Piotr_67 Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 Witam. Czas się zbierać do wyjazdu. 02.00 startujemy w kierunku Tyrolu południowego. Miał być świetny wyjazd z przyjaciółmi nie tylko forumowymi w Dolomity, a wyszło jak wyszło. Paulina wracaj do zdrowia bo za rok ci nie odpuścimy W związku z tym, że Mariusz (marboru) "wypadł" wszystko jest na mojej głowie - logistyka, opracowanie trasy, wybór miejsc do jazdy, etc, etc..........no i relacja!!!! oj Mariusz nieładnie No i z tego powodu nie pozostało mi nic innego jak właśnie tak zatytułować ten wątek "Włoskimi śladami Boruty" Nocleg mamy w miejscowości Badia jakieś 300m od kanapy "Santa Croce". Gdzie będziemy jeździć? Sprawa zupełnie otwarta. Zależeć będzie od pogody, która zapowiada się w kratkę (to znów wina tegoż diabełka ) . Na pewno chcemy powtórzyć Cortinę. No cóż, czas znosić graty do samochodu. Pozdrawiam i do "usłyszenia" 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 @Piotr_67 niezłe jaja z tym tytułem Czekam na relację i trzymam kciuki byście jednak pogodę mieli piękną Szerokości i pozdrowienia dla całej Twojej rodzinki! PS. Za rok wpadniemy większym składem: @Góral spod Skrzycznego, @johnny_narciarz, @artix i może ktoś jeszcze 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 (edytowane) 10 minut temu, marboru napisał: Za rok wpadniemy większym składem: @Góral spod Skrzycznego, @johnny_narciarz, @artix i może ktoś jeszcze Mam taka nadzieję... Niestety, Izę czeka seria zastrzyków i chyba miałem nosa, żeby nigdzie nie jechać, choć serce ciągnie... @Piotr_67 , trzymam kciuki, żeby pogoda dopisała! Bawcie się dobrze! Niecierpliwie czekam na zdjęcia! Pozdrowionka. Edytowane 9 Marzec 2018 przez johnny_narciarz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 Maciek pozdrów serdecznie Izę i życz dużo zdrowia Co się odwlecze, to nie uciecze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 Coś jakiś pomór padł na dziewczyny w tym sezonie Pozdrowienia dla Izy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 2 minuty temu, marboru napisał: Maciek pozdrów serdecznie Izę i życz dużo zdrowia Co się odwlecze, to nie uciecze Dzięki Mariusz! Oczywiście, Dolomity nie uciekną. Mieliśmy jeszcze cichy plan, żeby zrobić sobie skromną 3-dniówkę w Alpach Wiedeńskich (zachęcał mnie znajomy), ale bez szans. Muszę zadowolić się pobliskimi górkami... Izabela ważniejsza. 3 minuty temu, Piotr_67 napisał: Coś jakiś pomór padł na dziewczyny w tym sezonie Pozdrowienia dla Izy. Chyba tak... Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 no jesli byscie trafili jeszcze w marcu w alta badia pogode w kratke to juz apogeum pecha. Tam jest slonce przeciez caly rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolec Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 1 godzinę temu, Piotr_67 napisał: Coś jakiś pomór padł na dziewczyny w tym sezonie No niestety....... moja żona zaliczyła właśnie spektakularną glebę i naderwała wiązadło .... chyba dla niej sezon zakończony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 26 minut temu, bolec napisał: No niestety....... moja żona zaliczyła właśnie spektakularną glebę i naderwała wiązadło .... chyba dla niej sezon zakończony Nie no... za dużo tego... Aż strach wyjść na narty! Pozdrów Żonę i życzymy szybkiego powrotu do pełni zdrowia! Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 No to dotarliśmy. Droga bez przygód. Zakwaterowanie przebiegło bezproblemowo - wiwat booking.com Widok z okna - śniegu jak widać dość. Na razie deszcz i mgła. Ale otworzyłem Zipfera więc jest dobrze Jutro pierwsze śmiaty Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2018 @Piotr_67 Oby jutro słoneczko wyszło Czekam na relacje. Dobrej zabawy i nie przesadź z tym piwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 [mention=2808]Piotr_67[/mention] niezłe jaja z tym tytułem [emoji3] Czekam na relację i trzymam kciuki byście jednak pogodę mieli piękną [emoji4] Szerokości i pozdrowienia dla całej Twojej rodzinki! PS. Za rok wpadniemy większym składem: [mention=5090]Góral spod Skrzycznego[/mention], [mention=2475]johnny_narciarz[/mention], [mention=4249]artix[/mention] i może ktoś jeszcze [emoji4] Jak to ktoś? [emoji16]Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 @mifilim Musimy koniecznie ustalić terminy ok września przy jakiejś dobrej kawce u mnie Czym nas więcej, tym będzie weselej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 11 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 (edytowane) Witam. Pierwszy dzień zaliczony. Zgodnie z prognozami pogodę mieliśmy dzisiaj mało włoską. Z rana nie źle, ale im dalej tym gorzej. Na wstępie "Śladami Boruty" Jazdę zaczęliśmy od "naszego" Santa Croce. Później przejazd na La Villa. Następnie przenosimy się na trasy Alta Badia. Tu udało się spotkać z mistrzem Niestety po tej stronie totalne załamanie pogody. Od strony La Villa było OK, ale od strony Arabby na którą chcieliśmy się przenieść totalne mleko i opad deszczu ze śniegiem. Po dwóch godzinach poddaliśmy się i przez Gran Risa wróciliśmy na La Villa. Tutaj przynajmniej widoczność była OK. O 14.30 wróciliśmy na Santa Croce i tu dotrwaliśmy 16.30. Mokrzy na wskroś wracamy na kwaterę. Mimo nie najlepszej aury pyski śmieją nam się od ucha do ucha. Warunki śniegowe rekompensują niedostatki pogody. Narciarsko było dziś cudnie choć pogoda w kratkę. Ekipa pozdrawia Edytowane 11 Marzec 2018 przez Piotr_67 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 @Piotr_67 najważniejsze, że uśmiechy na twarzach Dzięki za fotki i pozdrowienia dla całej ekipy, od ekipy Borutów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Można powiedzieć, że śladami wszystkich :-) Ujęcie Gran Risa praktycznie z tego samego miejsca - z początku lutego. Obowiązkowe foty pod srebrną Alta Badią też zaliczone, hehe. Życzę pogody, z siedmiu dni jeżdżenia mieliśmy słoneczne 5 i pół - więc wyczerpujecie powoli limit chmur. Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 @Piotr_67 żeby nie było, że nie jeździmy razem, to od nas dwa szusy z Dolomitów Paula w Cortinie Marboru z Cortiny Nie mogę się doczekać Waszej relacji z tego miejsca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2018 Dnia 10.03.2018 o 14:53, Piotr_67 napisał: Na razie deszcz i mgła. Ale otworzyłem Zipfera więc jest dobrze Jutro pierwsze śmiaty Pozdrawiam W Makro byłeś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 12 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 Dzisiaj znów przegraliśmy z pogodą Wieczorem po studiowaniu meteo podjęliśmy decyzję - Alpe di Siusi. Pobudka 6.00, szybka akcja i o 7.20 już w aucie. Niestety za Colfosco przed Passo Gardena droga zamknięta!!! Zeszła lawina i chłopaki kopią. Szybka narada i decyzja - najbliżej do Colfosco więc robimy Sella Rondę Pisał wiele nie będę bo większość zna. Powiem tylko, że od Gardeny, Colfosco i Corvary pogoda była OK. Ze strony południowej znów "mleko". O 14.00 zameldowaliśmy się znów w Colfosco. No i wreszcie wyszło słonko. Od razu zrobiło się przyjemnie. Colfosco jest niezawodne Przy okazji zjedliśmy fajne żarełko w knajpce przy stoku: Makaron z sosem grzybowym Klopsiki szpinakowe z sosem z gorgonzolą. Dzień mimo braku słoneczka znów udany. Śnieg jest rewelacyjny a w nocy dosypało w całym regionie "równo". Jutro ma być słońce!!!!! Pozdrawiamy. 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 41 minut temu, Piotr_67 napisał: Przy okazji zjedliśmy fajne żarełko w knajpce przy stoku: Makaron z sosem grzybowym Klopsiki szpinakowe z sosem z gorgonzolą. Brzuch Was nie boli z przejedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 @Piotr_67 słoneczko się przebija Jutro zaświeci Dzięki Piter za te kilka zdjęć... Jutro zamawiam foto sztruksik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 12 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2018 1 godzinę temu, marboru napisał: ......... Jutro zamawiam foto sztruksik ciekawe czy @marboru lubi chodzic w sztruksach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 Boruta @wojgoc, sztruksów nie ma ...ale lubi i spodnie i pod nartą @Piotr_67 ja po robocie, Ty po robocie...widziałem, że słonko było... Gdzie relacja? Gdzie moje zamówione zdjęcie? Czekamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 Dnia 12.03.2018 o 17:20, Piotr_67 napisał: Dzisiaj znów przegraliśmy z pogodą Trzeba było do Szczyrku jechać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 13 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2018 (edytowane) Witam. Po „głębokim” przestudiowaniu pogody padło dzisiaj na Kronplatz. I to był przysłowiowy strzał w dychę. Co do pogody dzisiaj o niebo lepiej. Dość dużo słońca szczególnie w drugiej połowie dnia. Ale najważniejsze – Kronplatz. Jestem nim zauroczony. Ośrodek świetny z nowoczesną infrastrukturą a co najważniejsze ze świetnymi trasami. |Dla każdego coś miłego. Od niebieskich szerokich jak lotnisko do czarnych ostrych i dających po kolanach do bólu z pucharową „Ertą” na czele. Ale do rzeczy. O 8.30 pod wyciągiem w Piccolino. Wyjazd na górę i od razu piękny zjazd trasą 41. Było tak zajefajnie, że od razu powtórka tylko wspomnianą Ertą -nr 40. Warunki cudne i widoczność poprawia się z minuty na minutę. Banany na „pyskach” coraz szersze. Przedostajemy się na Passo Furcia. Tu urzekła nas trasa 32 i 32R. No i w tym dniu wisienka na torcie – czerwona 33. Po tej trasie praktycznie jeździliśmy sami. Po pewnym czasie przenosimy się na „plac” główny. Z tym dzwonkiem . Tu zaliczyliśmy stronę „niebieską” - trasy 5, 6, 8, 9, 21, 22, 27, 28 itd. Na trasie 27 i 28 (Belvedere) pokręciliśmy trochę materiału video. Ta część jest świetna. Wygląda to jak narciarskie lotnisko. Niestety czas ucieka. Trzeba wracać. Nie udało się zaliczyć części zjazdowej w kierunku Percha i Brunico. Wracamy powoli do naszego Piccolino. Zaliczamy po drodze kapitalną knajpkę „La Miara” . Żarełko przednie. Na koniec zaliczamy czarną 45 (końcowy zjazd do Piccolino) . Niestety o 16.00 była już w stanie agonalnym więc była to tylko walka o „życie”. Reasumując jeden dzień na Kronplatz to trochę mało . Trzeba będzie powtórzyć. Może w przyszłym roku? Pozdrawiam PS: Mario zapomniałem o sztruksie . Postaram się jutro - 90% Cortina. Edytowane 13 Marzec 2018 przez Piotr_67 PS 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi