mifilim Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Jak w temacie.Powiedzmy, że dla mnie w ramach uniwersalnych AM. Warto? Co sądzicie? Link tu Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Nie warto. W podobnej cenie możesz mieć nowe narty tej samej klasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 mam inne Salomony po sezonie 2017.2018 i tymi wiązaniami (XT12) i wyglądają znacznie lepiej, pomimo, że szczerze mówiąc troche je katowałem i przebieg maja dość spory, zdjęcia sugerują, że narty były bardzo mocno eksploatowane a cena wydaje się, jak na ich stan, dość wysoka. Co do modelu nart i wiązań, to są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Cześć Narty do skręcania na zasadzie obracającej się miski. Absolutnie nie nadają się do jakiejkolwiek technicznej jazdy. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 10 godzin temu, Spiochu napisał: Nie warto. W podobnej cenie możesz mieć nowe narty tej samej klasy. jakiś link do takich nart poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 1 godzinę temu, Mitek napisał: Absolutnie nie nadają się do jakiejkolwiek technicznej jazdy. dobry narciarz pojedzie na każdej narcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 2 minuty temu, Jeeb napisał: dobry narciarz pojedzie na każdej narcie Pojechać a pojechać technicznie to dwie różne sprawy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Cytat jakiś link do takich nart poprosze Tak trudno wybrać dane parametry i posortować po cenie? Przykładowy link: https://allegro.pl/narty-head-rev-80-head-pr-11-dl-184-cm-i7470732440.html a tu masz nawet za 800zł tylko długość inna niż kolega szukał: https://allegro.pl/narty-nordica-gt-75-176-cm-2017-wroclaw-i7151872400.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 5 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Dzięki wszystkim. Też mi się wydawało, że dobre narty ale nie warto za taką cenę i w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 7 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Narty do skręcania na zasadzie obracającej się miski. Absolutnie nie nadają się do jakiejkolwiek technicznej jazdy. Pozdrowienia Absolutnie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Cytat Absolutnie Na reklamie to każde narty są świetne a w praktyce większość to zwykłe klepki, które do niczego specjalnego się nie nadają. Dobry zawodnik weźmie zdezelowane allroundy po 10 latach w zakopiańskiej wypożyczalni i w miękkich warunkach pojedzie lepiej niż ten gość na filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 To w końcu nadają się do technicznej jazdy czy nie? Odpowiedź jest dla mnie istotna, bo mam xdr84 i nie wiem czy wyrzucać na śmieci czy palić w piecu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Na śmieci. Palenie w piecu powoduje smog. Dodatkowo surowce zawarte w nartach przy spalaniu są rakotwórcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Done. W weekend jadę do Zakopanego w poszukiwaniu legendarnych zdezelowanych allroundów. Może wreszcie w tym sezonie będzie jakiś progres. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 (edytowane) Ja mam takie w piwnicy ale szkoda mi ich, więc trzymam dla następnych pokoleń. Na co dzień jeżdżę na racowym szrocie i niestety progres wyraźnie się zatrzymał. Gdybyś kupował w Zako to pamiętaj że nie mogą być droższe niż 2kg łoscypka. Edytowane 5 Wrzesień 2018 przez Spiochu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 12 godzin temu, yoss napisał: technicznej jazdy może ktoś w krótkich słowach zdefiniować pojęcie "jazda techniczna" lub podać link do tej definicji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Jazda techniczna to jazda, którą Mitek uznaje za techniczną. W rozbudowanej wersji definicji należy dodać, że jazda techniczna może być wykonywana li i jedynie za pomocą sprzętu posiadającego aprobatę Mitka do jazdy technicznej. Proste. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 22 minuty temu, yoss napisał: Jazda techniczna to jazda, którą Mitek uznaje za techniczną. W rozbudowanej wersji definicji należy dodać, że jazda techniczna może być wykonywana li i jedynie za pomocą sprzętu posiadającego aprobatę Mitka do jazdy technicznej. Proste. Cześć Mniej więcej tak. Cieszę się, że doceniasz moją wiedzę. Wystarczy zerknąć w program jakiejkolwiek szkoły narodowej. Co do prezentowanej narty i mojej opinii to polecam sprawdzić ja np, na stromszym lodzie. Życzę szczęścia w takich warunkach na tak zrockerowanym miękiszu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Sprawdzałem w marcu na Streifie. A gdzie Ty ją sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 47 minut temu, yoss napisał: Sprawdzałem w marcu na Streifie. A gdzie Ty ją sprawdzałeś? Cześć A to ciekawe bo zawody były w zeszłym sezonie 20 01. Może myślisz o tzw. Trasie Rodzinnej? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 Poza terminem zawodów można nią jechać - oznaczenie Streif-Rennstrecke (tylko trzeba mieć odpowiednie narty ). To gdzie Ty ją sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 2 godziny temu, Jeeb napisał: może ktoś w krótkich słowach zdefiniować pojęcie "jazda techniczna" lub podać link do tej definicji? @Jeeb po raz kolejny przyznaje Ci rację, te narty slużą do zwyczajnej, nietechnicznej zabawy na śniegu, czy zawsze musimy jeździć ładnie, technicznie i w ogóle zaje..cie, niekoniecznie, fajnie jest czasem po prostu nacieszyć się śniegiem bez techniki, tak po prostu powygłupiać się na śniegu :), w końcu freeride z nazwy jest wygłupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 (edytowane) 24 minuty temu, Sariensis napisał: powygłupiać się narta zajęła 1 miejsce w testach http://worldskitest.com/en/ergebnisse-tests-und-wertungen/world-ski-test/allmountain-2017-18 no ale cóż prawdopodobnie testerzy nie potrafą jeźdzć technicznie na nartach znacie ich ? Die AllMountain Ski haben folgende Damen und Herren für uns getestet: Tobias Reiner, Ondrej Katz, Klaus Höfler, Benedict Ammer, Thomas Ender, Ales Kern, Lydia Netzer, Patrick Potstada, Gaber Stravs, Matevz Zuzek, Alosz Kolesa, Markus Barcatta, Sieglinde Netzer, Hannes und Barbara Wiegele, Bernhard Steinwender, Jacek Ciszak, Franz Venier, Carmen Brüggler, Marie Kranabether Edytowane 6 Wrzesień 2018 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 (edytowane) 37 minut temu, yoss napisał: Poza terminem zawodów można nią jechać - oznaczenie Streif-Rennstrecke (tylko trzeba mieć odpowiednie narty ). To gdzie Ty ją sprawdzałeś? Cześć Mniej więcej jedna trzecia Rennstrecke jest przygotowywana tylko na zawody. Jak przejechałeś te odcinki w marcu to czapka z moje głowy spadła właśnie. Żeby ocenić jakieś narty nie potrzebuję ich sprawdzać - to jest właśnie ta subtelna różnica. I nie miej mi za złe, że tak obraziłem Twój sprzęt, Ocena narty to nic osobistego przecież. Pozdrowienia PS Jakiekolwiek wyniki w testach .... Edytowane 6 Wrzesień 2018 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 15 minut temu, Jeeb napisał: narta zajęła 1 miejsce w testach http://worldskitest.com/en/ergebnisse-tests-und-wertungen/world-ski-test/allmountain-2017-18 no ale cóż prawdopodobnie testerzy nie potrafą jeźdzć technicznie na nartach znacie ich ? Die AllMountain Ski haben folgende Damen und Herren für uns getestet: Tobias Reiner, Ondrej Katz, Klaus Höfler, Benedict Ammer, Thomas Ender, Ales Kern, Lydia Netzer, Patrick Potstada, Gaber Stravs, Matevz Zuzek, Alosz Kolesa, Markus Barcatta, Sieglinde Netzer, Hannes und Barbara Wiegele, Bernhard Steinwender, Jacek Ciszak, Franz Venier, Carmen Brüggler, Marie Kranabether @Jeeb jak to się w Polsce mawia, wódki z nimi nie piłem, więc nie znam :):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi