Wujot Napisano 30 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2018 (edytowane) Dnia 20.07.2018 o 23:24, Jeeb napisał: wymień co najmniej 10 - 4 tysięczników widocznych na zdjęciu zrobionym w lipcu 2018 (dla ułatwienia dodam że jesteśmy w pobliżu ośrodka, który jest w tytule tego tematu) Wreszcie był czas aby się temu przyjrzeć. I nie było łatwo. Szczególnie jak się było od du...y strony. Na horyzoncie od lewej to Dom, Tasch i Alphubel (ten taki płaski - zjechaliśmy z niego). Dalej w okolicach Materhornu byłby więc Allalinhorn, Rimpischhorn (albo jakoś tak) i Strahlhorn. To widać od razu. Pewnie można byłoby wypatrzyć wszystkie albo prawie wszystkie czterotysięczniki grupy Mischabel (jest ich 11 szt). Breithorn byłby więc z prawej. Teraz wypadałoby dokładnie ustalić skąd była fota. Ściana La Singla to chyba jest na focie z przodu (?) więc mogłoby to być Aouille Tseuque (???) obstawiałbym jednak Bec Epicoune - zdjęcie z podejścia Ogólnie o ile tylnego planu jestem pewien to z przodu te szczyty wchodzące w Aplhubela to dla mnie zagadka (i nijak się to nie zgadza) i prawdę powiedziawszy skąd jest ta fota to dla mnie ciągle jest zagadka. Ogólnie to miejsce jest już mocno odległe od Zermattu. Obok Matterhornu jest czterotysięcznik Dent d'Herens. Czyli na szybko na focie może być ich 14 szt. Pozdro Wiesiek Edytowane 30 Lipiec 2018 przez Wujot 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 (edytowane) Uśmiech Jebba wskazuje,że być może zrobił mnie w balona i to wcale nie jest blisko Zermatt ( a to co wziąłem za ścianę La Singla wcale nią nie jest). Czyli okolice Mont Blanc. Potrzebny byłby dość mocny teleobiektyw. Do tego jest świetny rysunek (musiałaby być wprost wyjątkowa widoczność). Pozdro Wiesiek Edytowane 23 Sierpień 2018 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 10 godzin temu, Wujot napisał: być może zrobił mnie w balona nie ośmielił bym się, tak całkiem blisko nie jest ale jak napiszę skąd to zepsuję całą zabawę, ostatecznie chodziło tylko o podtrzymanie tematu na powierzchni. Objektyw z małego Canona G16 po przeliczeniu odpowiada 28-140, bez tele i w kolorze wygląda tak : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Widok ze szczytu Blanca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2018 Dnia 23.08.2018 o 23:52, Spiochu napisał: Blanca. zepsułeś zabawę😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Nic nie zepsuł bo już wcześniej Ci napisałem, ze okolice Mont Blanc Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 3 godziny temu, Wujot napisał: Ci napisałem, wiem że Ty wiesz a zabawa miała być dla Chmurci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Chmurcia już dawno przestała czytać ten wątek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 37 minut temu, sstar napisał: Chmurcia już dawno przestała czytać ten wątek;-) Nie Chmurcia tylko Chrumcia, to jednak jest różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Cytat Do tego jest świetny rysunek (musiałaby być wprost wyjątkowa widoczność). 3 razy próbowałem, zanim udało mi się wejść na Blanca. Jak już jednak wszedłem to widoczność była bardzo podobna i do tego trafiłem na wschód słońca. Widok szczytów, ponad chmurami schowanymi w dolinach w pierwszych promieniach słońca na prawdę wynagradza ten wysiłek. Niestety Was rozczaruję - nie robię zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 9 godzin temu, Spiochu napisał: trafiłem na wschód słońca spałeś w Vallocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Ja już mówiłam że nie mam pojęcia... I jestem Chrumcia (od chrumkania...nie wnikajmy skąd sie to wzięło...)🤣 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 (edytowane) Cytat spałeś w Vallocie ? Wtedy nie. Spałem w namiocie obok Goutera. Wyszedłem tak jak wszyscy czyli koło 3-4 a po 8 już byłem z powrotem przy namiocie. To była połowa września, więc wschód słońca koło 7.00 Edytowane 5 Wrzesień 2018 przez Spiochu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 6 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2018 23 godziny temu, Chrumcia napisał: Ja już mówiłam że nie mam pojęcia... przyjedź Chrumciu na Wielkanoc do Cervinii to pokaże Tobie najfajniejsze zjazdy w tym ośrodku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2018 Cytat widoczność była bardzo podobna i do tego trafiłem na wschód słońca. Znalazłem dwa zdjęcia ze starego telefonu. Jakość tragiczna ale zawsze coś: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi