wojgoc Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 8 godzin temu, Piotr_67 napisał: Właśnie zięć mnie zmienił za kółkiem. Uf mam dość. Od Lienzu nap..... śnieg z deszczem. Dojeżdżamy do Wiednia. Pozdrawiam Jak przebiegła dalsza trasa? Bo chyba już dojechaliście do domu czy nadal w trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 17 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 Już na miejscu. 17.00 bo za Brnem był godzinny korek. Im bliżej Polski tym lepiej ale zimniej 😁 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 18 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2018 No i na zakończenie tradycyjnie nudny filmik Pozdrawiam PS: nie wiem jak z prawami autorskimi więc może nie działać z dźwiękiem na komorach (choć na mojej działa) 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2018 Wszystko pięknie działa Piotr, ślicznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 @Piotr_67 fajny filmik i jak szybko Gratuluję i już nie mogę się doczekać jak razem coś pokręcimy Pozdrowienia dla Waszej Rodzinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 Oby wszystkie filmy na forum były tak nudne jak Twój (Twoje). Dziękuję i pozdrawiam. PS Jedyne czego mi zabrakło to śmigu w Piotrowym wykonaniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 19 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, marboru napisał: ...... jak razem coś pokręcimy A ja mam "pomysła" na następny filmik z moim zięciem w roli głównej. Nie wiem czy zauważyliście, że tnie na snowboardzie ale na jednym z ujęć śmigał na nartach (specjalnie wiozłem mu sprzęt, bo chciał przypomnieć sobie z dzieciństwa). No i właśnie mam taki zamysł na filmik - "Dr Jekyli & Mr. Hyde" Tylko, że film nie trafi do "obiegu". Pozdrawiam Edytowane 19 Marzec 2018 przez Piotr_67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 No co powiedzieć - dotarliśmy wczoraj wieczorem. Samolot, rent a car i dojazd do Cortiny poszły bardzo sprawnie. Zdążyliśmy zjeść pyszna kolacje i polecieliśmy spać. Hotel Montana w samym sercu miasteczka. Niby dwie gwiazdki, ale bardzo zadbany no i pare kroków od gondolki Faoria. Dzisiaj jeździliśmy od rana tutaj i przejechaliśmy na Monte Cristallo. Na tle Austrii infrastruktura trochę bidna, ale trasy i klimat super. Do tego zero ludzi. Większość razy byliśmy po prostu samiutency. Z ciekawostek. Uwagę moja zwróciły narty carabinierow. Maja szatę graficzna zrobiona specjalnie dla nich. Zakładam, ze to narty od Nordica. Pogoda od rana piękna. Śnieg idealny. Po prostu bella Italia... 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 (edytowane) niech ta bella italia pozostanie do końca pobytu. Az miło popatrzeć na takie słoneczne klimaty - dzięki za fajne fotki i poproszę o kolejne. Edytowane 23 Marzec 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 (edytowane) Dnia 19.03.2018 o 07:30, Piotr_67 napisał: Nie wiem czy zauważyliście, że tnie na snowboardzie ale na jednym z ujęć śmigał na nartach (specjalnie wiozłem mu sprzęt, bo chciał przypomnieć sobie z dzieciństwa). Zdecydowanie lepiej sie Go ogląda na snowboardzie niż na nartach - tnie na desce, aż miło sie na to patrzy Bardzo fajny filmik, widać, ze dobrze sie tam bawiliście w rodzinnej atmosferze. Koncowka filmu kręcona na kijku - tylko pozazdrościć umiejętności takiej jazdy. Może kiedyś dojdę do takich umiejętności w śmiganiu na nartach... Edytowane 23 Marzec 2018 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Nie dość, że pogoda to jeszcze pustki na trasach. Lepiej nie mogłeś trafić. Czekam na relację z pozostałych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 (edytowane) 37 minut temu, Cosworth240 napisał: No co powiedzieć - dotarliśmy wczoraj wieczorem. Samolot, rent a car i dojazd do Cortiny poszły bardzo sprawnie. Zdążyliśmy zjeść pyszna kolacje i polecieliśmy spać. Hotel Montana w samym sercu miasteczka. Niby dwie gwiazdki, ale bardzo zadbany no i pare kroków od gondolki Faoria. Dzisiaj jeździliśmy od rana tutaj i przejechaliśmy na Monte Cristallo. Na tle Austrii infrastruktura trochę bidna, ale trasy i klimat super. Do tego zero ludzi. Większość razy byliśmy po prostu samiutency. Z ciekawostek. Uwagę moja zwróciły narty carabinierow. Maja szatę graficzna zrobiona specjalnie dla nich. Zakładam, ze to narty od Nordica. Pogoda od rana piękna. Śnieg idealny. Po prostu bella Italia... Zjechaliscie może tym zlebem z Cristallo? Forcella Staunies się to zowie, latem z buta przy aplauzie kolejkowiczow tam zadalismy;-) PS. Byliśmy na Tofanach (latem też zdeptane Mezzo i Rozes, powrót sentymentalny po 20 latach) dopiero co, z lski na fotce.. Edytowane 23 Marzec 2018 przez sstar 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Niestety wyciąg w żlebie z Cristallo był nieczynny, a nie byliśmy w nastroju freeride i włażenie do góry. Ten wyciąg tam w ogóle czasem działa? Śniegu jest opór wiec to nie powinno być problemem. Stoją same słupy i jest lina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 @Cosworth240 ależ pięknie Oby pogoda się utrzymała! Wspomnienia wracają... Dzięki!!! Czekam na fotki z kolejnych dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 1 godzinę temu, Cosworth240 napisał: Niestety wyciąg w żlebie z Cristallo był nieczynny, a nie byliśmy w nastroju freeride i włażenie do góry. Ten wyciąg tam w ogóle czasem działa? Śniegu jest opór wiec to nie powinno być problemem. Stoją same słupy i jest lina. Dzięki za info. Tak właśnie czytałem. Przeważnie ponoć nie chodzi. PS. Z rana w niedzielę lokalesi na Tofanę walili. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 26 minut temu, sstar napisał: Dzięki za info. Tak właśnie czytałem. Przeważnie ponoć nie chodzi. Spojrzałem jeszcze raz na mapę i ten wyciąg jest zaznaczony jako „progetto”. znalazlem dość świeża wiadomość, ze jak rozumiem lokalna gmina ma wyasygnować 9 mln EUR na nowy wyciąg w tym żlebie: https://m.ilgazzettino.it/nordest/articolo-3521462.html Na mapie zaznaczono tez jako „progetto” połączenie pomiędzy son dei prade do bai de dones, co w zasadzie pozwoliłoby na zjechanie bez ściągania nart, nie licząc jakiś gondolek pod drodze, od cortiny do langazuoi. W cortinie maja odbyć sie w 2021 MŚ w narciarstwie alpejskim, wiec zakładałbym, ze to moze oznaczać upgrade infrastruktury w okolicy i być moze realizacje powyższych projektów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Tak, kultowe jajka na Cristallo nie działają od lipca 2016, często się psuły i w końcu nie przeszły odbioru technicznego. Trzeba czekać na budowę nowego wyciągu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 Kolejna porcja z Tofan. Z rana lokalesi, my i ci Szwedzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 Raz na prawie (nie na Mezzo;-) samą górę kanapą. Potem zamknęli. Czarne w miarę lajtowe. Jak już w nią trafiłeś;-) Zjazd do bazy na nartach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 24 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 Się mi wątek reaktywuje. Jak matrix Dzięki chłopaki za podtrzymanie. Piękna jest ta Cortina. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 Nie wiem jak opisać dzisiejszy dzień. W sumie żadne słowa nie sa w stanie opisać wrażeń widokowych oraz tych związana z sama jazda. Po prostu absolutna bomba, petarda... No właśnie, żadne z tych slow nie jest w stanie podsumować tego dnia i oddać tego co czułem. Widoki momentami wydają sie nierealne. A trochę ośrodków i tras w życiu na świecie zjechałem. zaczelismy od wyprawy skibusem z centrum Cortiny do Passo Falzarego i stamtąd wyjechaliśmy na Langazoui. Tam widoki takie, ze był pełen opad kopary. Celem dnia było przebicie sie na koniec dnia przez cały ośrodek na Tofane. Po drodze zaliczyliśmy Cinque Torri i ostatnie 2,5 h to Tofana i okolice. Trochę w nogach tych kilometrów było a na koniec dnia zostały nam czarne 51, 33, 35, 37. Myślałem, ze mi nogi odpadną. Na szczęście po drodze zaliczyliśmy wybitne tortellini w jednej z knajpek. Niestety wyciągi zamknęli o 16:30 skandal 😀 Kolejny dzień pod hasłem Bella Italia: 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 W ramach rozchodzenia poszliśmy na spacer i trafiliśmy na lodowisko, gdzie dzieciaki trenowały jazdę figurowa i curling. Trochę zrobiło mi sie smutno jak zdałem sobie sprawę, ze ich rówieśnicy z dajmy na to takiego Zakopanego pewnie inaczej spędzają sobotni wieczór. No i jak my mamy zdobywac medale na olimpiadzie: 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 @Cosworth240 - masz farta z pogoda - aż sie chce tam być..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 14 minut temu, Cosworth240 napisał: Nie wiem jak opisać dzisiejszy dzień. W sumie żadne słowa nie sa w stanie opisać wrażeń widokowych oraz tych związana z sama jazda. Po prostu absolutna bomba, petarda... Może "narciarska masakra piłą mechaniczną"? @Cosworth240 to samo czułem w zeszłym roku...dlatego zaplanowałem w tym powtórkę, niestety nie doszedł wyjazd do skutku Dzięki bardzo za tą relację i te emocje. Dokładnie przypomniałeś mi wszystko Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 24 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2018 12 minut temu, marboru napisał: Może "narciarska masakra piłą mechaniczną"? @Cosworth240 to samo czułem w zeszłym roku...dlatego zaplanowałem w tym powtórkę, niestety nie doszedł wyjazd do skutku Dzięki bardzo za tą relację i te emocje. Dokładnie przypomniałeś mi wszystko Pozdrawiam serdecznie. To ja Wam dziękuje, bo to dzięki Waszym relacjom i opisom dałem Cortinie szanse i na pewno sie nie zawiodłem. Oczywiście pogoda i warunki sie do tego wybitnie dołożyły, co nie zmienia faktu, ze @marboru i @Piotr_67 Wielkie Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi