mifilim Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 Nie chwal sięWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 @mifilim pozdrów Syna! Rana pięknie mu się goi. Młody jest, to szybko wróci na rower i do formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 [mention=3783]mifilim[/mention] pozdrów Syna! Rana pięknie mu się goi. Młody jest, to szybko wróci na rower i do formy. Dzięki. Właśnie zdjeli mu gips. Teraz orteza i nadal kule ...Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 15 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2018 (edytowane) Zdrowia! Coś wiem o szpitalnym życiu, podwójne złamanie wspinaczkowe i wózek przejściowo, dacie radę! Edytowane 15 Kwiecień 2018 przez sstar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Od operacji minęło już 3 tygodnie i dwa dni - pora coś napisać Wczoraj ponownie byłem na rehabilitacji - zgięcie nogi w naprawianym stawie wzrosło od 90 stopni o jakieś 15. Wszystko się goi fajnie i dostałem do robienia kolejne trzy ćwiczenia na dużej piłce - pozycja leżąca i główna praca nad mięśniami, które niestety zanikły i mimo tego, że co dwie godziny regularnie wykonuję wszystkie zadane "wygibasy" mięśni nadal nie ma Wraca za to motoryka. Nogą coraz swobodniej manewruję, przesuwam, przestawiam - coraz wygodniej i normalniej mi się śpi. Wraca pewność, ale niestety wraz z pewnością mam sytuacje, w których urażam się w nią i wówczas pojawia się punktowy ból. Spada mi czujność... i właśnie przed tym, by ona nie spadała wczoraj przestrzegł mnie rehabilitant. Ryzyko ponownego urazu i rozwalenie przeszczepu do 3-4 miesięcy jest duże. 2 tygodnie i 5 dni - tyle jeszcze nie mogę obciążać operowanej łąkotki. Chodzę o kulach coraz częściej - mogę niewielkie dystanse ale staram się to robić regularnie. Do tej pory udało mi się przejść w taki sposób 4 spacery od 300 do 500 metrów. Sporo mam z tego frajdy, bo pogoda piękna i wiosna rozkwita pełną gębą. Magnolia w moim ogrodzie: Także jeśli chodzi o aktywność fizyczną, góry itd. - w chwili obecnej tylko w wirtualnym świecie Sporo czasu dla zabicia nudy spędzam grając w dodatki do Wiedźmina 3. Kulas jest w tej chwili obklejony taśmami. Czemu ma to oklejenie służyć - głównie rozejściu się pozostałości obrzęku i opuchlizny. Trochę ma wspomagać i trzymać boki kolana. Co dalej? Do momentu wygojenia łąkotki spokój, cierpliwość, brak obciążeń nogi i forsowania się... ...czyli luz. Co jest dla mnie najtrudniejsze? To właśnie to, że nie mogę podjąć intensywnych i mocnych treningów Co dalej? Pogoda za oknem. Jak ja bym pojeździł na rowerze, popływał na kajaku, może jeszcze wyskoczył na Kasprowy...a może zwyczajnie poszedł na długą wędrówkę w Góry. A tak? Uziemienie totalne ehhh jakże mi szkoda tego czasu. Miało przecież padać Pozdrawiam serdecznie marboru 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Cześć Spoko jeszcze pójdziesz na niejedną wędrówkę. Ja wczoraj miałem operację i dzisiaj pierwsze kroki i ćwiczenia robię. Jutro do domu, za 10 dni na zdjęcie szwów i na rower. Pozdrowienia Damy radę 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 14 minut temu, Mitek napisał: Ja wczoraj miałem operację i dzisiaj pierwsze kroki i ćwiczenia robię. Jutro do domu, za 10 dni na zdjęcie szwów i na rower. Damy radę @Mitek jak rozumiem "łatasz stare tematy"? Tych tematów miałeś sporo w ostatnim czasie Oby było z górki i do przodu! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i mało bólu. Mam nadzieję, że zabieg, który przeszedłeś pozwoli Ci na większy zakres jazdy na nartach i w innych aktywnościach Trzeba się cieszyć tym co można i czego się chce. Większość spraw tkwi w głowie A akurat w naszych głowach jest dobrze poukładane Zdrówka jeszcze raz! Powodzenia w dochodzeniu do siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 27 minut temu, marboru napisał: Jak ja bym pojeździł na rowerze, popływał na kajaku, może jeszcze wyskoczył na Kasprowy... Cierpliwości, rower i Kasprowy nie uciekną... Na ten drugi może się wybiorę, a jak to zrobię, pojeżdżę trochę za Ciebie. A jak tam Paula? Zdrowia dla Was obojgu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 7 minut temu, johnny_narciarz napisał: A jak tam Paula? Zdrowia dla Was obojgu! Paula jest Strongwomenem Wczoraj też się rehabilitowała i fachowiec powiedział, że super wszystko. Ja siedzę w domu a Ona chodzi regularnie na basen - to jej wyraźnie pomaga Na rower ma zakaz wchodzenia - zrost w obojczyku zbyt kruchy jeszcze. Zdrówka dla Izy! Trzymamy kciuki, że wszystko będzie ok. Pamiętaj, że w razie czego - służymy swoją pomocą @johnny_narciarz ciśnij tam za nas na maksa Za mnie, za Paulę i za Izę! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 Mariusz te trzy tygodnie szybko Ci zlecą a wtedy tempo i zakres rehabilitacji nabierze całkiem innego znaczenia.U mnie jutro miną cztery miesiące od rekonstrukcji ACL, od trzech tygodni zamieniłem rower stacjonarny na ten normalny i czas leci mi jeszcze szybciej, dodatkowo mam niezle obciążenie,a młody nie nudzi się w domu.Najbardziej będziesz musiał uważać między 3-4 miesiącem, wydaje się wtedy ze jest już dobrze, wiec zapominamy się i każde zbyt duże przeciążenie kolana - trzeba później odcierpieć.Na odbudowę mięśni przyjdzie jeszcze czas, przed tobą całe lato a wtedy - rower, rower i ciśniesz maxa.Pozdrawiam Paweł 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 (edytowane) Cześć Najbardziej zależy mi na kajakach. Narty są na drugim miejscu razem z rowerem. No i chciałbym jeszcze pograć w piłkę. Pozdrowienia Edytowane 20 Kwiecień 2018 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 (edytowane) U mnie dziś mija 6-ty tydzień od operacji - od tygodnia kuśtykam bez ortezy , ale Achilles jeszcze " ciągnie " mnie z tyłu - od 3 dni jeżdżę na rowerze stacjonarnym - a dziś pierwsze 20 km w lesie na normalnym... Edytowane 20 Kwiecień 2018 przez JurekByd 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2018 3 godziny temu, marboru napisał: Paula jest Strongwomenem Wczoraj też się rehabilitowała i fachowiec powiedział, że super wszystko. Ja siedzę w domu a Ona chodzi regularnie na basen - to jej wyraźnie pomaga Na rower ma zakaz wchodzenia - zrost w obojczyku zbyt kruchy jeszcze. Zdrówka dla Izy! Trzymamy kciuki, że wszystko będzie ok. Pamiętaj, że w razie czego - służymy swoją pomocą @johnny_narciarz ciśnij tam za nas na maksa Za mnie, za Paulę i za Izę! Super! Cieszę się, że szybko wraca do zdrowia! Iza na razie ma same badania, ale już początkiem maja szpital i operacja... Wczoraj Dentysta i dziś jeszcze trochę cierpi... Ale chyba wszystko zmierza ku dobremu, więc jestem pozytywnie nastawiony. Dzięki Mariusz i jeszcze raz zdrowia! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 21 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 @marboru - powolutku, pomalutku dojdziesz do pełnej sprawności - bo kto jak nie Ty. A tymczasem poproszę w imieniu forum o cotygodniowe zdjęcie „trawnika” 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2018 (edytowane) Panowie, pamiętajcie o bliznach - trzeba je obszczypywać i odpowiednio się nimi zajmować, bynajmniej nie po to by nie było śladu po zabiegu, ale czasem taka blizna lubi wciągnąć nerw itp. i jest z tego duży problem. Jak macie mądrych rehabilitantów to pewnie się już tym zajęli a jak jeszcze nie to warto o tym pamiętać. Zdrowia oraz szybkiego powrotu do nart Życzę. Edytowane 21 Kwiecień 2018 przez moruniek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 Dnia 20.04.2018 o 11:42, marboru napisał: @Mitek jak rozumiem "łatasz stare tematy"? Tych tematów miałeś sporo w ostatnim czasie Oby było z górki i do przodu! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i mało bólu. Mam nadzieję, że zabieg, który przeszedłeś pozwoli Ci na większy zakres jazdy na nartach i w innych aktywnościach Trzeba się cieszyć tym co można i czego się chce. Większość spraw tkwi w głowie A akurat w naszych głowach jest dobrze poukładane Zdrówka jeszcze raz! Powodzenia w dochodzeniu do siebie. Cześć O d paru dni jestem posiadaczem poniższego sprzętu: Podobnie jak powinno być w wypadku nart wyboru sprzętu i jego parametrów dokonywał specjalista po uzyskaniu ode mnie informacji do czego ma być używany. Sprzęt jest gotowy do użytku więc mogę już praktycznie chodzić bez kul ale jest to niebezpieczne. W ogóle na początku na parę rzeczy trzeba uważać. Jak ktoś potrzebuje jakieś szczegóły dotyczące kwestii biodrowych to służę wiedzą z najlepszego chyba w Polsce źródła. Pozdrowienia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 8 minut temu, Mitek napisał: Cześć O d paru dni jestem posiadaczem poniższego sprzętu: Podobnie jak powinno być w wypadku nart wyboru sprzętu i jego parametrów dokonywał specjalista po uzyskaniu ode mnie informacji do czego ma być używany. Sprzęt jest gotowy do użytku więc mogę już praktycznie chodzić bez kul ale jest to niebezpieczne. W ogóle na początku na parę rzeczy trzeba uważać. Jak ktoś potrzebuje jakieś szczegóły dotyczące kwestii biodrowych to służę wiedzą z najlepszego chyba w Polsce źródła. Pozdrowienia Nie wiem gdzie Mitek wymieniłeś Swoje biodro, ale paru moich kolegów narciarzy (trenerzy) załatwiali operacje bioder w Polanicy Zdroju. Byli zadowoleni i śmigają już po stokach. Szybkiego i bezbolesnego powrotu do zdrowia i sportu życzę Tobie i mam nadzieję, że w końcu spotkamy się gdzieś na stoku z nartami, a nie na Snow Expo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 (edytowane) Cześć Miejsce niewiele mówi - ważny jest operator. To szpital niepubliczny w związku z tym może praktycznie zakontraktować lekarza jakiego chce (zdoła!) i zabiegi jakie chce. Ważne jest kto to robi i jakimi technikami ( w wypadku biodra klucz to dojście z przodu). W tej chwili najlepsi maja szeroką gamę placówek w których operują w całym kraju więc jest dostępność i wybór. Pozdrowienia Edytowane 23 Kwiecień 2018 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 50 minut temu, Mitek napisał: Cześć Miejsce niewiele mówi - ważny jest operator. To szpital niepubliczny w związku z tym może praktycznie zakontraktować lekarza jakiego chce (zdoła!) i zabiegi jakie chce. Ważne jest kto to robi i jakimi technikami ( w wypadku biodra klucz to dojście z przodu). W tej chwili najlepsi maja szeroką gamę placówek w których operują w całym kraju więc jest dostępność i wybór. Pozdrowienia Generalnie w temacie mam mgliste pojęcie. Nigdy nie leżałem w szpitalu, a zaglądam tam tylko odwiedzając przyjaciół i rodzinę. Ale w razie czego wiem gdzie pytać o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Mitek napisał: Od paru dni jestem posiadaczem poniższego sprzętu... @Mitek współczuję bólu, który musiałeś znosić Przy kolanie boli...ale przy biodrze pewnie bez morfiny się nie obyło? Moja i Pauli koleżanka jakieś 8 miesięcy temu robiła biodro - również w Warszawie. Nie wiem dokładnie gdzie ale już śmiga jak młoda sarna Zdrowia i jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia! Pozdrawiam serdecznie. PS. @marionen Mario i obyś nigdy nie musiał leżeć w szpitalu Edytowane 23 Kwiecień 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 (edytowane) 13 minut temu, marboru napisał: PS. @marionen Mario i obyś nigdy nie musiał leżeć w szpitalu Też mam taką nadzieję, wolę wylądować (w odpowiednim czasie) w dębowej jesionce niż szpitalu. A wszystkim po kontuzjach, operacjach i chorobach życzę powrotu do zdrowia i sportu (bo to ponoć samo zdrowie, nie dotyczy oczywiście zawodowych sportowców niestety) PS A tak nawiasem mówiąc jestem teraz w Gliwicach pod wielkim szpitalem i tak do 15.00 mi tu chyba zejdzie, bo kolejki mega. Jeszcze takich tutaj nie widziałem. Edytowane 23 Kwiecień 2018 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 3 minuty temu, marionen napisał: A wszystkim po kontuzjach, operacjach i chorobach życzę powrotu do zdrowia i sportu (bo to ponoć samo zdrowie, nie dotyczy oczywiście zawodowych sportowców niestety) Ja też dołączam się do życzeń i owocnej rehabilitacji. Na podstawie własnych doświadczeń zaręczam, że nawet z najbardziej "czarnej d.." da się wrócić do ukochanych nart. Pozdrawiam mirekn 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Kwiecień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 11 minut temu, marionen napisał: PS. A tak nawiasem mówiąc jestem teraz w Gliwicach pod wielkim szpitalem i tak do 15.00 mi tu chyba zejdzie, bo kolejki mega. Jeszcze takich tutaj nie widziałem. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok? Właśnie przeczytałem, że jakieś miałeś przygody w Szwajcarii ostatnio... Oby nie związane ze zdrowiem i kontuzjami. Pozdro serdeczne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 Mitek jeśli można wiedzieć to z jakiej firmy i z jakiego materiału masz to endo ? Ze zdjęcia wynika, że to chyba krótki trzpień. Mnie to też czeka, ale na razie się bronię jak tylko mogę . Ile ci obiecali, że to wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2018 2 minuty temu, marboru napisał: Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok? Właśnie przeczytałem, że jakieś miałeś przygody w Szwajcarii ostatnio... Oby nie związane ze zdrowiem i kontuzjami. Pozdro serdeczne! Wszystko ok, problemy miałem tylko z przemęczenia i odwodnienia. Może relacja @MarioJ natchnie mnie do naskrobania paru zdań. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi