lski@interia.pl Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 Tradycyjnie w kwietniu Livigno to mój ulubiony kierunek na krótki wypad na prognozę,i nie ze względu na ceny alkoholu ale stan tras-strome,nielodowcowe a twarde bo wysoko. Podstawowym problemem jest znalezienie ofiar,które zechcą pojechać,bo większość ludzi uważa tak daleką podróż na 3 dni,w środku tygodnia-bez weekendu,jazdę nocą-3 dni jazdy,2 noclegi, za zbyt ekscentryczną. Profilaktycznie rozpocząłem więc łowy na tym portalu,na portalu konkurencyjnym ,Facebooku,Blablacar a nawet portalu podróżniczo-towarzyskim olneo.pl. Otrzymałem sporo propozycji komercyjnych i niekomercyjnych,niestety niezbyt kompatybilnych z moim planem,bo proponowano mi Francję na tydzień,wyjazdy na weekend a nie prognozę i tak dalej,najciekawsze propozycje przyszły z portalu podróżniczo-towarzyskiego ale te ze względu na moralność publiczną zatrzymam dla siebie. We wtorek o 13 w obliczu braku ludzi zdecydowałem zostać w domu,ale o 14 zadzwonił młody deskarz freestylowy ze Śląska,z którym podróżowałem już 2 razy,złamał się,znalazł młodych freestylowych kolegów i w czwórkę wyruszyliśmy. Livigno przywitało nas świetnymi warunkami,czarnymi trasami twardymi praktycznie przez cały dzień mimo lipcowych temperatur i niepowtarzalną atmosferą,tworzoną przez naszych rodaków,stanowiących tam 90 % populacji kwietniowo-narciarsko-snowboardowo-alkoholowej... Przymierzyłem się,by to powtórzyć w następnym tygodniu,ale prognoza się wali,więc łowienie następnych ofiar chyba oszczędzone... Dla ciekawych-jak podliczył jeden z kolegów deskarzy,nasz wyjazd zamknął się kwotą 717 zł... 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 To byś dodał trochę więcej zdjęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 6 godzin temu, lski@interia.pl napisał: Podstawowym problemem jest znalezienie ofiar,które zechcą pojechać,bo większość ludzi uważa tak daleką podróż na 3 dni,w środku tygodnia-bez weekendu,jazdę nocą-3 dni jazdy,2 noclegi, za zbyt ekscentryczną. Ja jeździłem tak w Alpy na wspinaczkę na Via Ferratach. Dla mnie to nie problem, szczególnie w tygodniu. Jeśli byś jechał na przyszły sezon mogę pomyśleć i się dołączyć. Ja jestem z Krakowa. Jak chcesz to pisz na priv. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 22 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 4 godziny temu, MarioJ napisał: To byś dodał trochę więcej zdjęć Niestety,jak jeżdżę na nartach,używam starej Nokii 6310i,która nie ma tej funkcji...Smartfon by nie przetrwał,dlatego zdjęcie tylko z balkonu-nie wiedziałem,że ktoś może chcieć oglądać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2018 Noo.. Są tacy co lubią pooglądaćZwłaszcza Alpy wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi