marionen Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Widzę, że zaszczepiasz u młodego miłość do Head'a. Jak się nauczy na odsypach jeździć, to dalej będzie łatwizna. Trochę free Mu pokaż. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Chyba jednak lepiej go zabrać na patologie (dla nie wtajemniczonych Ischgl) Tam jeden dzień nauki to jak miesiąc w PL. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Niektórzy na tą patologię to nawet mówią "uber alles" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) 38 minut temu, artix napisał: Chyba jednak lepiej go zabrać na patologie (dla nie wtajemniczonych Ischgl) Tam jeden dzień nauki to jak miesiąc w PL. SB swego czasu pisał, że w Ischgl jest słabo, a Ty tak chwalisz Fajnie, że rodzinnie pojeździliście - Vigo jak dorośnie, pozna "wujka", to przerzuci się na narty dla prawdziwych mężczyzn Chyba nie muszę pisać jakie? Dzięki za relację (choć z Twoją opinią, że BSA jest słabe nie zgadzam się - porównanie z płaską Szymoszkową totalnie nietrafione, Harenda ze swoim kiepskim przygotowaniem tras, wolnym krzesłem i południową ekspozycją też przegrywa). Pozdrawiam. Edytowane 20 Luty 2017 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 helipoland.com 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2017 (edytowane) del Edytowane 22 Luty 2017 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 (edytowane) BSA CENNIK MARCOWY : "Fresh snow 3 h” (7.00 - 10.00) : 50 PLN „Dzień wiosenny” (7.00 - 14.00) : 70 PLN „Po 9.00” (9.00 - 14.00) : 50 PLN Dzień Kobiet - wszystkie Panie GRATIS Edytowane 5 Marzec 2017 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 BSA mój pierwszy raz, wrażenia. Mam duży sentyment do tej górki bo to stok mojego dzieciństwa. Widać że Inwestycja profesjonalna przygotowana z dużą pasją, przez ludzi co jeżdżą na nartach. Warunki na początkowej i końcowej ściance bardzo dobre, w środkowym trawersie na złączeniu tras 1 i 2 prawdopodobnie pod śniegiem płynie dziki potok bo nad wyraz miękko. Stok znakomity lecz nie dla początkujących. Minusy: Dziwacznie wąski stromy i niebezpieczny końcowy dojazd, przypuszczam że plany były inne ale nie udało się wykupić pewnej działki z domkiem. Bardzo głośne bucząca krzesła, wydająca mnóstwo odgłosów, ciężko zamknąć samemu podnóżki. Dla mnie hałas krzesełek podziałał tak że jeździłem głównie na orczyku WN1 który jeździł na pół gwizdka (czytaj powoli) a powinien przy najtrudniejszym odcinku zasuwać na ful. Zdecydowanie wolę kanapy 4 w Wisła Skolnity lub Poniwiec - cisza i spokój, nawet zabytkowe kanapy na Palenicę w Ustroniu jeżdżą ciszej. Na pewno nie wybiorę się tam w Weekend i z małymi dziećmi,nawet nie próbuje wyobrazić sobie co się dzieje na wąskim dojeździe przy dużym ruchu. Do jazdy w BSA może zachęcić mnie dobry karnet całosezonowy i czarna trasa. Współczuje właścicielom tych kanap od Tatralift i mam nadzieję że dostawca upora się z reklamacją. Powodzenia. Ps. W tym sezonie jeszcze nie było wypadku na końcowym przesmyku, i tak trzymać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 BSA cd. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 (edytowane) Czyli te same uwagi które i ja zauważyłem. No może poza głośnym wyciągiem, bo mój syn go przekrzykiwal i byłem tak zmęczony noszeniem go ze nie zwróciłem na to uwagi A, i bym zapomniał. Ludzie nie korzystają wcale z windy. Chyba nikt nie jest świadom iż taka wygoda ma tam miejsce. Edytowane 9 Marzec 2017 przez artix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Na (chyba) zakończenie sezonu wybrałem się z córką pierwszy raz do BSA. O 9.00 zameldowaliśmy się pod kasą i chwilę później siedzieliśmy na kanapie. Śniegu w BSA mają dużo w porównaniu z innymi ośrodkami, ale ..... Ośrodek czynny od 7.00. Tymczasem już o 9.00 prawie całkowita degradacja tras, a o 10.00 już totalnie całkowita. Rozumiem, marzec, temperatura, ale żeby aż tak rozorać stok w 2-3 godziny przy umiarkowanej ilości ludzi? Muldy giganty w każdym miejcu. Zdecydowanie najgorsze warunki na jakie trafiłem w tym sezonie. No, sam nie wiem .... Szczególnie słabo wychodziło połączenie fatalnych warunków i wąskiego, stromego dojazdu do kanapy. Gdyby było więcej ludzi, to byłoby dopiero kiepsko. Przyznaję, że ja nie lubię i nie umiem jeździć w takich warunkach (pewnie jedno wynika jakoś z drugiego), ale na stoku widziałem sporo osób mało szczęśliwych, więc nie byłem osamotniony w rozczarowaniu. Co do innych zarzutów z wątku - głośność kanapy mi nie przeszkadzała. Ok, najcichsze nie są, ale nie czepiam się o taki detal. Zwróciłem jedynie uwagę, że poręcze kanap ciężko się ściąga - dziecko może mieć z tym kłopot. Jeżeli chodzi o kanapy, najgorszy jest wąski i stromy dojazd. Sam stok to w zasadzie jedna trasa - nie jest to łagodna trasa niebieska. Dla uczących się jeździć na sam początek nie nadaje się, ale dla już jeżdżących jest na pewno OK. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo ze względu na fatalne warunki moja ocena ośrodka jest raczej negatywna. Chcę wierzyć, że zwyczajnie im coś nie wyszło. Może sypią jakąś chemię do śniegu, która przy wyższej temperaturze sprawia, że szybko powstają takie wydmy? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Witam, przy takiej temperaturze tylko chemia np."puchar świata" a i tak działa przez 2 do 3 godzin Czemu w marcu ludzie się dziwią,że są takie a nie inne są warunki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 2 minuty temu, Waldek napisał: Witam, przy takiej temperaturze tylko chemia np."puchar świata" a i tak działa przez 2 do 3 godzin Czemu w marcu ludzie się dziwią,że są takie a nie inne są warunki. Przy gorszych warunkach atmosferycznych widziałem lepsze trasy. Nie chodzi o to, że ma być cud-malina, bo wiadomo, nie da rady pewnych rzeczy przeskoczyć i trzeba bez spiny realnie podchodzic.. Ale ta trasa w BSA (przynajmniej dzisiaj) była zwyczajnie fatalna. Nie chcę porównywać do ośrodkow alpejskich, ale w marcu jeździłem też w plusie np. w Białce rok i 2 lata temu. Czy muszę pisać, że tam trasy jakoś się trzymały? A jeżeli w BSA wiedzą, że u nich kiepsko z warunkami - to niech to napisza na stronie, i wtedy przyjada ludzie, ktorzy lubia takie warunki, wezma odpowiednie narty itp. A na stronie BSA - warunki doskonałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Hmm,warunki całkiem jak. na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Toć jest wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Na kiedy planują to ponowne uruchomienie na letnim śniegu, bo już mi tęskno. Na Słowację trochę daleko żeby godzinkę w weekend poszusować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Na kiedy planują to ponowne uruchomienie na letnim śniegu, bo już mi tęskno. Na Słowację trochę daleko żeby godzinkę w weekend poszusować. Już mogę sam sobie odpowiedzieć. Planowane ponowne uruchomienie w Wielkanoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 Dnia 23.01.2017 o 21:27, Plywak napisał: Będzie co najmniej jeden - ośrodek będzie działał w listopadzie i kwietniu, może nawet maju. I powód umarł wraz z ciepłą wiosną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 2 hours ago, fredek321 said: I powód umarł wraz z ciepłą wiosną. No niestety. Jestem srogo zawiedziony. Po tych 5 metrach sniegu mialem nadzieje na majowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 Wlasnie wracajac w piatek z Chopoka zastanawialismy sie jak tam te lodowcowe ilosci sniegu:D Szkoda bo przeszlo mi przez mysl zeby ich odwiedzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 Była wczoraj i dziś jazda częściowo po igelicie, ale tylko na górnej polanie. Nie widziałem na kamerce żeby ktoś skorzystał... Chyba powinni się zastanowić nad ceną - była tylko jedna opcja: 10.00 - 16.00 za 50 zł... Trochę sporo jak na 200 m średniej jazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 5 godzin temu, Plywak napisał: No niestety. Jestem srogo zawiedziony. Po tych 5 metrach sniegu mialem nadzieje na majowke. Do jazdy w majówkę potrzebna jest wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2017 U nas wysokość z 1500 min Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 http://region.info.pl/artykul,0,9553,trwa-chlodna-kalkulacja.html Cytat Beskid Sport Arena - Jest bardzo duża determinacja właściciela żeby nadal zarządzać tym ośrodkiem. W tym momencie trwa analiza wszystkich kosztów i inwestycji jakie tam zostały poczynione.Pan prezes nie ukrywa, że popełniono błędy. Dotyczy to urządzeń i pewnego rozmachu w kosztach............. zaplanowane inwestycje na terenie ośrodka będą kontynuowane. Jak nadmienił, na pewno dojdzie do wymiany fabryki śniegu, która nie spełniła nadziei. Więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 2 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2017 Można się było tego spodziewać, przekombinowane i przeinwestowane było od początku. Takich ośrodków o podobnych parametrach terenowych jest wiele ale nikt nie ładował tyle "bajerów" co BSA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi