mifilim Napisano 6 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2020 4 godziny temu, surfing napisał: stoi a jedzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 6 czerwca rozpocznie się sezon letni w austriackim ośrodku Mölltaler Gletscher, który ucieszy nie tylko turystów, ale i narciarzy. Zapowiada się lato pełne przygód na lodowcu, a otwarcie granic austriackich z wybranymi krajami planowane jest już w połowie czerwca. https://www.skionline.pl/stacje/lato-polaczone-z-jazda-na-nartach-na-lodowcu-molltaler-gletscher-rozpocznie-sie-juz-6-czerwca,newsy,8076.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 5 godzin temu, JC napisał: 6 czerwca rozpocznie się sezon letni w austriackim ośrodku Mölltaler Gletscher, który ucieszy nie tylko turystów, ale i narciarzy. Zapowiada się lato pełne przygód na lodowcu, a otwarcie granic austriackich z wybranymi krajami planowane jest już w połowie czerwca. https://www.skionline.pl/stacje/lato-polaczone-z-jazda-na-nartach-na-lodowcu-molltaler-gletscher-rozpocznie-sie-juz-6-czerwca,newsy,8076.html Szukałem na stronach austriackich jakiś info o szczegółowych rozwiązaniach sanitarnych w kolejkach po otwarciu,ale nic nie mogę znaleźć,może ktoś,coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 29 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 10 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Szukałem na stronach austriackich jakiś info o szczegółowych rozwiązaniach sanitarnych w kolejkach po otwarciu,ale nic nie mogę znaleźć,może ktoś,coś? A po co ? Przecież nie ma już epidemii ... te wszystkie obostrzenia nie moga trwać wiecznie ... na razie największym problemem są zamknięte granice w PL ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 11 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Szukałem na stronach austriackich jakiś info o szczegółowych rozwiązaniach sanitarnych w kolejkach po otwarciu,ale nic nie mogę znaleźć,może ktoś,coś? Proszę bardzo: https://www.austria.info/pl/informacje-ogolne/koronawirus-w-austrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Chodziło mi o szczegóły techniczne w wagonach kolejek,ograniczenia ilościowe itd. a tu są tylko ogólne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 45 minut temu, lski@interia.pl napisał: Chodziło mi o szczegóły techniczne w wagonach kolejek,ograniczenia ilościowe itd. a tu są tylko ogólne... RULES & GUIDELINES CABLE CARS According to the trade association for cable cars, the following rules apply to gondolas and cable cars: Keep at least 1 metre distance to other persons outside your own visitor group. You must wear a face mask in gondolas and cable cars. This does not apply to children up to the age of 6 or to people who cannot be expected to do so for health reasons. https://d18z89ggtjsooz.cloudfront.net/cache-buster-1589959112/media/corona/schmitten_2020_infotafel_covid-19_a4.pdf https://www.kitzsteinhorn.at/en/service/latest/news-homepage/hygiene-safety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 39 minut temu, lski@interia.pl napisał: Chodziło mi o szczegóły techniczne w wagonach kolejek,ograniczenia ilościowe itd. a tu są tylko ogólne... przecież to można ekstrapolować, Austria raczej będzie spójna w zasadach, jak nie zmienią po 6 czerwca zasad ogólnokrajowych, to może być tak: w krecie odległość 1m pomiędzy osobami, więc ustalą jakąś ilość ludzi na wagon typu 25% pojemności - maseczki w gondoli ze 2-3 osoby max - maseczki krzesło - co drugie miejsce wolne - bez maseczki (zakaz opuszczania bublin) na śniegu - bez maseczki 🙂 😁 😁 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Czyli ogólnie tak jak wszędzie-pic na wodę.Właśnie zastanawiam się nad wyborem czerwcowego lodowca,ale z rzeczywistym dystansem,nie usmiecha mi się jeździć szczurem na Moeltaller przy iluzorycznych regulacjach,a w poprzednich wątkach było już o problemach ze znalezieniem miejsca,gdzie można byłoby obejść się bez kolejek,tylko orczyki i krzesła,gdzie można wsiąść samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 W dniu 28.05.2020 o 17:14, JC napisał: lato pełne przygód na lodowcu jakie przygody masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 (edytowane) Relacja free dzisiaj z hintertuxa, z fejsa, podobno sztos na otwarciu https://m.facebook.com/groups/294468103939206?view=permalink&id=3294953000557353 Edytowane 29 Maj 2020 przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Czy ktoś z Was wybiera sie jeszcze w czerwcu na lodowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 się wybiera, ale wszystko zależy od tego czy wpuszczą (patrz Grecja) i czy wypuszczą (patrz Polska) oczywiście bez kwarantanny tam i tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 4 godziny temu, lski@interia.pl napisał: Czy ktoś z Was wybiera sie jeszcze w czerwcu na lodowiec? Ja z ekipą🤠 plan był ze startem 12.06 w nocy ale at otwierają 15.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 44 minuty temu, przemo_narciarz napisał: Ja z ekipą🤠 plan był ze startem 12.06 w nocy ale at otwierają 15.06 Dokąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 21 minut temu, lski@interia.pl napisał: Dokąd? Moltek albo kitz, warun jest więc narazie raczej moltek. Ciekawe czy otworzą do gondoli w zeszłym roku były warunki w maju, a większość wyłączyli na moltku. Za to kitzterhorn chodził praktycznie cały. Zobaczymy, chodzą słuchy że przez DE będzie trzeba jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 10 godzin temu, przemo_narciarz napisał: Zobaczymy, chodzą słuchy że przez DE będzie trzeba jechać. Myślisz że Czesi nie otworzą granic po 15 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 Dzisiaj Czeski Rząd omówi system, który ustanawia bezpieczne kraje, do których Czesi mogą podróżować bez ograniczeń lub z których turyści mogą przyjeżdżać do Czech. W pierwszej fazie powinno być siedem państw, w których obywatele czescy będą mogli podróżować bez obowiązkowych testów na kowid-19. „Powinna to być Austria, Węgry, Niemcy, Słowenia, Chorwacja, Grecja i Bułgaria ” - powiedział Petříček w wywiadzie dla iDNES.cz. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-cestovani-koronavirus-semafor-zemi.A200601_045840_domaci_kop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2020 Czechy uznały Polskę za kraj epidemiologicznie bezpieczny ... Od 15 czerwca powroty z tych państw, z punktu widzenia czeskich przepisów, mogą odbywać się bez przeszkód. Wśród nich jest Polska. Czesi mogą podróżować do tych krajów bez konieczności przedstawiania przy powrocie negatywnego testu na obecność koronowirusa i bez obowiązku kwarantanny. Te same zasady mają obowiązywać obywateli przyjeżdżających z tych państw do Czech. ...https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-czechy-uznaly-polske-za-kraj-epidemiologicznie-bezpieczny,nId,4529963#iwa_source=special 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Podpowiedzcie w jakim miasteczku najlepiej szukać noclegu jadąc na Molltla ? Chodzi też aby można było poszukać w rozsądnej cenie kwatery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outlander1990 Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 To może i ja zapytam. Czy jest jakaś ekipa pod którą można by się podłączyć pod wyjazd lub ewentualnie gdzie szukać takich wyjazdów (forum, fb - podpowicie?) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 4 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2020 Godzinę temu, Outlander1990 napisał: To może i ja zapytam. Czy jest jakaś ekipa pod którą można by się podłączyć pod wyjazd lub ewentualnie gdzie szukać takich wyjazdów (forum, fb - podpowicie?) pozdrawiam O tej porze niewiele bedzie wyjazdów zorganizowanych,poza wyczynem,bo zadna data nie jest pewna,zostaje skrzyknięcie sie w komplet do auta.Najlepiej wrzucić ten post na Fb,sa takie fora z wyjazdami,lub tutaj może będziesz miał odzew.Ja wybieram się z kolega zaraz po otwarciu granic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 Pension Maier Flattach - 33 euro ze śniadaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 11 godzin temu, labas napisał: Pension Maier Flattach - 33 euro ze śniadaniem. Płatność gotówką. Nie mogę edytować, musiałem się cytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outlander1990 Napisano 5 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2020 20 godzin temu, lski@interia.pl napisał: O tej porze niewiele bedzie wyjazdów zorganizowanych,poza wyczynem,bo zadna data nie jest pewna,zostaje skrzyknięcie sie w komplet do auta.Najlepiej wrzucić ten post na Fb,sa takie fora z wyjazdami,lub tutaj może będziesz miał odzew.Ja wybieram się z kolega zaraz po otwarciu granic... Pisząc post miałem właśnie na myśli podłączenie się do pod wyjazd w opcjach jakie opisałeś - dołączyć do kogoś i jechać np. jednym samochodem. Masz jakieś namiary na takie grupy tzn. nazwy grup, które są godne polecenia, choć może jeszcze tutaj znajdą się jeszcze chętni i uda się zgrać wspólny termin? Z ciekawości zapytam: na ile się wybieracie (opcja z weekendem czy bez) i skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi