Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Wiadomość oficjalna sprzed chwili, przeplata na sezon 2018/2019 obowiązuje od jutra w SON, COS i BSA, karnet za 49,00 zł rownież, czekamy na super ofertę na dopłatę do ośrodków Słowackich, na pewno wielu narciarzy przy dobrej ofercie zrezygnuje z wyjazdów alpejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcayz Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Jeśli by takich Szczyrków / Pilsków było u nas z 5, od Szrenicy po Gorce/Pieniny i do tego jeszcze ze dwie Białki w Bieszczadach oraz przynajmniej minimalnie rozbudowany i zmodernizowany Kasprowy, to może, moooże faktycznie zauważalnie mniej ludzi by się wybierało w Alpy. Ale póki co jest jak jest i aż tak bym daleko nie wróżył. No ale wiadomość świetna tak, czy tak; tylko pytanie o źródło - na FB SON nic nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 O wspólnym karnecie na FB jako pierwsze napisało BSA, potem Solisko Arena i Miasto Szczyrk. Info jest pewne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 7 minut temu, Rumcayz napisał: Jeśli by takich Szczyrków / Pilsków było u nas z 5, od Szrenicy po Gorce/Pieniny i do tego jeszcze ze dwie Białki w Bieszczadach oraz przynajmniej minimalnie rozbudowany i zmodernizowany Kasprowy, to może, moooże faktycznie zauważalnie mniej ludzi by się wybierało w Alpy. Ale póki co jest jak jest i aż tak bym daleko nie wróżył. No ale wiadomość świetna tak, czy tak; tylko pytanie o źródło - na FB SON nic nie widzę. Mamy blisko rownież ośrodki slowackie i pod tym katem jest już ciekawie, na Chopoku i Łomnicy warunki sa i wcześnie i długo, wiec przy dobrej ofercie TMR, już można sie zastanawiać co wybrać na starcie i finiszu sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 4 minuty temu, Sariensis napisał: Mamy blisko rownież ośrodki slowackie i pod tym katem jest już ciekawie, na Chopoku i Łomnicy warunki sa i wcześnie i długo, wiec przy dobrej ofercie TMR, już można sie zastanawiać co wybrać na starcie i finiszu sezonu. Co do Słowackiej sezonówki nie mam wątpliwości i z całą pewnością kupię po raz kolejny. Szczyrk teraz dokupiłem, i wtopa 50E i tyle, więc odpuszczam, na ten sezon na pewno aż sytuacja się unormuje od a do z. Wolę na wieczorną jazdę jechać do Wisły kilka razy. Na pewno ci którzy jeżdżą w Alpy, nie zrezygnują dla Szczyrku, bądźmy poważni Szczyrk w sumie nic na jakimś wysokim poziomie nie zaprezenował, może! za infrastrukurą i... potencjałem jaki jeszcze trzeba doszlifować. Póki co było w miarę ok, w mojej ocenie na "trójkę" ale bez rewelacji. To moja ocena, więc proszę, darujcie sobie wasze osobiste opinie, może i dla niektórych było do bani a dla innych super. Tak czy inaczej, sezonówka na cały Szczyrk to ryzyko ale w dobrej cenie (powiedzmy ok 165E). Sezonówka na Słowację to pewniak dla mnie w minimalnie wyższej cenie (200E). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 2 godziny temu, Sariensis napisał: Wiadomość oficjalna sprzed chwili, przeplata na sezon 2018/2019 obowiązuje od jutra w SON, COS i BSA, karnet za 49,00 zł rownież, czekamy na super ofertę na dopłatę do ośrodków Słowackich, na pewno wielu narciarzy przy dobrej ofercie zrezygnuje z wyjazdów alpejskich. Na Słowację było to 50E w przedpłacie, słuchy mnie doszły że ma być 80? nie potwierdzone. Ale mam nadzieję że zostanie cena 200E za sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 7 minut temu, ARossi88 napisał: Na Słowację było to 50E w przedpłacie, słuchy mnie doszły że ma być 80? nie potwierdzone. Ale mam nadzieję że zostanie cena 200E za sezon. Kupując sezonowej na Szczyrk, możesz dokupić Słowację w promocyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 40 minut temu, Sariensis napisał: Kupując sezonowej na Szczyrk, możesz dokupić Słowację w promocyjnej cenie. Tak a jakiej? Kupując Słowację za 200 Szczyrk mogę dokupić za 50, nie wierzę że kupując taniej Szczyrk zaoferują za 50 Słowację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 17 minut temu, ARossi88 napisał: Tak a jakiej? Kupując Słowację za 200 Szczyrk mogę dokupić za 50, nie wierzę że kupując taniej Szczyrk zaoferują za 50 Słowację 780,00 zł tyle wynosi dopłata na Słowackie ośrodki, propozycje otrzymasz od 1wrzesnia 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 15 minut temu, ARossi88 napisał: Tak a jakiej? Kupując Słowację za 200 Szczyrk mogę dokupić za 50, nie wierzę że kupując taniej Szczyrk zaoferują za 50 Słowację 1.Z tego co łapie 200 teraz na Szczyrk + 780 od 01.09 dopłaty jest do TMR i czy w tym jest Szczyrk? 2.Z innej strony jestem teraz w Mikulaszu i na reklamach jest tak 69€ od 19.03 do końca sezonu + dopłaty we wrześniu ??? ,a ile potem do Szczyrku toteż nie wiadomo. To chyba 1 wariant jest korzystniejszy dla posiadaczy sezonówek.,o ile dobrze łapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 (edytowane) 8 minut temu, Sariensis napisał: 780,00 zł tyle wynosi dopłata na Słowackie ośrodki, propozycje otrzymasz od 1wrzesnia 2018. Czyli 200+780 Dobrze ,ale czy w tym będzie Szczyrk? Chyba coś za mało? Edytowane 12 Marzec 2018 przez toppaner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 1 minutę temu, toppaner napisał: Dobrze ,ale czy w tym będzie Szczyrk? Szczyrk 200+499=699,00 za nadchodzący powrót zimy i cały przyszły sezon, jeśli skorzystasz z tej promocji to możesz za 780,00 zł rozszerzyć sezonowe na Lomnice i Chopok, czyli Szczyrk+Słowacją za 1479,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Dzięki to troszku poszaleli.. Było tak 50€+150 i + 50 do Szczyrku ,ale to już było. Zobaczymy jaki wariant zrobią z z"wersją w €. Nie wiem czemu mi się to podkreśla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 17 minut temu, Sariensis napisał: Szczyrk 200+499=699,00 za nadchodzący powrót zimy i cały przyszły sezon, jeśli skorzystasz z tej promocji to możesz za 780,00 zł rozszerzyć sezonowe na Lomnice i Chopok, czyli Szczyrk+Słowacją za 1479,00 zł No to tak to drooogo w .... Płacąc w euro na słowackiej stronie za Słowację z dokupieniem Szczyrku wyszło mnie to jakoś... 1100zł chyba. Aaa czyli jednak, podnieśli cenę przedpłaty ciekawe czy dopłata będzie wynosić 130 czy 150 ojro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Cześć Ponieważ jestem aktualnym posiadaczem "sprytnej" na Słowację i Szczyrk to podzielę się swoimi spostrzeżeniami po dzisiejszej korespondencji mailowej ze słowakami oraz doświadczeniami a nie gdybaniem co będzie. Na miejscu w infolinii w Szczyrku nikt nic nie wie Ja jestem zainteresowany Słowacją + Szczyrk : 1. Oferta "polskiego" gopassa to : 200pln + 499 pln + 780pln = 1479 2. Oferta z zeszłego roku to 50 EUR przedpłaty na Słowację + 150 EUR dopłaty do Słowacji +50 EUR dopłaty do Szczyrku = 250 EUR - 3. Info z dzisiaj (mam nadzieję , że to ściema) : dovolíme si Vás informovať, že predplatné za „Šikovnú sezónku“ bude možné uhradiť od 19.04.2018 do 30.04.2018 na základe zakúpenia predplatného za „Šikovnú sezónku“ máte možnosť využiť lyžovanie v strediskách Jasná a Vysoké Tatry od 19.03.2018 do 30.04.2018, pričom dátum ukončenia môže byť posunutý v závislosti od snehových podmienok na lyžiarskych zjazdovkách. Predplatné je pre všetky vekové kategórie 69€. Doplatok zrealizovaný v termíne od 01.09.2018 do 30.09.2018 na strediská Jasná a Vysoké Tatry bude pre dospelú osobu v sume 150€ a doplatok uhradený od 01.10.2018 do 31.10.2018 pre dospelú osobu v sume 180€. príplatok na ďalšie stredisko bude v sume 100€. Reasumując : w sumie 319 EUR vs 250 EUR w poprzednim sezonie Proponuję poczekać spokojnie do 19.03 kiedy pokażą oficjalne ceny na słowackiej stronie 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Dzięki że trzymasz rękę na pulsie. Ja myślę też trzeba czekać ,choć znając TMR i ich "zapobiegliwość" to propozycja w € nie będzie się wiele różnić-po żyjemy zobaczymy. Mają mnie skurczybyki w garści-nararty to niestety narkotyk a oni niezły towar oferują-skubańcy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 A chłopka bez Scyrku można kupić za 980? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 24 minuty temu, bolec napisał: Cześć Ponieważ jestem aktualnym posiadaczem "sprytnej" na Słowację i Szczyrk to podzielę się swoimi spostrzeżeniami po dzisiejszej korespondencji mailowej ze słowakami oraz doświadczeniami a nie gdybaniem co będzie. Na miejscu w infolinii w Szczyrku nikt nic nie wie Ja jestem zainteresowany Słowacją + Szczyrk : 1. Oferta "polskiego" gopassa to : 200pln + 499 pln + 780pln = 1479 2. Oferta z zeszłego roku to 50 EUR przedpłaty na Słowację + 150 EUR dopłaty do Słowacji +50 EUR dopłaty do Szczyrku = 250 EUR - 3. Info z dzisiaj (mam nadzieję , że to ściema) : dovolíme si Vás informovať, že predplatné za „Šikovnú sezónku“ bude možné uhradiť od 19.04.2018 do 30.04.2018 na základe zakúpenia predplatného za „Šikovnú sezónku“ máte možnosť využiť lyžovanie v strediskách Jasná a Vysoké Tatry od 19.03.2018 do 30.04.2018, pričom dátum ukončenia môže byť posunutý v závislosti od snehových podmienok na lyžiarskych zjazdovkách. Predplatné je pre všetky vekové kategórie 69€. Doplatok zrealizovaný v termíne od 01.09.2018 do 30.09.2018 na strediská Jasná a Vysoké Tatry bude pre dospelú osobu v sume 150€ a doplatok uhradený od 01.10.2018 do 31.10.2018 pre dospelú osobu v sume 180€. príplatok na ďalšie stredisko bude v sume 100€. Reasumując : w sumie 319 EUR vs 250 EUR w poprzednim sezonie Proponuję poczekać spokojnie do 19.03 kiedy pokażą oficjalne ceny na słowackiej stronie Czyli rozumiem to tak... Słowacja za 219€ ? Słowacja i Szczyrk 319€ ? O ile tak to ma wyglądać to co do Słowacji poniekąd zrozumiałe, w przyszłym sezonie kolejna nowa gondola Ale za Szczyrk nie dopłaciłbym ponad 400zł, nie na chwilę obecną. Zostaje poczekać do ogłoszenia cennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 3 minuty temu, przemo_narciarz napisał: A chłopka bez Scyrku można kupić za 980? Pewnie nie w Polsce, ale o ile dobrze na szybko liczę 219€ to prawie ta kwota którą podałeś w przeliczeniu, w rozłożeniu na sezon to chyba nie będzie tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Ja mam sezonowe na SK od stu lat w tym roku też kupię, ale 1400 za Scyrku ni dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 8 minut temu, przemo_narciarz napisał: Ja mam sezonowe na SK od stu lat w tym roku też kupię, ale 1400 za Scyrku ni dom 1479 to jest za SK i PL razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 6 minut temu, przemo_narciarz napisał: Ja mam sezonowe na SK od stu lat w tym roku też kupię, ale 1400 za Scyrku ni dom Ja od dziesiątej części stu lat i nawet jak będzie o te 20€ droższa też kupię. Szczyrku bym teraz nie dopłacił nawet znowu za te 50€ Swoją drogą, sam Szczyrk w sobie wydaje mi się... tani? 700zł to nie jest dużo za 3 ośrodki, coś nie wierzę w ten SMR znowu, ale to taka myśl moja tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 4 godziny temu, Sariensis napisał: ... na pewno wielu narciarzy przy dobrej ofercie zrezygnuje z wyjazdów alpejskich. na pewno ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 10 godzin temu, Sariensis napisał: Wiadomość oficjalna sprzed chwili, przeplata na sezon 2018/2019 obowiązuje od jutra w SON, COS i BSA, karnet za 49,00 zł rownież, czekamy na super ofertę na dopłatę do ośrodków Słowackich, na pewno wielu narciarzy przy dobrej ofercie zrezygnuje z wyjazdów alpejskich. Czy ja wiem ? Za niewiele większe pieniądze mamy na przykład sezonówkę na 3 świetne ośrodki w niedaleko położonym od polskiej granicy Lungau. 339 euro i śmigamy po pustych, super przygotowanych stokach z fajnymi opcjami pozatrasowymi z gwarantowanym śniegiem od końca października do końca kwietnia. 405 euro kosztuje kolejna ciekawa sezonówka Sunny Card - tu z kolei w bonusie mamy darmowe karnety dla dzieci- na lodowiec Maso Corto i 9 austriackich ośrodków, leżących blisko Polski - tu sezon wydłuża nam się od września do maja . Moim zdaniem warto dołożyć trochę i nie denerwować się kamieniami i kolejkami w Szczyrku , czy lodem i mgłą na Chopoku.... 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 @JurekByd gdzie można zamówić sezonówkę na Lungau? Szperam po necie i nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi