moruniek Napisano 10 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2020 Dziś wiatr storpedował SMR. COS jeszcze rano walczył, ale się poddał. Więc wybór był oczywisty BSA. To oczywiście nie jest duży ośrodek narciarski, ale fajna stacja z klimatem, która wygrywa położeniem (jest naturalnie osłonięta od wiatru), przygotowaniem tras oraz ich zróżnicowaniem. Nie jest to stacja którą pokochałem od pierwszego wejrzenia (jazdy), bo dopiero w zeszłym sezonie się do siebie przekonaliśmy. Trasy rano były przygotowane bardzo dobrze, na stronie ostrzeżenie o drobnych kamieniach na trasach, ja takich jednak nie stwierdziłem. Fajna jazda od 8:00 do 9:30. Później dojechali Ci co się zorientowali, że jednak nie wszystkie ośrodki narciarskie są w Szczyrku zamknięte. Dojechały też szkółki i dzieci z zimowisk, tak że szybka bramka dla szkółek równo stanęła. Do 8:25 moja sezonówka nie działała - przechodziłem nad bramką (co nikogo z obsługi nie zdziwiło). Warunki bardzo fajne. Stok przygotowany bardzo dobrze. Moja ulubiona trasa w ośrodku. O 9:30 zaczęło się lekko korkować. Około 10:30 stanęło na dobre - podziękowałem za jazdę. Jak wsiadłem do auta spadł deszcz. Bramka dla szkółek też stała. 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 Rano dość mocno wiało, SMR nie działał jeszcze, COS odpalił dolną kanapę. Decyzja jedziemy na BSA. Tu na stoku mała niespodzianka. Po 2 naszych zjazdach, kursowanie wyciągu zostało wstrzymane z powodu burzy śnieżnej. W ciągu 30 minut było kompletnie biało i spadło około 10 cm śniegu. Później jazda w kompletnie innych warunkach jak rano, bardzo fajnie, choć nie wszyscy na stoku radzili sobie, że świeżym śniegiem. To już po opadzie śniegu. A tu moje zadowolone dziecię bo zabrałem go na czarną. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 19 godzin temu, moruniek napisał: Około 10:30 stanęło na dobre - podziękowałem za jazdę. Przeraziłeś mnie bo w piątek właśnie od 10:30 do 14:00 miałem zamiar na BSA pojeździć i to z córkami ,które zaliczają jeden lub dwa dni na nartach w roku. Już ,,widzę'' to marudzenie. Co to Warszawiacy nie wyjeżdżają w Alpy i wszyscy na ferie udają się do Szczyrku?. W poprzednich 3 tygodniach na COS w czwartki był luz . Może tam będzie luźniej w piątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 52 minuty temu, janek57 napisał: Przeraziłeś mnie bo w piątek właśnie od 10:30 do 14:00 miałem zamiar na BSA pojeździć i to z córkami ,które zaliczają jeden lub dwa dni na nartach w roku. Już ,,widzę'' to marudzenie. Co to Warszawiacy nie wyjeżdżają w Alpy i wszyscy na ferie udają się do Szczyrku?. W poprzednich 3 tygodniach na COS w czwartki był luz . Może tam będzie luźniej w piątek? Jeżeli będzie chodził SMR, to wówczas na BSA powinno być luźno. W piątek wiatru chyba nie będzie aż tak intensywnego jak dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 16 minut temu, moruniek napisał: eżeli będzie chodził SMR, to wówczas na BSA powinno być luźno. Maniakalnie śledzę prognozy i komunikaty z SMR oraz COS i życzę jak najlepszych warunków od teraz do końca tygodnia na tych stacjach ,,nartujacycm ''tam mieszkańcom Warszawy i całego woj. Mazowieckiego. Dzisiaj już coś pootwierane na tych stacjach. Oby dalej tylko lepiej było ,ale wiatr w porywach cały czas ma być silny, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 43 minuty temu, janek57 napisał: Maniakalnie śledzę prognozy i komunikaty z SMR oraz COS i życzę jak najlepszych warunków od teraz do końca tygodnia na tych stacjach ,,nartujacycm ''tam mieszkańcom Warszawy i całego woj. Mazowieckiego. Dzisiaj już coś pootwierane na tych stacjach. Oby dalej tylko lepiej było ,ale wiatr w porywach cały czas ma być silny, niestety. W Szczyrku pojawiła się nowa tendencja. Bardzo dużo rejestracji z Wrocławia i okolic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2020 40 minut temu, moruniek napisał: Bardzo dużo rejestracji z Wrocławia i okolic. W Sudetach zamknęli wszystkie S.N. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 (edytowane) Dziś rano mocno już wiało. Zostawiamy dzieci i żoną jedziemy na BSA. Tam już dość tłoczno. Złapaliśmy jedno z ostatnich wolnych miejsc na parkingu i do wyciągu. Kilka zjazdów w kompletnie wiosennych warunkach. Przerwa na kawę i chwilę rozmowy ze znajomym. Dziś były testy nart MAJESTY (jak piłem kawę rozstawili stoisko), dostałem jakieś takie, które kompletnie mi nie przypasowały w długości 166 cm (ze 20 cm za krótkie), strasznie lekkie. Kilka zjazdów i do domu. Dzięki @Torres 1 za spotkanie i wspólną jazdę. Kolejki robiły się praktycznie od rana. Było tak - kompletna wiosna. Edytowane 16 Luty 2020 przez moruniek coś tam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 16 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2020 Około godz. 11.00 - 11.30 kolejka na ok. 30 min i dodatkowo druga dość spora chętnych po zakup karnetu.Decyzja - kierunek Wisła Skolnity. To był strzał w dziesiątkę. Brak kolejek,trasa czerwona otwarta i praktycznie pusta. Warunki śniegowo - pogodowe porównywalne. Powrót na Śląsk przez Szczyrk bo Wisła to rzeka ale samochodów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 BSA 18.02.2020 godz.07:05 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Dzisiaj wygrała BSA Do jedenastej bez kolejek trasy trzymały się do 10, później typowo kwietniowy firn. Skibike full amortyzacja, jeździec trzyma nogi na nieruchomych pedałach, na nogach nie ma nartek jak w skibobach , na krześle jeździec razem ze sprzętem zajmuje jedno miejsce. Miałem propozycje zjazdu, ale przecież najlepsza część sezonu narciarskiego dopiero przede mną Zapraszamy, kup coś i usiądź na tarasie (w środku pełno a na górnym tarasie stoją z napojami przy mokrych stołach) niestety w tym sezonie to standard gastronomi przy BSA 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio1226 Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 Cześć Mam pytanie, czy ktoś ma doświadczenie z kupnem biletów na BSA online? Jeśli tak to czy dochodzą one automatycznie i czy nie ma potem żadnych problemów? Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 8 godzin temu, krzysio1226 napisał: kupnem biletów na BSA online? Jeśli tak to czy dochodzą one automatycznie Dostajesz sms i z tym do kasy po karnet, poczytaj regulamin , Po co kupować przez internet jak w kasie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 25 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2020 Puchar BSA 01.03.2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Uwaga czarna dzisiaj cały weekend zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2020 04.03.20 23:30 walczą🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 (edytowane) Witam, decyzja podjęta. Najbliższy weekend spędzę pracowicie w BSA Szczyrk. Z pozdrowieniami: Wariat jazdy techniką Telemark, stary upierdliwy grzyb. Edytowane 5 Marzec 2020 przez kptdenaturat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 Troszkę pokręciłem dziś w BSA Warunki jak na fotkach Najlepsze na czarnej Ludzi brak,troszkę w knajpach 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 BSA od marca dziwna cisza, w tamtym roku o tej porze były już przygotowania do sezonu zimowego. Od września 2019 oferowano skipass sezonowy, karnet całosezonowy za 600zł. Czyżby zastanawiali się czy otworzyć na ten sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 9 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2020 2 godziny temu, surfing napisał: BSA od marca dziwna cisza, w tamtym roku o tej porze były już przygotowania do sezonu zimowego. Od września 2019 oferowano skipass sezonowy, karnet całosezonowy za 600zł. Czyżby zastanawiali się czy otworzyć na ten sezon? Jedno pewne zdjęcie lepsze niż stacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Czy wiadomo coś o nowej niebieskiej trasie? Trwają jakieś prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 14 hours ago, surfing said: Czyżby zastanawiali się czy otworzyć na ten sezon? Myślę, że nie mają się co śpieszyć. Małe szanse, że coś się otworzy do końca grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Otwarcie, promocja, zatrudnienie ludzi - to kasa. Nie wiem, czy w obecnej sytuacji dla ośrodków narciarskich nie będzie lepszym rozwiązaniem przeczekanie roku i nieotwieranie się zimą jeśli restrykcje będą obowiązywały. Wiem, to dla nas, narciarzy, nie do pomyślenia, ale pomyślcie o właścicielach, którzy mogą nie mieć klientów, a koszty wyższe (porąbane wymogi!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 22 godziny temu, surfing napisał: BSA od marca dziwna cisza, w tamtym roku o tej porze były już przygotowania do sezonu zimowego. Od września 2019 oferowano skipass sezonowy, karnet całosezonowy za 600zł. Czyżby zastanawiali się czy otworzyć na ten sezon? Profil na FB dał dziś znać, że przygotowania w trakcie. Trzymam kciuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 Sypie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi