Tytus Atomicus Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 W Trójce (PR3) przed 15:00 są krótkie porady sprzętowe których udziela Henryk Sytner i zaproszeni 'eksperci' (najczęściej Tomasz Piątkowski, właściciel SkiTeam). Sluchać się tego nie da. Infantylne zapytania Sytnera (np. czy teraz wciąż dobiera się narty na wyciągnięcie ręki jak jeszcze niedawno), na zmianę z przemądrzałymi marketingowymi wypowiedziami Piątkowskiego (ostatnio mówił, żeby broń Boże nie kupować na giełdzie, bo to wielkie ryzyko a sprzedawca nie bierze żadnej odpowiedzialności - chyba zapomniał jak sam sprzedawał na giełdzie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Czym się bulwersujesz? To typowe podejście dziennikarzy. Dotyczy to wszystkich dziedzin, sportu, gospodarki, polityki, handlu, ochrony zdrowia, techniki..... Dziennikarze traktują nas jak idiotów. I tu widać jak bardzo przydatne są fora tematyczne , np Skionline dla narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 24 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 No, ale redaktor Sytner to ponoć doświadczony instruktor i propagator narciarstwa. Ale od wielu już lat propaguje Skiteam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Komunikaty śniegowe Pana Sytnera są po prostu .... no słabe. Nieścisłości, niedokładne dane. Kiedyś niewytrzymałem i wysłałem wiadomość do Trójki, bez odzewu. Pan Sytner ma gadane i jest fajnym bajkopisarzem, ale fakty które podaje zbyt często są po prostu błędne. Przykłady: podawał że w Zermatt jest lawinowa czwórka, a była od rana w tym dniu trójka. Podawał w val thorens 80cm śniegu, gdy tymczasem ostatnie kilka dni przed komunikatem spadło 2m śniegu. A to że można lepiej, merytorycznie, konkretnie i jednocześnie fajnie, udowadnia Pan Kurdziel. Ostatnio nagrali kilka audycji, polecam o trendach na ISPO. http://www.ntn.pl/podcast/nowosci-i-trendy-w-narciarstwie-na-sezon-2018-2019/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 24 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Co do komunikatów, to recytując wciąż te same prawie nazwy mógłby się nauczyć ich prawidłowej wymowy. Ale jednak uważam że te jego rozmówki z Piątkowskim są bardziej żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 24 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Just now, Tytus Atomicus said: Co do komunikatów, to recytując wciąż te same prawie nazwy miejscowości mógłby się nauczyć ich prawidłowej wymowy. Ale jednak uważam że te jego rozmówki z Piątkowskim są bardziej żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Ja słucham Trójki online, za granicą, i ostatnio dzieje się coś dziwnego. Niezależnie czy słucham przez dedykowaną appkę, czy TuneIn to Trójka cichnie mi, gdy nadawane są serwisy sportowe. Jak amen w pacierzu, pięc po godzinie robi się głucho. Do tego przy serwisach olimpijskich czy podobnych (na przykład Biegam bo Lubię - chociaż akurat należę do frakcji redaktora Manna Nie biegam bo Nie Lubię ). Czasami udaje mi się znowu "złapać" Trójkę, a czasami muszę zmieniać stację. Tych porad redaktora Sytnera nie mam okazji słuchać (wtedy akurat śpię po pracy), ale ogólnie serwisy sportowe są od bani (nie tylko w Polskim Radiu). Pisałem już gdzieś, że w sezonie zimowym, kiedy co tydzień, albo i częściej, duże imprezy sportowe w narciarstwie alpejskim, zamiast o ich wynikach słyszymy, że jakiś Zieliński zagrał 20 minut w jakimś Napoli. Informacja na miarę złotego medalu olimpijskiego. Pewnie ten Zieliński właśnie taki sukces osiągnął biegając te 20 minut na boisku. Super. Pogratulować. Fanem Trójki jestem i pewnie będę, chociaż teraz to Trujka a nie Trójka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski or die Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Niemniej zrobił dla propagowania narciarstwa..., więcej niż Wy razem wzięci... Z Tomkiem Kurdzielem też przeprowadzał wiele rozmów..., spytajcie Go, co sądzi o Panu Henryku...! Zdziwicie się..., zapewne...Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 24 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 Być może kocha też dzieci i zwierzęta. Ale mogę chyba mieć własne zdanie nt tego pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski or die Napisano 24 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2018 No pewnie...Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi