zipp1001 Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 W ostatnią sobotę 10/02/2018 miałem okazję testować nowe slalomówki volkl racetiger sl 165cm model na 2019r. Działo się to na mocno wyślizganej/oblodzonej o godź.14-15 trasie na Czantorii. Narty w tych warunkach trzymały rewelacyjnie. Czułem się jakbym jechał po twardym ale dobrze trzymającym śniegu a nie po lodzie. Przyznaje, że chyba jeszcze nigdy nie jechałem tak trzymającą na lodzie nartą..(choć uczciwie przyznaję, że nie miałem okazji do testowania zbyt dużej ilości dobrych nart(wyższych modeli) i nie jestem żadnym ekspertem;-) Chyba nie wytrzymam i skuszę się i na wyprzedaży posezonowej kupię model 2018 tych nart (różni podobno się tylko szatą graficzną) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Testowałem wcześniejszy model i przyznam że to świetne narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Narta ekstra, też mnie kusi, ale najpierw muszę dojechać poprzedniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Dla pełnego oglądu powinieneś oblecieć jeszcze slalomki innych firm. Wtedy będziesz miał pewność co do nart z tej grupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 (edytowane) On 2/12/2018 at 5:26 PM, michalb said: Dla pełnego oglądu powinieneś oblecieć jeszcze slalomki innych firm. Wtedy będziesz miał pewność co do nart z tej grupy. Testowałem ostatnio pół dnia Head I.SL model chyba również na przyszły sezon i zdecydowanie Volkl wygrywa. Head daje bardzo mocnego kopa przy wyjściu z zakrętu(wręcz nieprzyjemny na początku) ale z tym można się oswoić po 15min jazdy. Trzymanie na twardym zdecydowanie lepiej Volkl. Niestety nie jest prawdą że Volkl SL model 2018 jest identyczny z 2019 (prócz oczywiście grafiki) co próbowano mi wmówić na testach. Sprawdziłem dokładnie i '19 mają szersze przody i tyły, prócz tego w nowych ten tłumik drgań jest 3d (w 2018 2d) To zmiany które widać na zewnątrz..co w środku wiedzą pewnie specjaliści... Niestety nie miałem okazji porównać bezpośrednio w jeździe modelu 2018 i 2019 Edytowane 7 Marzec 2018 przez zipp1001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klauspolo Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Masz racje 2019 jest zupełnie nową konstrukcją. Osobiscie pomimo zeszłorocznych testów Atomica, Heada Fischera i zakupu RC4 w tamtym roku to po tegorocznych testach Volkla poprostu zakochałem się w tej narcie! No i sobie nie odmówiłem 😍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipp1001 Napisano 7 Styczeń 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 no to i ja się pochwalę: właśnie przyjechały do mnie te ślicznotki: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi