sstar Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Zróbcie kontrolnie rtg bez zdejmowania gipsu. Warto sprawdzić. Zdrowia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Gdy jechałem kolejką ten ostatni raz widziałem dziewczyny z młodzieżowego pucharu polski prujące w dół na złamanie karku że sprzętem. A za nimi w świetnej sportowej jeździe nasza utalentowana Paulinka. Nikomu tego dnia nie ustępowała. Później żonką moja opowiadała, że narta leżała przynajmniej 50m wyżej.@johny narciarz pisz relacje, macie mnóstwo zdjęć i filmów. Paulina też poczyta, będzie miała dużo czasu. Myślę, że będzie bohaterką dnia, była tego dnia najlepsza, tylko pół narty za najszybszymi tego dnia na lodzie@marboru i@artix. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i przerwa w jeździe na nartach nie będzie zbyt długa...Trasa na Mosornym to jedna z moich ulubionych ale niestety ze wzgledu na nachylenie stoku warunki tam szybko się pogarszają i trzeba mocno uważać.Zdrowia dla Pauli.Pozdrawiam MaciekWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 1 godzinę temu, Góral spod Skrzycznego napisał: narta leżała przynajmniej 50m wyżej Czy możemy tutaj powiedzieć o niedostosowaniu prędkości do warunków panujących na stoku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Szybkiego powrotu do zdrowia dla Pauli A przede wszystkim pozytywnego nastawienia - będzie dobrze.Pozdrawiam Paweł 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 (edytowane) 39 minut temu, Jeeb napisał: Czy możemy tutaj powiedzieć o niedostosowaniu prędkości do warunków panujących na stoku ? A czy kogoś w tym momencie to obchodzi? Mnie nie. Ja czekam na wieści od Mariusza. Wszyscy popełniamy błędy i nic na to nie poradzisz. Według mojej obserwacji Paula jeździ szybko, ale bezpiecznie. Nigdy nie ryzykuje, kiedy jest przed nią jest choć jedna osoba. Miała pusty stok przed sobą i chciał nabrać rozpędu przed wypłaszczeniem. Niestety musiała najechać na muldę lub dołek po wcześniej ustawionym gigancie i nie utrzymała równowagi. Pechowo uderzyła barkiem o lód i niestety pękła kość... PS. Jeśli chodzi o wybór miejsca na ten dzień, odpowiedzialny jestem wyłącznie ja, bo ja podjąłem ostateczną decyzję gdzie pojedziemy. Edytowane 19 Luty 2018 przez johnny_narciarz 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 19 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 No cóż, zdarza się nawet najlepszym. Niestety czasem groźnie wyglądający upadek kończy się bez uszczerbku na zdrowiu, a ten wyglądający mniej poważnie potrafi zadać poważne obrażenia. Paula miała pecha 😔 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 (edytowane) Nim napiszę kilka słów co u Pauli, to chciałem w imieniu swoim i Pauli wszystkim podziękować za słowa wsparcia i troski. SMSy, telefony, wiadomości - to coś bezcennego dla nas. Dziękujemy Dopiero dzisiaj miałem chwilę by ogarnąć zdjęcia z tego wyjazdu, ogarnąć myśli i wrócić, mimo wszystko z minionego weekendu ze świetnymi Ludźmi. Tę relację podzieliłem na trzy części, trzy dni. Rozgrzewkę - to początek na Czantorii w Ustroniu. Słoneczny dzień na Pilsku wśród Przyjaciół. i na koniec będzie Mosorny Grom Dzień pierwszy - Czantoria, "tak blisko, tak alpejsko" W piątek dojechaliśmy na stok ok godziny 12stej, po kilku zjazdach przybywa @JC, rozmawiamy sobie przy herbatce a potem jeździmy przy zachodzie słońca. Jest pięknie: Nie ma ludzi: Jest malowniczo i tak alpejsko właśnie... Mimo muld, lodu - jeździ nam się fajnie bo przestał padać śnieg i wszystko widać. Ok 16stej pojawia się błękitne niebo i ciepłe promienie słońca Szusuje się świetnie. Cała góra dla nas - a my rozpoczynamy sobie świetny weekend Kończymy wraz z ostatnim przelotem krzesła i jedziemy do @johnny_narciarz i Izy Super powitanie, piwko, plany na kolejne dni i pogaduchy. Dziękujemy raz jeszcze z wspaniałą gościnę Edytowane 20 Luty 2018 przez marboru 12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Pięknie ,napieraj dalej z relacją Pozdrowienia dla Was od Nas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 (edytowane) Słoneczny dzień na Pilsku wśród Przyjaciół Każdy, kto był na WZF myślę, że się zgodzi ze stwierdzeniem, że tego dnia najważniejsi byli Ludzie, My, Forumowicze. A dzień od samego rana był piękny Błękitne niebo i klimat Góry zrobił swoje I cóż z tego, że infrastruktura stara? Pilsko, w cieniu Babiej Góry Wciągamy się na samą górę - warunki z rana? Super Widoczek: Ciężko pracujący idą na sam szczyt: A my? Gadamy, jeździmy, stoimy w kolejkach, opalamy się - czas mija w świetnej atmosferze. Smog został gdzieś na dole: @Góral spod Skrzycznego, Paula, @johnny_narciarz, @andy-w: Pilsko pokazuje swoje walory... Orczyki choć stare, mają tutaj swój urok i nikt na nie nie narzeka Szkoda tylko, że nie wszystkie działają Jeździmy to tu, to tam... ...i cały czas gadamy Nowe znajomości, kolejni ciekawi Ludzie - wszyscy zakręceni na tym samym punkcie, wszyscy z jedną pasją i uśmiechem na twarzy. Schronisko: Prawie cała ekipa: @christof, @johnny_narciarz, Paula, Iwonka, @Piotr_67, @Góral spod Skrzycznego, @marcinn, @gregor_g4, @keisyzrk, @olo z synem. Czyż nie cudownie? @marcinn w akcji ...ciekawe gdzie był tuż zrobieniem tej fotki? Te drzewa są magiczne Tak jak cały ten dzień. I jeszcze raz zbiorowo... i @bolec się załapał na foto Skionline! Czas się zatrzymał? Moim zdaniem najciekawszy fragment górnych tras: Na Górze pojawiły się również skutery: Beskid Żywiecki: @artix i Paula...a w tle Babia Góra @artix i @marboru jak zwykle krzyżują kije ale również i dowcipy w trakcie WZF Sopelki W trakcie spotkania pojawia się również @mig12345 , który załapuje się na jedną z ostatnich zbiorowych fotek Panowie i Panie - było wspaniale znowu Was zobaczyć, a tych których do tej pory nie znałem - poznać. Jesteście wszyscy, nie tylko ciekawymi, uśmiechniętymi, przyjaznymi ludźmi ale również świetnymi narciarzami. @christof, @bolec, @olo +, @keisyzrk, @mig12345, było dla mnie i dla Pauli niezwykłą przyjemnością Was poznać. Wieczorem - niespodzianka u Górala Poniższe już wstawiałem... Za cudny wieczór naszym Gospodarzom tego wieczoru - wielkie dzięki! Darek, Iwonka - wielki szacun!!! A atmosfera tego spotkania była tak świetna jak przepyszne kluski śląskie, które mieliśmy przyjemność zjeść Dziękujemy wszystkim. marboru i Paula Pilsko będzie dla nas wisienką na torcie tego sezonu Edytowane 20 Luty 2018 przez marboru 15 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Mosorny Grom Tak, tak... dla mnie i dla Pauli, to nie był Mosorny Groń a Mosorny Grom O tym dniu opowiedzieli już moi koledzy, więc ja skupię się w tej ostatniej części na tym co dzisiaj z Paulą. ...ale nim o tym, to jedno zdanie - Zawoja i jej stacja, którą mieliśmy przyjemność odwiedzić, to świetne miejsce na narty. Byliśmy tu pierwszy raz i wszystko nam się podobało - no może krzesło przydało by się lepsze... O poranku były zawody a mimo to, ani razu nie spotkała nas kolejka przy wyciągu. Tego dnia niestety padał śnieg i było trochę słabiej widać. Przybyli na górkę oprócz nas z @johnny_narciarz, rodzina @marcinn (pozdrowienia dla Żony i bardzo elokwentnej i troskliwej Córeczki - świetnej narciarki ), @Góral spod Skrzycznego z Iwonką, @artix z Córką (pozdrowienia dla ślicznej, młodej Damy ). Było kameralnie i przez większość tego dnia świetnie. Zawodnicy: Gigant: Darek, Paula i Iwonka: Maciek i jego kamera - czekamy na film Trasa z góry: Klimat Zawoi i Beskidu Żywieckiego Cudni Ludziska - Twardziel Darek i delikatna, przesympatyczna Iwonka Z całą pewnością wrócimy na tę Górę - mamy małe porachunki Widoczek... Gdzieś w połowie poniższej foty miał miejsce wypadek Pauli W chwili obecnej, po nierównej walce z polskim systemem służby zdrowia, Paula przebywa w Szpitalu w Radomiu. Dzisiaj został zdjęty jej gips i prawdopodobnie jutro będzie miała operację Niestety kość złamała się tak nieszczęśliwie, że są "odpryski" kości, które należy usunąć z jej ciała - choć obojczyk nie lubi interwencji tego typu, ingerencja będzie Prawdopodobnie jutro, najpóźniej w czwartek, trafi na stół. Na 90% nie będzie gipsu, a obojczyk zabezpieczony zostanie w inny sposób. Mam nadzieję, że najpóźniej w weekend przywiozę ją do domu. Pacjentka jest bardzo dzielna i dziękuje za wszystkie słowa wsparcia i troski - jej sportowa dusza już planuje kolejny sezon narciarski... ...ten niestety w jej przypadku jest już zakończony Nasz wspólny wyjazd w Dolomity odwołany. Niebawem obydwoje będziemy dużo czasu spędzać razem w domu Ona z kontuzjowanym obojczykiem po operacji, a ja po rekonstrukcji ACL. Będą fajne fotki Pozdrawiam serdecznie i postaram się na bieżąco pisać co się dzieje dalej w tej historii. marboru 14 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 20 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Wiem że wrócicie silniejsi niż kiedykolwiek 💪 Czekam już na kolejny dzień na stoku razem 😊 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Jeszcze raz pozdrów od nas Paulinę. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że wszystko się dobrze skończy i "odegracie" się na tym Gromiu Muszę jednak to dodać, będzie mi was brakowało w tych Dolomitach. Waszego pozytywnego nastawienia i doskonałej narciarskiej organizacji. Kurcze pech jakiś, ale jak to mówią "co się odwlecze to nie uciecze" i w przyszłym roku coś zaplanujemy na "pełen gaz". Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) wreszcie po latach obietnic udało Wam się dotrzeć na Pilsko... szkoda tylko, że ja tak szybko musiałem uciekać, bo pogoda, a przede wszystkim ekipa przednia mam nadzieję, że będziecie tu częśćiej zaglądać, a może wzorem Kasprowego co roczne WZF w marcu na Pilsku?:) Co do Pauli i jej obojczyka - współczuje, bo sam to przerabiałem 2 razy. Wg mnie operacja i zespolenie dużo lepsze niż 4-6 tygodni w gipsie... to była dla mnie jakaś masakra. pozdrowienia dla rekonwalescentki, jak i wszystkich uczestników spotkania:) Edytowane 21 Luty 2018 przez gregor_g4 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Zdrówka dla Pauli od wszystkich małopolan, szybkiego powrotu do zdrowia i nartowania w pięknej pogodzie i super warunkach Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Dzięki Mariusz za wspaniałą relację! Ja jakoś nie mogę się zebrać... Do tego zalałem sobie klawiaturę komputera. Niby parę kropel, ale są szkody i nie wiem czy wróci do pełnej sprawności. Póki co, muszę stosować zewnętrzną klawiaturę, ale reszta działa. Zdjęcia mam gotowe, to może jeszcze dziś coś wrzucę, choć Twoja relacja jest kompletna. No i zacznę montować film... Pozdrowienia dla Was i wszystkich uczestników spotkania! Niecierpliwie czekam na wieści o Pauli! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) Marboru, przykro mi z powodu Pauli. Mam nadzieję, że niedługo wróci do zdrowia. Moja żona w poprzednim sezonie złamała nogę, a w tym już była na nartach. Życzę, aby w przypadku Pauli było podobnie. Pozdrawiam, Andrzej. Edytowane 21 Luty 2018 przez San28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San28 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Mariusz, zapomniałem o jednym: zaraz po wyjściu Pauli ze szpitala pomyśl o dobrym rehabilitancie! Moja żona rozpoczęła rehabilitację bardzo szybko i to był klucz do sukcesu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Mariusz opisał przebieg spotkania i jak wyglądało nartowanie, to może ja wrzucę parę fotek. Wspomnę może, że gdyby nie świetna atmosfera, to pewnie narzekałbym na kolejki do wyciągów. Mimo orczyków, Pilsko wciąż przyciąga mnóstwo ludzi. Już o 8.00 parkingi były wypełnione, a my dojeżdżaliśmy do nich w sznureczku samochodów. Już kolejka do kasy pokazywała jak będzie wyglądało nartowanie. Warunki z rana znakomite! Dawno nie widziałem takich w PL. Sam naturalny śnieg, pięknie wygłaskany. Do tego piękne słoneczko - rewelacja! Od razu wiem, czemu mimo wszystko kocham to miejsce. Choć pewnie tego dnia skitoury byłyby lepszym rozwiązaniem od jazdy przy wyciągowej. Smuci jedynie widok stojących wyciągów. Niebieskiej trasy na Kopcu nawet nie wyratrakowali, choć dla tłustych nart to akurat zaleta. Była przerwa i pogaduszki, kiełbacha, oscypki i złociste napoje. I tak w licznym i znakomitym towarzystwie do końca dnia, a raczej naszej jazdy. Później wizyta u @Góral spod Skrzycznego , co było wisienką na torcie tego dnia. W przenośni i dosłownie... Ale szczegółowo opisał to Mariusz. 12 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 @johnny_narciarz dzięki za relację i kilka ciekawych zdjęć Właśnie wróciłem ze szpitala - jutro o 8mej rano operacja. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 36 minut temu, marboru napisał: @johnny_narciarz dzięki za relację i kilka ciekawych zdjęć Właśnie wróciłem ze szpitala - jutro o 8mej rano operacja. Trzymam kciuki! Oby poszło gładko i Paula szybko wróciła do pełni zdrowia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Drugi dzień chcieliśmy spędzić gdzieś, gdzie nie będzie tłumów ludzi. Pierwsza myśl to Skolnity, ale pomyślałem, że Mosorny może się bardziej spodobać dobrze jeżdżącym narciarzom. Po dyskusji zdecydowałem ostatecznie, żeby jechać do Zawoi. Puściliśmy info na Forum i następnego dnia ruszyliśmy w wybrane miejsce. Meldujemy się nieco po 9 godz i już główny parking pełny. Trochę miałem wątpliwości, czy to dobry wybór, ale na szczęście kolejek nie było. Na trasie też znośnie. Tylko te nieszczęsne zawody... Trochę stoku zabrały. Mimo to górka się spodobała i dało się trochę pocisnąć. Po ok półtorej godziny zrobiliśmy sobie przerwę w knajpce na górze i raczej nie był to najlepszy pomysł. Jedzenie nie powalało i do tego kompletny brak organizacji. Zanim dostałem kiełbachę, a raczej kiełbaseczkę, taka malusią, zdążyłem wypić już swojego grzańca. Trwało to chyba pół godziny. Do tego zamieszanie co dla kogo... Ale mniejsza o to. Ważne, że humory dopisały i już w okrojonym składzie w stosunku do Pilska, bawiliśmy się dobrze. Warunki? Znakomite! Bardzo twardo, wręcz betonowo, ale równo. Kto miał krawędzie, ten miał uśmiech od ucha do ucha. Przynajmniej do momentu, kiedy zakończyły się zawody... Co było dalej, już pisałem. Ciągle widzę skuloną Paulę, leżącą bez ruchu na stoku... Ech... A do końca jazdy było jakieś może pół godziny... To jeszcze parę fotek. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Trzymam kciuki za Paulinę. W celu dodania optymizmu przypomnę swój wypadek w Livigno. Było to 10 grudnia kiedy złamałem rękę w barku, a za miesiąc, coś koło 7 czy 8 stycznia juz szusowałem w Wierchomli! Będzie dobrze! PS, Maciek widzę, że i trasę nr 6 zaliczaliście! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 1 minutę temu, Bumer napisał: Maciek widzę, że i trasę nr 6 zaliczaliście! Tak, nawet się dało. Tylko szybko tam kamienie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 7 minut temu, johnny_narciarz napisał: Tak, nawet się dało. Tylko szybko tam kamienie wyszły. Kiedy ja byłem tam ostatni raz, było nie mniej niz 1,5 m śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi