JC Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Jestem już w Sankt Jochann (SkiAmade) gdzie od jutra będziemy testować nowe modele nart na sezon 18/19. Mariusz i Paweł mają lekką obsuwę i dojadą za ok. godzinę. Pewne zdążą na papu, bo przed nami przywitanie, omówienie zasad jutrzejszego testu, a następnie kolacja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Zaczęła się odprawa przed testem. Gerhard, jak co roku, zapoznaje wszystkich z zasadami testu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Zdążyli na kolację [emoji23]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Ale macie dobrze...Może i ja kiedyś się załapię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 (edytowane) Mam takie pytanie, a moze tez sugestie, w trakcie sezonu wiele marek prezentuje swoje narty w osrodkach I udostepnia narciarzom do testow, czy do takich testow mozna by dolaczyc ankiety WST i brac pod uwage jako wage w ogolnej ocenie nart? Podobnie jak np. na Eurowizji, sa glosy publicznosci i glosy jurorskie, czy taka ocena nie bylaby ciekawsza I bardziej obiektywna? Edytowane 3 Kwiecień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 37 minut temu, JC napisał: Zdążyli na kolację No i pięknie. A gdzie "lista startowa"? No i co nasze orły będą testować? Pozdrawiam i życzę cudnej zabawy wszystkim uczestnikom. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Obstawiam, że @marionen GS! @JC pewnie też... No ale dajmy im ucztować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 (edytowane) Po zdjęciach widzę, że wiele twarzy tych samych co w poprzednich edycjach WST. @marionen, @JCproszę GSy testować Liczę też na fotki z nowymi szatami graficznymi w tej grupie nart. Słoneczka, mrozu i udanej imprezy życzę naszej całej czwórce na testach Bawcie się dobrze a od jutra poproszę relację live Edytowane 3 Kwiecień 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Ekipa lekko zaspana pomyka w góry Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 7:15 gondola, 8:00 rozpoczęcie testów. Miejsce czarna trasa 52Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 2 godziny temu, JC napisał: Ekipa lekko zaspana pomyka w góry Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Już się bałem że niektórzy spóźnią się jeszcze na testy Miłego nartowania i owocnej jazdy dla ekipy ! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Panowie przypominam, że jesteście w pracy Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, bo ta cisza po całym dniu testów i wieczornej imprezie jest zastanawiając... Odezwijcie się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 (edytowane) Dnia 4.04.2018 o 07:59, JC napisał: Ta pani z prawej z futerkiem, to słynna Urška Hrovat. Reprezentantka Jugosławi, a później Słoweni. To był team, razem ze Špela Pretnar, Nataša Bokal, Alenka Dovžan, Katja Koren. Obecnie stoki Pucharu Świata zaczyna zdobywać Meta Hrovat (20 latka). Czy to przypadek! Edytowane 5 Kwiecień 2018 przez marionen 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Mariusz w akcji! 20 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 No i znów warunki "ciapowate". Znów konkurencja skrytykuje Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 No i znów warunki "ciapowate". Znów konkurencja skrytykuje [emoji6] Pozdrawiam Dzisiaj twardo było! A co do konkurencji... moze traci rynek i łapie się brzytwy.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Proszę więcej zdjęć! No i ciekaw jestem wrażeń Mariusza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 My juz wiemy na czym jechal Mario 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, JC napisał: ... moze traci rynek i łapie się brzytwy. Nie wiem czego się łapie, ale mnie się za warunki wtedy dostało 1 godzinę temu, johnny_narciarz napisał: Proszę więcej zdjęć! Jestem za!!!!! Bo fotka Mario jest pełna profeska. Świetnie uchwycone. No i gdzie jest moje z 2015 z Dominikiem Parisem? Pozdrawiam Edytowane 5 Kwiecień 2018 przez Piotr_67 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 Chyba zostanę pierwszym forumowiczem, który dostanie bana nie za to, że pisze coś tam, coś tam, ale za to, że milczy. Może to ostatni dzwonek, że nie zostanę zbanowany! Wracając do tematu WST. Docieramy (razem z Pawłem) z małym poślizgiem do Alpendorfu po 20, prosto na kolację. Jacek i Iwona są już po odprawie technicznej. Choć myślę, że dla Jacka to tylko formalność, bo jest jedynym (ewentualnie jednym z dwóch) uczestnikiem wszystkich WST od samego początku, ale się natestował modeli nart przez tyle lat. Ciekawe czy ktoś by te narty policzył? Kolacja oczywiście Full wypas. Nie będę wymieniał wszystkich potraw i napojów, bo może ktoś jest głodny, po co dodatkowo drażnić. Kolacja trwała długo, niestety na pisanie na bieżąco brakło czasu i sił, me maxima culpa, jeszcze raz przepraszam. Wracając do drogi to miałem wielkie szczęście, że jechałem razem z Pawłem. Dla przypomnienia, Paweł jest z wykształcenia geografem i dodatkowo interesuje się historią, a poza tym jest przewodnikiem górskim (po Europie). Podróż była edukacyjna i minęła szybko, a ja nabyłem sporo nowej wiedzy. Szczegółowo nie będę opisywał, ale mogę zdradzić, że wiele więcej wiem na temat Karpat i Sudetów, Moraw, kto i gdzie został utopiony w jakiej rzece, gdzie są pomniki i obeliska, kogo zlał Napoleon a od kogo dostał bęcki, na którą górę warto wejść i dlaczego, gdzie są piękne jeziora i stawy, zamki i pałace. Może i Wam przyjdzie kiedyś podróżować z Pawłem i dowiecie się o wielu ciekawych miejscach? Dodatkowo Paweł wyłapywał wszystkie korki na trasie, mi pozostawało tylko słuchać, teraz w prawo, lewo, prosto i tak jak po sznurku dotarliśmy do Alpendorf. Po obfitej kolacji docieramy do naszej "noclegowni". Hotel nazywa się Tannenhof, to oczywiście najwyższa półka, a nasz apartament to dwie sypialnie, pokój łazienkowy, wc, p.p i wygląda tak: mój pokój Pawła pracownia Łazienka, a w zasadzie jej małą część Widoki z naszego tarasu nocą, te światełka na górze to pracujące ratraki na jutrzejszy dzień... Od gondoli dzieli nas wąską drogą i kawałek parkingu. Cały Alpendorf krąży w około białego koloru, nie inaczej jest w hotelu. A teraz "pan" ma relaks i będzie odpoczywał. Ale jeszcze się odezwę. Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu. PS niestety relację musiałem pisać drugi raz, bo przez pomyłkę wszystko skasowałem, dopiero wino i towarzystwo Iwony, Jacka i Pawła ukoiło mój smutek i ból... 18 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 7 minut temu, marionen napisał: dopiero wino i towarzystwo Iwony, Jacka i Pawła ukoiło mój smutek i ból... Nie myśli o nartach?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 5 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2018 4 godziny temu, artix napisał: My juz wiemy na czym jechal Mario No, niestety jechałem na swoich prywatnych nartach, dawno nie ostrzonych i nie smarowanych. Narty w pierwszy dzień testowałem w drugiej grupie od 10.30 i warunki już były dużo gorsze niż na focie Jacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 6 godzin temu, marionen napisał: Chyba zostanę pierwszym forumowiczem, który dostanie bana nie za to, że pisze coś tam, coś tam, ale za to, że milczy..... No zastanawiałem się nad tym, ale się zrehabilitowałeś Fajnie tam macie. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 7 godzin temu, marionen napisał: Kolacja oczywiście Full wypas. Nie będę wymieniał wszystkich potraw i napojów, bo może ktoś jest głodny, po co dodatkowo drażnić. Puść zdjęcia! Cieszę się, że się podoba! Jak dadzą Ci trochę czasu, to napisz co testowałeś i trochę wrażeń. Pozdrowienia dla całej ekipy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2018 @marionen Czekam na właściwą relację Bardzo cieszę się, że w Hotelik się i jedzonko podobało. Paweł, to super Facet i jego zainteresowania podobają się i mi bardzo Ciekawe, czy tu zaglądnie, bo na forum bywa raczej rzadko. Chłopaki z informacji jakie dostałem od @JC są w trakcie powrotu do Polski właśnie. No a Iwonka z Jackiem jeszcze nie... i dostałem od nich takie oto zdjęcia Zdjęcie numer 1: I numer 2 No i leżąc w tym łóżku z kulasem niewładnym... Serce wyrywa tam... 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi