Mitek Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 47 minut temu, peszkod napisał: Ty tak na poważnie , czy dla jaj? Cześć Dlaczego?? Chce zobaczyć jak wygląda świetna jazda. Ja też chętnie, bo to nieczęste. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 4 godziny temu, Jeeb napisał: czy ktoś to ujął na kamerze ? Niestety,nie mam żadnego filmu.Musisz wierzyć na słowo-lub nie,wybór należy do Ciebie.Świat wirtualny rządzi się swoimi prawami,a ja nie muszę i nie czuję takiej potrzeby,żeby cokolwiek,komukolwiek tutaj udowadniać. I gwoli wyjaśnienia:wg mnie świetnie jeździ jak na osobę,która nigdy nie miała okazji trenować w klubie.Czyli nie jest to zapewne jazda,która by powaliła Was na deski.Ale gdyby miała taką możliwość,mogłaby śmiało zacząć sportowy trening.Mniej więcej tyle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 27 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, jag24 napisał: Niestety,nie mam żadnego filmu.Musisz wierzyć na słowo-lub nie,wybór należy do Ciebie.Świat wirtualny rządzi się swoimi prawami,a ja nie muszę i nie czuję takiej potrzeby,żeby cokolwiek,komukolwiek tutaj udowadniać. I gwoli wyjaśnienia:wg mnie świetnie jeździ jak na osobę,która nigdy nie miała okazji trenować w klubie.Czyli nie jest to zapewne jazda,która by powaliła Was na deski.Ale gdyby miała taką możliwość,mogłaby śmiało zacząć sportowy trening.Mniej więcej tyle. a nawet jakbyś miała, to raczej zdrową postawą jest, aby nie publikować zdjęć/filmów swoich dzieci w internecie. Brawo! Edytowane 27 Wrzesień 2018 przez Krakus81 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 (edytowane) 35 minut temu, Krakus81 napisał: zdrową postawą jest, aby nie publikować zdjęć/filmów swoich dzieci w internecie Uważasz wszystkich, którzy pokazali jazdę swojego dziecka na nartach za ludzi chorych ? Ostatnio jak oddawałem dziecko w szwajcarskiej szkole narciarskiej to pytano wszystkich czy wyrażają zgodę na filmowanie i opublikowanie na ich stronie i proszę sobie wyobrazić że wszyscy rodzice byli chorzy i się zgodzili. Edytowane 27 Wrzesień 2018 przez Jeeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 27 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 (edytowane) 11 minut temu, Jeeb napisał: Uważasz wszystkich, którzy pokazali jazdę swojego dziecka na nartach za ludzi chorych ? Nie. Ale zdrowie można stopniować Edit: do powyższego. Każdy ma prawo do swoich decyzji i ocen. Edytowane 27 Wrzesień 2018 przez Krakus81 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 16 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Dlaczego?? Chce zobaczyć jak wygląda świetna jazda. Ja też chętnie, bo to nieczęste. Pozdrowienia To, tym razem nie zobaczysz.😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 43 minuty temu, peszkod napisał: To, tym razem nie zobaczysz.😉 Cześć Drzeć szat nie będziemy przecież. Filmy z dobrą jazdą mają nie tylko wartość sentymentalną ale przede wszystkim edukacyjną i myślę, że warto je prezentować. Jak ktoś oczywiście chce. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sportmaniak Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 On 9/26/2018 at 12:24 PM, Krakus81 said: 3 lata i ponad 1 miesiąc Z mniejszych ośrodków z szansą na Polskiego instruktora w Austrii możesz sprawdzić też Nauders - dobry dojazd z Polski Autostrada pod niemal sam ośrodek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: edukacyjną 3 latek mniej wiecej tak powinien jezdzic: Edytowane 28 Wrzesień 2018 przez Jeeb 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 Dnia 28.09.2018 o 13:47, Jeeb napisał: 3 latek mniej wiecej tak powinien jezdzic: Rozumiem Jeeb ,że to Twoje dziecko? I nie mieszka w górach? I nie ma świetnie jeżdżących rodziców? Ile takich widziałeś w życiu,nie na filmie? Dla mnie takie filmy mają nikłą wartość edukacyjną.Można popodziwiać i co z tego? Nie mieszkam w górach,nie jestem instruktorem ani byłym zawodnikiem,nie mogę wykroić więcej niż 16 dni w sezonie na narty-mam co mam i w tej sytuacji wycisnęłam,co się dało. A wątek nie był zatytułowany:"zobaczcie,jak moje dziecko świetnie jeździ".Chodziło mi tylko o to,żeby zarekomendować przedszkola narciarskie jako rozsądny wybór dla rodziców nie-wyśmienitych narciarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 (edytowane) Jeeb tak ma lubi prowokować . Osobiście uważam że nauka dziecka na nartach przed 4 rokiem życia nie ma sensu, takie dzieciaki potrzebują przede wszystkim zabawy razem z rodzicami i narty im do tego niepotrzebne. Odstawienie 3 latka do przedszkola narciarskiego to typowy egoizm rodziców., jadąc z dzieckiem na urlop trzeba wykorzystać każdą chwilę aby być być razem z nim. Edytowane 29 Wrzesień 2018 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 29 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2018 5 minut temu, surfing napisał: Jeeb tak ma lubi prowokować . Osobiście uważam że nauka dziecka na nartach przed 4 rokiem życia nie ma sensu, takie dzieciaki potrzebują przede wszystkim zabawy razem z rodzicami i narty im do tego niepotrzebne. Odstawienie 3 latka do przedszkola narciarskiego to typowy egoizm rodziców., jadąc z dzieckiem na urlop trzeba wykorzystać każdą chwilę aby być być razem z nim. Jeśli mamy do dyspozycji tylko 6 dni to rzeczywiście nauka 3-latka jest lekko bez sensu-to co się nauczy w następnym sezonie opanuje w godzinę.Ale jeśli mamy do dyspozycji cały sezon,kilkumiesięczny,to można jak widać na filmie Jeeba wyhodować całkiem niezłego narciarza. Co do egoizmu rodziców-nie należy być tak pochopnym w ocenach-jeśli dziecko chętnie zostaje w przedszkolu,a dla nich to jedyna możliwość pojeżdżenia to nie widzę problemu.Oczywiście,jeśli na codzień spędzają z nim czas,a nie tylko całują na dobranoc,albo i to nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 14 godzin temu, jag24 napisał: A wątek nie był zatytułowany:"zobaczcie,jak moje dziecko świetnie jeździ".Chodziło mi tylko o to,żeby zarekomendować przedszkola Racja - wątek był zatytułowany Austria z 3 latką a nie ile razy byłeś we Włoszech na nartach i jak wspaniale jeździ Twoje dziecko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 44 minuty temu, Jeeb napisał: Racja - wątek był zatytułowany Austria z 3 latką a nie ile razy byłeś we Włoszech na nartach i jak wspaniale jeździ Twoje dziecko To założyciel wątku pytał o konkretne przedszkola.Sprawdzone.Więc mu wymieniłam,zaznaczając,że w zasadzie każdy większy ośrodek takie ma.Ja nie zauważyłam istotnej różnicy między nimi,oprócz godzin w których są otwarte (najdłużej było w Canazei,i to mi odpowiadało).Działają według tego samego schematu. A to Ty pytałeś,jaki jest efekt tego szkolenia.O co więc Ci chodzi?Pytasz,żeby nie dostać odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebus51 Napisano 17 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2018 Mam już zarezerwowany wyjazd na Stubai w terminie 19.01.2019. Jadę z 6-latkiem, też będzie pierwszy raz miał narty na nogach. Mogę podać namiary na Pana Adama B. instruktora w szkole Olimpia, miejscowość Neustift . Organizują szkolenia indywidualne i grupowe. Tel. kontaktowy: 793 181 637 pl.sztubaj@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 18 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 12 godzin temu, sebus51 napisał: Mam już zarezerwowany wyjazd na Stubai w terminie 19.01.2019. Jadę z 6-latkiem, też będzie pierwszy raz miał narty na nogach. Mogę podać namiary na Pana Adama B. instruktora w szkole Olimpia, miejscowość Neustift . Organizują szkolenia indywidualne i grupowe. Tel. kontaktowy: 793 181 637 pl.sztubaj@gmail.com dzięki za kontakt. Na Stubai będę chciał pojechać, ale chcę w tym roku odpocząć od ośrodków lodowcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 18 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 Cytat w szkole Olimpia, miejscowość Neustift korzystałem z Olimpii i byłem mówiąc szczerze średnio zadowolony zajęcia prowadziła Słowaczka, która z dzieciakami sie jako tako dogadywała ale to raczej była przechowalnia a nie nauka, pan Adam nie prowadzi zajęć z dzieciakami z tego co wiem, mam porównanie z polską szkółką na Kronplatzu, i tam było duze lepiej (ale i drożej) generalnie Stubai: +ma darmowy karnet + fajne zaplecze dla maluszków (takich 3-5 latkow) śniegowe pałace, tasmy pod daszkiem itd - dość trudny dla początkujących dzieciaków, szczególnie jeśli trafisz na wiatr (styczeń, luty duża szansa), na lodowcu wieje, wiec szkółka jeździ po jednej łatwej - przerwy w szkółkach w tym samym czasie - kumulacja ludzi z dzieciakami ze szkółek w restauracjach, niestety jak masz dziecko to wypadałoby żeby cos zjadło i sie ogrzało - lodowiec to raczej od marca, szczególnie z dzieckiem - trzeba dojeżdzać kawałek pod lodowiec (co stwarza dodatkowy problem rodzinom z małymi dziećmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebus51 Napisano 18 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 4 godziny temu, ewangelizator napisał: korzystałem z Olimpii i byłem mówiąc szczerze średnio zadowolony zajęcia prowadziła Słowaczka, która z dzieciakami sie jako tako dogadywała ale to raczej była przechowalnia a nie nauka, pan Adam nie prowadzi zajęć z dzieciakami z tego co wiem, mam porównanie z polską szkółką na Kronplatzu, i tam było duze lepiej (ale i drożej) generalnie Stubai: +ma darmowy karnet + fajne zaplecze dla maluszków (takich 3-5 latkow) śniegowe pałace, tasmy pod daszkiem itd - dość trudny dla początkujących dzieciaków, szczególnie jeśli trafisz na wiatr (styczeń, luty duża szansa), na lodowcu wieje, wiec szkółka jeździ po jednej łatwej - przerwy w szkółkach w tym samym czasie - kumulacja ludzi z dzieciakami ze szkółek w restauracjach, niestety jak masz dziecko to wypadałoby żeby cos zjadło i sie ogrzało - lodowiec to raczej od marca, szczególnie z dzieckiem - trzeba dojeżdzać kawałek pod lodowiec (co stwarza dodatkowy problem rodzinom z małymi dziećmi) Dojazdy to nie jest problem. Co do instruktorów to zakładałem, że może nie być to Polak (tylko jakiś np. Słowak). Nie nastawiamy się, że to będzie jakiś mega wypas szkolenie. Zakładamy, ze ma oswoić się z nartami. Jest taka opcja, że dzieci mają w czasie przerwy opiekę i posiłek. Co do lodowca to jestem optymistą, zjeździłem Kaprun, Soelden, Hintertux. Co nas nie zabije to nas wzmocni hi hi. Na Tuxa dojeżdżałem 20km, Soelden 12, więc te 19 km przy tym wyjeździe to nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert_k Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 Dopisuję się do dyskusji. Szukam szkółki narciarskiej (najlepiej polskiej) w dolinie Zillertal w terminie od 19.01 dla dzieciaków w wieku 5 i 8 lat - możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 3 godziny temu, robert_k napisał: Dopisuję się do dyskusji. Szukam szkółki narciarskiej (najlepiej polskiej) w dolinie Zillertal w terminie od 19.01 dla dzieciaków w wieku 5 i 8 lat - możecie kogoś polecić? PM poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 Dnia 26.09.2018 o 13:04, Jeeb napisał: od kiedy jest na okaziciela ? Dnia 26.09.2018 o 13:30, ewangelizator napisał: tak mi napisał kierownik szkółki z którym koresponduje ;( czytam i okazuje sie ze jest trochę inaczej, tak wiec cofam: nie jest na okaziciela, robią fotę przy pierwszym użyciu podczas Snow Expo miałem okazję porozmawiać z przedstawicielką zillertal.at, zapytałem sie jak to jest z tymi karnetami i powiedziała ze nie ma problemu, w przypadku gdy dwoje rodziców opiekuje sie małym dzieckiem i jeździ na zmianę można używać jednego karnetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi