christof Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 Własnie przed momentem w kasie pani mi powiedziała ze nie moge wejsc na SS. Juz nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 Własnie przed momentem w kasie pani mi powiedziała ze nie moge wejsc na SS. Juz nic nie rozumiem [emoji20] Jedź na górę przechodząc bramki z boku. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Dla tych co nie mają jeszcze pomysłu na Sylwestra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 (edytowane) Dziś ktoś tam próbował jeździć Passerati: Edytowane 26 Grudzień 2017 przez Azmadan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 26 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2017 (edytowane) No i cała relacja: "Sezon narciarski rusza pełną parą. We wtorkowy przy jednym ze szczyrkowskich stoków można było spotkać nie tylko narciarzy, ale także kierującą Volkswagenem Passatem, która wywołała spore zamieszanie i podziw wśród internautów. Do tej niecodziennej sytuacji doszło tuż przy stoku Beskid Sport Arena w Szczyrku przy ul. Grzybowej. Jak się okazuje kierująca Volkswagenem Passatem, najprawdopodobniej pomyliła drogę i omyłkowo znalazła się tam gdzie jej nie powinno być. Próbowała zjechać w dół stoku tuż za płotkami oddzielającymi trasę od lasu, ale poczciwe "Paseratti" to nie ratrak i wóz utknął w grząskim śniegu. Z pomocą pracowników ośrodka narciarskiego i przypadkowych świadków, udało się pomóc pomysłowej kierującej. Samochodem podróżowała czteroosobowa rodzina z dwójką małych dzieci. Do zdarzenia doszło po zamknięciu stoku dla narciarzy. Nikomu nic się nie stało." Zdjęcia tutaj: http://bielskiedrogi.pl/4057_zdjecia_autem_po_stoku_w_szczyrku_pomyslowosc_nie_ma_granic.html Edytowane 26 Grudzień 2017 przez Azmadan Dodanie treści 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2017 Miałem jechać na wieczorny SON, ale przez wiatr zamknęli gondolę i musiałem zrezygnować. Po 19 pojechaliśmy na BSA. Co prawda zjechaliśmy tylko raz, ale nie żałuję. Cały czas nie mogę w to uwierzyć, ale warunki były po prostu bajeczne/petarda/super/najlepsze jakich doświadczyłem od kilku lat.Serio nie przesadzam. Po 20:00 czyli po prawie 3h wieczornej jazdy (a ludzi było sporo - kolejka na dole ponad 10 min) trasa była bardzo twarda, ale bez żadnego lodu czy kamieni. Po prostu idealnie. W dodatku nie wiało, bo BSA jest po zawietrznej stronie. Twardo, równo i przyjemnie. Jutro wybieram się tam na Sylwestra. Pogoda ma być gorsza, ale śniegu jest naprawdę sporo, więc nie powinno być żadnych przetarć. Relację z dzisiejszego dnia wstawię jutro. Przepraszam tych, z którymi się nie spotkałem, ale jazdy dzisiaj miałem naprawdę mało. Ponad pół dnia to różne spotkania. Cieszę się, że wcześniej spotkałem Gregora i Moruńka (dzięki za wspólną jazdę!).Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Pozdrowienia z BSA. Jeszcze prawie pół godziny stania w kolejce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Mając w głowie wczorajsze relacje głównie z drogi dojazdowej do Szczyrku udałem się do BSA odpowiednio wcześniej. Przed 8 godz. droga była niemal pusta. Pod bramkami do kolejki byłem już w pełnej gotowości 8:06 i nie byłem pierwszy . Wjazd w górę punktualnie 8:30 . Trasy dobrze przygotowane, miękkie z powodu dodatniej temperatury. Kilka zjazdów wszystkimi trzema wariantami w tym pierwszy raz po nowej Czarnulce po pustych trasach. Kilka dni przerwy i gdzieś mi prysnęła pewność w poruszaniu się, ale z każdym zjazdem było tylko lepiej. Przez pierwszą godzinę ludzi malutko. Miękka Czarna dość szybko została pozbawiona sztruksu, wielu z obecnych próbowało tu swoich sił. Z biegiem czasu upatrzyłem sobie głównie jazdę na krótkim sportowym stoku i górnej polanie niebieskiej trasy. Tutaj do końca czyli do 11 warunki dobre i bardzo dobre. Od 10 padał lekki deszcz co raczej nie przeszkadzało. W drodze powrotnej zaświeciło słońce pojawiła się tęcza w Bystrej. Korka do Szczyrku nie było. Część narciarzy pewnie już wyjechała po Świętach do domów w głębi Polski lub zachmurzone niebo im nie odpowiadało. 11 udany dzień na nartach w tym sezonie zaliczony 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stary bywalec Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 To pewnie się mijaliśmy na stoku. Ech , muszę sobie przykleić naklejkę forumową na kask . Potwierdzam, warunki raczej dobre , śnieg miękki ale dało się jeździć w miarę normalnie , najdłuższe stanie w kolejce to około 5 minut. Zacząłem od 8:29 , skończyłem o 11:15 . W sumie jestem zadowolony ( jak i żonka) z wyjazdu . No i moje nowe nabytki sprawdziły się REWELACYJNIE . jestem teraz ciekawy jak będzie na twardszym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Także dzisiaj z rana odwiedziłem BSA. Poranna jazda według mnie super. Mimo mijających godzin trasa nadal trzymała poziom:). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Czy wybiera się ktoś dzisiaj na Sylwestra na BSA?Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Czy wybiera się ktoś dzisiaj na Sylwestra na BSA?Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Ja nie, wykonczyłeś mnie dziś do 16,00 w Son-ecznym Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Ja nie, wykonczyłeś mnie dziś do 16,00 w Son-ecznym Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Uff... Bałem się że braknie Ci sił do dojechania do domu. Dzięki jeszcze raz [emoji4] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 3 godziny temu, leitner napisał: Czy wybiera się ktoś dzisiaj na Sylwestra na BSA? Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Byłem dziś z rodziną jak przygotowywali stoki na sylwestrową jazdę i przy okazji mieliśmy możliwość przejechania się ratrakiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 31 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2017 Szczęśliwego nowego roku!Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 1 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2018 @leitner widać, że to zdjęcia Sylwestrowe bo wszystkie są lekko rozmazane Ważne, impreza się udała. Ale pamiętaj na nartach po alko jak w samochodzie. Zabierają papiery na dalszą jazdę Pozostanie Ci tylko jazda w górę i to z weryfikacją czy czasem nie przemycasz nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 1 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2018 (edytowane) W Nowy Rok miał być COS od 10 godz. czyli od otwarcia, ale poranny widok na kamerki z FIS i z Jaworzyny skutecznie ostudził mój zapał, za dużo brązu na białym. Padło ponownie na BSA, które w tym sezonie nie zawodzi. Mimo dodatniej temperatury o dziwo śnieg zmrożony. Zacząłem godzinę po otwarciu ośrodka i już trochę odsypów było na dole i na czarnej, ale stok sportowy i górna polana niebieskiej nadal bardzo fajne. Spotkałem Rafała, jazda w miłym towarzystwie zawsze lepsza niż w samotności. Snow Factory działa z boczku. 2,5 godzinki szybko minęło, czas na Nowo Roczny obiad. Edytowane 1 Styczeń 2018 przez andy-w 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 4 hours ago, mamad said: Po 2 h w COS wpadłem do BSA. Tu też karnet działa bez problemu ufff. 2 h i miałem dość. Warunki świetne. Pora do domku. Może teraz jakieś Pilsko Czy na COS kupiłeś 4 godzinny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 Jak masz sezonówkę to pomiędzy ośrodkami możesz przemieszczać się ile razy chcesz w ciągu dnia. działa dziś COS i SON, bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 (edytowane) 43 minutes ago, Jasiek said: Jak masz sezonówkę to pomiędzy ośrodkami możesz przemieszczać się ile razy chcesz w ciągu dnia. działa dziś COS i SON, bez problemu. Tak Jaśku, to wiem i już przed świętami zrobiłem tournee po 3 ośrodkach w jednym dniu, ale jakoś tak zrozumiałem słowa mamada, że skoro przeniósł się po 2 godz. do BSA z COS to może zakupił 4 godz. skipass, i do teraz w sumie nie wiem na jakim skipassie przeszedł do BSA, czy na sezonówce czy na całodziennym czy też 4 godzinnym co raczej nie jest możliwe. Ale jakiś taki tajemniczy jest i szczgółów nie podał. Edytowane 2 Styczeń 2018 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2018 Nooo to tajemnica lasu... Ale @mamad ma swoje tajemnice. 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Beskid Sport Arena wprowadza karnety 2h Od jutra na BSA w sprzedaży będą karnety 2h w cenie 49/39/34 (jak się domyślam - 49 dorosły, 39 Junior/Senior, 34 dzieci). Karnety obowiązują tylko na BSA. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Tylko 49 zl za 2 godziny ? To prawie jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 8 minut temu, artix napisał: Tylko 49 zl za 2 godziny ? To prawie jak za darmo To tylko pół dnia pracy w PL😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 14 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: To tylko pół dnia pracy w PL😉 Eee,godzina pracy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi