janek57 Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 Dnia 18.08.2018 o 12:25, bolec napisał: Marboru i Pauli szczerze gratuluję szybkiego powrotu do zdrowia będącego jak czytałem efektem dużej determinacji w osiągnięciu poprzedniej sprawności. Przepraszam , że w tym wątku ale nawiązując do powyższego Darek wierzę, że z Twoim pozytywnym podejściem będzie na pewno dobrze ! Mnie niestety też czeka niedługo wizyta w całorocznym "ośrodku narciarskim" i sam nie wiem czy i jak szybko będę mógł wrócić na stok. Jeśli nie będziemy mogli (przynajmniej na początku) się forsować to zawsze możemy objeżdżać razem w kółko trasę z Małego Skrzycznego albo pojeździć sobie na kanapach w pięknych okolicznościach przyrody Pozdrawiam Rzadko zaglądam ,ale twój post i ,,Górala'' mnie przeraziły. Kto mnie Krzysiu przynajmniej raz w sezonie podwiezie na Pilsko? Dużo zdrowia i powrotu na stok! Mnie ,,starymu zaś się'' udało bo Pani prof.dr aleregolog ustawiła mi odpowiednie lekarstwa na astmę i od kwietnia choroba jest bezobjawowa. Lekarstwa (sterydy wziewne ,dokładnie alv...o ) do końca życia plus steryd do nosa w aerozolu na przewlekłe zapalenie zatok ,plus lekarstwo na arytmię i żyję normalnie tzn. aktywnie na miarę 61 lat na karku. Nerki , z którymi miałem problemy dwa lata temu wyleczone całkowicie. Rowerek ,basen, grzybobranie (czekam na deszcze i jesień). Wszystko w małych i umiarkowanych dawkach. W planach narciarskich :4 razy Skolnity: 2 razy Czantoria; 2razy SMR i 6 dni Livigno. Wszystkim życzę końskiego zdrowia i Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, janek57 napisał: Rzadko zaglądam ,ale twój post i ,,Górala'' mnie przeraziły. Kto mnie Krzysiu przynajmniej raz w sezonie podwiezie na Pilsko? Dużo zdrowia i powrotu na stok! Mnie ,,starymu zaś się'' udało bo Pani prof.dr aleregolog ustawiła mi odpowiednie lekarstwa na astmę i od kwietnia choroba jest bezobjawowa. Lekarstwa (sterydy wziewne ,dokładnie alv...o ) do końca życia plus steryd do nosa w aerozolu na przewlekłe zapalenie zatok ,plus lekarstwo na arytmię i żyję normalnie tzn. aktywnie na miarę 61 lat na karku. Nerki , z którymi miałem problemy dwa lata temu wyleczone całkowicie. Rowerek ,basen, grzybobranie (czekam na deszcze i jesień). Wszystko w małych i umiarkowanych dawkach. W planach narciarskich :4 razy Skolnity: 2 razy Czantoria; 2razy SMR i 6 dni Livigno. Wszystkim życzę końskiego zdrowia i Pozdrawiam. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle i uda się wyskoczyć nie raz na stok (w tym koniecznie wspólnie na Pilsko ) chociaż na początku zapewne jazda bardzo asekuracyjna. Zobaczymy ..... Tobie Janku jak również całemu forumowemu gronu tego co najważniejsze czyli duuuuużo zdrowia ! Pozdrawiam Edytowane 20 Sierpień 2018 przez bolec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 20 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2018 6 godzin temu, Sariensis napisał: @marionen który region byś polecił na październikowo/listopadowe pierwsze szusy? Mógłbym oczywiście jeździć w tym okresie na rowerze górskim, ale żona zdecydowanie woli mnie teraz na nartach, więc wybieram tą opcje, jako bardziej bezpieczną i przewidywalną (chyba na trasie nikt nie postawi za zakrętem bariery nie do ominięcia) formę aktywności fizycznej po rekonwalescencji ;). Wrzuć to pytanie do jakiegoś sensownego wątku, bo tu nie wypada mi w takim temacie pisać. Przy okazji szybkiego powrotu do sprawności i uprawiania wszelkich rodzajów sportów dla wszystkich po kontuzjach i chorobach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 20 godzin temu, Sariensis napisał: który region byś polecił na październikowo/listopadowe pierwsze szusy? też jestem ciekaw gdzie będą najlepsze warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Jeeb napisał: też jestem ciekaw gdzie będą najlepsze warunki w 2017 było nieźle w Ischgl na otwarciu sezonu, można wnioskować, że w tym sezonie również przygotują dobrze stoki, było na tyle dobrze, że w listopadzie można było zjechać na nartach do miasta, ale co ciekawe na Kasprowym również była masa śniegu, tyle, że oficjalnie było zamknięte, ale paru skitourowców zjeżdżało ;), warun był na początku listopada na Kasprowym zacny. Na zdjęciu Kasprowy z początku listopada 2017r. W tym roku moje pytanie jest następstwem dat otwarcia ośrodków, które wrzucił @JC , podziałały na wyobraźnię i zaczyna być tęskno za szusowankiem. Edytowane 21 Sierpień 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Chyba to jest wątek dla rekonwalescentów :D. Po usunięciu deformacji, która narastała przez ostatnie 20 lat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 5 godzin temu, WojtekM napisał: Chyba to jest wątek dla rekonwalescentów :D. Po usunięciu deformacji, która narastała przez ostatnie 20 lat: Co to za deformacja byla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Deformacja Haglunda. Mocno "rżnęła" mi już achillesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 1 godzinę temu, WojtekM napisał: Deformacja Haglunda. Mocno "rżnęła" mi już achillesa. Do zimy się zagoi Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 58 minut temu, WojtekM napisał: Deformacja Haglunda. Mocno "rżnęła" mi już achillesa. Popularna ostroga. Zycze szybkiego powrotu do sprawności, bo sezon narciarski „już za rogiem” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 4 minuty temu, marboru napisał: Do zimy się zagoi Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę! Dzięki. Na razie 2 tygodnie w szynie jak nic. Potem jakaś rehabilitacja. Nie pobiegam już w tym roku, ale na narty w grudniu jest szansa. 3 minuty temu, wojgoc napisał: Popularna ostroga. Zycze szybkiego powrotu do sprawności, bo sezon narciarski „już za rogiem” Dzięki, dzięki za życzenia powrotu do zdrowia. Ostroga - fakt, tylko nie piętowa, ale Haglunda (górna). Deformacje były już na tyle duże, że drażniły achillesa oraz jego kaletki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 18 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 (edytowane) @marboru sorry, że w twoim wątku ale Ochojec mimo nowoczesnej techniki ma kiepsko z netem. Przebili mi dzisiaj nieczynny pęczek Hisa co zawiadywał elektroniką w lewej komorze i śpięli mnie na krótko elektrod ą z nowym kardiowerterem. Czuję się znakomicie i wybrany nowy model zabójczo długich desek przed tygodniem, ultra lekkich zresztą zamówię pewnie po niedzieli u Rysia. Wszak Rysy w maju czekają. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców, wracam na stoki. Hey Edytowane 18 Październik 2018 przez Góral spod Skrzycznego 3 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 @Góral spod Skrzycznego świetne wieści!!!! Wszystkiego dobrego Darku! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 18 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 Dnia 14.10.2018 o 18:21, WojtekM napisał: Nie pobiegam już w tym roku, ale na narty w grudniu jest szansa. i słusznie bo bieganie zdrowiu szkodzi 4 godziny temu, Góral spod Skrzycznego napisał: @marboru sorry, że w twoim wątku ale Ochojec mimo nowoczesnej techniki ma kiepsko z netem. Przebili mi dzisiaj nieczynny pęczek Hisa co zawiadywał elektroniką w lewej komorze i śpięli mnie na krótko elektrod ą z nowym kardiowerterem. Czuję się znakomicie i wybrany nowy model zabójczo długich desek przed tygodniem, ultra lekkich zresztą zamówię pewnie po niedzieli u Rysia. Wszak Rysy w maju czekają. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców, wracam na stoki. Hey jesteś wielki! Chłopaki, zdrówka życzę i na narciochy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2018 4 hours ago, Góral spod Skrzycznego said: @marboru sorry, że w twoim wątku ale Ochojec mimo nowoczesnej techniki ma kiepsko z netem. Przebili mi dzisiaj nieczynny pęczek Hisa co zawiadywał elektroniką w lewej komorze i śpięli mnie na krótko elektrod ą z nowym kardiowerterem. Czuję się znakomicie i wybrany nowy model zabójczo długich desek przed tygodniem, ultra lekkich zresztą zamówię pewnie po niedzieli u Rysia. Wszak Rysy w maju czekają. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców, wracam na stoki. Hey Panie, czego Pan nie piszesz, że jesteś rzut kamieniem (no może dwoma) ode mnie Do kiedy Pan tam leżysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 9 godzin temu, mysiauek napisał: Panie, czego Pan nie piszesz, że jesteś rzut kamieniem (no może dwoma) ode mnie Do kiedy Pan tam leżysz? Mam nadzieję że do dziś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 14 godzin temu, Góral spod Skrzycznego napisał: @marboru sorry, że w twoim wątku ale Ochojec mimo nowoczesnej techniki ma kiepsko z netem. Przebili mi dzisiaj nieczynny pęczek Hisa co zawiadywał elektroniką w lewej komorze i śpięli mnie na krótko elektrod ą z nowym kardiowerterem. Czuję się znakomicie i wybrany nowy model zabójczo długich desek przed tygodniem, ultra lekkich zresztą zamówię pewnie po niedzieli u Rysia. Wszak Rysy w maju czekają. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców, wracam na stoki. Hey Cześć My tu piszemy o jakichś pierdołach a Ty widzę miałeś konkret. Niech Ci nowy pęczek przewodzi idealnie! Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 @Góral spod Skrzycznego na rowerze nie udało się spotkać na Skrzycznem, ale na nartach to już mam nadzieję, że się uda, tym bardziej że ciasto w schronisko coraz lepsze ;). Życzę dużo zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2018 6 godzin temu, Sariensis napisał: @Góral spod Skrzycznego na rowerze nie udało się spotkać na Skrzycznem, ale na nartach to już mam nadzieję, że się uda, tym bardziej że ciasto w schronisko coraz lepsze ;). Życzę dużo zdrowia. Od niedawna młodzi rządzą na górze Skrzyczne. Wszystko będzie coraz lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi