lewar1309 Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Koledzy mi mówią że np. narty z MAKRO to szajs. co wy na to..? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? I mają rację !) Doświadczyłem tego na własnej skurze parę lat temu kupiłem w Makro Dynastary(wiem że Dynasyar to "nima narta"* - tak jak te auta od żabojadów bo to francuska narta). To się nie nadaje do jazdy szczegulnie na dzisiejsze stoki twarde ze sztucznego śniegu- krawędzie są z kiepskiej stali i szybko się tępią, ślizgi na wilgotniejszym śniegu nie mają ciągu...itd... Z tego co widziałem w MAKRO to cena wyjściowa za deski z wiązaniami to 699 zł. więc proponuję Ci dożuć ok. 200 i kup sobie narty z przed 2 sezonów ale z najwyższej półki co prawda nie będą błyszczały i pachniały nowością ale będą przynosić Ci satysfakcję z jazdy. ps:dwa lata temu odsprzedałem te Dynastary znajomemu za 100(oczywiście pouczyłem go czego się może spodziewać). Niedawno powiedział mi że nie ma domnie żalu o te narty ale one nie są warte nawet 100 ! pozdrawiam sławek. *"nima narta",auto ... - szajs,dziadostwo, bubel, tandeta, rzecz nabyta w markecie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? hm........ dynastar to nie narta????????? jak kupisz za 500zł to co byś chciał jak dasz za omeglassy 2600zł to Ci bedą służyły,a z samochodami tak samo jak kupisz bitego z niemiec za 100 euro to też poczujesz itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Jeśli stawiasz pierwsze kroki na nartach to w zupełności wystarczy Ci taka narta,mimo tego że jest pozakolekcyjna.Ważne że nowa.Jak już Twoje umiejętności wzrosną to sam poczujesz o co w tym wszystkim chodzi i wtedy określisz się czego oczekujesz i jaki styl jazdy preferujesz.Wtedy idziesz do sklepu który profesjonalnie podchodzi do tematu i doradzi Ci odpowiedni sprzęt. muzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Proponuję byś przejechał się na nartach firmy Dynastar zaczynając od driver-a poprzez contact-a a kończąc na omeglasie...jesli uznasz że zle się prowadzą tzn że jesteś d.... a nie narciarz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Nie mozna powiedzec, ze narty a Makro sa slabej jakosci. Po prostu do Makro idzie dolna póła, bo ludzie tam kupujący bardziej stawiają na cenę niż jakość. Nie są to jednak narty gorsze, czy np. drugi gatunek. Są to modele podstawowe, często z poprzednich lat, przez co cena moze byc "przyjemna". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Na żadnego Dynastara już nie wsiądę ani tego za 600(takiego już miałem) ani tego za 2600 ani Peugeota, Citroena, Renaulta bo to od Chiraka a go nie lubię i nie lubię jak auto stanie na drodze i nie chce jechać dalej a jest na gwarancji kupione w salonie nie bite i nie za 100 E. Jeżdzić na nartach też nie umię dlatego wybrałem Fischera RC4 Race SC bo jeździ za mnie. Do Babika: jaka jest rużnica pomiędzy nartą słabszej jakości a dolną półką, przecież nawet narta z przed kilku sezonów pomimo swojego wieku nie zostanie "zdegradowana"do dolnej półki........ - ja Ci tu robię reklamę(bo z tego co się zoriętowałem to coś "majstrujesz" u Fischera) zachwalam Fischera a Ty się tak "zamotałeś" - popraw się!!!! ps:Ido wszystkich: przez mojego głupiego Dynastara odbiegliście od tematu zupełnie, doradźcie coś chłopu konkretnie. pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Bobic chyba dosyć konkretnie odpowiedział na pytanie Lewara - te narty są Ok pod warunkiem , że mniej więcej wiemy co chcemy kupić. Trudno się zgodzić z opinią , że ELAN ( Słowenia), Dynastar ( Francja)czy też ATOMIC ( Austria) robią złe narty.W MAKRO z reguły jest nizsza półka w ofercie , co nie znaczy , że jest to jakiś chłam.Może z wiedzą na temat nart wsród obsługi jest trochę gorzej.Jeżeli zaczynasz jezdzić na nartach to napewno coś dla siebie tam znajdziesz. Bo jak zaczniesz od razu z grubej rury np. kupisz jakiś topowy model slalomówki a umiejętności jeszcze nie te , to zamiast czerpać przyjemność z jazdy , będziesz się katował na stoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heli Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Wiesz co - lepiej usiądź przy książkach , bo się czytać nie daje - tyle błędów ortograficznych w tym co piszesz. Myślę, że nie powinieneś wypowiadć się na temat krawędzi - ich jakości, twardości - bo bladego pojęcia o tym nie masz - przynajmniej tak wynika z tego co piszesz. Co do Dynastara - problem raczej w ich cenie. Po prostu trzeba mieć na nie kasę - jeżeli dobrze pamiętam to Omeglass 67 comp to raczej 3600 a nie 2600. Do tego trzeba umieć jeździć by je docenić. Na "oślej łączce" można liczyć na to, że narty za Ciebie pojadą, w trudnych wrunkach trzeba umieć nimi kierować a miarą jakości jest ich "posłuszeństwo". Mogę zrozumieć frustracje spowodowane brakiem kasy, ale nie należy wprowadzać ludzi w błąd. Jakość narty to jedno, ich cena to drugie, a jakość sprzedawcy ( informacje o sprzęcie, serwis, gwarancje) to trzecie. Każdy z powyższych trzech pkt. może być wystarczający, by zrezygnować z zakupu narty określonej firmy, ale miesznie tych rzeczy to dyletanctwo. W zależności od sytuacji życiowej/finansowej wymagania mogą być różne. Na forum odpowiedź na pytanie powinna dostarczać argumentów do prawidłowego podjęcia decyzji. Twoje "widzimisie" nie oparte o doświadczenia pozostaw sobie w pamiętniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewar1309 Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? no i o to mi chodziło ( odpowiedz bobic i aklim) - chciałem odpowiedzi właśnie czy to nie jakieś podróby - że to narty klasy niższej to wiem bo czego sie spodziewać po czymś co kosztuje 500zł. Ale do nauki myśle wystarczą aby podjąc pierwsze kroki i zastanowić się nad stylem jaki później wybierzemy - race, carve, fan. POZDRAWIAM i dzięks za zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? eSBek, wybacz, ale Fischer nie potrzebuje reklamy, wiec nie musisz sie trudzic€ na tym forum. Akurat tak sie sklada, ze cos majstruje dla Fischera, wiec wiem, jakie narty ida do Makro i wiem, ze wszystkie sie juz prawie sprzedaly tam. Cos w tym musi byc. I nie moge powiedziec, ze to jest scheiss. Sa to po prostu narty, ktorych jakosc jest adekwatna do ceny, co nie znaczy ze po poierwszym zjezdzie Ci sie zlamia lub wykrzywia. Tak to wyglada w rzeczywistosci. Jesli chcesz kupic narty za 2600, np. Dynastary Omeglass, to na pewno nie kupisz ich w Makro, bo to nie taka jest grupa docelowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Do Heli: błędy robię i będę robił już taki jestem a jak Ci się nie podoba to nie czytaj moich postów ale ja przynajmniej w przeciwieństeie do Ciebie podaję na tym forum swoje imię nazwisko e-maila a o tobie nie ma nic czyżbyś miał coś do ukrycia, wstydzisz się swojej tozsamości ? Z Twojego logina trudno nawet stwierdzić czy jesteś kobietą, męszczyzną....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macko Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Sam kupiłem narty w Makro (Elan SLX) - świetna narta. Nie można jej nic zarzucić. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quba0 Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Teraz w MAKRO nie sprzedają już sprzętu tylko z niższych półek - GS:11 są :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? ... a ja mialem Citroena ubitego przywiezionego z Fancii, zrobilem na nim 80tys, super bryczka byla !!! Omeglassy tez sa ok ale ostatnio preferuje inne francuzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? żeby komuś robić reklamę w polsce najlepiej do tego używać polskiego języka najlepiej jeszcze z zasadami ortografii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? http://www.makro.pl/zima2005/kategorie.php?id=1000 trochę dziwny jest ten sprzęt do dupy )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcins Napisano 8 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Tak są, ale tylko na zamówienie. Co dla mnie jest chore. Jedyną żeczą jaką warto kupic w makro to produkty spożywcze, reszta to syf. Ja mam doświadczenie z elektroniką, kupiłem tam monitor LCD (cena nie była bardzo atrakcyjna) zamontowałem go podpiołem do kompa i zonk monitor był cholernie jasny palił po oczach nie dało się pracować. Następnego dnia go oddałem. Jeżeli z nartami jest tak samo jak z elektroniką to daj sobie spokój, przeglądnij allegro i pomyśl może nad używanymi atomic SL9 bardzo przyjemna narta nawet dla początkujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartasinme Napisano 8 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? maćko, dokładnie- SL czy SLX to nawet nie jest ajkaś nizsza półka. Moim zdaniem, fakt grupa docelowa makro to nie sa baardzo zasobni klienci, ale nart tam sprzedawane to często bardzo dobre narty nie tylko z dolnej pólki. Ponadto sprzedaż jest dość dobrze zorganizowana- od doboru modeli, przez wspołprace z panem Kurdzielem przy okazji testu, po coraz bardziej wykwalifikowana obslugę. A wyniki sprzedaży bija wszystko na głowę. Fakt że jesli ktoś tam przyjdzie z dylematem czy kupic topowa czy moze komórkowa slalomkę Atomika, to lepiej niech wybuierze inne miejsce, zeby zwiększyc prawdopodobiećstwo trafienia na właściwego sprzedawcę, ale jeśli jest to poczatkujacy czyśredniozaawansowany narciarz który znajdzie tam interesujacą go nartę, to czesto zaplaci mniej niż ddzei indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbx3 Napisano 8 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Faktycznie towarzystwo odjechalo daleko od pytania Otoz: w Makro sa narty gowniane i beda gowniane bez wzgledu na to czy beda w Makro czy w innym najdroższym w mieście sklepie . Jest troche desek produkowanych do "markietow" i sa po prostu technicznie "cienkie" ale i tanie. Na pewno Elan z Makro jest pelnowartosciowy, Atomic rowniez zwlaszcza te od 1000 PLN w gore. Poza tym jak masz watpliwosci to po co na sile kupowac w Makro - pogmeraj dobrze w necie, a wszystko znajdziesz na pewno taniej.... Pozdro P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crispy Napisano 8 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Niekoniecznie trzeba ten sprzęt nazywać szajsem. Mimi, żę na nartach czy butach są firmowe napisy np. Atomic czy Rossignol to narty wcale nie są oryginalne. Makro uzyskało licencje do używania nazw tych firm i po przejści serwisu narty oznaczane są tymi logo. Ale parę moich znajomych jeździ na nartach z makro i narazie ich nie zawiodły. Wg mnie lepiej kupić "niefirmowe" narty w makro za 1000zł. niż firmowe za ok 700zł.-800zł. Pozrdo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? OOOO... Kolejny geniusz kupujący narty ze 500 pln i mający wymagania jak od takich za 3000.... Brawo, brawo - więcej takich i sprzedaż nart w polsce skoczy o 100 %. A Dynastar to rzeczywiście taka tragedia że szkoda gadać, fuj! Pewnie dlatego Omeglass jest w czołówce nart slalomowych na rynku. I jeszcze jedno: wszystkiemu winni są żydzi i rowerzyści. Brawo SB, brawo - nie myślałeś o zapisaniu się do młodzierzy wrzechpolskiej?? Pasowałbyś jak ulał. A co do oferty dowolnego sklepu (nie tylko makro) - jeśli czegoś nie potrafisz nie wp...alaj się na afisz. Zostań przy tym o czym masz pojęcie, bo o nartach wyraźnie nie. Pozdrawiam P.S. W profilu są moje prawdziwe namiary, jakby Ci buło mało to JC może dać Ci jeszcze tel. do mnie. A jak jeszcze raz zaczniesz pisać wyssane z placa i niewiedzy dyrdymały to po prostu Cię zjem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japoński Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Informacja dla: Lewar Narty Dynastar oferowane przez makro to podstawowy model dla narciarzy początkujących lub średnio-zaawansowanych nie szukających specjalnie dynamiki. Posiadają one dwuwarstwowy rdzeń syntetyczny + wtrysk z pianki. Narty bardzo miękkie i sprężyste - stabilne i łatwe w prowadzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Ale sie dzieje,letnia zadyma w środku źimy wiem mi tez ten post podniusł cisnienie ale...................francuskie jest piękne!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 9 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2006 Czy sprzęt kupiony w MAKRO jest gorszej jakości??? Narty sprzedawane w Makro sa to narty SMU, czyli pozakolekcyjne. Tylko Fischer sprzedaje stocki. Pozdro dla all from Makro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi