Jusik2002 Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 1 godzinę temu, leitner napisał: Na BSA odpalili naśnieżanie - jako pierwsi w Polsce w sezonie 17/18. W czwartek ruszy górna trasa - w części będzie naśnieżona. Leitner czym Ty się jarasz ? BSA to największe dziadostwo jakie znam. Byłem raz i już więcej nie pojadę. Odpalili naśnieżanie czy raczej testują nową fabrykę śniegu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Widzisz, Ty nie pojedziesz, a tysiące innych osób tak. Ja byłem dwa razy, w tygodniu, nie w weekend. Było super i odwiedzę nie raz jeszcze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 47 minut temu, marek_kapica napisał: Widzisz, Ty nie pojedziesz, a tysiące innych osób tak. Ja byłem dwa razy, w tygodniu, nie w weekend. Było super i odwiedzę nie raz jeszcze. Tysiace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 No czwartkowy upał ich pozamiata! i... i baaardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Uwielbiam "konstruktywną" krytykę niektórych . Artur, dziesięć osób dziennie pewnie mieli. Przyjmując, że sezon trwał 100 dni............ Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Leitner czym Ty się jarasz ? BSA to największe dziadostwo jakie znam. Byłem raz i już więcej nie pojadę. Odpalili naśnieżanie czy raczej testują nową fabrykę śniegu ?? Nie rozumiem Cię. Są jedyną stacją narciarską w Polsce, która produkuje śnieg latem. Tak, jest to krótka trasa, ale jak na lato jest wystarczająca. Czy się tym jaram? Trochę tak, bo to nowość na polskich stokach, ale bardziej będę się jarać jak przyjadę i pojeżdżę Śnieg ma być na długości 70 m. Może i niewiele, ale to pierwszy raz. Piotr, dane są nieco inne - w 100 dni BSA odwiedziło 100 000 narciarzy czyli przeciętnie 1000 dziennie (przy czym to się rozkłada na marzec, w którym zawsze jest mało osób i na ferie/weekendy/otwarcie kiedy są tłumy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 No juz widze Marcinie te tlumy, z polnocnej Polski, ktore wala na BSA aby pojezdzic w 70 metrowym bagnie. Dajcie juz spokoj z tym BSA. To jet juz naprawde meczace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Wiadomo, że teraz nie przyjedzie 1000 osób na jedną trasę (ale oprócz trasy jest jeszcze Tatrabob który też przyciąga ludzi). Na Górce Szczęśliwickiej trasa ma ok. 220 m i mimo, że nie ma śniegu, to trochę osób zawsze tam się kręci. W Poznaniu na Malcie jest jeszcze krótsza trasa (chyba ok. 150 m ale nie pamiętam dokładnie) a ludzie też przyjeżdżają.No właśnie. Dajcie już spokój - ja wstawiłem tylko info, bo w końcu jest to przede wszystkim forum narciarskie Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, leitner napisał: Piotr, dane są nieco inne - w 100 dni BSA odwiedziło 100 000 narciarzy czyli przeciętnie 1000 dziennie (przy czym to się rozkłada na marzec, w którym zawsze jest mało osób i na ferie/weekendy/otwarcie kiedy są tłumy). Marcin, przytoczone przeze mnie liczby to tylko taki strzał - było 1000 i tyle. Pewnie, że było więcej. Chodzi mi o czepianie się przez niektórych takich dupereli, które przesłaniają im zalety ogólnego pozytywnego trendu. Kłania się znów "szklanka w połowie pusta" 55 minut temu, artix napisał: No juz widze Marcinie te tlumy, z polnocnej Polski, ktore wala na BSA aby pojezdzic w 70 metrowym bagnie. Dajcie juz spokoj z tym BSA. To jet juz naprawde meczace. Artur co ty masz z tym BSA. To gdzie zainteresowani mają pisać o tym BSA? W "trochę do śmiechu"?. Jak cię to nie interesuje to tu nie zaglądaj i tyle. Tak gwoli przypomnienia to przecież wątek o BSA jest. Po mimo, że nie byłem na BSA i na razie się nie zanosi żebym był to powiem, że jest to jedyny ośrodek narciarski w Polsce który jakoś stara się latem "żyć" narciarsko. Czy mu to wychodzi to inna sprawa ale przynajmniej próbują. Z premedytacją pomijam tu wszelkiej maści budowy, które obecnie toczą się na różnych stacjach narciarskich. Pozdrawiam Edytowane 18 Lipiec 2017 przez Piotr_67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Masz racje Piotrze. Zapedzilem sie. To watek o BSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Mi chodziło o frekwencję zimową, nie teraz. Wiadomo że latem frekwencja mała, a jeśli chodzi o narty pewnie parę osób z ciekawości przyjedzie żeby zjechać. Ja osobiście czekam do zimy na narty, teraz mecze rower prawie codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Wszystko fajnie śnieg w lecie ale ja zastanawiam się jak szybko ten śnieg zniknie ( godzina, dwie, doba, dwa dni ) tym bardziej że ma być po 30 stopni w najbliższych dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 No to jak??? robimy zlot w czwartek? PS. mówię poważnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Gdybym miał do BSA do 150 km, śmigałbym na tych 70 m śniegu, póki nie zniknie. Nie rozumiem Waszych problemów z BSA. Byłem tam tylko raz, warunki pogodowe niesprzyjające , ale będąc w okolicy zapewne tam zajrzę na kilka godzinek. Pozdrawiam Szczyrk i okolice. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Gotowy!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Sezon 17/18 otwarty!!! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, JC napisał: Sezon 17/18 otwarty!!! człowiek z fantazją Jest szansa że 15.08 jeszcze będzie można jeździć ? Edytowane 20 Lipiec 2017 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 człowiek z fantazją [emoji3] Jest szansa że 15.08 jeszcze będzie można jeździć ? Rozmawiałem z właścicielem i powiedział, że planują śnieżyć przez najbliższe dni. Jeżeli pogoda nie będzie jakaś ekstremalna, to założenie jest takie, aby naśnieżyć trasę na całej długości.Zobaczymy, czy się uda. Myślę, że trzeba to traktować, jako eksperyment, bo di końca nie wiadomo jak szybko będzie śnieg topniał i jaka będzie pogoda. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 BSA to nie tylko śnieg i narty, choć to nas najbadziej interesuje.Można tutaj spędzić czas aktywnie i "na wesoło". Rozwinę temat, jak tylko uda mi się dodać zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 nooo frekwencja na maxa! z tego co widzę to dla Pana Panie Jacku to odpalili! PS. a ja zastanawiałem się czy jechać żenada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Jasiek Ty masz z sobą jakiś poważny problem, współczuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Po kilku godzinach spędzonych przed "blekitnym" ekranem kładę sie spać z tęsknotą zaglądając na światełka, żółte i czerwone pilnujące małej, białej plamki śniegu. Może jutro uda się urwać te dwie potrzebne godzinki. ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 (edytowane) Całkiem fajna akcja. Są wakacje można dzieci zabrać żeby pojeździły na "liściu" lub sankach myślę że warto sobie zrobić wycieczkę i pokazać dzieciom cuda techniki, na pewno będą zadowolone z widoku prawdziwego śniegu o tej porze roku ! Natomiast z punktu widzenia narciarskiego, biała plamka śniegu rozciągnięta na igielicie warunków nie czyni ,a co najwyżej atrakcję. Ps. Mam nadzieję że właściciel ma sanki w wypożyczalni bo nie każdy rodzic będzie wiedział żeby zabrać swoje z piwnicy Edytowane 21 Lipiec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 (edytowane) Akcja fajna, ale czy zaczęli już przebudowywać "lejek" na dole? Edytowane 21 Lipiec 2017 przez WojtekM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Nie wiadomo czy w weekend też będzie można się tak pobawić? Chętnie bym si ę wybrał z dzieckiem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi