sstar Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 11 godzin temu, Piotr_67 napisał: Się mi wątek reaktywuje. Jak matrix Dzięki chłopaki za podtrzymanie. Piękna jest ta Cortina. Pozdrawiam Gratis. Fajną muzę zapodales do filmiku. Kto to? A w temacie Cortiny never ending story... Klasyczny przejazd między skałami ew. z lewej po puchu w górnej części. Karwingowa młodzież ruszyła koło południa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Lski to starsza młodzież, narty dla niej przeznaczone, narzekał i zazdroscil, ze na tradycyjne nie mógł zamienić;-) A taki szyk zadali lokalesi z rana. W Zakopcu się odkul za Helmissimo. Brawo! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 (edytowane) Ostatni secik? Ktoś wie czy trasa letnia 407 (mapka poprzednio) to czarna 35? Edytowane 25 Marzec 2018 przez sstar 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 8 godzin temu, sstar napisał: Gratis. Fajną muzę zapodales do filmiku. Kto to? Piosenka z filmu "PS. I love you" w wykonaniu Ryan-a Star tytuł "Last Train Home". Jak patrzę na twoje foty to żal mi ściska cztery litery, że mnie tam nie ma Pozdrawiam i życzę świetnej jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 (edytowane) Chyba mamy podobne fotki Tylko na mojej ludzi brak Pozdrawiam Edytowane 25 Marzec 2018 przez Piotr_67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Niedziela, kolejny piękny dzień w Cortinie. Temperatury trochę podskoczyły i na dolnych trasach trochę sie scukrowalo. Przyjęliśmy strategie uciekania do góry wraz z przebiegiem dnia. Bella Italia c.d. 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Cudnie. Masz fotki 35? Najlepiej z perspektywy, please. Ja zamglone mam wspomnienia. Poznani Szwedzi na początek, dzień wcześniej skitourowali. Potem kanapą na szczyt i dwie gleby (jedyne tego dnia nomen omen) we mgle, błędnik wariuje. Narty niepotrzebnie carvingowe jeszcze, więc ewakuacja przez 35, w stronę słońca, czytaj widoczności. Po dwóch godzinach zmiana nart. Wszak możliwości free nieograniczone. Np. na lewo od 35 lub też na lewo od trasy FIS między skałami. Ubezpieczenie obejmowało takową działalność;-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 15 godzin temu, Piotr_67 napisał: Chyba mamy podobne fotki Tylko na mojej ludzi brak Pozdrawiam To chyba 35 właśnie. Tego mi było trzeba. Bo tak się zastanawiam, że letni szlak tedy wiedzie chyba? A do której mojej (?) fotki pijesz? Ludzi brak bo pogodę miałeś zbyt dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 22 godziny temu, sstar napisał: A do tej to dokładnie to samo miejsce. Ale to jest 51. Z 35 chyba mam jakieś fotki ale w domu więc jak wstawię to znacznie później. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 18 minut temu, Piotr_67 napisał: A do tej to dokładnie to samo miejsce. Ale to jest 51. Z 35 chyba mam jakieś fotki ale w domu więc jak wstawię to znacznie później. Pozdrawiam Masz oczywiście rację. To 51 jest łącznikowa z Ra Valles do Rumerlo, a 35 to między skałami celebrycka. PS. Sorry za ew. duble, zdjęć mam jeszcze trochę, będę się pilnował, aby bez powtórzeń, chyba, że potrzeba wyższa, do dyskusji jak teraz. Zrozumcie, że w Cortinie się wychowałem. Wspinaczkowo rzecz jasna stąd taki flooding... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 32 minuty temu, sstar napisał: PS. Sorry za ew. duble, zdjęć mam jeszcze trochę, będę się pilnował, aby bez powtórzeń, chyba, że potrzeba wyższa, do dyskusji jak teraz. Zrozumcie, że w Cortinie się wychowałem. Nie przepraszaj tylko wstawiaj. Nawet duble. Ja kocham góry no i oczywiście ich fotki. Tego nigdy za wiele. Szczególnie z Cortiny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Teraz już bez powtórzeń, choć miejsca już znane i zgrane, ale co mi tam. Z rana, po śniegu, więc min pod butem? Kolejka oldskulowa, mimo to w górę! Przesiadka do kolejnej kolejki. Grubo. Zdarzają się carvery, Mikołaj kobiecie wybaczy. Kolega zdaje się być zamyślony... No ale udało się, pierwsze czarne koty za płoty... Znaczy trasa 51. I już jest lepiej, widniej znaczy. Dalej ordynarny product placement. Widzieliście te czarne dynastary na poprzednich setach skitourowe? Mniam! PS. Cdn... o Kronplatzu przecież pisał nie będę;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Dziś ostatni dzień jazdy w Cortinie. Wróciliśmy na Falorie i Monte Cristallo. Ludzi jakaś zupełna garstka, na Cristallo byliśmy całkiem sami. Trasy twarde. Pogoda do 13:30 piękna, potem sie trochę zachmurzyło, co nas nie powstrzymało przed jazda do ostatniego wagonika. Suma sumarum - Cortina nam sie super podobała. Pogoda siadła, śnieg świetny, ludzi brak. Patent z lotem do Wenecji i albo podróż Flixbusem, Cortina Expressem albo rent a car’em tez dobry. Ciekawy jestem nowości infraatruktralnych przed MS za 3 lata. W tym roku skrócili sezon do bodaj 3 kwietnia, bo podobno maja duża pracy przy wyciągach. My jeszcze mamy przed sobą miły wieczór w Cortinie i jutro powrot do KRK. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 @Cosworth240 - dzieki za fajna relacje, piękne zdjęcia. Pewnie za 3 lata będzie tam nowa infrastruktura i nowe ceny. Bezpiecznego powrotu do szarej krakowskiej rzeczywistości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 26 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 A tu jeszcze najlepsze zdjęcie z Cortina d'Ampezzo Jest na nim wszystko co trzeba Oj już bym tam wrócił...... Pozdrawiam 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 Pachnie mi jakimś alkoholem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 (edytowane) 3 godziny temu, wojgoc napisał: @Cosworth240 - dzieki za fajna relacje, piękne zdjęcia. Pewnie za 3 lata będzie tam nowa infrastruktura i nowe ceny. Bezpiecznego powrotu do szarej krakowskiej rzeczywistości. Tanio to tutaj juz nie jest. Karnet 4dniowy na sama Cortinie poza sezonem (bo teraz o obwiązują tu juz ceny pozasezonowe) jest droższy niz np. W Obertauern w sezonie. Na stoku knajpy tez tanie nie sa w porównaniu do innych miejsc w Alpach. Co do szarej rzeczywistości krakowskiej, to nawet bym to zniósł gdyby nie to cholernie powietrze, jak w okręgu przemysłowym w Indiach albo Bangladeszu. Nic nie ujmując tym krajom. Tu jeszcze wieczorne zdjęcia z deptaka z Cortiny. Edytowane 26 Marzec 2018 przez Cosworth240 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 26 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2018 bajka @Cosworth240 - ani jednej chmurki na niebie, aż mi sie nastrój poprawił po tych zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 Chmurki powiadasz... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 To już prawie koniec. One odd out;-) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 Widzę na zdjęciach Dynasta Mythic chyba. Czy możesz napisać coś więcej o narcie? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 (edytowane) 26 minut temu, MarioJ napisał: Widzę na zdjęciach Dynasta Mythic chyba. Czy możesz napisać coś więcej o narcie? Jak się sprawuje? Nie mogę, bo nie moja. Ja mam zwykle Dynasta Masta;-) mogę podpytać właściciela, o coś konkretnego mam zapytać? Poprzedniego dnia skitourowali jak to Szwedzi. Edytowane 27 Marzec 2018 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 @sstar - faktycznie ciut większe zachmurzenie jak na fotkach @Cosworth240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Prawie koniec;-) metodycznie i do przodu. Jest i Mythic, fajne. Jest też mgła jak budyń u Kurtyki, czy dżem, lepka;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Z Tofan można ponoć zjechać, byłem latem, kojarzę przynajmniej jakieś możliwości, brak ściany w jakimś kierunku. Ale to ekstrema, więc wróćmy do naszych baranów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi