pol04 Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy byliscie kiedys na wyciagu BESKID w Szczyrku? Jakie sa wasze opinie o nim, podobno mozna jezdzic wieczorem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Beskid! dwa lub trzy lata w stecz kilka razy byłem na BESKIDzie.można jeździć do godz.20.00,nie zachwycił mnie ten stok niczym,choć oświetlenie ma niczego sobie.w tym roku przed wigilią byliśmy z SB bez nart na rekonesans w szczyrku,celem obejrzenia jak postępują prace przy budowie fontanny(ha,ha).podjechaliśmy na parking pod BESKID ;był jeszce nieodsnieżony,stok nieprzygotowany.to tyle, musisz sam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Beskid! Beskid to delikatnie mówiąc jest nie dokończona inwestycja: stok jest ładny średnio sromy długość ok. 1 km super oświetlony ale brakuje: sztucznego śnieżenia, schludnej knajpy, BEZPŁATNEGO PARKINGU, karnetów terminowych i na dodatek 2 albo 3 lata temu spalił się im ratrak ale to strata nie duża bo aby spełniać szczyrkowskie standardy żadko go używali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziatwa Napisano 10 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2006 Beskid! wieczorem jest dobre oswietlenie ale stok pod wieczór np niedziele był jak lodowisko wiec słabsi i dzieci wymiekają. płatny i za mały parking. polecam raczej beskidek (stromszy, blizej centrum, szerszy) , tez oswietlony i jazda chyba do 20ej ale ten sam problem z parkingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzPM Napisano 11 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2006 Beskid! Owszem można jeździć wieczorem. Mankamentem stoku jest jego boczne nachylenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Dzisiaj w ramach spaceru po okolicach Szczyrku zaglądneliśmy na stok Beskidu. Oto co zobaczyliśmy. Ta wylewana betonowa płyta to chyba będzie parking. Niestety w okolicy stoku nie ma zbyt wiele miejsca na parkingi, ale widać, że na sąsiedniej działce też są prowadzone prace ziemne być może związane z budową parkingu.Jeżeli ta betonowa płyta będzie parkingiem to niestety zabierze sporą część dołu stoku i narciarze będą się nieco tłoczyć w wąskim gardle dojadu do dolnej stacji wyciągu, ale być może mylę się nie znając koncepcji projektanta ośrodka.Co do budowy to jest na niej porządek co w PL nie jest oczywiste. Brakuje barier przy wykopach, ale skoro jest znak (malutki i zauważyłem go dopiero schdząc z budowy), że to "teran prywatny, wstęp wzbroniony" to może nie są potrzebne te bariery.Na budowie jest monitoring wizyjny, a w pewnym momencie jakiś czujnik wyczuł naszą obecność i zawył alarm. Dobrze, że jakaś ochrona nas nie zgarnęła.Ale my w "słusznej" sprawie tam zawitaliśmy i niczego złego nie uczyniliśmy.Nie wygląda to wszystko tak, aby na sezon 2014/15 miało ruszyć. Może niech na spokojnie, dokładnie to wszytko zrobią. Poczekamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Beskid 2005.Kilka archiwalnych fotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Beskid 2005. Kilka archiwalnych fotek. [ATTACH=CONFIG]15916[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15917[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15918[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15919[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]15920[/ATTACH] Ale się rozmarzyłeś Andy :tongue: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 15 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Ta wylewana betonowa płyta to chyba będzie parking. Nie sądzę, żeby to był parking. Po pierwsze, parkingi robi się obecnie najczęściej z kostki betonowej, która jest o wiele bardziej praktyczna od lanej płyty betonowe. Po drugie, gdy to miał być parking, to pod płytę daliby grubą warstwę tłucznia, a w wykopach tego tłucznia nie widać. Przypuszczam, że to raczej może być płyta pod garaż dla krzesełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 To nie będzie parking. Poniżej wizualizacja stoku Beskid. To będzie dolna stacja krzesła wraz z zapleczem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 17 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Ciekawe, czy coś wymyślą z tym stromym podejściem od parkingu do dolnej stacji wyciągu, bo z buta to się zapocić można... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Szczyrk budowa stacji narciarskiej Beskid w Szczyrku Korzystając ze świetnej pogody wybrałem się śladami Andiego-W i spenetrowałem inwestycję Beskid w Szczyrku. Wszystkie zdjęcia możecie oglądnąć w galerii Szczyrk budowa stacji narciarskiej Beskid w Szczyrku Widok na dolny odcinek trasy Górna polana, na której ma stanąć wyciąg orczykowy (widok od prawej strony) Górna polana, na której ma stanąć wyciąg orczykowy (widok od lewej strony) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Dodam jeszcze dla uzupełnienia prezentację planów budowy stoku Beskid w trakcie konferencji z września 2013 Są tam odpowiedzi na nurtujace Was pytania. Na dole stoku powstanie stacja dolna krzesła, które bedzie wyjeżdżało z budynku, w którym znajdą się także kasy, gastronomia i pomieszczenia techniczne. Na lewo od krzesła stanie wyciąg dla początkujacych. Drugi krótki wyciag stanie na górnej polanie. Całość bedzie oczywiście oświetlona. Zgodnie z planem w tym roku ma stanąć 6-osobowa kanapa, ale otwarcie może nastapić dopiero w sezonie 15/16. [video=youtube;ciozoe4Zh2g] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2014 Tydzień temu wybrałem się do Szczyrku, aby sprawdzić co słychać na stoku Beskid. Tym razem pojechałem w dzień roboczy. Stacja jest przebudowywana, a raczej budowana od nowa zgodnie z planem. Niestety dla nas, ten plan zakłada, że krzesło stanie w przyszłym roku. Na razie prace koncentrują się na budowie dolej stacji krzesła wraz z budynkami zaplecza i usług. Powstaje też pierwszy parking. Na całym stoku zakopywane są rury systemu naśnieżania. Podsumowują większość prac pozostaje pod ziemią Tu znajdziecie kilka zdjęć rur, wykopów, koparek i zbrojeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2014 Stacja jest przebudowywana, a raczej budowana od nowa zgodnie z planem. Niestety dla nas, ten plan zakłada, że krzesło stanie w przyszłym roku.... A to może nawet i dobrze że inwestor poszedł w kierunku realizowania planu który jest realny, a nie utopijny, jak to miało miejsce w Korbielowie, że może się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2014 Kiedyś bardzo bardzo dawno temu jeździłem na Beskidzie a raczej wyjeżdżałem do góry ponieważ z racji braku śniegu zjeżdżaliśmy.......:stupid: trasą naturalnego toru saneczkowego będącego po prawej stronie, ciekawe czy jeszcze istnieje? Prawdziwe hardcore :eek:(jak się lód kończył po wypadnięciu z rynny to było z 10m śniegu na ostre stój! a potem błoto) teraz za żadne skarby świata na takie wariactwa bym się nie odważył -ech to były czasy piękny, młody i niekoniecznie rozważny teraz "i" zostało:redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 (edytowane) Szczyrk Biła ON Beskid Szczyrk Biła ON Beskid 14.12.2014 Zbiornik wody prawie na szczycie, polecam ,,projektantom" Dębowca, a szczególnie fahofcom z Hydroconsult S.C. w Kozach którzy opracowali koncepcję poboru wody z sieci wodociągowej do naśnieżania Dębowca i Sahary!!! (Szyndzielnia). Czemu ten wątek jest w dziale o pogodzie? Proponuję przenieść do działu[Polska Ośrodki narciarskie w Polsce] Edytowane 15 Grudzień 2014 przez surfing Proponuję przenieść wątek do działu[Polska Ośrodki narciarskie w Polsce] 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2015 Beskid Sport Arena w Szczyrku - rusza w Internecie Ruszył oficjalny profil ośrodka Beskid w Szczyrku. Prezentujemy nową mapę ośrodka, który będzie się nazywać Beskid Sport Arena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Mapa Beskid Sport Arena Szczyrk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 A co się stało z wyciągiem narciarskim przy pensjonacie "Orle gniazdo"? Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 A tam był jakiś wyciąg..?? O jakim OG mówisz..? W Szczyrku..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 (edytowane) A tam był jakiś wyciąg..?? O jakim OG mówisz..? W Szczyrku..?? Był jakieś dwadzieścia lat temu. Wiem bo będąc w Zagroniu jezdziłem tam z córką. To był chyba orczyk lub talerzyk. Pamiętam także że muldy były tak głębokie że aż córka paroletnia znikała w nich. To było przy starym pensjonacie "Orle gniazdo". https://www.facebook.com/StareOrleGniazdo Edytowane 5 Listopad 2015 przez kaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Beskid Sport Arena w Szczyrku Dzisiaj mieliśmy okazję z Pawłem zwiedzić dokładnie, a nawet bardzo dokładnie Beskid Sport Arenę w Szczyrku. Dzięki uprzejmości właściciela środka miałem okazję zajrzeć prawie wszędzie , oczywiście uwieczniając to co widziałem na zdjęciach. Na razie krótka fotorelacja, a wkrótce bardzo obszerny reportaż. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Aż się prosi, żeby na Dębowcu były takie armatki (długie wysięgniki). http://www.skionline.pl/stacje/zdjecia,budowa-stacji-narciarskiej-beskid-sport-arena,1186,foto,10.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Aż się prosi, żeby na Dębowcu były takie armatki (długie wysięgniki). http://www.skionline.pl/stacje/zdjecia,budowa-stacji-narciarskiej-beskid-sport-arena,1186,foto,10.html a ja się cały czas zastanawiam nad sensem montowania tych armatek ponad rok przed otwarciem ośrodka : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi