yoss Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Jak widzisz pasja może mieć wiele obliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 7 godzin temu, Jeeb napisał: Nie doradzajcie użytkownikowi po 40stce zakupu "komórek" i treningu na tyczkach bo w następnym poście będzie się pytał o ortopedów, chirurgów i placówki służby zdrowia, które dobrze robią nowe więzadła krzyżowe. Nie zabraniajcie mi "komórek" po 40 (pierwsze kupiłem po 40 a w tym roku podobnie jak kolega powyżej kolejne 2 pary...nie żebym potrzebował ale kurcze okazja była...) 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 To ja jestem niedzielny pasjonat😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 (edytowane) A ja wszystko robię odwrotnie-właśnie przeszedłem na emeryturę w wieku 65 lat i muszę oszczędzać,więc kupiłem komórki FIS wg starej specyfikacji-195 cm,35 m.Im człowiek starszy,tym powinien mieć trudniejsze narty.Nie mogę się doczekać pierwszego jesiennego lodowca,by je przetestować... Edytowane 7 Wrzesień 2018 przez lski@interia.pl 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Cytat .Im człowiek starszy,tym powinien mieć trudniejsze narty. Nie mogę się doczekać pierwszego jesiennego lodowca,by je przetestować... No to obrazowo, podsumowałeś temat. Kiedyś spotkałem się z opracowaniem odnośnie optymalnego treningu biegowego dla emerytów. Nie pamiętam już źródła ale autor wskazywał, że należy robić dokładnie na odwrót niż większość. W tym przypadku biegać krótkie, bardzo szybkie interwały i trenować siłę, zamiast truchtania wielu kilometrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Też o tym słyszałem. Podobno race department Heada został uratowany przed zamknięciem, tylko dzięki dużemu kontraktowi z siecią amerykańskich domów starców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Cześć Niektórzy ludzie są starcami już za młodu a inni nawet po 80 są modzi. To kwestia ducha a nie ciała. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 @Mitek masz racje, jednak osteoporoza i reumatyzm rownież maja znacznie ;), pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 22 godziny temu, Sariensis napisał: @Mitek masz racje, jednak osteoporoza i reumatyzm rownież maja znacznie ;), pozdrawiam. Rozwój tych chorób zależny jest od sposobu prowadzenia się, że się tak wyrażę. Wiek ich nie determinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, sstar napisał: Rozwój tych chorób zależny jest od sposobu prowadzenia się, że się tak wyrażę. Wiek ich nie determinuje. Być moze podobnie myśli wielu młodych ludzi, ale fakt ruch to zdrowie, przy zachowaniu zdrowego rozsądku i umiaru :). Edytowane 9 Wrzesień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Cześć Rozsądek i umiar... jakbym rozmawiał z ojcem. Tylko, że on ma 89 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Widocznie tata wie, ze sport wyczynowy to droga do kalectwa ;), pozdrowienia dla rozsądnego seniora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 17 minut temu, Sariensis napisał: Widocznie tata wie, ze sport wyczynowy to droga do kalectwa ;), pozdrowienia dla rozsądnego seniora. Bzdura. Dzięki a pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 @Mitek trafiłeś na dzień, w którym odszedł mój kolejny dóbry kolega w dość młodym wieku, niestety kolega rownież nie znał umiaru, nie będę dłużej dyskutował w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Dnia 7.09.2018 o 14:50, Spiochu napisał: Daj znać na priva jakoś bliżej sezonu bo teraz ciężko mi odpowiedzieć. Jeżdżę raczej w PL (Szczyrk Wisła Pilsko) albo Chopok. Dzięki Spiochu - to jeszcze 2 pytania do Ciebie To jakie narty mam sobie kupić na ten trening na tyczkach? (pytam poważnie) SL Völkla może być ? (wolałbym tej marki bo mam dostęp do tańszych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Cytat To jakie narty mam sobie kupić na ten trening na tyczkach? (pytam poważnie) SL Völkla może być ? (wolałbym tej marki bo mam dostęp do tańszych) Na jaki trening się wybierasz? Raczej zaczyna się od GS. A) Jeśli chodzi o jazdę SL i naukę poza tyczkami to slalomki 165cm dowolnej firmy będą ok. Jeśli ktoś jest drobny i szczupły to 155-160cm. Typowo pod początki w SL, lepiej żeby NIE były super twarde i miały jak najmniejszy promień. B) Jeśli chodzi o GS to do nauki najlepsze będą juniorskie lub sklepowe gigantki długość 175-180cm z promieniem ok. 20m i wąskie pod butem. Na samym początku, od bidy można też uczyć się na slalomkach (co praktykuje większość kursantów) i tu odwrotnie niż w punkcie A) Im te slalomki twardsze i im większy mają promień tym lepiej będzie się na nich jeździć w GS. Komórki SL volkl są dość twarde i mają spory promień (13-14m). Przynajmniej ja takie mam (model z przed kilku lat). Nie wiem jak aktualne. Uwaga: Narty na tyczkach bardzo się niszczą - kupuj jak najtańsze. Najlepiej jakby się udało znaleźć coś do 1600zł (nowe). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 (edytowane) Dnia 6.09.2018 o 11:16, Sariensis napisał: @Jeeb po raz kolejny przyznaje Ci rację, te narty slużą do zwyczajnej, nietechnicznej zabawy na śniegu, czy zawsze musimy jeździć ładnie, technicznie i w ogóle zaje..cie, niekoniecznie, fajnie jest czasem po prostu nacieszyć się śniegiem bez techniki, tak po prostu powygłupiać się na śniegu :), w końcu freeride z nazwy jest wygłupem. Aby sie moc powyglupiac na nartach trzeba ten sport troche ogarniac. No ale wyglupy moga miec inne znaczenie dla kazdego. Na przyklad zaszalec i zjechac z czarnej A na tego typu nartach tak bawie sie ja Edytowane 11 Wrzesień 2018 przez artix 2 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 (edytowane) @artix - niezłe podskakujesz😀 Edytowane 11 Wrzesień 2018 przez wojgoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 (edytowane) 5 godzin temu, artix napisał: A na tego typu nartach tak bawie sie ja jakie to komórki FIS ? Edytowane 11 Wrzesień 2018 przez Jeeb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 (edytowane) 8 minut temu, Jeeb napisał: jakie to komórki FIS ? Bananowe Edytowane 11 Wrzesień 2018 przez artix 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 12 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 13 godzin temu, artix napisał: Bananowe ile mm pod butem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Jeeb napisał: ile mm pod butem ? 180 cm 128mm/98mm/118mm R17 i waga piorkowa 1800g Po wyjezdzie do St Anton zaczalem sie zasatanawiac czy te 98 to nie za malo? No ale nie mialem odniesienia. Swietne narty na trasie i poza, ale narty trza testowac ile wlezie Edytowane 12 Wrzesień 2018 przez artix 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 (edytowane) 10 minut temu, artix napisał: 180 cm 128mm/98mm/118mm R17 i waga piorkowa 1800g Po wyjezdzie do St Anton zaczalem sie zasatanawiac czy te 98 to nie za malo? No ale nie mialem odniesienia. Swietne narty na trasie i poza, ale narty trza testowac ile wlezie Cześć Tego typu techniką odchyleniową na GS bawiłbyś się tak samo. Swoją drogą trzeba mieć trochę jajec żeby się tak puścić bo śnieg wygląda na lekko zleżały a przede wszystkim przejeżdżony i nierówny. Pozdrowienia Edytowane 12 Wrzesień 2018 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 13 godzin temu, artix napisał: Swietne narty na trasie i poza, Potwierdzam bardzo fajnie sie na Twoich nartkach na Pilsku jezdzilo:) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Cytat Slalom jest dla dziewczynek. Rolki na złom. Tylko USD i wróć jak będziesz umiał tak: Przemyślałem sprawę. Kupiłem kask i ochraniacze. Jutro jadę na krótki obóz rolkowy dla dorosłych. W planie 15h treningów. (również w skateparku) :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi