ewangelizator Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Cześć, czy jest tu jakiś znawca świetokrzyskich resortów? Zajrzałem do bergfeksa ale tam niewiele piszą zastanawiam sie czy po drodze nie odwiedzić któregoś z ośrodków i nie pozsuwać się ze 2 godziny: Telegraf, Tumlin, Krajno Niestachów z tych miejsc widziałem w lecie Telegraf oraz Krajno, Niestachów raczej odpada bo jest ze złej strony i to totalna ośla łączka dla dzieciaków Telegraf chyba najlepszy stok ale z tego co widzę nie działa Krajno mogę spodziewać się tłumu ludzi, mam rację? pozostaje Tumlin który pasuje mi najbardziej logistycznie, pytanie do bywalców jak tam z obłożeniem w piatek wieczorem (reklamuja nocną jazdę od 20 do 24), czy będzie tłum kielczan czy da sie sie pozjeżdzać? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 (edytowane) Jeszcze nie byłem w Tumlinie. Generalnie kolejki bywają tam rzadko, więc wal śmiało. Zerknij na ich FB i www. Telegraf zlikwidowany od tego sezonu a był najlepszą opcją .Krajno - patologia (płasko). Popatrz na wątek o świętokrzyskich stokach TU. pzdr m Edytowane 25 Styczeń 2018 przez mifilim 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 jeszcze jest Bodzentyn Baba Jaga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 a który stok lepszy Baba Jaga czy Tumlin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 Niestety na Babie Jadze bylam tylko latem nie jezdzilam tam wiec sie nie wypowiem, ale stok mi sie podobal i chetnie bym tam sie wybrala, o Tumlinie dzisaj poraz pierwszy uslyszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 1 godzinę temu, ewangelizator napisał: a który stok lepszy Baba Jaga czy Tumlin? Baba Jaga np. Kolega Andrzej @Bumer zna lepiej te tereny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 @ewangelizator spójrz na "relacje forumowiczy" i na mój kącik. Sporo tam o świętokrzyskich i lubelskich stokach. Jeśli chodzi o okolice Kielc, to najfajniejsza górka, to Tumlin - reszta dosyć płaska (Telegraf nie chodzi). W Tumlinie niestety choć górka fajna, to skansen. Wyciąg jeden i ostatnio albo talerzyki smarem wysmarowane, albo awaria i stoi. Sam, choć od Kielc daleko ze świętokrzyskiego polecam, albo Szwajcarię Bałtowską, bądź Konary. Jeśli lubelskie, to Stację Narciarską Kazimierz w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Często tam bywam. Pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 25 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 lubelskie akurat dobrze znam, pochodze stamtąd, odwiedzałem Rąblów, Bobliwo i Parchatkę, Bałtów i Konary za bardzo oddalam sie, to juz wygodniej mi bedzie o Kamieńsk zahaczyć, podjade do tego Tumlina i zobacze co i jak, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 25 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2018 5 godzin temu, Annaa napisał: Baba Jaga np. Kolega Andrzej @Bumer zna lepiej te tereny Dla mnie Bodzentyn jest lepszy od Tumlina. Stok w Bodzentynie jest dłuższy. Są tam, a może raczej trzeba napisać były dwa wyciagi, bo podobno jeden remontują. Pojadę , zobaczę, napiszę. Jeśli chodzi o konfigurację stoku, Bodzentyn ma bardziej jednostajny, łagodny spadek. Co prawda można zauważyć większy spadek na starcie, czyli samej górze i w jednym miejscu w połowie trasy. Tumlin natomiast na starcie ma większy spadek który maleje wraz z biegiem trasy. Różnice w spadku Bodzentyna i Tumlina są minimalne, nie można powiedzieć, że któryś z tych stoków jest bardziej stromy. Ja wybieram jednak Bodzentyn. Nie bez znaczenia jest także parking, dojazd, widoczność stoku, widoki ze szczytu itp.Karczmy chyba porównywalne, wydaje mi się że jednak w Bodzentynie większa. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 26 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Ok to melduje się Pierwsze wrażenie trochę krotko. Przygotowanie stoki dostateczny plus. Ludzi mało. Pozjezdzam ze 2 h. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 16 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Dnia 25.01.2018 o 20:37, marboru napisał: Jeśli lubelskie, to Stację Narciarską Kazimierz w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. tym razem będę miał okazję pojeździć w "Trzech Dolinach", skocze tez do Nartraju na nocna jazdę lub niedzielny poranek, jakoś trzeba się podtrzymywać w gotowości na zakończenie ferii Rablów i Parchatke znam dobrze, natomiast nigdy nie byłem w SN Kazimierz, na papierze jest tam najdłuższy stok, warto tam pojechać? będzie lepiej /podobnie niż w Parchatce (stawiam ją wyżej od Rąblowa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi