotniczej Airbaltic,specjalne dla podróżników,mam odbiór za darmo w 160 krajach świata,bo o to chodziło,a w niektórych dzikich krajach,gdzie bywam,minuta odebrana to 10 czy 20 zł.Dzwonienie z niej jest droższe niż z lokalnej-to jest najtańsze,ale tańsze niż różne zwariowane ceny roamingowe.Natomiast w sieci airbaltic mam 0,19 euro/min,prawie zewsząd,dlatego kupiłem drugą i dzwonię do domu.Miałem jeszcze trzecią i wtedy między dwiema dzwoniliśmy w dzikich krajach,ale zgubiłem...Pożyteczna rzecz,choćby w Rosji,gdzie przyszło info :"minuta wychodzącego 16,90 zł"...Wejdź sobie na stronę,jest wykaz krajów ze stawkami,załatwienie jest proste-przyślą do domu.Choć w wypadku takiej Szwajcarii pewnie jest jeszcze coś tańszego i prostszego,bo to na egzotykę... Edytowane 6 Listopad 2018 przez lski@interia.pl 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi