kkrrystian Napisano 28 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2018 Witam. Na początku chciałem się przywitać z wami Koledzy i Koleżanki Mam do was takie pytanie:) Mam 28 lat i chciałbym spróbować wraz z z narzeczoną jazdy na nartach Z przygotowań to mamy już jakieś ciuszki ale powiedzcie mi gdzie polecacie się wybrać dla Totalnie zielonych w tym temacie Czytałem w paru tematach że polecają dla Początkujących Klepki w Wiśle. Ogólnie to jesteśmy z okolic Katowic i chciał bym aby stoki nie były gdzieś bardzo oddalone od miejsca zamieszkania. Takie miejscowości jak Wisła, Szczyrk, Ustroń były by najfajniejsze, bo dojazd fajny i moglibyśmy wybierać się popołudniami Tylko Proszę o jakieś wskazania gdzie najlepiej wybrać się na stok, czy znajdują się tam wypożyczalnie sprzętu bo takiego nie posiadamy, oraz czy są tam jacyś instruktorzy którzy pomogli by nam zapoznać się z podstawami tego sportu A i jeszcze takie pytanko tak jak czytam na stronach internetowych różnych stoków to jak zakupie np karnet wieczorny od 17-21 to muszę też wykupować karnet na wyciąg lub orczyk ? Bardzo Proszę o wyrozumiałość i Podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Z mojego doświadczenia zdecydowanie w Wiśle polecam Klepki. Na miejscu są co najmniej 2 wypożyczalnie i dwie szkółki narciarskie. Stok jest łagodny bardzo dobry do nauki jazdy na nartach dla początkujących, a w zasadzie dwa bo jeden to taki może 100 metrowy talerzyk gdzie zapewne będzie stawiał pierwsze kroki. W razie czego po drugiej stronie jest ośrodek Cieńków gdzie też masz łagodny stok dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogymen Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Witam. Na początku chciałem się przywitać z wami Koledzy i Koleżanki [emoji4] Mam do was takie pytanie:) Mam 28 lat i chciałbym spróbować wraz z z narzeczoną jazdy na nartach [emoji4] Z przygotowań to mamy już jakieś ciuszki ale powiedzcie mi gdzie polecacie się wybrać dla Totalnie zielonych w tym temacie [emoji4] Czytałem w paru tematach że polecają dla Początkujących Klepki w Wiśle. Ogólnie to jesteśmy z okolic Katowic i chciał bym aby stoki nie były gdzieś bardzo oddalone od miejsca zamieszkania. Takie miejscowości jak Wisła, Szczyrk, Ustroń były by najfajniejsze, bo dojazd fajny i moglibyśmy wybierać się popołudniami [emoji4] Tylko Proszę o jakieś wskazania gdzie najlepiej wybrać się na stok, czy znajdują się tam wypożyczalnie sprzętu bo takiego nie posiadamy, oraz czy są tam jacyś instruktorzy którzy pomogli by nam zapoznać się z podstawami tego sportu [emoji4] A i jeszcze takie pytanko tak jak czytam na stronach internetowych różnych stoków to jak zakupie np karnet wieczorny od 17-21 to muszę też wykupować karnet na wyciąg lub orczyk ? Bardzo Proszę o wyrozumiałość i Podpowiedzi [emoji4] Klepki. Jeśli kupisz karnet wieczorny to w tym ośrodku jeździsz na wszystkich wyciagach w cenie tego karnetu. Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkrrystian Napisano 5 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2018 A więc zacząłem początki narciarstwa wraz z narzeczoną na stoku Siglany może nie długi stok ale przyjemny na początek. Byliśmy już 2 razy na nartach ja w tym spędziłem 2 godziny z instruktorem a narzeczona 3 już nam to w miarę idzie tzn z góry na sam dół zjedziemy i to skręcając nie raz dłuższe łuki nie raz szybsze i krótsze Ogólnie jesteśmy bardzoo zadowoleni i chcieli byśmy jeździć jak najczęściej Tylko co polecacie na kolejny stok ? Na Klepkach jest bardzo dużo ludzi oglądając kamerki, na Siglanach jest mniej o wiele, ale chcieli byśmy się wybrać na coś co jest dłuższa trasa ale nie trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krutza Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 Zaraz za stokiem Siglany w stronę Istebnej jest mało uczęszczany stok Pasieki - 600 m. Trzeba tylko sprawdzić na kamerce czy chodzi bo bazują głównie na naturalnym śniegu. Ludzi tam dużo mniej niż na Siglanach, stok szeroki z jednym kawałkiem bardziej stromym, można swobodnie szerszym łukiem pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldix3 Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Do Szczyrku teraz jeżdżą wszyscy, więc radziłabym zacząć od Wisły lub Istebnej. Zaoszczędzicie trochę nerwów i czasu Co do wypożyczalni i instruktorów to na pewno bcamp w Istebnej zajmuje się jednym i drugim. Pod okiem tych instruktorów możecie pojeździć m.in. na Złotym Groniu. Zresztą na http://podpowiadamy.pl/nauka-jazdy-na-nartach-jak-szukac-instruktora-co-trzeba-wiedziec/ jest to bardziej szczegółowo opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Dnia 28.01.2018 o 20:19, kkrrystian napisał: Witam. Na początku chciałem się przywitać z wami Koledzy i Koleżanki Mam do was takie pytanie:) Mam 28 lat i chciałbym spróbować wraz z z narzeczoną jazdy na nartach Z przygotowań to mamy już jakieś ciuszki ale powiedzcie mi gdzie polecacie się wybrać dla Totalnie zielonych w tym temacie Czytałem w paru tematach że polecają dla Początkujących Klepki w Wiśle. Ogólnie to jesteśmy z okolic Katowic i chciał bym aby stoki nie były gdzieś bardzo oddalone od miejsca zamieszkania. Takie miejscowości jak Wisła, Szczyrk, Ustroń były by najfajniejsze, bo dojazd fajny i moglibyśmy wybierać się popołudniami Tylko Proszę o jakieś wskazania gdzie najlepiej wybrać się na stok, czy znajdują się tam wypożyczalnie sprzętu bo takiego nie posiadamy, oraz czy są tam jacyś instruktorzy którzy pomogli by nam zapoznać się z podstawami tego sportu A i jeszcze takie pytanko tak jak czytam na stronach internetowych różnych stoków to jak zakupie np karnet wieczorny od 17-21 to muszę też wykupować karnet na wyciąg lub orczyk ? Bardzo Proszę o wyrozumiałość i Podpowiedzi Polecam do nauki mała Palenice w Ustroniu, pod warunkiem ze będzie śnieg, tam na pewno sie nauczysz i nie będzie masy przeszkadzających w nauce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Tależyk w Istebnej Złoty Groń 300m długości nachylenie około 10% idealny do nauki. Po przejechaniu co najmniej kilkunastu kilometrów warto spróbować Wisła Malinka- Klepki ,nachylenie około 14-15% 600m długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi