marionen Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 45 minut temu, moruniek napisał: Maciek, zdrowia Życzę i szybko wracaj na narty i rower oraz do pozostałych aktywności. JA to nawet jakieś lekarstwo w lodówce mam, które szybko Maćka po operacji na nogi by postawiło! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 2 minuty temu, marionen napisał: JA to nawet jakieś lekarstwo w lodówce mam, które szybko Maćka po operacji na nogi by postawiło! Zebrałem na jesieni Głóg, podobno dobry jest na krążenie, nalewka się jeszcze klaruje, ale jak Maciek się wykuruje, to zapraszam. Ciebie oczywiście też. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 Maciek, wracaj szybko do zdrowia! Za dwa miesiące nie będzie jeszcze końca sezonu - może kwietniowy Kasprowy albo majówka na BSA? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 @johnny_narciarz noga raz dwa się zagoi. Jestem dobrej myśli i wierzę, że w Twoim przypadku to będzie ekspresowo się goić. Dzięki za relację 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 Dziękuję wszystkim. Oby zaraz po feriach na stok! ⛷️🌨️❄️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 30 minut temu, johnny_narciarz napisał: Dziękuję wszystkim. Oby zaraz po feriach na stok! ⛷️🌨️❄️ ja nie Ty to kto ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 4 minuty temu, Sariensis napisał: ja nie Ty to kto ;)? Ferie się skończą, to i na SMR będzie można z rana... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 To jeszcze jakieś ... trzy tygodnie ponad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamad Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 20 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: To jeszcze jakieś ... trzy tygodnie ponad... Koniec ferii mamy za 18 dni. No dobra 17 dni i 10 h 🤗 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2019 Dawno mnie tu nie było, więc wróciłem na BSA rozładować stres. Droga szybko pokonana i ze zdumieniem, o godzinie 7:45 widzę tablicę " Szczyrk Gondola" 162 miejsca! Dobrze, pojadą tam. Pod stokiem melduję się 7:55, ale jeszcze bez problemu parkuje na górnym parkingu. Buty na nogi, narciochy w dłoń i na stok. Jak zwykle o tej porze pusto, często jadę sam na krześle. "Oblężenie" przeżywa czarna trasa, więc ja katuje głównie czerwoną. Warunki dobre i bardzo dobre, chyba wczorajszy opad nieco dopomógl. Jedynie mocny opad śniegu, który w sumie cieszy i słaby kontrast, nieco utrudniają jazdę. Także test GS nieco ograniczony... Przyjemne półtorej godziny, później posiedzenie ze znajomymi i czas do roboty! W między czasie rozpoczął się mały nartmagedon... cóż, ferie śląskie. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2019 Dokładnie zrobiłem to samo co Ty Maćku Z rana przed pracą na nartki a gdy ruszył nardmagedon (choć w zdecydowanie mniejszym wydaniu jak w Szczyrku) ewakułacja 😄 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 (edytowane) Dziś ostatnia wizyta na BSA na dłuższy czas. Poranek ponury, ale bez deszczu. Godzina 7:40 tablica " Szczyrk Gondola " pokazuje 306 miejsc! Ferie dostały zadyszki? A może pogoda... Ponownie bez problemu parkuje na górnym parkingu. Niestety dziś odwilż i temperatura 3 st. na plusie. Czuć to również na stoku, choć w niczym to nie przeszkadza. No może trochę nierówności. Ludzi niewiele i tak do magicznej godziny 10:00. Później też na bieżąco, ale na stoku bardziej gęsto z powodu szkółek. Dobrze, niech się dzieci uczą fajnego sportu. Po godz. 10 zaczęło lekko siąpić i powoli się rozpędzało, ale zakończyłem jazdę ok 10:30. Szybko też mięknął i degradował się stok. Ale bez żadnej tragedii, RTM-y jadą! Chyba ze względu na pogodę, nartmagedonu nie było. To tyle, czas się pokroić i byczyć... Edytowane 14 Luty 2019 przez johnny_narciarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 28 minut temu, johnny_narciarz napisał: Dziś ostatnia wizyta na BSA na dłuższy czas. Poranek ponury, ale bez deszczu. Godzina 7:40 tablica " Szczyrk Gondola " pokazuje 306 miejsc! Ferie dostały zadyszki? A może pogoda... Ponownie bez problemu parkuje na górnym parkingu. Niestety dziś odwilż i temperatura 3 st. na plusie. Czuć to również na stoku, choć w niczym to nie przeszkadza. No może trochę nierówności. Ludzi niewiele i tak do magicznej godziny 10:00. Później też na bieżąco, ale na stoku bardziej gęsto z powodu szkółek. Dobrze, niech się dzieci uczą fajnego sportu. Po godz. 10 zaczęło lekko siąpić i powoli się rozpędzało, ale zakończyłem jazdę ok 10:30. Szybko też mięknął i degradował się stok. Ale bez żadnej tragedii, RTM-y jadą! Chyba ze względu na pogodę, nartmagedonu nie było. To tyle, czas się pokroić i byczyć... Zdrowia i jeszcze raz zdrowia Życzę. Wracaj do nas, tylko nie spiesz się z powrotem do domu po samej operacji bo mam w rodzinie jeden taki egzemplarz, który jak wracał po operacji z Czech to go w Polsce karetka zabrała z autostrady. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 @johnny_narciarz pięknie docisnąłeś czas przed zabiegiem Super! Powodzenia jutro! Zadzwonię w sobotę, trzymaj się Stary! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 41 minut temu, johnny_narciarz napisał: czas się pokroić Pewnej ręki chirurgowi, Tobie szybkiej rekonwalescencji. Pamiętaj, że po, kluczem jest dobry, uczciwie noszony ucisk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2019 2 minuty temu, moruniek napisał: Zdrowia i jeszcze raz zdrowia Życzę. Wracaj do nas, tylko nie spiesz się z powrotem do domu po samej operacji bo mam w rodzinie jeden taki egzemplarz, który jak wracał po operacji z Czech to go w Polsce karetka zabrała z autostrady. Dziękuję i będę pilnie słucha zaleceń lekarza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 Jak warunki na BSA? Planuję wieczorną jazdę w sobotę w Szczyrku, a nie byłam jeszcze w tym sezonie w BSA. Na piątek zapowiadają opady deszczu niestety i zastanawiam się czy bardzo to zaszkodzi trasom. Czy może lepszym rozwiązaniem będzie gondolka + 2 trasy w SMR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, zając napisał: Jak warunki na BSA? Byłam tam we wtorek, więc info sprzed 2 dni. Mżył lekki deszczyk, ale nie odbijało się to jakoś specjalnie na warunkach śniegowych, te były dobre. Śniegu jest zresztą sporo i w dobrym stanie. Niestety miało inny skutek, mianowicie pewnie z tego powodu rozbolało mnie gardło i uciekł mi piękny dzień narciarski w środę... Ale dziś to sobie odbiłam na Skrzycznem 1 godzinę temu, zając napisał: Planuję wieczorną jazdę w sobotę w Szczyrku, a nie byłam jeszcze w tym sezonie w BSA. Na piątek zapowiadają opady deszczu niestety i zastanawiam się czy bardzo to zaszkodzi trasom. Czy może lepszym rozwiązaniem będzie gondolka + 2 trasy w SMR? Myślę, że tu może być dylemat. Dziś było dość dużo ludzi, więc w weekend może być tłum na SMR - możliwe, że BSA byłoby jednak lepszym wyborem. Może wypowiedzą się ci, którzy często jeżdżą wieczorami w weekendy (ja nie, wykupiłam wieczorną jazdę, ale prawie z niej nie korzystałam do tej pory). Edytowane 28 Luty 2019 przez Maria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 Witam, właśnie wróciłem z Beskid Sport Arena. Od godziny 7:55 do godziny 11:00 w zasadzie bez kolejek,czekania. Stok przygotowany dobrze, rano beton i sztruks, Lekkie zapadliska po ratraku, gdzieś tam nie dociągnięte, nieważne. "Carvingowcy" powinni być zachwyceni, oczywiście Ci którzy wiedzą do czego służą krawędzie nart. Takiego "szału" Telemarkowego dawno nie doświadczyłem. Pusty stok, moje Hammery 193 cm. nie tną jak "Progressory" czy "G" ale wycinka pod stok obłędna. Miałem w planie narty typowo Telemarkowe, ale wziąłem te "lodołamacze". Ciężkie, pod butem 91 mm., 193 cm. więc piękny "Carving" zaistniał w całości. Wreszcie można było poczuć narty. Wreszcie "czucie" dawało pełne panowanie i przewidywanie jazdy. Niesamowitym jest jak narty się "czuje", wiesz co zrobić, jesteś przewidywalny i bezpieczny także. Narty mam fabrycznie, "manufakturowo" bardzo dziwnie ostrzone, ale dzisiaj już wiem po co. Z pozdrowieniami: wariat jazdy Telemarkiem. Do tego stary, upierdliwy grzyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2019 On 6.02.2019 at 09:37, johnny_narciarz said: Ferie się skończą, to i na SMR będzie można z rana... Jak tam wizyty na SMR po feriach ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2019 BSA za150zł jazda do końca sezonu razem z wieczorną Jesienią dopłata 350zł na cały przyszły sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Mam do odstąpienia karnet 4 godzinny na BSA - za 26 zł. Dwa warunki : - chętny musi sobie karnet odebrać osobiście - Bielsko - Biała - karnet jest już na moim e-skipassie i po wykorzystaniu chciałbym, żeby e-skipass do mnie wrócił. Chętnych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 27 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2019 10 godzin temu, moloo napisał: Mam do odstąpienia karnet 4 godzinny na BSA - za 26 zł. Dwa warunki : - chętny musi sobie karnet odebrać osobiście - Bielsko - Biała - karnet jest już na moim e-skipassie i po wykorzystaniu chciałbym, żeby e-skipass do mnie wrócił. Chętnych zapraszam na priv. Dobra - oddam za darmo - szkoda, żeby się zmarnowało ... Jedynie - odbiór w BB i zwrot karty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 @johnny_narciarz jak było dzisiaj na BSA w krótkich gaciach? Kiedy zrobisz relację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 W dniu 5.10.2018 o 09:26, marek_kapica napisał: Wiem że są miała powstać, z lewej strony patrząc od dołu Budują niebieską trasę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi