Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Szczyrk, Gubałówka - wesoły poczatek sezonu

aklim

Rekomendowane odpowiedzi

Zachowuję się jak bita przez męża żona. Co przyjadę do Zakopanego, to dostaję po ryju, a to od PKL-u, a to od Byrcyna. Jednak z uporem maniaka wracam tutaj. Syn się śmieje, ze jest to powrót do krainy młodości. Dzisiaj w Kuźnicach dowiedziałem się, że z nartami na górę nie pojadę, bo trasy są nieprzygotowane. Jakbym był w kożuszku i półbutach to nie ma problemu. W latach 30 nie było wyciągów, ratraków, a ludzie z Kasprowego zjeżdżali. Wziąłem syna i pojechaliśmy na Szymoszkową. Jeździłem z oczami dookoła głowy (kupa wariatów pędzących na krechę, przy zerowych umiejętnościach). Jedyny jasny punkt dzisiajszego dnia to spacerek na Gubałówkę i przejechanie Byrcynowi przed nosem. Nie wiem tylko dlaczego, jeśli PKL chce zamknąć kolejkę od poniedziałku, to na potęgę śnieży górną polanę.

Nieznane są meandry ludzkich osobowości. Wątpię, żeby temu Byrcynowi blokującemu zjazd z Gubałowki chodziło tylko o kasę. Jakośby się racjonanie dogadali. IMHO to kwestia urażonej dumy w pewnym momencie.

Tyle, że my (narciarze) na tym tracimy.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...