peszkod Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 19 minut temu, jag24 napisał: Nie,to nie ma co liczyć na spektakularne postępy,malutki spadek,wjazd na sankach do góry i zjazd na nartkach w dół i tak kilka razy dziennie,to wszystko na co można liczyć.Zostanie w obcojęzycznej szkółce/przedszkolu też odpada.Nawet polski instruktor w tym wieku jest problematyczny,raczej tylko tata i mama.Czyli spox,wybierasz ośrodek pod siebie,a dla małej starczy góreczka przy hotelu.W tym terminie to czekasz do końca i wybierasz tam,gdzie są dobre warunki śniegowe i przyzwoita pogoda-tłumów nie ma. Mam zupełnie inne zdanie, choć każde dziecko jest inne. Jak pisałem wcześniej z moim trzylatkiem nie miałem żadnych problemów. To jest jak z normalnym przedszkolem, jedne dzieci od razu się w nim dobrze odnajdują inne potrzebują trochę czasu na aklimatyzację.Gdy ja swojego zapisywałem do narciarskiego była opcja pierwszego dnia próbnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 2 godziny temu, ewangelizator napisał: Zillertal skipass jest na okaziciela od kiedy jest na okaziciela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Jeszcze jedno, metodyka nauczania. To jest jedna wielka zabawa dla dzieciaków. Nikt maluchom nie tłumaczy co mają zrobić z kolanem biodrem itd. Właściwą postawę wymuszają profile w których zjeżdżają. i przeróżne maszyny. Na przykład coś co wygląda na kierat, uwielbiany przez milusińskich. Bezpiecznie przypięci jeżdżą jak na dużej wolniutkiej karuzeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 2 godziny temu, Krakus81 napisał: To jest oczywiste, że na początek chce umówić 1 h, max 2 h. A to jest prawie pewne, że nie będzie chciała więcej. Dlatego potrzebujemy też inne atrakcje, zamki, place zabaw wewnętrze i zewnętrzne, przyjazne dzieciom restauracje i bary, gondolki, aby można była zabrać dziecko i sanki gdzieś wyżej powyżej poziomu miejscowości, itp. Chodzi o to, aby było co robić z dzieckiem, kiedy 1 z rodziców śmiga na nartach, a drugie zajmuje się dzieckiem. My tym wyjazdem zaczynamy sezon, który później trwa przez całą zimę w polskich i słowackich górach. Wiec jesli tam nie zechce jeździć, to będzie miała jeszcze sporo okazji do ponownego "startu". ps. mam problem z logowaniem w Tapatalk - czy ktoś miał ten sam problem ? EDIT: dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi. O Katschbergu sam myślałem, byłem tam 13 lat temu, ale nie wiem jak tam jest z gondolkami jest, chyba większość krzesła/kanapy. Muszę to dokładnie sprawdzić. Oczywiście, że nie myślę zrobić z córki SUPER NARCIARZA przez jeden wyjazd, czy 1-2 h z instruktorem. Co to za dziwny pomysł ? To mają być PIERWSZE SPOTKANIA Z NARTAMI i jestem na 100% pewien, że nie będą udane w takim sensie, że zacznie sama jeździć, cieszyć się tym sportem, itp. To mają być pierwsze koty za płoty. Dlatego tak mi zależy na atrakcjach "poza narciarskich". Cześć Chętnie doradzę i mogę sprzedać parę patentów bo specjalizowałem się w szkoleniu dzieci wiele lat. Jeżeli masz ochotę zapraszam na priv. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 temat już był mocno przerabiany tutaj 15 minut temu, Mitek napisał: specjalizowałem się w szkoleniu dzieci wiele lat. kiedy ostatni raz szkoliłeś 3 latki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 24 minuty temu, Jeeb napisał: od kiedy jest na okaziciela ? tak mi napisał kierownik szkółki z którym koresponduje ;( czytam i okazuje sie ze jest trochę inaczej, tak wiec cofam: nie jest na okaziciela, robią fotę przy pierwszym użyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 (edytowane) 37 minut temu, peszkod napisał: Mam zupełnie inne zdanie, choć każde dziecko jest inne. Jak pisałem wcześniej z moim trzylatkiem nie miałem żadnych problemów. To jest jak z normalnym przedszkolem, jedne dzieci od razu się w nim dobrze odnajdują inne potrzebują trochę czasu na aklimatyzację.Gdy ja swojego zapisywałem do narciarskiego była opcja pierwszego dnia próbnego. A ile dokładnie miał Twój maluch wieku-równo 3 latka,czy 3 lata ze sporym kawałkiem?Już pisałam,ze każde 2-3 m-ce w tym wieku to bardzo dużo. Opcja pierwszego dnia próbnego bardzo fajna. I nie wiadomo,czy córka założyciela wątku w ogóle chodzi do zwykłego przedszkola....bo jeśli nie,to moim zdaniem szanse na to,ze zostanie w obcojęzycznym są równe zeru. Edytowane 26 Wrzesień 2018 przez jag24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Trzy lata i trzy miesiące. Obcego języka nie demonizowałbym. W czasie zajęć w przedszkolu narciarskim były przerwy ( jakieś 15 min.) w czasie których instruktorki zabierały dzieciaki do wigwamów (akurat te szkolenie było w wiosce indiańskiej) dostawały tam ciepłe napoje i słodycze. Zapytałem syna co oni tam robią, usłyszałem: Pani opowiada nam bajki.Więcej nie dociekałem 😊.Nie upieram się, że pomysł z przedszkolem wypali na 100% (co dzieciak to inna osobowość). Ale spróbować warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 26 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 4 minuty temu, peszkod napisał: Trzy lata i trzy miesiące. Obcego języka nie demonizowałbym. W czasie zajęć w przedszkolu narciarskim były przerwy ( jakieś 15 min.) w czasie których instruktorki zabierały dzieciaki do wigwamów (akurat te szkolenie było w wiosce indiańskiej) dostawały tam ciepłe napoje i słodycze. Zapytałem syna co oni tam robią, usłyszałem: Pani opowiada nam bajki.Więcej nie dociekałem 😊.Nie upieram się, że pomysł z przedszkolem wypali na 100% (co dzieciak to inna osobowość). Ale spróbować warto. mocno biorę takie przedszkola pod uwagę, dzieci nie są problemem, bo córcia od pierwszego roku chodzi do żlobka, a od lata do przedszkola. Boje się tylko tego obcego języka, ona jednak już głownie porozumiewa się słownie, a nie mową ciała. Gdyby była opieka polskojęzyczna, to nawet 1 minuty bym się nie zastanawiał nad takim przedszkolem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 (edytowane) Jeśli jest tak obyta z opieką przedszkolną,to sam język nie powinien być przeszkodą.Jak pisał Peszkod dzieci radzą sobie z tym jakimś cudem bez większych problemów.Ja jestem fanką przedszkoli alpejskich,mają naprawdę świetną metodykę i gigantyczne doświadczenie w nauczaniu takich maluchów,a moja córka jeździła tak kilka sezonów-jeździ teraz na nartach najlepiej z całej rodziny i wprost to uwielbia. Edytowane 26 Wrzesień 2018 przez jag24 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Jak pisałem jest opcja jednodniowa, spróbuj. Możesz poobserwować (tylko tak żeby Cię broń boże nie dostrzegła 😉) jak sobie radzi, i w każdej chwili gdyby było bardzo nie tak, zabrać. Znasz córeczkę, więc wyczujesz jak się odnajduje w nowej sytuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 26 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 6 minut temu, jag24 napisał: Jeśli jest tak obyta z opieką przedszkolną,to sam język nie powinien być przeszkodą.Jak pisał Peszkod dzieci radzą sobie z tym jakimś cudem bez większych problemów.Ja jestem fanką przedszkoli alpejskich,mają naprawdę świetną metodykę i gigantyczne doświadczenie w nauczaniu takich maluchów,a moja córka jeździła tak kilka sezonów-jeździ teraz na nartach najlepiej z całej rodziny i wprost to uwielbia. dzięki! a czy do któregoś konkretnie wysyłałaś córkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 (edytowane) Pisałam wcześniej-Livigno,potem 3 lata z rzędu było Canazei (tam była opieka do 17.30 lub 18.00).Dzieci siostry jeszcze w Maso Corto,Lofer ,Grossarl,i w zeszłym sezonie w Carezzie. A Peszkod przetestował Flachau. Generalnie wg mnie i austriackie,i włoskie szkółko/przedszkola są b.dobre i są w zasadzie w każdym ośrodku.Jak nie w jednej miejscowości,to obok. Edytowane 26 Wrzesień 2018 przez jag24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Tylko uczciwie dodam,że miała 1,5 roku więcej,gdy zaczynała "karierę" w przedszkolach.Dlatego tak się dopytywałam o wiek Twojej córci,generalnie 3 lata i 1 m-c to naprawdę małe dziecko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 41 minut temu, jag24 napisał: Livigno,potem 3 lata z rzędu było Canazei (tam była opieka do 17.30 lub 18.00).Dzieci siostry jeszcze w Maso Corto,Lofer ,Grossarl,i w zeszłym sezonie w Carezzie. i jakie są efekty tego szkolenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jag24 Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Czy nikt tutaj nie czyta tych postów wyżej? Przecież pisałam-jeździ świetnie i to kocha.A zaczynała w alpejskich przedszkolach.Nie trenuje narciarstwa zjazdowego tylko dlatego ,że mieszka nad morzem i regularne jeżdżenie jest poza naszym zasięgiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 W Alpach byłem w kilkudziesięciu miejscowościach w Austrii, Niemczech, Włochach, Francji i najbardziej pod względem szkolenia dzieci podobało mi się we Flachau. Ilość szkółek, ich wyposażenie terenowo przyrządowe, podejście instruktorek do dzieci. We Włoszech i Francji opieka nad dziećmi była dobra, ale już nie taka jak austryjacka. Mniej ciepła było w podejściu do maluchów. Ale może to tylko sentymenty do miejsca gdzie mój synek stawiał pierwsze kroki narciarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snowli Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Są w Austrii i na granicy (z Włochami i Słowenią) mniejsze ośrodki dla dzieci jak np. Nassfeld, Tarvisio, Krvavec, Kranjska Góra, Sellla Nevea - może warto tam spróbować. Znajomi byli ze skimaniakiem, mówili, że było fajnie, oddali 4 latka do przedszkola narciarskiego i dawał radę. Jest też kilka ośrodków przygranicznych jak: Nauders, Heider Alm, Trafoi, Watles (Austria i Włochy) gdzie też jest spokojnie i dla dziecka na start ponoć ok. Sprawdź sobie ofertę na www.skimaniak.org oni głównie wybierają kierunki przystępne dla początkujących. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Popatrz tu. Świetna miejscówa dla dzieci i dla rodziców też. Obok Flachau i Wagrain itd. Zapisz dzieciaka do przedszkola narciarskiego i będzie git. W grupie to inna bajka. https://www.shuttleberg.com/en/family/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 26 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Jeszcze raz dzięki. Odnośnie niektórych ośrodków narciarskich muszę brać na poważnie warunki śniegowe w połowie grudnia i otwarcie stoków. O Flachau wiem, że to ośrodek dla rodzin, jest bardzo blisko. W jakims rankingu (pewnie sponsorowanych) był w 3ce najbardziej polecanych ośrodków dla rodzin w Austrii. Znajomi też tam byli z maluszkiem niejeżdzącym kiedyś. Trochę się tylko obje tych warunków. Ale raczej będę czekał z decyzją o rezerwacji do przełomu listopada i grudnia i wtedy zobacze jakie panują warunki na miejscu. @peszkod piszesz, że jest tam wiele szkółek. Z której konkretnie korzystałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 (edytowane) 21 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Chętnie doradzę i mogę sprzedać parę patentów bo specjalizowałem się w szkoleniu dzieci wiele lat. Jeżeli masz ochotę zapraszam na priv. Pozdrowienia Nieaktualne Edytowane 27 Wrzesień 2018 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 Dnia 26.09.2018 o 09:12, Jeeb napisał: wprawdzie nie byłem tam z 3 letnim dzieckiem ale mają wszystko na miejscu https://www.unterschwarzach.at/de/hotel/familienhotel-saalbach-hinterglemm/familienhotel-oesterreich-skifahren/ @Jeeb co prawda ostatecznie stwierdził, że się pomylił i chodziło mu o inny hotel, ale ja z kolei mogę polecić Unterschwarzach - tanio nie jest - ale jest się przy trasie i punkcie zbiórek szkółek. Na dole przedszkola narciarskie i takie atrakcje. W samym hotelu z tego co pamiętam mają też za dodatkową opłatę baby sitting. Kącik dziecięcy w hotelu, to coś więcej niż tylko kącik dziecięcy. Jedzenie pyszne. Samo Saalbach-Hinterglemm-Leogang i teraz jeszcze Fieberbrunn jako ośrodek jest genialne, choć z racji niekoniecznie najwyższego położenia niekoniecznie na jakieś cieplejsze momenty sezonu typu druga połowa marca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 Dnia 26.09.2018 o 15:29, jag24 napisał: Przecież pisałam-jeździ świetnie i to kocha. czy ktoś to ujął na kamerze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 3 godziny temu, Cosworth240 napisał: o inny hotel oba stoją na tej samej górce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 2 godziny temu, Jeeb napisał: czy ktoś to ujął na kamerze ? Ty tak na poważnie , czy dla jaj? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi