meme Napisano 30 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2005 slyszalem ze w austri od nowego roku czyli 2006 jest obowiązek kasków dla wszystkich bez wzgledu na wiek... a jak jest we wloszech?? czy na pewno do 14 roku zycia , czy moze jednak podobnie jak w austrii wszyscy maja miec kas, pytam sie bo moja córka w 2006 zacznie 14 lat i musze jej kas kupic... i jeszcze jak jest z policją na stoku , czy rzeczywiście sprawdzaja wiek dziecka i moga wlepić mandat?? o kask?? proszę o odpowiedź, pozdrawiam meme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 30 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2005 jeszcze jedno kaski we wloszech KUP , PO PROSTU DZIECKU KASK, NIE OGLąDAJąC SIę NA TO CZY MUSISZ CZY NIE !!!! Ludzie !!! To przecież chodzi o bezpieczeństwo Waszych dzieci a argumenty czy będzie mandat czy nie, są po prostu żenujące ! Moi synowie od pierwszego... sorry , drugiego dnia swojego narciarskiego życia ( a jeżdzą już 10 lat ) wożą garki na głowach i nieraz już przyznawali, że pewnikiem uratowały im życie. Sam wożę łeb w kasku od czterech lat i nie rozumiem już jak można jeździć bez niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek1975 Napisano 30 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2005 jeszcze jedno kaski we wloszech Narciarstwo to bardzo urazowy sport, ale trudno zawinąć dzieci w kołdrę aby się nim nic nie stało. Możemy zrobić chociaż coś dla bezpieczeństwa głowy założyć kask - więc zróbmy to. Jeżdżę w kasku dla mojego bezpieczeństwa teraz jestem po 30-tce wyglądam w nim głupio wiem, ale mimo to 3-letniemu synkowi kupiłem garczek bez zastanowienia. Myślę że nie trzeba mówić takich rzeczy osobie mającej 14 letnie dzieci . Przecież to nie jest wielki wydatek, trzeba tylko córce wmówić że wygląda szałowo i chłopaki i tak będą się za nią oglądać – „ Najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Grudzień 2005 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2005 jeszcze jedno kaski we wloszech Mioi znajomi mają 2 dzieci i 3 lata temu w czasie wspulnego wyjazdu na narty mój 4 letni syn jeżdził w kasku a ich dzieci(9 i 8 lat) bez, zapytałem dlaczego nie kupi im kasków usłyszałem że nie potrzebują "acha"-pomyślałem i nie drążyłem tematu więcej....... Dwa lata temu w Wiśle albo w Ustroniu ich syn miał czołowe zdeżenie z drzewem. Skończyło się tylko na: wybite 4 zęby złamany nos i ileś szwów na twarzy kareyka na stoku, szpital - to chyba nie są atrakcje które powinny towarzyszyć narciarstwu...... W zeszłym roku znowu spotkaliśmy się na nartach na Wielkiej Raczy i dzieci już miały kaski ale nie miałem odwagi spytać dlaczego teraz potrzebują. Pozdrawiam sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beabike Napisano 1 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2006 jeszcze jedno kaski we wloszech W Austrii NIE MA OBOWIAZKU KASKOW (tyle razy juz to bylo walkowane) tylko Wlochy do 14 r.z. A swoja droga to przychylam sie do opinii Kolegow ,ze w kasku powinno sie jezdzic, a wiek jezdzacego nie ma nic do rzeczy. Pozdrawiam .Beata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztorm Napisano 2 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2006 jeszcze jedno kaski we wloszech Cała moja rodzinka jeździ w kaskch czyli ja , żonka , syn 12 lat na parapecie i córka 7 lat narty . Nikt nie marudził nigdy że kask mu przeszkadza, lub że nie chce jeżdzic bo to obciach czy coś innego wręcz przeciwnie. Osobiście mam kask salomona typu AF lekki i uważam że jest w nim lepiej (wygodniej)niż w czapce , lepiej utrzymuje stałą temperaturę na głowie nie mam takich objawów jak przy noszeniu czapki, kiedy przy zbyt dużym wysiłku wydziela się nagle duża ilość ciepła i nie wiadomo co z tym zrobić, czy zdjąć czapkę na wietrze czy nie , nie wspominając o względach bezpieczeństwa. Zresztą wydaje mi się że po mału kreuje się moda na jeżdzenie w kasku, kaski nie są już tak jak kiedyś śmiesznymi łupinkami ale dzieki ciekawemu wzornictwu wspaniale wpisują się w cały ubiór narciarza. Pozdro w Nowym Roku dla wszystkich prawdziwych narciarzy, a na pochybel tym którzy na stokach pełnych ludzi jeżdżą na krechę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2006 jeszcze jedno kaski we wloszech w NTNie przeczytalem ze urazy glowy to jakies 10% wszystkich urazow na nartach, chociaz nie jest to zawrotna ilosc to jednak glowa jest raczej wazna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurventhriller Napisano 3 Styczeń 2006 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2006 jeszcze jedno kaski we wloszech kaski nie muszą wyglądac jak garnki,hm troche mnie zastanawia garnek na głowie trzylatka-może troche za wcześnie ?nie urośnie;))).ja sam caly czas mam kask i nie jest mi zimno w glowe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi